Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Jízdní dojmy s Toyotou GR86: Tohle bych si koupil!

Je to rozhodně jedno z nejlepších aut, jaké jsem kdy řídil. Za tyto a podobné ceny (základ za 850.000 Kč), rozhodně nejlepší. Stejně je to všechno ale takové hořkosladké.
Zpět na článek
18. 6. 2022 19:28
18. 6. 2022 19:44
18. 6. 2022 19:32
18. 6. 2022 22:56
20. 6. 2022 10:27
Avatar - KANKUNEN
18. 6. 2022 19:04
Tohle Machimu jde
Výborně napsáno. Tento motor tomu chyběl. Sám jsem přešel z dvoulitru na sky dva a půlku a rozdíl je zásadní.
Rozbalit vlákno
0
Avatar - Mikesus
18. 6. 2022 19:28
Kvota
To jako fakt pro letošek je jen 6 kusů? To jsem zvědav, má nám přijít v září/říjnu, tak snad to tedy bude v těch 6 kusech. Ale přijde mi to dost málo. Vím minimálně o dalších 2 objednávkách, které mají být dodané letos.
Rozbalit vlákno
1
18. 6. 2022 19:44
Re: Kvota
Mě to slibovali teď v červnu, ale už mi termin upřesnili na neurčito (letos zázrak, ale snad někdy příští rok)
18. 6. 2022 19:32
Legrační
Test Supra se čtyřválcem, šestiválec chybí. Následně se dozvíme, ze s sestivalcem je Supra těžkopádná ;-)
Rozbalit vlákno
0
18. 6. 2022 22:56
Také čekám,
měl by to být automat, který všichni hejtí, aniž by v tom jeli. Chtěl jsem co nejvíc “Subaru”: převodovka je od nich, navíc získám Eye Sight, který mám rád. Bude to daily car”. Těším se.
Rozbalit vlákno
14
19. 6. 2022 00:34
Re: Také čekám,
Automat bude fajn. Ja BYCH sel do manualu. Ale bycharim.
Tak trochu zvazuju vyhledove nejaky maly sportacek, ale myslel jsem treba Cayman v zakladu nebo bmw 2 (M2 bude asi za hroznou raketu)
Nebo Emira s mercedesackym ctyrvalcem… jenze Lots Of Trouble Usually Serious :-!
Avatar - petr petrumr
19. 6. 2022 08:02
Re: Také čekám,
jooo mpv s předním náhonem je tedy tutovka? Kurna kup supru nebo Z4 a nebychař.
19. 6. 2022 12:39
Re: Také čekám,
Z4 je kabrio - nezajem. A Supra je oskliva.
20. 6. 2022 14:41
Re: Také čekám,
Pozeram, ze lovime v rovnakych vodach aj s rovnakymi uvahami.
Avatar - Mikesus
19. 6. 2022 14:05
Re: Také čekám,
u nás to bude taková "daily víkendovka", tzn. nebude to primární auto, ale bude se s ním běžně jezdit. Já do tohohle tedy manuál, ale chápu, pokud to má být daily car.
Avatar - Mokrous
19. 6. 2022 14:37
Re: Také čekám,
Trochu off topic...
Ahoj, tak jsem od čtvrtka další z řady nas.aných uživatelů DSG, ale DSG za to nemůže.
Může za to nějakej cocot za klávesnicí, kterej poslal do servisu povinný update ECU.
Tak mi tam strčili nějakou flashku a je po řazení. Převodovka řadí jako ožrajel dědek.
Včera jsem jel asi 5km na šestku, rovně, z kopce, do kopce, 90, 100, 110, 120 a nic. Neřadilo to. Jinde zase při mírné akceleraci vytáčí diesel v režimu komfort do 3200 ot. a nebo zase dusí na 1200 ot. a neřadí a jako bonus cuká. Paráda! Do čtvrtka to řadilo naprosto dokonale.
Ale asi to vadilo nějakému cocot duu Brusel-Wolfsburg a tak mi to "vylepšili". Nevím, co s tím budu dělat. Zkusím reklamaci, ale moc si neslibuji. Potom asi nějakej garážovej tuzing softwaru mimo záruku asi... Tohle se fakt nedá, takhle doku.vit auto během 10 sekund.
Asi jsem si měl koupit taky manuál, jako do sportovní Toyoty...
Svolil jsem s updatem, protože jsem měl závadu OTA aktualizací zaseklou v infotainmentu a tvrdili mi, že to pomůže a pochopitelně nepomohlo a závada zůstala viset a místo toho mám po převodovce a nemůžu se ubránit pocitu, že ani DCC nedělá to co dělalo cestou do servisu atd... Jako by mi tam nasadili virus. Hrůza.
Avatar - Mikesus
20. 6. 2022 07:54
Re: Také čekám,
Takze řečí VW, měl jsi špatný SW převodovky, protože fungoval moc dobře. Na druhou stranu, třeba tím prodloužili životnost převodovky. I když o tom pochybuju jak nad tím přemýšlím. Zůstalo ti aspoň něco funkční? :-O
Avatar - Mokrous
20. 6. 2022 08:25
Re: Také čekám,
Kdyby aspoň to a tušili bychom cestu problému, ale servis mi od rána tvrdí, že na software DSG se 100000% nesahalo a že šlo jen o update ECU ohledně OTA aktualizací, které mi blbly. Výsledek je ten, že OTA blbne dál a DSG je v kýblu.
Připadám si opět jako v blbým filmu.
Avatar - Mikesus
20. 6. 2022 08:59
Re: Také čekám,
Tvl si dělají legraci? To uz neni ani komedie tohle.
Avatar - Mokrous
20. 6. 2022 09:07
Re: Také čekám,
Jeden z mnoha krůčků na mé cestě k totální rezignaci na naši dementní civilizaci.
20. 6. 2022 13:22
Re: Také čekám,
Jo nekdy je to tezky.
Muzu jen nekolik rad:
- dej jim auto a rekni at ho opravi, ze je rozbity. Neres s nimi moc detaily, hraj blbyho, proste trvej na tom, ze je to rozbity a ze to chces opravit.
- pokud se to nikam nebude hejbat, zkus servis u jineho dealera. Uz se mi mnohokrat osvedcilo, ze kdyz to jednomu nejde (spis ze se mu nechce) proste to vyresi jiny servis (vyuzit silu konkurence). Vsechno je to nakonec o lidech a kdyz mas zrovna smulu, tohle byva dobre reseni na ktere lide casto zapominaji.

