Novinky
Panove , jestli ctu dobre , tak se Mitsu podari ztrojnasobit zisky i k vuli tomu , ze jen je vuci dolaru v nevyhode ? To by potom znamenalo jedno , ze kurs dolaru v evrope je umele snizen . Tim se dostavaji firmy obchodujici s dolarem do spatne situace a nuti je prejit na euro . Mam pocit , ze jsem vzdy cital , ze ekonomika japonska je na tom dost dobre a najednou maji spatny kurz ? Neco tady nehraje , ale rekl bych ze spis zatracene smrdi . Je az s podivem , ze veci , to znamena jakekoliv od obleceni az po auta stoji ve statech porad stejne , nezalezi na tom v jakem postaveni se ted dolar pohybuje , vyjma benzinu . Zkratka pokud prodaji veci za milion , maji porad milion . Chapu celosvetovy ekonomicky vyvoj a rust , ale nejak nechapu kam se podela sila dolaru v " evrope " . Muze se mi k tomu nekdo zasveceny vyjadrit . Diky . Chtel bych prosim jenom seriozni teorie a uvahy popripade fakta . Jedinci s vyjadrenim typu - at jdou amici do *** a podobne se prosim zdrzte projevu , docela by mne to zajimalo . A myslim , ze i Vas ostatni . Jestlize ma Skoda Auto otevrit tovarnu v Cine a Cina je dolarovy trh tak potom ztraci , jelikoz v Evrope je dolar pomalu bezcenny , jedine by vsechny suroviny pro tento provoz nakupovali na dolarovem trhu , ale to ji zase nezaruci kvalitu , tak potom nevim . Zda se mi , ze soudruzi v Bruselu neco sijou . Myslim ze se rodi nova zem Svaz Evropskych . . . . . . .(zde jsem nechal volne misto , kazdy ho muze vyplnit po svem )Republik . Patrik
Jednak k tomu ztrojnasobeni: Pokud meli mit malou ziskovou marzi, tak i pomerne male navyseni prijmu zpusobi velke navyseni zisku.
Ekonomika Japonska na tom byla dobre naposledy v osmdesatych letech, od zacatku devadesatych let maji stagflaci. Kdyz se podivate na vyvoj kursu JPY/USD - napriklad na www.patria.cz/…Rates/JPY/USD/de… tak uvidite, ze mirne posiluje, ale v prubehu cervence a srpna dost prudce spadnul - to je mozna pad, kvuli kteremu budou mit ten vyssi zisk. Proc se to stalo nevim, Japonsko podrobne nesleduji.
Dolar oslabuje proti euru i komoditam, protoze amici maji deficit obchodni bilance a navic nedavno FED ukazal, ze kasle na inflaci i na dolar a ze primarni je pro nej zachrana bank co udelaly blbe uvery (bude sypat do obehu penize). Euru navic pomaha silna evropska ekonomika (at uz si o EU myslime cokoli, ekonomicky se ji zatim pomerne dari). Zadne machinace za tim nehledejte.
(Cele je to dost komplikovana problematika, snad to tohle alespon trochu objasni.)
Ekonomika Japonska na tom byla dobre naposledy v osmdesatych letech, od zacatku devadesatych let maji stagflaci. Kdyz se podivate na vyvoj kursu JPY/USD - napriklad na www.patria.cz/…Rates/JPY/USD/de… tak uvidite, ze mirne posiluje, ale v prubehu cervence a srpna dost prudce spadnul - to je mozna pad, kvuli kteremu budou mit ten vyssi zisk. Proc se to stalo nevim, Japonsko podrobne nesleduji.
Dolar oslabuje proti euru i komoditam, protoze amici maji deficit obchodni bilance a navic nedavno FED ukazal, ze kasle na inflaci i na dolar a ze primarni je pro nej zachrana bank co udelaly blbe uvery (bude sypat do obehu penize). Euru navic pomaha silna evropska ekonomika (at uz si o EU myslime cokoli, ekonomicky se ji zatim pomerne dari). Zadne machinace za tim nehledejte.
(Cele je to dost komplikovana problematika, snad to tohle alespon trochu objasni.)
a k té číně a škodovce. To je naprosto jednoduhý... když slíbí 10 dolarů na den dělňasovi tak ot je v dnešní době 200 ale pokud dolar ještě propadne tka dělňas stále bude dostávat svých 10 dolarů ale škodu to přijde na míň (jde jen o příklad a né o zprávu že tam dostávaj tyhle prachy vážně netuším kolik by to mohlo být)
a ináč ta sprava je na tejto stranke 2x coz je dobré 😁 mitsu treba zvíraznovať 😄