Novinky
Přihlásit pro přidání komentáře
Emel
Výborná cena... hlavně vzhledem k tomu, co se s cenama aut děje za poslední dobu.
Trošku otrava je, že ten základ je Michelin Primacy (tvrdé y prosím) a ta lepší jsou Pilot Sporty... to by mě asi trošku mrzelo.
PS: proč máte v tabulce celkovou hmotnost ale ne pohotovostní? Někde jsem viděl 1275kg... možná bez řidiče.
Trošku otrava je, že ten základ je Michelin Primacy (tvrdé y prosím) a ta lepší jsou Pilot Sporty... to by mě asi trošku mrzelo.
PS: proč máte v tabulce celkovou hmotnost ale ne pohotovostní? Někde jsem viděl 1275kg... možná bez řidiče.
Hlavne kvôli tým gumám by som išiel do Executive (18" disky sú len bonus, nie nutnosť), ale je tam aj vyhrievanie sedadiel (čo sa nedá v základe dokúpiť) a alcantarové sedačky.
V letáku Toyoty je pohotovostná hmotnosť 1275 - 1314 kg podľa vývavy.
V letáku Toyoty je pohotovostná hmotnosť 1275 - 1314 kg podľa vývavy.
tie gumy sa nedaju dokupit? alebo su len pre tento rozmer?
Samozrejme gumy si kúpiš aj sám, ale Toyota vyznáva klasický japonský prístup: ber alebo nechaj tak, čiže príplatky žiadne (okrem farby či gumenných rohoží).
920 je pořád ok... jo, vyhřívané sedačky v alcantaře proč ne...
Člověk si řekne, že gumy se prostě koupí... no ale u takovýhohle auta se dá čekat, že to holt bude jezdit na pneu z výroby třeba prvních pět let... málokdo se hecne, aby to vyměnil.
Na druhou stranu - třeba to bude s těma Primacy vyladěné na "hravé chování" 😄
Člověk si řekne, že gumy se prostě koupí... no ale u takovýhohle auta se dá čekat, že to holt bude jezdit na pneu z výroby třeba prvních pět let... málokdo se hecne, aby to vyměnil.
Na druhou stranu - třeba to bude s těma Primacy vyladěné na "hravé chování" 😄
Práve, kúpiš nové auto a hneď budeš vyhadzovať gumy a kupovať sadu nových za čojaviem 20t Kč? Každopádne dobré gumy sú základ a to Primacy zrovna nie sú, Pilot Sport 4 sú o dva levely lepšie gumy. Takže tých 70t by som za Executive dal (naviac u mňa je vyhrievanie sedadiel must), len tie 4 veci (18" disky, UHP gumy, alcantara a vyhrievanie) za to stoja, plus sú tam nejaké lepšie svetlá.
Světla - jo, s funkcí posvěcování do zatáček 😄
Taky jsem si všiml, bude to asi Boží svezení a každou zatáčku posvětíš svými Michelin Primaci... 😁
Hele, já byl hrozně nas.ranej, že mi na 508 SW GT nedali Piloty, jak dávali vždycky a přišlo to na Primacy, ale nakonec jsem se divil, jak držely. Zkoušel jsem to rvát do zatáčky na mokru v docela velký zimě pod 10°C a ani se nehnuly. Ony i ty Primacy se pečou v mnoha specifikacích a rozdíly tam budou. U sporťáku asi oceníš víc, že zadek bude lepit, ale projeví se to jen v extrému.
To je trošku idealizovanie, mal som Primacy (na dvoch autách) a mal som Pilot Super Sport (predchodcu Pilot Sport 4) a teda viem, aké boli medzi nimi rozdiely. Primacy sú o level až dva nižšie. Alebo naopak, ak si mal pocit, že Primacy super držia, tak z PS4 by si bol unesený. Aj keď teda na bežnom rodinnom aute asi limity PS4 posunuté hodne ďalej oproti Primacy asi neoceníš. Ja by som na športiaku rozhodne chcel PS4.
