Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika

Zpět na článek

Litr benzinu či nafty může podle ekonomů stát i přes 55 korun

14 komentářů

Tom Pro
Kdyz ti auto zere 5 litru tak pohoda.
Anonym
nebo když stojí palivo 15,50 vid

protože 5x46 = 230
a 15x15,50= 233

😄 😄 😄 😄 😄
traveldrive
Naša slávna EÚ ***a čo sa dalo, takže nám ujo Putin vpohode podľa lubovôle priškrtí kohútiky a ropa bude skutočným čiernym zlatom. Ceny ešte porastú a neurobíme s tým ani mäkké f, budeme platiť majland za ropu, za plyn, za obilie, kobalt, hnojivá, za všetko. Západ nebude Rusom nič predávať, tým pádom pôjde výroba dolu a ceny ešte viac hore. Dobre skrátka už bolo.
Anonym
My chudí jsme v klidu. Nám se nemůže nic stát.
Anonym
Jenom můžou ti chudí umřít hladem a skončit pod mostem vid 😄 😄 😄
Tomogo
... už se zase straší s cenama pohonných hmot.
Klidně ať to stojí 70,- je mi to fuk. Mě spíš trápí jiné věci než cena paliv.

Hlavně pokud by byl nedostatek ropy a plynu, tak fakt nevím, čím pohnojíme pole, co plasty, léky atp. To je daleko horší problém, než nějaká cena paliv.

No a když k tomu ještě přičteme válku v obilnici Evropy, tak ještě než plasty, by mě zajímalo co budu jíst, když nikdo na Ukrajině nezaseje.....

Takže až bude cena chleba 300,- tak možná budeme na naftu za 55,- ještě s láskou vzpomínat. Ale doufám, že k tomu nedojde. Protože pak bychom se teprve divili.
rohYpnol
Asi ti nedochází jedna zásadní věc - když bude litr za 70, tak možná bude ten chleba za těch 300 i když seženeš obilí!!
Pro člověka co najede 10 až 20 tis. km za rok je cena PHM relativně malá položka a zdražení unese utažením opasku nebo prostě i tím že bude míň jezdit.
Ale cena PHM promítaná do ceny zboží a služeb je šibenicí ekonomiky :-! :-! :-!
Tomogo
Asi ti nedochází, o čem ten můj příspěvek byl. Možná to pochopíš, když si ho znovu přečteš. Ale o ceně PHM a následné ceně všeho to rozhodně nebylo, protože je to zcela bezpředmětné.
Jerry.Gunman
Kolika % že se Rusko a Ukrajina podílejí na světovém e😜ortu pšenice? Je to tuším někde mezi 25 a 30%, že?
V týdnu jsem četl úvahu na téma "Co se asi tak stane, jestliže dodávky obilí do Afriky významněji poklesnou" Autor tam dovozoval a predikoval cca 30-40 milionovou migrační vlnu, které se opět pohrne do "bohaté" Evropy
Čekají nás zajímavé časy
Tomogo
Tak trochu jinak. Z kolika %, po odečtení vody, je každý z nás dusíkaté hnojivo? Je to cca 30-70% Je to zarážející, ale je to tak.
Pokud bude nedostatek ropy, a plynu, bude i nedostatek, hnojiv. V každém případě budou hnojiva extrémě drahá. To znamená, že už se nebude tolik hnojit a výnosy plodin budou násobně menší.
Pokud toto nastane, máme tu nedostatek potravin. Pak už nějaké palivo bude to poslední, o co se kdo bude starat. Tím ale nechci říct, že paliva nezvýší opět cenu všeho, ale myslím, že to je menší problém, než právě ta hnojiva. O dalších věcech, jako jsou plasty, léky a další věci, co se z ropy vyrábějí už ani nemusím mluvit.
Proto se může v příštích letech stát, že i takový chleba bude velký luxus, ne kvůli ceně, ale protože prostě nebude.
Ale nechci plašit a osobně doufám, že to tak nedopadne, protože to by byl už opravdu průšvih. Jen jsem tím chtěl říct, že cena, ať už čehokoli i včetně paliv je opravdu ten menší problém. Prostě stále to není to nejhorší, co nás může potkat.
Proto budu doufat v brzký konec války a obnovení zásobování ropou i plynem třeba i z Ruska, i když výhledově pracovat na jejich odstřižení a nalezení náhradního zásobování.
rohYpnol
Sorry, ale toto je fakt zpráva dne... Dávno se ví, že pokud Rusko zavře kohoutek, tak litr tady bude stát kolem 300k !!!!!

Evropa ještě ráda zruší sankce proti Rusku a bude prosit Putina aby kohoutky opět pustil. Tak to bohužel je. E ropa JE NENAHRADITELNĚ závislá na ruských surovinách. Toto je FAKT. Všichni to vědí. Jen je EU plná pokrytectví, kdy se tváří jak hrozně pomáhá Ukrajině...
Jerry.Gunman
Pokud vím, Němci a Holanďani jsou dost silně proti jakýmkoli sankcím vůči RF, které by mohly způsobit přivření produktovodů s komoditami...
JirkaX
To je blbost, nic sám od sebe nezavře. Tušíš vůbec kolik z toho má?
Anonym
Verva Diesel 55,30 Praha, dálnice 57,50 😄 😄