Elektromobilita
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeTesla odstranila odkaz na Cybertruck z většiny webů, čeká se další zpoždění
27 komentářů
JFK
Vždyť to byl jenom marketing pro davy, nikdy nemůže projít v téhle podobě absolitně žádnou homologací a vliv ostrých hran i na Cw ani nemá cenu komentovat, není rok 1970, kdy to bylo tak nějak scheissegal, kdy tu letargii vytrhla zase až ropná krize.
Anonym
Naopak - pro Slibotechna LLC naprosto běžná věc. 😄 😄 😄
Vezmi si, že většina klasických automobilek montuje na půl plynu (prý kvůli čipům). Za 4.kvartál Tesla dodala 308 600 kusů vozidel (vyrobila 305 840) a z toho byla 96 % model 3+Y. Myslím si, že Tesla není nijak tlačena k rozšiřování portfolio. Koukal jsem, že jsi vypůlíroval Chargera - půjde z domu?
Ne, normálně sem ho na Silvestra umyl a naleštil. dneska sem s ním v hokně 😄
Ty vogo, majitel RR chodí stále do práce ? Není to poněkud ponižující?
To víš no.
Chtělo by to vyhrát Euromiliony a být rentiér 😄
Chtělo by to vyhrát Euromiliony a být rentiér 😄
Myslím si, že představa o tom kolik potřebuješ "pro život" peněz je dost zkreslená (směrem nahoru). Vezmi si, že v ČR je skoro 3 miliony rentiérů (příjemců důchodů) a ti rozhodně pro zbytek svého života nevyčerpají nějaké desítky milionů, spíše nevysoké jednotky ....
Anonym
253 ks registrovaných aut nových
129 ks ojetých
pro info, ryze fosilní duo Dodge/RAM (dříve jedna značka Dodge)
328 nových
770 ojetých
Zas EV fanatici prohráli s petrolheady, smůůůla 😄 😄 😄
Tesla navíc meziroční pokles, v 2020 měla 396 ks
Tak nezbývá než si pustit song "když se nedaří, co se dařit má"
Dodge/RAM měli v 2020 138 ks, takže nárůst 190 ks
😄 😄 😄 😄 😄 😄 😄 😄
129 ks ojetých
pro info, ryze fosilní duo Dodge/RAM (dříve jedna značka Dodge)
328 nových
770 ojetých
Zas EV fanatici prohráli s petrolheady, smůůůla 😄 😄 😄
Tesla navíc meziroční pokles, v 2020 měla 396 ks
Tak nezbývá než si pustit song "když se nedaří, co se dařit má"
Dodge/RAM měli v 2020 138 ks, takže nárůst 190 ks
😄 😄 😄 😄 😄 😄 😄 😄
V čem ta auta srovnáváš? Nějak jsem příspěvek nepochopil.
Najdi někde poměr dieselů a benzínů v prodaných Dodge/RAM ... 😄
Najdi někde poměr dieselů a benzínů v prodaných Dodge/RAM ... 😄
Srovnávám počet prodaných kusů v ČR 😄
Americká elektrika vs americký fosil
Co na tom nechápeš?
Dodge v naftě rok výroby 2021 neexistuje a RAM sou taky skoro vše benzíny/LPG.
Americká elektrika vs americký fosil
Co na tom nechápeš?
Dodge v naftě rok výroby 2021 neexistuje a RAM sou taky skoro vše benzíny/LPG.
VDC
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Barry Lyndon
Už jen za to, jaký bordel nám dělá shELdON v kryptoměnách, bych si Teslu nekoupil, ani kdyby byla zadarmo a uměla teleportovat :no: 😁
JosefBrofsky
Tenhle křáp zmizel z webu ... a nikdy se vyrábět nebude. Teď přichází období, kdy první generaci Tesel přestanou fungovat baterie a ti zoufalci, kteří si je koupili budou brečet na webech co mají dělat. Okamžik, kdy půjde celý podvod zvaný Tesla do wc, se blíží.
Co ze je otcem teto tve myslenky?
😁
Kdy ty nevydareny predpovedi o krachu Tesly asi skonci?
Patrne i kdyz se stane nejhodnotnejsi firmou sveta, tak neskonci.