Jak říkáš, na normální silnici a s normálním autem to nepoznáš. Na okruhu ve sporťáku asi ano.
Obecně je Primacy guma na běžný ježdění optimalizovaná spíš na výdrž a Pilot Sport jsou high-performance optimalizovaný na jízdní vlastnosti. Může se to třeba projevit při větším drcení na okruhu. Ale jinak jo, i Primacy jsou slušně hodnocený gumy - na normální auto.
Určitě ve sporťáku a na okruhu rozdíl bude. Ale na silnici v běžném voze rozdíl těžko poznáš. Já na testy moc nedám, ale na zkušenosti z provozu ano. A stejně, jako mě Primacy překvapily, tak mě překvapily i Continental Premium Contact 5 co mi dali na Pašíka. Ty držej neskutečně. Zato předchozí údajně skvělé Dunlop SP Sport Maxx byly naprosto příšerný. Auto furt jen hrabalo, smýkalo se, drnčelo. Gumy hlučné, nepohodlné atd... A všude se na ně pěly ódy.
Stejně nakonec záleží hlavně na stáří. Po 3 letech jsou všechny značky zralý na vyhazov.
Stejně nakonec záleží hlavně na stáří. Po 3 letech jsou všechny značky zralý na vyhazov.
Dunlop SP sport Maxx jsem měl na 3 autech a jsou to jedny z nejlepších pneumatik co jsem měl. Současně jsem měl na dalším autě i ty Primacy a naopak bylo znát u nich, že jsou je mnohem horší při běžné jízdě, brzdění nebo rozjezdu. Asi i u jednotlivého typu záleží na rozměru.
Dunlop Sport Maxx (225/40/18") za mě taky docela o ničem.
Měl si někdy třeba Michelin PS4/PS4S?
Měl si někdy třeba Michelin PS4/PS4S?
Bohužel neměl. Jen slíbený a místo nic přišly ty Primacy. A byly OK.
Sorry, odpověděl jsem dřív, než jsem si všiml, že to nebylo na mě.
Sorry, odpověděl jsem dřív, než jsem si všiml, že to nebylo na mě.
To je jedno, každopádně ty Sport Maxxy byly (mimo jiné) hlučné, a to byly jako výbava z prvovýroby.
Ale taky jsem se už setkal se stejnou značkou a typem pneu, jen jiný rozměr a jiné místo výroby, a úplně jiná kvalita.
Na jaro už mám nachystané novinkové Michelin PS5.
Ale taky jsem se už setkal se stejnou značkou a typem pneu, jen jiný rozměr a jiné místo výroby, a úplně jiná kvalita.
Na jaro už mám nachystané novinkové Michelin PS5.
Prase aby se v tom vyznalo. Já se na ně taky hrozně těšil a byly fakt příšerný. Podle mě co kus to originál. Každej rozměr je navíc z jiný země atd... Dnes se nedá věřit vůbec ničemu.
Pneumatika se dá brát jako regulérní součást zavěšení, nelze porovnávat rozměry, nelze vycházet zcela ze zkušeností z jiných aut... A ano, ještě tady jsou různé výrobní závody toho samého modelu a občas i falsifikáty. Je to zkrátka velmi individuální 😄
Tohle jsme před lety řešily u takove uťapliny jako je Polo GTI, ktere dostalo v zakladu take Primacy a jednomu majiteli to bylo vcelku jedno. Pro většinu však nechapačka kdy s napisem GTI si dostal tuhle "spodinu".
Zde je sice cena celkem lakava, ale tu a tam to jistě bude znat jen bych nečekal, že se bude šetřit i na pneu.
Zde bych čekal již v zakladu, alespoň slušne PS4 no spiš již novy model PS5, ale idealně GY Eagle F1 SuperSport nebo, když už zustat u Michelin tak PS4+.
Zde je sice cena celkem lakava, ale tu a tam to jistě bude znat jen bych nečekal, že se bude šetřit i na pneu.
