Novinky
a zvednou ceny za ubytování, tak ta dovolená v HR bude pěkně drahý špás a mnozí jako za kovidu zůstanou na chalupách. Ale pravdou je, že dovolená v ČR už je taky cenový masakr. Takže si člověk fakt nevybere. Pro ty chudý už zbývá takové Tunisko či Egypt. Já bych tam nikdy nejel, ale válečka a žranice za málo peněz asi dobrý.
To jo... to jsme to dopracovali.
Když jsem byl mlád, chudina jezdila na chaty, na přehrady a řeky do kempů po ČR, pracháči k moři, největší pracháči pak po celém světě (počátek 90s).
Dneska socky do Afriky k moři, střední třída po ČR, pracháči do Chorvatska na jachtu 😁 Paráda....
Když jsem byl mlád, chudina jezdila na chaty, na přehrady a řeky do kempů po ČR, pracháči k moři, největší pracháči pak po celém světě (počátek 90s).
Dneska socky do Afriky k moři, střední třída po ČR, pracháči do Chorvatska na jachtu 😁 Paráda....
Jj, nová doba. 😄
To já, když jsem byl mlád.......první moře r.1966, BG, auto W 311, stan, 4 osoby. Komfort nula, ale zážitkově, vč. cesty, nejvíc v životě. A to jsem byl později leckde.
To já, když jsem byl mlád.......první moře r.1966, BG, auto W 311, stan, 4 osoby. Komfort nula, ale zážitkově, vč. cesty, nejvíc v životě. A to jsem byl později leckde.
Tohle neumím posoudit, jsem značně novějšího data výroby 😁, ale jak jsem psal výše, také jsme ve dvou jezdili roadtripem. Akorát to bylo o 50 let později, místo W311 to bylo Mondeo MK4 kombi a cestou jsem vzal i to BG (po cestě zpět z Řecka), to jsme jeli ale přes hostely. O rok později pak i s přespáním v autě, ale už v nové generaci auta 😁 Vím, že to nebylo ono, navigace a tak, nicméně pořád mi to přišel skvělý zážitek, který je pro mne cennější, než to válení na pláži a cestu vzít ideálně letadlem..
No ale to si nezažil dobrodružstvá na hraniciach, vypisovanie výjazdných doložiek, prehlásení, potom kontrol atď. Cestou v RO mali taký dobrý zvyk že o 22.00 vypli komplet pouličné osvetlenie a v podstate nefungovalo nič, len colnica. Došiel ti v noci benzín? Smola, pumpy otvárali až o 6 ráno. 😄 To čo dnes robím v podstate cez noc, sa jazdilo od piatka ku večeru až do nedele do obeda ... teda za predpokladu, že si neskysol dlhšie niekde na hraniciach. To dlhšie myslím 2 hodiny +, extrém bol 12 hodín. To keď rozprávam mojim deťom, tak nechápu 😄
Nejak tak.
Teraz si malomeštaci pomaly zoberú pôžičku, aby išli do Thajska, JAR...
Prečo? - keď to ani nevedia nájsť na mape.
Lebóóó - keď tam boli susedia a známi, tak my tiež! 😉
Teraz si malomeštaci pomaly zoberú pôžičku, aby išli do Thajska, JAR...
Prečo? - keď to ani nevedia nájsť na mape.
Lebóóó - keď tam boli susedia a známi, tak my tiež! 😉
Pokial viem tak 10dnova ma cenu 19,80 a nie 9,60€ ako uvadzate.
...až od Baltu.
To boli iné epopeje 😉
To boli iné epopeje 😉
Loni jeden Pražák zlikvidoval Chorvata na motorce, tak opatrně.
A jezdí vůbec někdo k moři kvůli koupání?
A jezdí vůbec někdo k moři kvůli koupání?
...jsem byl s rodinou dvakrát, ale jednomyslně jsme se shodli, že Itálie je mnohem lepší volba (tedy s výjimkou čistoty moře, ale zase v Itošce do něj můžeme naboso). 😄
Jak mám věřit autorovi, když nedokáže spočítat 79-63=16 a tvrdí, že je to 13 m. Ty rozdíly jsou minimální, překvapilo mě to hlavně u slalomu. A ty závodní gumy jsou taky lepší než normální letní, tak mám jezdít na závodních? A co když jedu v horách, kde mám v údolí +15C a vy 2500 m -5 C a sníh? To budu v půlce kopce přezouvat z letních na zimní? Proboha vzpamatujte se když mám zimní v létě tak snad vím jak se chovají a podle toho jedu.
