Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Bezpečnostní strašák? Hacker úspěšně ovládl zamčenou Teslu

Žádný utajovaný útok anonymního programátora, nýbrž demonstrativní vloupání do zamčené Tesly. Snadný přístup zpochybnil bezpečnost přetechnizovaného elektromobilu.
Zpět na článek
31. 5. 2022 16:29
Musku zavři tu fabriku
vždyť ti to odemkne každej fousatej Achmed.
Rozbalit vlákno
1
31. 5. 2022 20:55
Re: Musku zavři tu fabriku
Také videjko nainscenujú s hocičím. Kto chce psa biť, palicu si nájde.
Avatar - Tomogo
31. 5. 2022 16:34
Pořád lepší...
... když to udělá profesionální hacker, než feťák s provázkem. Tím nechci srážet problém s bezpečností, dnes prakticky každého novějšího auta. Například moje auto jde hacknout přes klíček v kapse.
Rozbalit vlákno
0
31. 5. 2022 17:02
V nadpisu je tesla
V nadpisu je tesla, ale tyka se to vsech.
Bohuzel jsem programstor, ktery si to tak trochu prosel, takze vas muzu ujistit, ze vase skodovky, fordy, bmw nebo jaguary jde take odemknout tak ci onak. Ty technologie bezdratoveho odemykani maji ubohou bezpecnost. Ono to je totiz v realite u auta tak trochu jedno.
Ostatne proto treba pri bezdotykove platbe je zapotrebi nejake verifikace na jinem zarizeni (scan obliceje, otisk prstu atd) coz je jen tak mimochodem asi miliadrkrat (nejspis mnohem vic) lepsi ochrana nez mrzkych 1000 moznych kombinaci na vasi platebni karte s 4 mistnym PINem… :-!
Rozbalit vlákno
2
31. 5. 2022 21:06
Re: V nadpisu je tesla
Sorry, ale znies ako nie zrovna dobry programator :D. Zaroven v kontexte zabezpecenia aut proti kradezi ma vyjadrenie "ja som programator, ja tomu rozumiem" skor negativnu vypovednu hodnotu... Ale ked uz teda porovnavas biometricke udaje s klucikmi od auta, tak by si ako ten programator mohol aj tusit, ze kluciky sice nepotrebuju odtlacok prsta alebo snimok tvare, ale maju vlastny unikatny identifikator, ktory ma rovnaky efekt. A vyhodou navyse je, ze mozes pozicat niekomu auto aj bez toho, aby si dana osoba najskor nakalibrovala odtlacok prsta. To by asi nebolo velmi prakticke, vsakze? :D V skratke, ukradnut moderne auto nie je az take jednoduche ako to podavas a moznosti su, ale zlodej musi mat dobre technicke vybavenie a casto aj znalosti. Navyse to vobec nie je tak, ze skodovky, bmw, fordy a jaguary by sa dali odomknut rovnakym sposobom. Hadzanie vsetkych znaciek do jedneho vreca robia iba uplni laici, ako napr. autor clanku, ktory si mysli, ze "anonymni programatori" kradnu auta 😀.
A mimochodom, stvormiestny pin ma 10*10*10*10 = 10000 kombinacii ...
Avatar - petr petrumr
31. 5. 2022 18:21
tesla ještě ne.
U nás na městě se tesly ještě neukradli, ale škodovky ano, které jezdí do značkovýho servisu, stačí buď číslo klíčku nebo aby se to číslo nedostalo do databáze tak stačí ten klíček udělat a čip okopírovat. Tesla se dá na dálku vypnout, škodovka prodat.
Rozbalit vlákno
2
31. 5. 2022 18:51
Re: tesla ještě ne.
A u nás na městě se tesli ještě neukradli, škodovki taki ne, bavorácy, mercedesi a opli taki ne páč včil co je drahá elekryka aj benzýn jezdijó všecy enem s koňama. Dyž dáváš koňa vokovat ke kovářovy tak se vod něj nesmýš hnout, aby sy nevokopýroval uďydlo.
Avatar - petr petrumr
31. 5. 2022 20:22
Re: tesla ještě ne.
kde bydlíš ?, kůň se nevozí ke kováři, ale kovář jezdí ke koňovi. Nebydlíš náhodou v králikárně, že nevíš nic o koňovi? Chodíš vůbec v ulici pěšky nebo jsi seladon co jezdí od rána do večera v autě a ještě po dálnici, neboť jinde ti to dělá problémy? Zajímáš se vůbec co se děje ve městě kde žiješ?