Zde bych čekal již v zakladu, alespoň slušne PS4 no spiš již novy model PS5, ale idealně GY Eagle F1 SuperSport nebo, když už zustat u Michelin tak PS4+.
Michelin PS4+ má být co?
Pokud myslíš PS4S, tak ty se v těchto relativně malých rozměrech nenabízí.
Pokud myslíš PS4S, tak ty se v těchto relativně malých rozměrech nenabízí.
Pišu + myslim S. 😲
Vim, že v 17" se nedělaji, ale v 18" by měli byt byť vim, že tam byla nedostupnost, ale to bylo někdy loni. Možna v knk rozměru na GR nejsou vubec ani u těch 18"... v tom připadě bych vsadil na jinou značku.
Vim, že v 17" se nedělaji, ale v 18" by měli byt byť vim, že tam byla nedostupnost, ale to bylo někdy loni. Možna v knk rozměru na GR nejsou vubec ani u těch 18"... v tom připadě bych vsadil na jinou značku.
Jj, žiaľ ani v 18". ;-\
Ony jsou v 18", ale u běžnějšich 225/40. A koukam zde je rozměr na pytel tedy 215/40 a u těch zrovna neni na vyběr. Jedině snad docela oblibene Toyo Proxes TR1.
Viděl jsem nějaké testy, kde ty Toyo úplně nezářily... třeba tady: https😐/www.tyrereviews.com/…er-Tyre-Test.htm
Conti SC 7 nejlepší (s pihou na kráse v podobě horší odolnosti proti aquaplaningu), potom PS4S s výhradami k pocitu z řízení, Potenzy (horší hlavně v parametrech jako hluk, komfort, spotřeba + aquaplaning), GY F1 (skvělý na suchu, mizerný na mokru)... pak Nankang a Kumho a až pak Toyo.
Conti SC 7 nejlepší (s pihou na kráse v podobě horší odolnosti proti aquaplaningu), potom PS4S s výhradami k pocitu z řízení, Potenzy (horší hlavně v parametrech jako hluk, komfort, spotřeba + aquaplaning), GY F1 (skvělý na suchu, mizerný na mokru)... pak Nankang a Kumho a až pak Toyo.
Lenže to sú väčšinou gumy, ktoré sú v rozmeroch pre GR86 (215 R17 resp R1😄 nedostupné. Ja tiež budem mať problém pri mojich 225/45 R18, že tam nie je moc výber, chcel som PS4S, ale nie sú, jediné solídne gumy v tom rozmere sú Goodyeary F1 SuperSport.
...a v testu jsou Sport A a ne TR1... nojono, ale test je hezky udělanej
PS4S sice nejsou v 225/45R18, ale jsou v něm PS4 a už i PS5!
4S sice budou o něco lepší, ale poměr cena výkon je zřetelně na straně PS4, tím spíš, že u PS4/PS4S není silnou stránkou životnost. A právě PS5 mají mít lepší životnost, než PS4 a za cca stejné prachy. V rozměrech, kde si lze vybrat mezi PS4 a PS4S si ten hodně velký cenový rozdíl 4S obvykle neobhájí, a v duelu s PS5 to bude mít (v tomto ohledu) PS4S ještě těžší.
4S sice budou o něco lepší, ale poměr cena výkon je zřetelně na straně PS4, tím spíš, že u PS4/PS4S není silnou stránkou životnost. A právě PS5 mají mít lepší životnost, než PS4 a za cca stejné prachy. V rozměrech, kde si lze vybrat mezi PS4 a PS4S si ten hodně velký cenový rozdíl 4S obvykle neobhájí, a v duelu s PS5 to bude mít (v tomto ohledu) PS4S ještě těžší.
Neviem, zatiaľ som žiadne testy novej PS5 nečítal, ale v princípe je PS4/PS5 trieda pod PS4S.
