Novinky

Zpět na článek

Ineos Grenadier už má české ceny! Kolik stojí auto, které chce nahradit původní Defender?

33 komentářů

Mig_35
kteří už složili blokační zálohu, zděšeně požadují její vrácení. Ale mně bylo od začátku, po zkušenostech se Suprou jasné, že BMW svoje motory a převodovky nedá lacino... slibovali cenu o něco níže a teď je to v podstatě za cenu bavoráckých SUV. Ale stejně je to v podstatě off-road od BMW, který se nenabízí.
Uvažoval jsem nad benzínem, ale v materiálech uvádějí spotřebu kolem 13-15 l/100 a to už je dost... možná bych tu diesel překousnul.
šofér
Přiliš se v této kategorii neorientuji, ale .....není už lepší Jeep Rubicon? Díky za postřehy.
Mig_35
Wrangler je trochu stísněný, dost lidí nadává na spolehlivost, třílitrový diesel má jen v USA, je to prostě alternativa. Ale celkově se už moc aut na rámu nevyrábí.
šofér
Takže "vedou" pick-upy, jo? Tak to je pro cestovatele blbé.
Mig_35
bylo to dobře vidět na výběrovém řízení pro armádu, kde se dřív braly Defendery, dneska berou Hilux. ale celkově jsou i pick-upy oblíbené mezi off-roaďáky.
Barry Lyndon
A taky z toho armáda nijak nadšená nebyla. Brali by radši něco jednoprostorového (jako je tohle) než kombinaci malá kabina a malá (z kabiny nepřístupná) korbička. Nicméně ono fakt prakticky nic není (zvlášť za cenu Hiluxu).
Barry Lyndon
A co čekali? Že to bude za 800tis? Vždyť je to v podstatě draze vyráběná malosériovka s motory BMW a ten automat ZF taky nebude zadarmo. Cenu šplhající s příplatky ke 2 mega jsem čekal.
Mig_35
čekali, že to bude stát tolik, kolik slibovali😊

Definitive pricing is not available, but the two-seat commercial derivative will cost roughly £45,000 (including VAT) and the five-seater is e😜ected to be around £50,000.

kompletní ceník, připláci se 15000 i za to, že bude na autu barva😊

https😐/www.dajbych.cz/download.php?…

celkově jsou ty příplatky dost masakr, 28000 za odlišnou barvu střechy?
Emel
50kŁ je 1,5M, česká cena je 1,6... to není takový drama, ne?
Mig_35
Už jsi někde viděl, ze se za příplatek považuje i barva?😊
To neměla ani Fabie junior
Emel
Mám pocit že jo...
Osobně to považuju za dost ožehavý přístup... pokud mám nějakou "cenu od" v ceníku, tak by za ni mělo být možné auto koupit... ale tohle je zatím orientační ceník, takže asi dobrý... a těch 15t už to nevytrhne.
Mig_35
Uvidíme jak zvládnou všechny dodavatelské řetězce a jestli ty první kusy letos vůbec budou.
Barry Lyndon
Tak teď nevím, jestli jsem slepý já a nebo vy dva 😄 , ale ta bílá je tam přece zadarmo... 😉
Mig_35
Fakt ? Tak to sorry. Mne je barva buřt, stejně by se to potahnulo cele fólii, kvůli větvičkam
Barry Lyndon
£50 000 x 29,50 = 1 475 000 Kč. Plus DPH 21 % = 1 784 750 Kč. Tak nevím, kde je problém... Pokud jde o střechu, tak před 15 lety byl příplatek za bílou střechu na Fabii 2 11500 Kč. A to je 15 let a šlo o malou Fabii za čtvrt mega. A příplatek za to, že je na autě barva je dneska už skoro standard, někde je za příplatek i ta bílá 😁 .

EDIT: Jo pardon, přehlédl jsem to "including VAT" výše... Tak jo, je to dražší...
Mig_35
3_diamanty
Kludne by som tu zvolil rextona.... v dizli pojde za 10 litrov .... ma tiez tuhy ram.... zaroven je komfortny a pouzitelny nielen v terene... a este bude hadam aj lacnejsi ( treba kuknut cennik ) .... tu nejaka neznama milionova skladacka nedava zmysel... akebo rovno potom uz siahnut po niecom ako hilux l200 amarok a pod... a aj tieto kusky su dnes uz pouzitelne na vsetko... nielen v terene...
wakantanka
Rexton v plnke bude niekde cca za 48 tisíc € ? Akurát že zameraním to je úplne odlišné auto. Jediné pojitko je podľa mňa len ten rám.
Mig_35
Přesně. Grenadier si zakládá na své mechaničnosti :yes:
Barry Lyndon
A co si budeme povídat, je to i stylovka. Umím si představit, že si to pořídí i někdo, kdo to reálně nevyužije (a ten si právě zaplatí i ten bambilion předražených polepů 😁) .
wakantanka
Tak ako stylovku by som asi radšej zobral nový LR Defender, aj keď ten v offroad schopnostiach veľmi nezaostáva a stojí tiež podobné peniaze.
Barry Lyndon
Tady v tom Grenadieru dotyčný imho vypadá mnohem víc jako Náčelník horské služby 😁 .
Mig_35
Povedl se designově na jedničku a na cestě bude daleko lepší.
Arese
Přesně tak, Grenadier vypadá mnohem víc chlapský cool, než současný vyměklý Defík. 😄 :yes: Bohužel. :no:
traveldrive
Chlpské auto s automatom? Neblbni...
WinDiesel
Vy máte na Slováči teď místo chlapů chlpy? 😒] 😒] 😒]
tomas4568
Kdo chce pracanta zaplatí 1,6, frajeři do města si připlatí 150 tis. za barvy a kola. Firmu - plátce DPH - přijde pracant na 1,3, operák na 5 let může vycházet pod 20tis mesicně. Jestli takový auto potřebuju, tak se s tím dá žít. Už proto, že v zásadě nemá srovnatelnou konkurenci.
wakantanka
No neviem, ale ak potrebujem do firmy pracanta, tak vezmem nejaký pick-up čo stojí výrazne menej.
WinDiesel
to je o nostalgii, pokud se najde dostatek nostalgických kupců
Mig_35
Tak třeba do výběrového řízení armády nebo ČEZ by se takové auto, obzvláště v te dvoumístné verzi, mohlo směle přihlásit :yes:
WinDiesel
armáda by neskousla vysoké ceny náhradních dílů BMW
pratel
bez debaty. Vytvoreny technikmi Mercedesu v Grazi v Magna Steyr, motory BMW, testovany po celom svete. Skoda len, ze nedodrzali povodnu filozofiu, ze to bude cenovo ,,dostupne" auto pre britskych farmarov...

Rexton? 😁😁😁 Mercedes G, Toyota LC78, Jeep Wrangler, Ford Bronco, LR Defender 👍👍👍
WinDiesel
nepodceňuj britské farmáře, ti na to mají

a v Rextonu bys nejel, jinak by sis ty 😁😁😁 odpustil :-! :-! :-!