Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Musk sdělil manažerům, že Tesla musí propustit deset procent lidí

Americká automobilka Tesla zastavuje v celém světě nábor nových zaměstnanců a deset procent těch současných bude muset propustit.
Zpět na článek
5. 6. 2022 12:12
5. 6. 2022 14:36
5. 6. 2022 14:51
5. 6. 2022 15:48
Avatar - petr petrumr
4. 6. 2022 18:17
pravdu má
jako bych to napsal já, manažéři i u nás si myslí, že brát peníze je prvořadé a na ostatní mají lidi ve výrobě. Začíná to služebním autem, kde dělají jízdy na černo, už aby skončil zkušební provoz mýtnic a majitel bude překvapen, kde ti jeho manažéři všude porušují předpisy.
Rozbalit vlákno
3
5. 6. 2022 11:46
Re: pravdu má
Copak, bojovní proletáři už se zase chystají krást fabriky a rozhodovat co se má nebo nemá vyrábět? Spolehlivá cesta k temnu. ;-)
5. 6. 2022 12:12
Re: pravdu má
Tak to víme dávno, že podle něj, kdo nemá pracky vod šmíru, nemá právo existovat. :-)
Avatar - petr petrumr
5. 6. 2022 12:19
Re: pravdu má
moment, já něco píši o krádežích fabrik. Chceš to zase s ovečkou ututlat, že okrádáš stát. Já píši, že Musk narazil na nefachmačenky, co se z kurtů nechcou vrátit do kanceláří a o tom je článek, ale ty jsi s gil54 uplně bezhlavně zaujatý na mně.
Jestli jsem se tě nějak dotknul a jedeš proti státu s gil54, tak na mně reaguj se ctí, jak se to na netu dělá.
4. 6. 2022 19:09
EV a stúpajúce ceny elektriny
https://www.e15.cz/…-procent-1390637

Pri 18 - 20 kč/kWh sú náklady na elektrinu 3-6 kč/km? (Podľa spotreby od 15-30 kWh/100 km). Samozrejme pri rýchlonabíjaní.

K tomu si pripočítajme drahé EV a začínam mať obavy nielen z globálnej, ale aj lokálnej ekonomiky.
Rozbalit vlákno
8
4. 6. 2022 21:00
Re: EV a stúpajúce ceny elektriny
V podstate dostanes odpoved,ze treba mat doma fotovoltaiku a potom kvazi budes cely rok jazdit zadarmo co je vlastne aj pravda.Timto ludom sa EV urcite oplati.Keby som nebyval v lese,tiez to tak urobim a kupim si do mesta EV a mas skoro cely rok jazdu autom zadara.
5. 6. 2022 10:13
Re: EV a stúpajúce ceny elektriny
Fotovoltaiku mám objednanú. S prebytkami mám rátať od konca apríla/dubna do konca septembra/září. V zime mi pokryje cca 11% spotreby domu.

V meste chodím pešo, príp. na bicykli. Auto využívam pracovne 1500-3000 km/mesiac. Pri Prahe by lacnejší EV dával zmysel (ako kúpil kamarát za 8600 Eur s dojazdom 50-60 km staršiu mašinku z Nemecka na vozenie deti do školy v Prahe).

Ceny a (ne)dostupnosť elektriny však podľa mňa ešte nedosiahli max. Keď sa v jednom roku z Nemecka stane z exportéra elektriny importér, Francúzsku nejde polovica jadrových elektrární (chcú dovážať z Nemecka :D :D :D ), do toho RU-UA, tak EV zatiaľ fakt nie.
Skôr nakúpiť drevo do krbu.

Nejak to súdruhovia v EÚ nedomysleli, vyskočili z lietadla a padák šijeme počas pádu.
5. 6. 2022 14:36
Re: EV
Můžu se zeptat co koupil kamarád za EV? Ceny elektřiny u veřejných dobíječek EONu se od minulého roku vůbec nepohnuly - platí se pořád od 6 Kč za kWh, moje domácí ceny jsou také pořád stejné - uvidím jestli přijde nějaká změna od června. Dřevo je potřeba, to leze nahoru docela silně - oproti loňskému roku platil za štípané 30 cm polena o 36 % v dubnu a teď už mají cenu na dvojnásobku. Největší frmol je u dobíječky na parkovišti LIDLu, protože tam je 40 minut pořád zdarma a DC tam "teče" až 50 kW.
5. 6. 2022 14:51
Re: EV
Má také smiešne Mitsubishi i-MiEV. Ale na odvezenie deti do školy a nákup v Prahe ideál.

https://www.auto.cz/…ojedem-dal-64275

https://m.mobile.de/…auto/search.html?…
5. 6. 2022 15:48
Re: EV
MiEV se mi docela líbí, ale asi to bude tím, že jsem (byl) velký fanda Mitsubishi ;-)
5. 6. 2022 22:30
Re: EV a stúpajúce ceny elektriny
Vela zalezi od toho ,kde byvas.

Kolega z firmy byva na Podunajskej nizinę a podla toho co mi ukazoval,tak nabija auto s prebytkou uz od konca marca a az do konca oktobra.Ma virtualnu baterku,ktoru krmi velkymi prebytkami od zaciatku maja do konca septembra a tak aj v horsich mesiacoch si nabija auto "zadarmo" ..samozrejme distribucne poplatky ti nikto nedaruje :-!

Elektrika urcite este nedosiahla svoje dno a osobne si myslím,ze ani nedosiahne.
Zacnu sa podla mna budovat obrovske fotovoltaicke polia,chystaju sa obrovske mnozstva veternikov v Severnom mori a ratam,ze z jadra urobia zelenu energiu.

Ber to tak,ze ked bude rapidne stupat elektrika,tak bude stupat aj cena benzinu,takze vdaka tej fotovoltaike budes vediet usetrit nemale peniaze a to nie len na "tankovani" do auta
5. 6. 2022 23:27
Re: EV a stúpajúce ceny elektriny
Pekne si to zhrnul. Bývam na Južnej Morave, čo je Podunajskej nížine veľmi podobné z pohľadu FVE.

K prebytkom, záleží na spôsobe vykurovania, vlastnej spotrebe a aká FVE sa Ti zmestí na strechu. U mňa pôjde o dosť veľkú 8kWp FVE (max. pre nekomerčný účel je 10), s batériou (v ČR pekná dotácia na systém batériou a s Wallboxom až 10 tis. Eur).

Letné prebytky sú projektované na 1820 kWh ročne. Takže s rozumným autom by to vydalo na 10 až 12 tis. km.
Uvidíme čo prinesie reálne používanie FVE. Samozrejme, že som sa hneď zamýšľal či nevymeniť aj auto. Alee tým, že máme len jedno a po meste a okolí autom chodím minimálne tak som to zavrhol.

Zatiaľ aktuálne baterky v EV vnímam ako dosť nedokonalé a pre skutočný prínos elektromobility to aspoň za mňa chce nejaký radikálny posun. Trocha sa tomu venujem, naša firma pracuje aj na linkách na výrobu batérií v Nemecku.
6. 6. 2022 09:29
Re: EV a stúpajúce ceny elektriny
Juzna Morava je rovnako top pre FVE.
Kolega dal max co sa dalo dat,takze ma tych 10.

Tak to uz je zaujimava dotacia v Cechach.
Ratam,ze teraz budu taketo dotacie silno v kurze.

Presne ako pises.Az realne pouzivanie ti ukaze kolko usetris.
Vyhoda mojho kolegu bola,ze uz dom kupoval s novym tepelnym cerpadlom ZEM-VODA-VRT co tiez znacne znizilo spotrebu na vykurovanie a ohrev vody.K tomu ked pridas FVE a zmenis ciastocne svoje navyky,tak vies dosiahnut velmi slusneho znizenia elektrickej spotreby.