Ale verím, že to budú veľmi dobré gumy, takže by som ich do budúceho výberu určite vzal, notabene keď v danom rozmere nemôžem moc vyskakovať.
EDIT: tak aj PS5 vypadávajú, síce sú 225/45 R18 dopredu, ale dozadu potrebujem 255/40 R18 a v tom rozmere nie sú.
Ale verím, že to budú veľmi dobré gumy, takže by som ich do budúceho výberu určite vzal, notabene keď v danom rozmere nemôžem moc vyskakovať.
EDIT: tak aj PS5 vypadávajú, síce sú 225/45 R18 dopredu, ale dozadu potrebujem 255/40 R18 a v tom rozmere nie sú.
Tohle je jiny a větši rozměr. Ale ty micheliny v jizdě jsou co tak koukam trochu slabši i jinde. A jeden kluk ma srovnani na 17" u stejneho auta pravě PS4 vs TR1 a piše, že ty PS4 jizdně zaostavaji nejsou tak přesne jak TR1, ktere maji navic lepe fungujici bočnici, ale zaostavaji oproti PS4 na mokru. Prostě PS4 jsou univerzalnějši.
Zde je v klasičtějšim rozměru v 18" taky jedno srovnani...
https😐/www.youtube.com/watch?…
A mužu řict, že jizdně jsou ty GY jednoduše řečeno vyborne. Idealněji fungujici bočnici, už si ani nedokažu představit.
Zde je v klasičtějšim rozměru v 18" taky jedno srovnani...
https😐/www.youtube.com/watch?…
A mužu řict, že jizdně jsou ty GY jednoduše řečeno vyborne. Idealněji fungujici bočnici, už si ani nedokažu představit.
Nedá se úplně říct, že by PS4S byly slabší v jízdě... ve všech disciplínách jsou v top 3-4... a to je asi to, co u normálního auta chceš - zabrzdit na mokru atd. Ale pro vyloženě sportovní auto je pocit z řízení klíčový a tam se zdá, že jsou i lepší volby. Hlavně ta nová Conti vypadá zajímavě... a odpovědí na ně snad bude PS5.
No pravě po te jizdni strance jsou zřejmě lepši volby. A ten kluk co ma to srovnani piše, že pro něj jsou ty PS4 spiš zklamanim, ale že jako univerzaly fajn. Jasně PS4S, už je zase jina pneu, ale je v omezenych rozměrech a ta Conti je tušim ještě vic omezena a v 18" neni vubec.
Ja třeba rad zkoušim nove věci, i když u pneu, už se mi to několikrat nevyplatilo. No teď jsem pořidil na leto jine a lehči disky a teď po zkušenostech z GY SS se mi pravě vubec nechce e😜erimentovat a zřejmě budu volit jistotu. A třeba takhle od stolu se mi vic zamlouvaji než PS4 spiš GY asymm.5 a i ty maji nastupce v podobě 6 vydani.
Chtělo by to z toho webu nějeke co nejrychlejši srovnani, ktere by mě možna ještě zviklalo
Ja třeba rad zkoušim nove věci, i když u pneu, už se mi to několikrat nevyplatilo. No teď jsem pořidil na leto jine a lehči disky a teď po zkušenostech z GY SS se mi pravě vubec nechce e😜erimentovat a zřejmě budu volit jistotu. A třeba takhle od stolu se mi vic zamlouvaji než PS4 spiš GY asymm.5 a i ty maji nastupce v podobě 6 vydani.
Chtělo by to z toho webu nějeke co nejrychlejši srovnani, ktere by mě možna ještě zviklalo
Conti v 18" jsou... třeba moje 245/45😒br />https😐/pneuapp.cz/…-letni-pneu.html
Tak to jsem netušil. Takže rozměr pro středni třidu.
Možna časem conti rozšiři nabidku i v jinych profilech.
Možna časem conti rozšiři nabidku i v jinych profilech.
Jo, myslím, že se to postupně bude rozšiřovat.
