Bezpečnost
Přihlásit pro přidání komentáře
0
nemelo tam byt napsano ABS ?
Blue Sun
0
Je to správně. ABS je protiblokovací systém brzd a jeho účelem je zachovat řiditelnost auta i během prudkého brzdění. BAS (Brake Assist System) je systém upravující účinek posilovače tak, aby v případě nouzového brzdění byl k dispozici hned plný tlak v soustavě. Ostatně, pokud vím, tak ABS je už ve výbavě vozů prodávaných v EU povinné.
co takhle skloňování toho nadpisu? řekl bych, že ve 4. pádu určitě nejde o "brzdový asistent"
Myslím, že by E komise měla mnohem dál - myslím, že bezpečnostností výbava by NEMĚLA být nadstandartní výbavou - každý vůz by měl mít ve standartní výbavě ABS, ASR, ESP a plnou výbavu airbagů (přední, boční, hlavové - přední i zadní). Všechny tyto systémy přispívají k bezepčnějšímu ježdění... Řada automobilek již tyto standardy splňuje - když si koupíte Japonský vůz, tak tam většinou tuto výbavu máte ve standardu - tzv. vše důležité ve standardu. Naražím spíše na vozy německé a zejména koncern VW, kde jsou od této reality hodně daleko a s nadsázkou bych řekl, že u VW jsou nadstandartem i kola...
K bezpečnějšímu ježdění (možná) přispívá akorát ABS a ESP (a u toho si zrovna nejsem moc jistý). Airbagy jen mírní následky nehod vzniklých tím, jak řidič přecení možnosti elektroniky a fyzikální zákony. Čím více elektrosystémů budeme mít v autě, tím hůře se bude jezdit.
Jo, P.S. Přispějete mi na nové auto, jako obranu proti těm, kdo s přeelektronizovaným autem mají pocit, že silnice patří jen jim?
Jo, P.S. Přispějete mi na nové auto, jako obranu proti těm, kdo s přeelektronizovaným autem mají pocit, že silnice patří jen jim?
nechci být přílišný šťoura, ale kdy jsi naposledy viděl seznam standardní výbavy něčeho od VW? Co platí pro předraženou škodu, to neplatí pro zbytek koncernu. Zkus být příště trochu konkrétnější.
No podíval jsem se na základní výbavu VW Polo a z těch oken na kličky se mi protáčej panenky www.volkswagen.cz/…df_gen/polo.pdf. Nemít peníze, raději si koupím ojeté auto než tohle v zákl. výbavě.