:no:
😁
Kdy ty nevydareny predpovedi o krachu Tesly asi skonci?
Patrne i kdyz se stane nejhodnotnejsi firmou sveta, tak neskonci.
:no:
Stačí že to lidi předělávaj na V8, diesel nebo vyhazují do vzduchu, to svědčí o kvalitě Tesly i jejich baterkách dostatečně 😄 😄 😄
Jebky, kde nefunguje autopilot, chybít tomu součástky jen co to vyjede z fabriky, teče do toho, otvíraj se tomu za jízdy kapoty, megatablet má vadný pixely a asi 3 miliardy dalších vad a nedodělků. Připomíná to ZAZ Tavria, ale ten stál desetinu co tohle 😄
Jebky, kde nefunguje autopilot, chybít tomu součástky jen co to vyjede z fabriky, teče do toho, otvíraj se tomu za jízdy kapoty, megatablet má vadný pixely a asi 3 miliardy dalších vad a nedodělků. Připomíná to ZAZ Tavria, ale ten stál desetinu co tohle 😄
tvůj příspěvek nesvědčí příliš bystrém úsudku. Lidi předělávají Tesly na V8, diesel nebo je vyhazují do vzduchu jen proto, že na tom vydělají. Jsou i lidi, co se obnažují před kamerou, jen pro peníze. Ovšem ... je to norma?
Bych tu mohl prezentovat jako normu "majitelé Rolls Royců jsou na mizině, benzín je tak drahý, že předělávají tyto luxusní vozy na traktory https😐/youtu.be/b_bMoYJveeY?t=219" 😁
Bych tu mohl prezentovat jako normu "majitelé Rolls Royců jsou na mizině, benzín je tak drahý, že předělávají tyto luxusní vozy na traktory https😐/youtu.be/b_bMoYJveeY?t=219" 😁
K té druhé části už ses raději nevyjádřil vid.
Jsou toho plná videa na youtube, testy amerických novánářů i e😜ertů jak to nefunguje, jaké to má vady a nedodělky.
Jo včera sem předjížděl Teslu X na převozkách, borec s tím jel přes 50, asi aby se mu nevybila moc rychle baterka nebo už v ní nic neměl 😄 😄
Jsou toho plná videa na youtube, testy amerických novánářů i e😜ertů jak to nefunguje, jaké to má vady a nedodělky.
Jo včera sem předjížděl Teslu X na převozkách, borec s tím jel přes 50, asi aby se mu nevybila moc rychle baterka nebo už v ní nic neměl 😄 😄
autopilot je beta, nelze očekávat, že to bude fungovat na lusknutí prstu. Kdo ví, jak se tyhle věci programují, tak Teslu považuje spíše za snílky, když říkají, že to v dohledné době bude 100% fungovat v prostředí, kde chybí čáry, značky, lidi odstavují auta ledabyle, na silnici pobíhají zvířata, lidi smyslů zbavení.
Navíc to není jen o tom, že když to odladí v US, tak to bude fungovat už pak všude. U nás je jiné i vodorovné dopravní značení, jiné předpisy, přednosti, kruhové objezdy u nás existují v US téměř vůbec.
Já to beru jen jako technologické demo. V mojí Tesle to používám jen na jedničkách a dálnicích, kde to funguje dobře. Vyjma několika míst v ČR, kde je asi chyba v mapě a dochází k nenadálému brzdění. Holt problém dodavatelského řešení map (gmaps?). Mě se to nestalo, ale co jsem se bavil s lidmi, kteří s tím měli problém, tak bohužel prdí na nahlášení problému, kdy stačí za jízdy hlasový povel "bug report ... une😜ected braking". Takže oprava v mapách, které má nejspíše jako pomocné pro rozhodování, asi jen tak nebude. A opravy dělají. Můj bug report "no change of speed, begining of village is not recognized" je nejspíše opraven, auto již před obcí zpomaluje.
Proč to pustili mezi lidi? Potřebují data. Data, které jinak nezískají.
Chybějící součástky? Máš na mysli ta USB-C vzadu? No bóže, nemělo by se stávat, ale lepší jak chybějící šrouby. Ostatním automobilky to holt řeší tak, že zákazníkovi řeknou "jo vy chcete rádio? Nooo, tak to nevíme, kdy Vám to auto dodáme, očekáváme tak za rok. Ale když si to vezmete bez rádia, tak to máte za 6 měsíců doma".