245/45/18 je i na střední třídu spíš větší guma (jak šířka, tak profil).
245/45/18 je i na střední třídu spíš větší guma (jak šířka, tak profil).
Zatím je to (245/45) jediný rozměr CSC7 v 18"! Shodou okolností ho mám na allroadu.
https😐/www.continental-pneumatiky.cz/…y/sportcontact-7
CSC byly moje vyloženě oblíbené letní pneu, ale jen do doby, než přišly nepovedené CSC5. :no:
Jsem rád, že CSC vrátily na vrchol, ale v rozměru 225/40/18" (aspoň zatím) nejsou, proto jsem teď vzal PS5.
https😐/www.continental-pneumatiky.cz/…y/sportcontact-7
CSC byly moje vyloženě oblíbené letní pneu, ale jen do doby, než přišly nepovedené CSC5. :no:
Jsem rád, že CSC vrátily na vrchol, ale v rozměru 225/40/18" (aspoň zatím) nejsou, proto jsem teď vzal PS5.
No to by bylo sice na jednu stranu fajn, ale na tu druhou bych měl o dalšho kandidata vice a už tak opět špekulluji. A bohužel zatim nemam na leto žadne pneu.
Jako zatim se nejvic přiklanim k těm GY supersport, ale jako alterntivy mam buď PS5 nebo GY asymm.6 což jsou vlastně pneu jizdně o řad niže, ale zase nova směs či dezen mužou přinest nějake vyraznějši zlepšeni, ale samo taky naopak a nemusi se to u jednoho či druheho až tak vydařit.
Jako zatim se nejvic přiklanim k těm GY supersport, ale jako alterntivy mam buď PS5 nebo GY asymm.6 což jsou vlastně pneu jizdně o řad niže, ale zase nova směs či dezen mužou přinest nějake vyraznějši zlepšeni, ale samo taky naopak a nemusi se to u jednoho či druheho až tak vydařit.
Miromen: Nevím hele... TR1 je obecně hodnocena jako dost mizerná UHP pneumatika a já to můžu jen potvrdit. Ke Conti a Miche bych ji vůbec nedával do jedné věty. Není to tak hrozné jako předchůdce T1R, ale žužlavá bočnice a mizerný feedback zůstaly.
Není mi vůbec jasné, jak tyhle budget řady od Toyo dosáhly takového věhlasu, protože těch internetových mouder, jak to drží a sedí, se nese spousta už od zmíněné T1R... A přitom neznám jediného náročnějšího řidiče, který by s nimi byl spokojen.
Není mi vůbec jasné, jak tyhle budget řady od Toyo dosáhly takového věhlasu, protože těch internetových mouder, jak to drží a sedí, se nese spousta už od zmíněné T1R... A přitom neznám jediného náročnějšího řidiče, který by s nimi byl spokojen.
Hele rozhodně nejde o žadneho BFU a je si naprosto jisty tim, že ty TR1 jsou jasně lepši než PS4 ne však PS4S o kterych na zakladě zkušenosti s PS4 ma jiste obavy a kdyby v jeho rozměrech byly v nabidce tak by o nich ani neuvažoval. A jasně piše i o nevyhodach TR1, ale ty jsou pro něj podružne a ma u pneu jasne zacileni.
A pujde i o knk rozměr no a když se podivam na ten zde zminěny web tak zrovna micheliny v nějake ovladatelnosti, přesnosti a zpětne vazby maji vuči nejlepšim zrovna rezervy a nejde jen třeba o GY, ale tušim i Bridgestone jsou na tom lepe. A tohle bude zrovna vlastnost, ktera bude i dobře rozlišitelna.
A pujde i o knk rozměr no a když se podivam na ten zde zminěny web tak zrovna micheliny v nějake ovladatelnosti, přesnosti a zpětne vazby maji vuči nejlepšim zrovna rezervy a nejde jen třeba o GY, ale tušim i Bridgestone jsou na tom lepe. A tohle bude zrovna vlastnost, ktera bude i dobře rozlišitelna.
