Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektromobilita

Zpět na článek

Fiat chce být v Evropě elektrický již v roce 2027

19 komentářů

WinDiesel
😒] 😒] 😒] 😒] 😒] 😒]
gutex
A jak byste si představoval nezávislost, když zde žádné zdroje surovin pro "čistou" energetiku nejsou. A jak se nám to nemusí líbit, tak prodej EV je zde z důvodu chudoby jeden z nejhorších v EU, v řádu jednotek tisíc ks za rok, což neřeší naprosto nic.
del42sa
RIP Fiat
MOJE JMÉNO
S FIATem to jde z kopce už hodně dlouho. Tímto prohlášením to jen potvrdil. Za mne bohužel... 😒
DonVito
Kazdopadne je videt, ze zavislost na Rusku je velkou chybou.
Jak my dva vime a piseme o tom ve zdejsich diskuzich leta...

Narozdil od zdejsich "oponentu" casto vyuzivajici argumenty prevzate z ruske propagandy.

Uz si kwa wine (a spol.) uvedom, komu nejvic ublizi green deal - Rusku.

PS Jestlize o tom budes pochybovat, tak se zamysli. Co chce EU? A co chce Rusko, resp. co tvori jeho prijmy? A za jakou stranu vlastne kopes??
Adamantium
Cim drive, tim lepe. Klidne uz letos nebo pristi rok. Fiat mi chybet nebude..
ericn
Nene on si to nechá na rok 2028, po ročním elektrotrápením se na trhu 😉
Jerry.Gunman
Tlacháním zeleno-rudých mamrdů jsme ztratili 20 let.
Teď za ně zaplatíme 😞
gutex
Jádro není a ve výhledu 20+ let ani nebude hlavním zdrojem. Takže pokud nebude plyn, zbývá jen špinavé uhlí se všemi negativními důsledky pro život, navíc za stále rostoucí ceny :no:
Já Prvni_1
Puvodni zdroj.

Neni tam nahodou, ze chce byt kompletne elektrikovan?
To by znamenalo, ze v kazde modelove rade bude elektricka alternativa.
A dost mozna do toho pocita i hybridni verze.

Uvadi novy motor a uplne novou, alektrifikovanou prevodovku.
Ze by chtel investici vyuzivat jenom 5 let?
Jerry.Gunman
Jádro by pro nás mělo být klíčovým a hlavním zdrojem energií - a OZE (Občasné Zdroje Energií) mohou semo-tamo něco vykrývat
gutex
Jádro je stabilní zdroj, ale jako záložní zdroj, u kterého je potřeba flexibilní regulace, je pro OZE naprosto nevhodné. Nehledě, že výstavba znamená 20+ let.
Jerry.Gunman
Ovšem otázkou zůstává, zda ho v tomto "chtění" podpoří i zákazníci.
Vzhledem k tomu, jak moc Fiat svou nabídku redukoval, tak "masově prodávanýmL modeelm je vlastně už jenom 500.
A jestliže "obyčejná" 500 stojí 400-450 TKč a elektrifikovaná stojí prakticky dvakrát tolik...
Už vídím ty miliony zákazníků, jak se rvou o elektrickou 500 za 900.000 Kč 😁 😁 😁
Anonym
tak měl znít titulek článku 😄 😄 😄 😄
DonVito
Klidne mi tykej.

Kombinaci jadra a oze. Uplne nezavisly nebudeme nikdy. Stacilo by pro zacatek nemit fatalni zavislost na rusku.

https😐/oenergetice.cz/…rnych-elektraren
Jaromirxxx
Příspěvek podléhá schvalování.
Amaterasu
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
DonVito
Myslis si, ze neco vysvetlis cloveku, ktery tvrdi, ze spalenim nafty se vycisti vzduch???

https😐/www.motortrend.com/…-diesel-engines/
I v idealnim svete se "jen" spali kyslik a vznikne nedychatelny co2, coz samo o sobe se neda povazovat jako cisteni...
Realita je samozrejme daleko jinde. I u EU6.

To snad nemuze myslet vazne nikdo.
Amaterasu
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.