Novinky
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářePoprvé za volantem Opelu Astra: Stylový design a slušná špetka sportovnosti
29 komentářů
m.z.
1
pěkný pežot
MOJE JMÉNO
Za mne v této kategorii jedno z nejhezčích aut. Dokonce jim i odpustím to, že trochu zepředu okopírovali Dodge....
ptr078
Tak neviem, preletel som par testov v uk, kde je vauxhall peceny-vareny a vsetci sa zhoduju, ze je to dull, drahe a urcite nie spicka c segmentu
Avantime
S Astrou a aj celým Opelom to mohlo dopadnúť oveľa horšie. Podľa mňa je to krásne auto, nejak mi viac dizajnovo sedí ako P308. Netreba nič ovládať cez obrazovku (dobre, okrem štart-stopu) a podvozok je podarený.
Vlastne prvý Opel s novým dizajnom, ktorý nie je SUV. Tá maska a hranaté svetlá mi pripomínajú modely z 90. rokov. Myslím, že toto bude celkom dôstojne starnúť, uvidiíme skôr čo kvalita. Veľká škoda absencie ekvivalentu 1,5 TSI, fakt by to tomu autu pasovalo, no aspoň to zachovanie dieselu. :yes:
Ten vplyv Francúzov tam cítiť, no napriek tomu je to lepšie zvládnuté odlíšenie ako napríklad medzi VW a Seatom.
Vlastne prvý Opel s novým dizajnom, ktorý nie je SUV. Tá maska a hranaté svetlá mi pripomínajú modely z 90. rokov. Myslím, že toto bude celkom dôstojne starnúť, uvidiíme skôr čo kvalita. Veľká škoda absencie ekvivalentu 1,5 TSI, fakt by to tomu autu pasovalo, no aspoň to zachovanie dieselu. :yes:
Ten vplyv Francúzov tam cítiť, no napriek tomu je to lepšie zvládnuté odlíšenie ako napríklad medzi VW a Seatom.
Happy end úplne nie. Súhlasím, že to mohlo dopadnúť oveľa horšie a pod Peugeotom (pardon, Stellantisom) sa z Astry stalo krajšie auto, ako v minulosti (aspoň zvonku). Exteriér vo výraznej farbe a s čiernou strechou super. Interiér už menej, ale asi stále lepšie, ako tvrdohlavo držaný pežoťácky experiment.
Ale za mňa je to auto bez motorov nezaujímavé. Drahé a ťažké pluginy si asi moc ľudí nekúpi, resp. sú zaujímavé len pre úzku skupinu kupujúcich. A pre tú väčšinu je tu maximálne trojvalec 1,2 a to je zlé. Pretože k tomu dynamickému zovňajšku sa vyslovene pýta niečo silné a i na rodinné univerzálne potreby je trojvalec len taký dostatočný. Kto by chcel trošku výkonovej rezervy (o nejakej dynamike nehovoriac), má smolu. Potom zostane len ten zlý koncern VW, ktorý stále ponúka 1,5TSI, resp. v niektorých modeloch aj 2,0TSI. A tam proste Astra nemá čo ponúknuť. Škoda. ;-\
Ale za mňa je to auto bez motorov nezaujímavé. Drahé a ťažké pluginy si asi moc ľudí nekúpi, resp. sú zaujímavé len pre úzku skupinu kupujúcich. A pre tú väčšinu je tu maximálne trojvalec 1,2 a to je zlé. Pretože k tomu dynamickému zovňajšku sa vyslovene pýta niečo silné a i na rodinné univerzálne potreby je trojvalec len taký dostatočný. Kto by chcel trošku výkonovej rezervy (o nejakej dynamike nehovoriac), má smolu. Potom zostane len ten zlý koncern VW, ktorý stále ponúka 1,5TSI, resp. v niektorých modeloch aj 2,0TSI. A tam proste Astra nemá čo ponúknuť. Škoda. ;-\
Ja nechcem z bežných kupujúcich robiť hlupákov, ale podľa mňa až tak neriešia, či je to trojvalec alebo štvorvalec. Skôr ich bude zaujímať výkon a ten je dostatočný. Zas sa netvárme, že je to športové auto. Pokiaľ si pamätám, predošlá generácia (pre fl. a prechodom na PSA motory) sa najčastejšie kupovala s 1,4-kou, buď ešte s tou 95k atmosférou alebo 125k turbom. Jasné bola aj 150k verzia a 200k 1,6-ka, ale tam neviem aký bol podiel.
Za mňa ten výkon problém nie je, ale nepáčilo by sa mi mať v hatchbacku C segmentu trojvalec. Teoreticky by tam asi vedeli dať aspoň tú 155k verziu 1,2-ky, ale to už asi emisie nedovolia.
Za mňa ten výkon problém nie je, ale nepáčilo by sa mi mať v hatchbacku C segmentu trojvalec. Teoreticky by tam asi vedeli dať aspoň tú 155k verziu 1,2-ky, ale to už asi emisie nedovolia.
Za mňa to problém je v prípade kombi. Kompaktné kombi je typický rodinný voz, ktorý plní všemožné potreby bežnej rodiny. Ale také bežne dovolenkovo naložené kombi (4 ľudia a plný kufor) a k tomu len 96 kW ako maximum, no nič moc. Porovnaj so 118 kW konkurenčného Hyundaiu či Kie.