Hodně lidí jezdilo od Toya různý semislicky, R888 apod... tak je možný, že jde obliba značky přes tyhle speciální kousky?
Tak to bude aj podľa mňa, semislicky od Toyo sú veľmi obľúbené, lebo sú slušné a hlavne o hodne lacnejšie, ako semislicky renomovanejších výrobcov. A tak sa možno tá povesť preniesla na bežné cesťáky, ale zjavne neprávom, tie cestné Toyá vždy okupujú posledné priečky v testoch.
fOE
Cena, vykon, koncepce, vybava... to uz se dnes nevidi, doslova zjeveni. :yes:
Tady už snad výkon bude rel. stačit, přeci jen motor je o 20% objemnější... Za ty peníze a v kombinaci s rozumnými provozními náklady (zejm. únosná cena rychle mizejících pneu) je to super hračka. Interiér také fajn - moderní tak akorát :yes:
Bez diskusie, za toto a za tú cenu palec hore. :yes: Že splnili sľub, že to bude lacnejšie, ako GR Yaris som popravde nečakal, o to viac super. Teda... vČechách, u nás je to drahšie, ako GY Yaris (síce o málo, ale je, GR86 začína na 33990 eur a Executive je za 36390 eur).
Ozzman
Jo, cena, výkon, koncepce, vše skvělé, určitě bych se svezl, ale.... já nevím proč, mne se tak nějak extra nelíbí. Neříkám, že je ošklivá, ale původní GT86 se mi líbila více, tohle je takové moc "ocucané" a uhlazené, vůbec by jí neuškodilo přidat trochu na dravosti, když vedle toho vidím "naštvaný" kukuč YAGRU 😊
Já to mám opačně, ta nová mi přijde designově lepší, není to dokonalé, ale tmavší barva, světlá kola, celkem pohledné auto, na toyotu. 😉
Súhlas, je to síce podobné, ale nová je v detailoch i celkovo krajšia. Ešte sa mi páči ten ducktail, ktorý je v USA v tej vyššej výbave (u nás to tam nevidím): https😐/images.cars.com/…r--rear--red.jpg
Mne by tohle sedělo na nějakého Němce, ale od japonce čekám trochu toho Sci-Fi 😁
Podobně na mne kdysi působil Nissan 350z, nejdříve se mi nelíbil vůbec, pak trochu, pak jsem se s ním svezl a všechno bych mu odpustil, vím, že to nebylo nic extra, ale pro kluka, co do té doby řídil HTP to byla pecka 😒]
Alespoň trochu nějaké to křídlo a jiná barevná kombinace 😊
Podobně na mne kdysi působil Nissan 350z, nejdříve se mi nelíbil vůbec, pak trochu, pak jsem se s ním svezl a všechno bych mu odpustil, vím, že to nebylo nic extra, ale pro kluka, co do té doby řídil HTP to byla pecka 😒]
Alespoň trochu nějaké to křídlo a jiná barevná kombinace 😊
Jj, původní 350z nebylo extra dobré auto, ale vypadalo výborně, nové zetko jde designově spíš za ním než za 370z naštěstí. To se mi líbí moc. 😄
Tobě se 370 nelíbí? Mne jo 😁
Já jsem asi pln takových těch stereotypů, ale když už japonský sporťák, tak musí vypadat trochu pouťově 😁 A to se mi na 370z líbí. Ale zase se to nesmí přehánět, třeba některé verze už jsou moc.
http😐/www.sportovnivozy.cz/…-nissan-370z.jpg
Něco takového mi příjde zajímavější, než pak ty tuzingy
http😐/www.japan-cars.cz/…otorsports-8.jpg
Nové Z má fakt pěknej zadek, to se mi líbí taky více.