Teče do toho? Nestalo se mi a to mám poměrně "early model". Jestli se stalo, tak to byla kusovka, selhání jednotlivce při montáži nejspíše. Lepší jak vyplavené AWD a CEM jednotky chybným designem u Volva, VW/Audi s tím mělo taky dost problémů, co si tak vybavuji.
Otevření kapoty je primárně chyba majitele, který ji nedostatečně zacvakne. Sekundárně na straně Tesly, kdy vlivem špatného vycentrování zámku nedojde k podržení kapoty na druhý krok zámku. Řešeno svolávačkou.
Vadné pixely jsem nezaznamenal, ani na netu nic. Když už, tak má vadný design úložiště, které je malé a po letech služby dojde k vyčerpání zapisovatelnosti do jednotlivých buněk. Opět řešeno svolávačkou, případně "levným" upgradem na novější model.
Vady Tesly vidíš jen proto, že je to novinářsky vděčné téma, melou o tom do nekonečna, diskuze plné, reklama vydělává, co více si přát? Mrkni se někdy do reportů na svolávačky ... bys nemohl jezdit ničím.
Navíc to není jen o tom, že když to odladí v US, tak to bude fungovat už pak všude. U nás je jiné i vodorovné dopravní značení, jiné předpisy, přednosti, kruhové objezdy u nás existují v US téměř vůbec.
Já to beru jen jako technologické demo. V mojí Tesle to používám jen na jedničkách a dálnicích, kde to funguje dobře. Vyjma několika míst v ČR, kde je asi chyba v mapě a dochází k nenadálému brzdění. Holt problém dodavatelského řešení map (gmaps?). Mě se to nestalo, ale co jsem se bavil s lidmi, kteří s tím měli problém, tak bohužel prdí na nahlášení problému, kdy stačí za jízdy hlasový povel "bug report ... une😜ected braking". Takže oprava v mapách, které má nejspíše jako pomocné pro rozhodování, asi jen tak nebude. A opravy dělají. Můj bug report "no change of speed, begining of village is not recognized" je nejspíše opraven, auto již před obcí zpomaluje.
Proč to pustili mezi lidi? Potřebují data. Data, které jinak nezískají.
Chybějící součástky? Máš na mysli ta USB-C vzadu? No bóže, nemělo by se stávat, ale lepší jak chybějící šrouby. Ostatním automobilky to holt řeší tak, že zákazníkovi řeknou "jo vy chcete rádio? Nooo, tak to nevíme, kdy Vám to auto dodáme, očekáváme tak za rok. Ale když si to vezmete bez rádia, tak to máte za 6 měsíců doma".
Teče do toho? Nestalo se mi a to mám poměrně "early model". Jestli se stalo, tak to byla kusovka, selhání jednotlivce při montáži nejspíše. Lepší jak vyplavené AWD a CEM jednotky chybným designem u Volva, VW/Audi s tím mělo taky dost problémů, co si tak vybavuji.
Otevření kapoty je primárně chyba majitele, který ji nedostatečně zacvakne. Sekundárně na straně Tesly, kdy vlivem špatného vycentrování zámku nedojde k podržení kapoty na druhý krok zámku. Řešeno svolávačkou.
Vadné pixely jsem nezaznamenal, ani na netu nic. Když už, tak má vadný design úložiště, které je malé a po letech služby dojde k vyčerpání zapisovatelnosti do jednotlivých buněk. Opět řešeno svolávačkou, případně "levným" upgradem na novější model.
Vady Tesly vidíš jen proto, že je to novinářsky vděčné téma, melou o tom do nekonečna, diskuze plné, reklama vydělává, co více si přát? Mrkni se někdy do reportů na svolávačky ... bys nemohl jezdit ničím.
A i4? Obtloustlý křáp s brutální spotřebou. Super, že máš pohodlí, luxus, ale když tě to bude obtěžovat častým nabíjením ... tak ten luxus trošku padá.
https😐/www.electrifying.com/…fficiency-rating
V reálu jsou čísla známa, TMY je s efektivitou mnohem dál. Je to nejen o kilech, ale i o aerodynamice, ale i o typu motorů ...