Uvedena cena 14,10€ madarskej dialnicnej znamky je cena od vekslaka. Pri nakupe z originalnej stranky je cena tesne pod 10€.
Maďari majú rôznych predajcov a každý má iné ceny 😉 .
Plus ak ju aj na stránke čo uvádza redakcia kúpite v HUF stojí 10 dňová 3820 HUF / cca 9,5 Eur, ak v Eur tak 14,1 Eur.
Plus ak ju aj na stránke čo uvádza redakcia kúpite v HUF stojí 10 dňová 3820 HUF / cca 9,5 Eur, ak v Eur tak 14,1 Eur.
Je pravda, že těch zlodějských stránek je na webu asi milion. Klidně ti prodají na 10 dní za 18 EUR a víc, resp. 454,- Kč a podobně. Osobně nechápu, že je tohle vůbec legální. Dálniční známka není klobása.
My kupujeme vždy přes https😐/ematrica.nemzetiutdij.hu A tam je těch 3820 HUF, což je asi 237,- Kč , nebo těch 9,5 EUR.
Jen nevím, jak se ti podařilo na zdejším odkazu https😐/cz.autovignet.hu změnit měnu z EUR na HUF. Mě to nešlo.
My kupujeme vždy přes https😐/ematrica.nemzetiutdij.hu A tam je těch 3820 HUF, což je asi 237,- Kč , nebo těch 9,5 EUR.
Jen nevím, jak se ti podařilo na zdejším odkazu https😐/cz.autovignet.hu změnit měnu z EUR na HUF. Mě to nešlo.
Od pondělí 16.5.2022 zrušilo Rakousko pro cestovatele ze všech států světa povinnost prokazovat bezinfekčnost při vstupu (překročení hranice) do země, tedy odpadá povinnost 3G. Povinnost prokazovat bezinfekčnost při čerpání služeb byla v Rakousku zrušena již 5. 3. 2022.
Bylo by dobré zmínit, že v Maďarsku jsou vozidla N1 brány jako dodávka, tzn. platí 2x více, aby pak někdo nebyl nemile překvapen, že u "osobáku" platí pokutu
Dobré tipy. Já také letos plánoval jet se po dlouhé době podívat do Chorvatska. Nakonec z toho ale bohužel nic nebude, což je celkem škoda. Přemýšlel jsem ale, že bychom to mohli s rodinou udělat tak, že alespoň nakoupíme pár věcí na kempování z https😐/armik.cz/ a vyrazíme třeba do nějakého pěkného kempu tady u nás. To by mohlo být super. 😊
nehacknul ti někdo účet? Chováš se jako dobytek...
No, teď jsem jen cvičně koukal na ceny a krátkou kalkulací jsem usoudil, že jsem socka a asi poletím dobytčákem do severní Afriky či Turecka 😒]
Byli jsem v HR autem 2x, přes všechny možné rady jsme se vždy setkali s kolonami. Ty se dají přetrpět, ale co nedám je neuctivost a řekl bych až drzé chování místních, kteří poskytují servis turistům. O drahotě ve srovnání s Itálií se ani nemá smysl bavit. Pokud tedy autem dostupnou dovolenou, jsem vždy za Itálii i s tím, že pojedu níže než na severní část.
Ak aj si z východu, Košice-Varna mi ukazuje 13:47 hod. To je autom čistý masochizmus.
A "približne rovnako ako HR" to rozhodne nie je, Košice-Zadar je 8😁9 hod a Košice-Split je 9:29 hod., to je dramatický rozdiel oproti 13:47 hod.
Sorry, ale za mňa sa trepať niekde autom 10 až 12 hodín je trest. Keď som bol pred 2 rokmi v Chorvátsku, tak let trval 1:10 h do Splitu, keď k tomu prirátam auto na letisko plus čakanie na letisku a taxík na ubytko, celá štreka trvala 4,5 hodiny.