Já jsem asi pln takových těch stereotypů, ale když už japonský sporťák, tak musí vypadat trochu pouťově 😁 A to se mi na 370z líbí. Ale zase se to nesmí přehánět, třeba některé verze už jsou moc.
http😐/www.sportovnivozy.cz/…-nissan-370z.jpg
Něco takového mi příjde zajímavější, než pak ty tuzingy
http😐/www.japan-cars.cz/…otorsports-8.jpg
Nové Z má fakt pěknej zadek, to se mi líbí taky více.
Nelíbí se mi základní linka, je to takové zdrclé, tvar zádě vypadá jak do prd...e nakopnutá kočka. Ale proti gustu... 😄
"tvar zádě vypadá jak do prd...e nakopnutá kočka"
😒] 😒] 😒] 😒] ...som sa skoro zo stoličky vyvrátil. :yes:
😒] 😒] 😒] 😒] ...som sa skoro zo stoličky vyvrátil. :yes:
😒] 😒] To je přirovnání... 😒]
Já bych to určitě snesl, ale je to takové neharmonické, to máš pravdu. Teď mě napadá, že bychom to mohli dát do nějaký slovníku design žargonu.
jako do prd...e nakopnutá kočka = postrádající ladnost 😒]
Já bych to určitě snesl, ale je to takové neharmonické, to máš pravdu. Teď mě napadá, že bychom to mohli dát do nějaký slovníku design žargonu.
jako do prd...e nakopnutá kočka = postrádající ladnost 😒]
No nevim vzhled je jedna věc, ale zatim co Yaris GR mi prakticky vubec nedava smysl tak GR86, už mi rozhodně smysluplne přijde.
hugino
Je to auto pre špecifickú klientelu ale úprimne za mňa pri rovnakých prachoch +/- by bola s manuálom lepšia voľba Focus ST alebo aj sa to bojím napísať Golf GTI.To červené podsvietenie klímy je už dávno OUT.
GTI a ST jsou jiná koncepce, já bych si taky jako jediné auto radši zvolil HH či Hotkombi, ale tohle je auto jen pro radost z jízdy 😊
Kto pozerá po zadokolkovom kupé, tak asi neberie ako alternatívu hatchback v predokolke, proste úplne iná cieľová skupina.
Ja som bol z tých, ktorí GT86ke vytýkali, že ju strčí do vrecka hocaký hotheč, ale teraz je to už výkonovo a dynamicky OK (stovka za 6,2s je lepšia, ako to GTI).
Ja som bol z tých, ktorí GT86ke vytýkali, že ju strčí do vrecka hocaký hotheč, ale teraz je to už výkonovo a dynamicky OK (stovka za 6,2s je lepšia, ako to GTI).
Že já si vždycky vzpomenu na Cimrmany.
"Heleďte, to bylo hezký, jak se s námi Suk loučila: specifická klientela, to už mi dlouho nikdo neřekl...." 😁
Nic proti (povedeným) H-H, ale jak píše nejen iudex, okouzlen relativně lehkým zadokolkovým kupátkem s už docela slušným výkonem a doufejme řidičským naladěním, jen těžko budeš FoST nebo GTI vnímat jako relevantní konkurenty. A v tom případě je mi červené podsvícení klimy celkem u pr...mi na něm nezáleží. 😉
"Heleďte, to bylo hezký, jak se s námi Suk loučila: specifická klientela, to už mi dlouho nikdo neřekl...." 😁
Nic proti (povedeným) H-H, ale jak píše nejen iudex, okouzlen relativně lehkým zadokolkovým kupátkem s už docela slušným výkonem a doufejme řidičským naladěním, jen těžko budeš FoST nebo GTI vnímat jako relevantní konkurenty. A v tom případě je mi červené podsvícení klimy celkem u pr...mi na něm nezáleží. 😉
GeekStar
Nechápu, jak to dokázali v dnešní době nabídnout za takovou cenu. Líbí se mi čím dál víc a musím přiznat, že už se docela houpu. Možná se i rozhoupu 😄
Taky se houpu 😁 :yes:
Měl jsem v plánu koupit časem za 500 nějakou slušnou ježděnku BRZ, ale tohle je o kus jinde a nový se zárukou...