Dnes ešte má niekto čas chodiť na dovolenky? :-[] Ako tu je moja odpoveď klasická. Ak idem raz alebo dvakrát za rok k moru s rodinou, tak nejak to zvládnem aj s tým benzínovým trojvalcom. Neviem či si ten motor zažil, ale fakt nie je žiadnou tragédiou, dokonca ani v takej 3008-ke. Ak jazdím dlhšie trasy pravidelne, tak je tu stále štvorvalcový diesel, ktorý k nejakému služobnému kombíku pekne pasuje. Ja mám tú poslednú 1,5-ku od Peugeotu veľmi rád. :yes:
Pri porovnani so 4valcom oturbenym od h/k samozrejme papierovo prehrava. Ale uprimne, manzelka jazdi takmer 8rocny focus 1.0EB od nova a to auto ako rodinne sluzi vyborne. Ja som dlhsie jazdil p508 sw a aktualne o3, oba 2.0 diesel. Je pravda ze oproti focusu su vacsie a dynamicky inde....na druhej strane sme 4ia a to focus by staci aj ako jedine auto v rodine. Kto naozaj potrbuje zit aktivne tondokaze riesit stresnymi nosicmi, pripadne nosicom na gulu. A 130 koni a nejakych 200NM uplne staci v bezne dostupnom rozsahu otacok...
janmisak
Příspěvek podléhá schvalování.
hugino
Ak bude vo vnútri priestorovo tak ako 308 tak to auto je ako rodinné nepoužitelné. Bol som si staticky pozrieť 308 sedačka najnižšie,volant najvyššie a volant mi ostal medzi kolenami a pri vystretom chrbáte som šúchal hlavu o strop.Dozadu som si pri pohľade do vnútra ani netrúfal sadnúť.Akože design super,materiály,grafika alebo rozlíšenie OK ale priestorovo bieda takže Astra bude +/- asi to isté tu koncernové autá jasne dominujú a bez štvorvalcového turbobenzínu to bude mať dosť ťažké.Pritom DS 4 má v ponuke aj tú 1.6 turbo bez PHEV.308 sa mi páči viac.
Dobre ráno, tie nízke autá sú presné také. Preto ľudia kupujú stále viac suv. Ostatní nadávajú na suv, ale keď majú kúpiť nízke auto, tak sa im zrazu nepáči. V tých autách sa leží a zrazu je miesta na hlavu dosť :-)
Však o tom som nedávno písal že autá segmentu C a aj D sa postupne znižujú kvôli aerodynamike a aby spĺňali emisie tak ďalšie auto bude min.typu Crossover napr.Formentor alebo HR-V.Taký Peugeot 508 má výšku len 140 cm a to je fakt málo.
Nesmys.
Tohle není nijak nízké. Je to naprosto v normě běžného vozu. A v klasickém kompaktu je na výšku pro běžného člověka místa víc než dost
Bohužel, Peugeot patří mezi malí prostorné v rámci s ych konkurentů. A Astra je to stejné.
Tohle není nijak nízké. Je to naprosto v normě běžného vozu. A v klasickém kompaktu je na výšku pro běžného člověka místa víc než dost
Bohužel, Peugeot patří mezi malí prostorné v rámci s ych konkurentů. A Astra je to stejné.
ambospetr
Auto z venku pěkné. Jen ten interiér meh na mě až moc černých lesklých plastů (nevím co na tom ti výrobci vidí). Za co ale zaslouží asi pochvalu je nejlepší světla ve své třídě a sedačky i s ventilaci. Klobouk dolů. Škoda motorizací u PSA. Když už nemůže být 1.6ka sama tak proč aspoň ne mild nebo full hybrid. Plug-in přece je jen pro specifickou skupinu lidí kteří mají kde nabíjet. ;-\
Lebo asi kto nemá kde nabíjať, zbytočne by všetkým ničil životné prostredie silnými a znečisťujúcimi motormi. Trošku ohľaduplnosti by mohli ľudia mať.
Tak nějak. Zvenku super, kombík o něco méně super... ale uvnitř palubka jak v autobuse MHD. A motory slušnej základ, pak nic nic a PHEV.
Súhlasím. Podľa mňa to PSA zobralo príliš ľahkovážne. Mysleli si, že rýchlo prejdú rovno na elektrinu a ušetria na vývoji mild- a full-hybridov. Lenže ten proces nie je taký rýchly ako asi dúfali. Pritom taký benzínový štvorvalec by podľa mňa s emisiami ešte pár rokov uhrali použitím 48 V mild-hybridu. V tomto sa ma páči, že Renault popri elektromobiloch ďalej pracuje aj na hybridoch. :yes:
Jak se to vezme. Pokud to chápu správně, tak třeba kompakt se spalovákem už od Renaultu nebude.
3_diamanty
Najkrajsi kusok c segmentu :yes:
To sa zhodneme, za mňa ešte Mazda 3. :yes:
Uvidíme naživo. Ale myslím že to dopadlo rozhodně lup jak Golf/Octavia.
Len treba velke kolesa.... zrejme aspon 17tky... ten ponton je masivny... ale ako celok lahsie posobiaci ako bracek od pezota.... astra sa vizualne podarila... taktiez mokka je daleko krajsia ako p2008... ale dobre tak pezotu.. :-[] koho dnes uz s tym vyplestenym xichtom aj volantom v rozkroku zaujima netusim...... astra :yes: