Autofun
Arese
3
...nemastný neslaný předokolkový propadák nesahal úžasnému Capri ani po ventilky. A podle toho to s Probe taky dopadlo, takže tehdejší klučičí sen to byl opravdu málokoho.... 😒] :no:
Přejít do diskuze
Jo, ale jako klukům se nám to líbilo (o výkonech jsme věděli prd, prostě to namakaně vypadalo). Probe nevypadalo nijak.
mělo rozhodně největší utrhkulózní potenciál tohle https😐/www.auto.cz/…i-ferrari-110755
Pak za ním Calibra. Probe tak nějak bez většího zájmu, i v té době. To bylo dokonce až za tenkrát už výběhovou Mantou, nebo Fuegem.
Pak za ním Calibra. Probe tak nějak bez většího zájmu, i v té době. To bylo dokonce až za tenkrát už výběhovou Mantou, nebo Fuegem.
Zbytečně tu Probe dehonestuješ. Střední kupé, sice předokolka (jako Calibra, Eclipse, Prelude, většina Celica Ltd). Pěkné auto a ano, tehdy pro puboše naprosto nedostupné. Mimochodem manuál, V6 a ty tu řádíš.
Presne tak. Ja som 90tkovy kluk a teda Probe nikoho v tych casoch nerozvasnoval. Na to bola Celica, supra, 200sx, 300zx, impreza a spol.
Probe měl strýc, ale to první, GT 2.2 Turbo, v první polovině 90. to byla slušná raketa. Ford s technikou Mazdy.
3000GT měl jeho kamarád, parkoval ho před školou kam jsem chodil a každý den ho obdivoval, dodnes je pro mně 3000GT jedno z nejhezčích aut. Stejně tak Eclipse a 300ZX. Joooo to ještě japonci uměli dělat pěkný auta.
3000GT měl jeho kamarád, parkoval ho před školou kam jsem chodil a každý den ho obdivoval, dodnes je pro mně 3000GT jedno z nejhezčích aut. Stejně tak Eclipse a 300ZX. Joooo to ještě japonci uměli dělat pěkný auta.
Jo, to beru. V devadesátkách jsem měl ale úplně jiný plakáty... tehdy přišel McLaren F1, předtím to byla auta jako F40 a Diablo. Já si cestu k japonským sporťákům našel až později, právě proto, že ty 200SX a RX-7 byly relativně dostupný sportovní auta... a pak jsem vnímal Probe v tomhle kontextu - jako konkurenční ojetinu k RX-7. A tohle mi asi "překrylo" ty devadesátky.
Neříkej že jste neměli z katalogů načtený maximálky a nekoukali s respektem na auta s vMax 200+ 😄
Probe 1 nebylo nic extra, ale tahle zakulacená verze se mi náhodou docela líbila. Je fakt že Calibra byla lepší.
Probe 1 nebylo nic extra, ale tahle zakulacená verze se mi náhodou docela líbila. Je fakt že Calibra byla lepší.
Moc nechápu tvou otázku ? Co to s tím má společného ?
Tady se píše, že to byl sen kluků v 90tkách, v té době, kdy bych to označil za auto, co se mi líbilo, jsem neřešil, jaký to má motor a jakou hnanou nápravu, protože mi bylo taky cca 7-8 let. Bylo to coupé ve změti Škodovek a žigulu z postsoc éry...
Od té doby uplynula řada let a na rozdíl od mnohých jsem si zatím své předpubertální automobilové sny nesplnil a taky bych dnes Probe nezařadil mezi své dreamCars.
Tady se píše, že to byl sen kluků v 90tkách, v té době, kdy bych to označil za auto, co se mi líbilo, jsem neřešil, jaký to má motor a jakou hnanou nápravu, protože mi bylo taky cca 7-8 let. Bylo to coupé ve změti Škodovek a žigulu z postsoc éry...
Od té doby uplynula řada let a na rozdíl od mnohých jsem si zatím své předpubertální automobilové sny nesplnil a taky bych dnes Probe nezařadil mezi své dreamCars.
To bych zase nepřeháněl.
3000GT alias Dodge Stealth ještě dejme tomu, ale Fuego? Tam byl motorický top někde kolem 80kW, ne?
3000GT alias Dodge Stealth ještě dejme tomu, ale Fuego? Tam byl motorický top někde kolem 80kW, ne?
V té době jsem chodil na první stupeň ZŠ... bylo mi fuk jakou to má poháněnou nápravu 😒]
MX-6 jsem hooooodně dlouho neviděl, skoro zapomínám, že existuje
MX-6 jsem hooooodně dlouho neviděl, skoro zapomínám, že existuje
Líbit třeba i líbilo, ale prostě to mělo pohon na blbou nápravu, mimo jiné. Ekvivalent MX-6... to byla (spolu s MX-3) taky chudá příbuzná opravdových sporťáků.
To máš vesměs japonskou scénu...
Celica byla primárně taky předokolkový auto, akorát pak byly nějaký ty McRae edice s turbem a 4x4.
Celica byla primárně taky předokolkový auto, akorát pak byly nějaký ty McRae edice s turbem a 4x4.
Mno, to je síce pravda, ale málo kto na tie autá v rozumnom stave mal peniaze. Prvé Probe sa ale dalo zohnať za rozumné peniaze a ako babolapka fungovalo s mrkačkami celkom dobre.