Měl jsem v plánu koupit časem za 500 nějakou slušnou ježděnku BRZ, ale tohle je o kus jinde a nový se zárukou...
Húp sa pekne, húp. 😉 V kontexte tejto ceny kupovať jazdeného predchodcu s nedostatočným motorom, to by si si vyčítal.
A mimochodom za 500t nájdeš BRZ len ťažko, na sauto je ich 8 a najlacnejšie je za 550t, a to je dosť olietané (140t km), ostatné sú značne nad 600: https😐/www.sauto.cz/…sobni/subaru/brz?…
O to viac má zmysel nová GT86ka.
A mimochodom za 500t nájdeš BRZ len ťažko, na sauto je ich 8 a najlacnejšie je za 550t, a to je dosť olietané (140t km), ostatné sú značne nad 600: https😐/www.sauto.cz/…sobni/subaru/brz?…
O to viac má zmysel nová GT86ka.
Neboj, já to sleduju... tohle by majitel za 500 pustil, čas od času nějaká nabídka vyplave
https😐/auto.bazos.cz/…al-62-tis-km.php
Vzhledem k tomu, že bych s tím nejezdil služebně, tj. není možnost odečíst DPH... tak je tohle za půlku. A vzhledem k tomu, že takový auto k ničemu nepotřebuju a je to jen hračka, na kterou nebudu mít čas... no, ještě se chvíli pohoupu 😄
https😐/auto.bazos.cz/…al-62-tis-km.php
Vzhledem k tomu, že bych s tím nejezdil služebně, tj. není možnost odečíst DPH... tak je tohle za půlku. A vzhledem k tomu, že takový auto k ničemu nepotřebuju a je to jen hračka, na kterou nebudu mít čas... no, ještě se chvíli pohoupu 😄
Keby to bola rovnaká generácia, tak OK. Ale minulá generácia vs aktuálna, 9-ročné vs nové, 200k vs 234k... a dať za to stále nie malé peniaze, cca. 60% ceny nového, neviem. Naviac nová generácia bude (s poukazom na to, že sa bude predávať len 2 roky) na hodnote klesať len veľmi pomaly.
I já bych se spíš přikláněl k novýmu... ale rozdíl 40% je dost a moje "zadání" (tj. auto bude stát na ulici, najezdí nízké jednotky tisíc km za rok) plní i ta ježděnka. No, jak to hezky vystihl Geek... houpu se 😄
CHerokee
Jedno z posledních zábavných aut s normálním motorem a v ceně obyčejné Octy v dieselu. Hodně dobré.
No jo, jenže ta okta na dálnici bere 5l a někomu dokonce naftu vyrábí 😒] 😒]
Bez legrace - GR86 je super volba 😄 A s nestejně dlouhýma svodama bude mít zajímavý "Subaru" sound
Bez legrace - GR86 je super volba 😄 A s nestejně dlouhýma svodama bude mít zajímavý "Subaru" sound
Enthusiastic.driver
...na nákup takové věci. Silně zvažuju, že se taky stanu jménem v čekací listině. Zítra jdu do Toyoty zjišťovat detaily... Resp. jestli bych se mezi zájemce vlezl i v pozdějším termínu nebo se to všechno rozpráší v první vlně a kvóta bude pryč. 😄
Jj, vraj záujem o GR86 je veľký, čo ostatne potvrdzujú aj tunajšie reakcie, málokedy má nejaké auto také unisono pozitívne prijatie, ale hlavne takú zaujímavú cenu. Takže zrejme zistíš v Toyote, že objednávok už majú kopec a možno aj vyčerpané kvóty. Mimochodom objednal vraj aj Jakub Rejlek.
Gratuluju
Jaká specifikace? Trošku závidím...
Cena Zetka bude určitě výrazně vyšší... a i mi vyhovuje koncept 2+2.