O tych momentalnych bateriach v autach s tebou plne suhlasim.
Snad sa naplnia prognozy a do roku 2025 pridu nove baterie ,ktore budu anulovat vacsinu minusov dnesnych baterii.
Avatar - kari.laz
4. 6. 2022 20:50
Možná za tím bude něco víc
Dost možná musk ví a nebo má signály k něčemu, co teprve vyplave. Nemyslím obecně k Tesle, ale k automobilům a nebo elektromobilům obecně a tak se připravuje.
Rozbalit vlákno
2
4. 6. 2022 23:23
Re: Možná za tím bude něco víc
Nejde o auta, ale ma obavu z bliziacej sa hospodarskej recesie. Vsade je inflacia, FED zacina zdvihat urokove sadzby, co obvykle znamena spomalenie hospodarskeho rastu. Cina ma tiez problemy, rastie najpomalsie za posledne desatrocia.
Avatar - del42sa
5. 6. 2022 13:35
Re: Možná za tím bude něco víc
tak recese přijde to je jisté, ale mnohem víc tahle recese zasáhne právě automobilový trh.
Automobilky, které sázely na stále se zvyšující objemy výroby budou muset najednou přehodnotit svoje ekonomické plány, protože cena auta stoupne diky elektrifikaci na dvojnásobek a o zhruba stejný počet se propadnou prodeje, jistě něco se dá vykompenzovat vyšší cenou, něco se ušetří propuštěním určitého procenta "postradatelných" zaměstnanců, ale stále to nepokryje onu vysokou prodejní cenu a klesající prodeje.

Spousta expertů už léta upozorňuje na nereálné plány s přechodem na elektropohon a na nesmyslné nápady zelených soudruhů z Bruselu, ale kdo kdo chce kam .... A myslím, že nejvíc budou koukat právě samotné automobilky, protože lidi ti se klidně uskrovní a budou kupovat třeba ojetiny, nové auto rozhodně nebude nutně priorita a bohužel dopad na ekonomiku to bude mít velice špatný, protože jakmile lidi přestanou utrácet a začnou "sedět na penězích" tak se kolečko zastaví a s ním i celé soukolí. :no:

https://www.autoforum.cz/…es-6-tisic-lidi/
4. 6. 2022 20:51
petr petrmuskmr...
...má pravdu. Ti manažeři jsou největší zhouba lidstva. Nejen že dělají služebním autem jízdy na černo, ale dokonce místo aby šli na hajzl ráno doma, vodnesou si to až do práce a jdou na něj až v pracovní době.

Propustit všechny a každýho pátýho pro výstrahu zastřelit.
Rozbalit vlákno
4
Avatar - petr petrumr
4. 6. 2022 22:02
Re: petr petrmuskmr...
zastřelit, zabíjet? Tohle jsou slova putina, nejseš náhodou sprostý jeho příznivec? Tohle se mně nelíbí, něco stebou je, jsi dost podrážděný a prořekl ses tím zabíjením.
Trochu ze sebou něco udělej a jak psals, že chodíš do knajpy, tak asi něco musíš zapíjet. Jak jsem ti radil,dělej zahradní slavnosti, gril, nealko chlazená ze studně, domácí brambůrky, bazén bez plavek, hudba atd. Ty neřídíš každý den, že můžeš chlastat v knajpě?
Avatar - petr petrumr
5. 6. 2022 07:48
Re: petr petrmuskmr...
a nejsi náhodou nějaký odborář, že se tych manažérů tak zastáváš, jak odbory v německu, že ty lemry nechcou dělat, ale tenis v pracovní době ano.
5. 6. 2022 11:46
Re: petr petrmuskmr...
To víš ty rudý proletáři, odbory jsou vaše pole. :-)
Avatar - petr petrumr
5. 6. 2022 12:21
Re: petr petrmuskmr...
já nejsem v odborech, co tam máš dále stím tvojím držmyš gil54
5. 6. 2022 10:17
Politické žvásty
To jsou tady politické žvásty proti EV.

Šetřit se samozřejmě musí i u továren vyrábějící spalováky. Prostě pokrok a rostoucí produktivita.
Rozbalit vlákno
2
5. 6. 2022 10:30
Re: Politické žvásty
2. věta ano, 3. věta ne. Pokrok a rostoucí produktivita cenu obecně snižují.
Avatar - pradeda777
5. 6. 2022 11:22
Re: Politické žvásty
Zapomněl jsi na konkurenci ....jinak ok....