Autofun
VDC
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Super retro 😊...krasna moda....a ta celtovina ako plachta na zakrytie 😊 to boli casi 😊
Škoda Octacia 1 byla posledním vozem který má v sobě zakódovánou dlouhodobou udržitelnost, nadčasovost. Byl to model, který v průběhu výroby byl lepší a lepší.
Byla to doba, kdy se hrálo o potřeby zákazníka a řidiče. Doba kdy zákazník byl pánem. Dnes už je pánem jen politická představa spolu se ziskovostí akcionářů.
Byla to doba, kdy se hrálo o potřeby zákazníka a řidiče. Doba kdy zákazník byl pánem. Dnes už je pánem jen politická představa spolu se ziskovostí akcionářů.
Podle mého názoru a osobní zkušenosti to byl předražený nedotažený klumpr. Bylo to doba, kdy byl zákazník superoškubáván, ale masochisticky si to užíval, protože se cítil důležitý. Průměrný plat v roce 1996 byl necelých deset tisíc Kč. průměrný důchod 4 213 Kč a základní model Oktávky stál 327 tisíc Kč (1,6 s 55 kW).
Ok měj si klidně takový názor ale je to nesmysl. Octavia při srovnatelné výbavě nevycházela o moc dráž než Felicia. Naopak byla výrazně levnější než Mondea, Primery, Avensisy... A co do praktičnosti dokázala nabídnout Octavia cca totéž.
Že měla Octavia porodní bolesti? Ano. Určitě. Hodně věcí se dotáhlo až modelovou péčí. Ale tohle já naopak vnímám velmi pozitivně. Kolik automobilek tohle udělá?? Představí model, všichni ví že tam jsou některé věci blbě, ale přesto to zůstane až do konce výroby modelu beze změny.... Nemusíme chodit daleko - stačí se podívat na VAG dnes. Infotainment na draka a ergonomie na kterou všichni nadávají. A výsledek? Zákazníku trhni si...
Že měla Octavia porodní bolesti? Ano. Určitě. Hodně věcí se dotáhlo až modelovou péčí. Ale tohle já naopak vnímám velmi pozitivně. Kolik automobilek tohle udělá?? Představí model, všichni ví že tam jsou některé věci blbě, ale přesto to zůstane až do konce výroby modelu beze změny.... Nemusíme chodit daleko - stačí se podívat na VAG dnes. Infotainment na draka a ergonomie na kterou všichni nadávají. A výsledek? Zákazníku trhni si...
Já jsem přesedal z Mondea (II) do Octavie a to byl pořádný sešup. Podvozek byl šílený tancmajstr, před zatáčkou nutno ubrat. Je pravda, že tenkrát všechno od VW stálo za starou belu a mimo Audi to nikdo nekupoval.
Ale houby. Píšeš nesmysly.
Jinak ano, samozřejmě že Mondeo jezdilo líp jak Octavia. Ale Octavia taky nikdy nebyla střední třída. Nebyla a ani být neměla.
Jinak ano, samozřejmě že Mondeo jezdilo líp jak Octavia. Ale Octavia taky nikdy nebyla střední třída. Nebyla a ani být neměla.
Píšu jsme subjektivní zážitky. Obě auta byla nová, protože jsem je nafasoval jako služební, takže jsem k nim neměl žádnou osobní vazbu. Mondeo bylo super, i když třeba zadní nárazník byl z opravdu speciálně křehké umělé hmoty. Oktávka byl klumpr - malá (úzká) s malým rozvorem, prostě pro někoho zmlsaného jako jsem byl tehdy já naprosto nevyhovující mému majestátu a mému řidičskému umění 😁
Ano. Subjektivní. Ale furt tam taháš něco co tam nepatří. Ty vlastně říkáš že Octavia byla křáp protože byla horší jak Mondeo. A to je úplná blbost. Nižší střední třída nikdy nebude konkurovat střední třídě.
Octavia byla už od počátku v rámci svých konkurentů velmi dobrá. Především tam byla hned ta bytelnost.
Octavia byla už od počátku v rámci svých konkurentů velmi dobrá. Především tam byla hned ta bytelnost.
Zajímavé že tehdy byly představeny běžné modely. Žádná plná výbava v novinářské specifikaci. Ale prostě běžná konfigurace pro lidi. To se dnes nestane.
A z žádné foto nedýchá nějaký nedostatek místa vzadu! Ano, místa bylo míň ale odpovídala potřebám doby. Žádná tragédie. Byla to především novinářská húl na bití psa.
A z žádné foto nedýchá nějaký nedostatek místa vzadu! Ano, místa bylo míň ale odpovídala potřebám doby. Žádná tragédie. Byla to především novinářská húl na bití psa.
tenkrát chodili lidi, jen aby se zdarma najedli, napili, nafasovali reklamní předměty a zase jeli pryč
Zatímco dnes je to úplně jinak že...
je, dnes jim zaplatí hotel a žere se a pije až do rána a jak se dojede, člověk si nepamatuje ani o čem byla ta předváděčka.
Co zas meleš za kraviny. Tohle snad byla prezentace pro výlučně novináře???
Fak mám pocit že jis někde propil mozek protože poslední dobou píšeš naprosté bullshit :-! :no:
Fak mám pocit že jis někde propil mozek protože poslední dobou píšeš naprosté bullshit :-! :no:
Co zase meleč o novinářách? Copak jsem novinář a jezdím na předváděčky s novinářama?
Co melu o novinářích? Přečti si co jsi napsal!!! "dnes jim zaplatí hotel a žere se a pije až do rána"
Takže mě nenovináři tedy Škoda při představení nového modelu zaplatí nějaký hotel a žranici???
Takže mě nenovináři tedy Škoda při představení nového modelu zaplatí nějaký hotel a žranici???
tohle je, že prodejce z Litvínova při začátku prodeje octavie dal na stůl chlebíčky a šampus. Ten fotograf není novinář, jenom fotí život a v tom autosaloně jsou první zájemci. Já píši, že jezdím na předváděčky i se spaním. Je rozdíl přijít do prodejny z vedlejší ulice a přijet 3OOkm.
Aha, takže znovu - Škoda jen tak kohokoliv pozve na hotel, zaplatí mu letenku a žranici??? Na jakým materiálu jedeš?
ale já nejezdím na předváděčky škodovky. Blbě ti to myslí, musíš předvídat když mám na škodovky alergii.
Ta doba byla jina.
Ale v mnoha ohledech lepsi.
treba jak zlata schillena schillera na svyho instagramovyho fotografa vysetrila 2 mega za rok
z nasich dani
z ty doby ale taky pochazi spousta zapsklejch lidi, ktery to doted neopustilo a asi nikdy neopusti.
Většina z toho pozlátka dnes je totiž na dluh!!!
A nazývat normální lidi nulou je totální ubohost :no: :no: :no: Ty totiž právě díky těm nulám máš svůj pohodlný život. :-! :-! Až ti pošta přinese zásilku nebo půjdeš do nemocnice kde ti vyperou, uklidí a dají bažanta, tak těmhle lidem řekni že to jsou nuly a nemají právo na slušný život :-! :no: :no: :no:
A jestli jsi doma 14:45 tak nejspíš ani netušíš že pracovní doba je 8h plus obědová pauza půl hodiny! Pochybuji že jsi v práci na šest... :-!