A nedelal bych radsi predcasne zavery o tom kde presne je chyba. Treba je to SW prevodovky, treba ne. Pokud dostava prevodovka nejaka spatna data, muze se chovat blbe, ale problem je pritom uplne jinde. Auta jsou dnes komplikovany a pokud je tam problem i jinde a neni vyreseny (coz u tebe chapu je ten pripad), muze se ve svem dusledku promitnout na vice mistech najednou.
Mozna nesahali na SW prevodovky. Mozna ze jo, ale ani o tom sami nevedi. Mozna slo auto do nejakeho nouzoveho rezimu (auta maji mnoho zaloznich rezimu - kdyz nekde neco nefunguje, treba lambda sonda je klasika, skoci se do nejakeho neoptimalniho rezimu, ale aspon to auto stale jede dokud se neopravi pricina - beztak i prevodovka neco takoveho muze mit, co ja vim).

Dam priklad:
- zasekla se aktualizace infotainmentu - proc? Mozna proto, ze se musi nejprve aktualizovat neco jineho a to selhalo.
- proc selhala aktualizace neceho jineho? Mozna je nekde problem ja nevim placnu v ridici jednotce (dopln “cokoliv”)
- prevodovka se chova nestandardne - mozna prave kvuli tomu, ze je problem nekde uplne jinde (spatny cidlo, spatna verze SW atd atd moznosti je milion).
Avatar - Mokrous
20. 6. 2022 18:01
Re: Také čekám,
S těma lidma máš pravdu. Někde se alespoň snaží, jinde na to se.rou kompletně. Dnes jsem s tím jel do Louda auto a borec mi řekl, že mi jen vyčistí klimu, že mu nikdo neřekl, že chci řešit software i když jsem to telefonicky hlásil do zakázky. A když se v tom prej hrabali jinde, ať si jedu za nima, že nic dělat nebude a nikam psát do Prahy taky nebude. A hotovo. To se má člověk soudit 6 let skrz diskriminaci, nebo jak? A pak ti budou dělat celou dobu naschvály a každou servisní prohlídku ti něco neudělají, nebo naopak zničí. To je asi lepší jet jinam. Kde jsou milí a uvaří ti mizerný kafe :D a snaží se. I když se jim to třeba 2x nepodaří.
Navíc dneska ta převodovka už řadila skoro jako dřív. Já už nechápu nic.
Možná to nechám ještě pár dní jezdit bez zásahu. Ty softwary si dělají co chtějí pořád. 10 funguje BT a po 11. nejde zesílit hovor. To samý hlasitost navigace. 20x najede sedačka do pozice a po 21. zůstane viset na půl cesty a nedosáhnu na pedály a musím ručně doštelovat. Jindy vyhodí hlášku, že nejde lane assist a front assist atd. Tak vylezeš z auta, poté co ho vypneš a po 10 minutách už to zase funguje a nevíš o tom půl roku atd. atd. Možná jsem měl jen v sobotu nějakou extra menstruaci, nebo interní reset DSG hodnot. V neděli jsem nejezdil a dneska už to docela řadilo a z "M" to samo padlo po chvíli do "D" jako dřív, což v sobotu klidně řadilo z "M7" až na "M1" Furt to není ono, ale jako by si to zase sedalo. Někdy si připadám, že už mi z toho lehce hrabe. Peugeot byl ještě 3x tak horší, ale tohle je taky síla. Nebýval jsem na toto u koncernu zvyklej. Tam jsem 20 let jen lil naftu/benzín a jezdil.
Avatar - Mikesus
21. 6. 2022 18:04
Re: Také čekám,
to je přesně důvod, proč od VW, resp VAG jsme postupně odešli prakticky úplně. Každou chvíli něco nefungovalo. Od dob O2 pořád něco. Navíc jak jsi zmínil, zpětně se zjistilo, že při garančkách nedělali polovinu věcí ( třeba že kabinový filtr, tuším, nebo možná jiný, už je to dlouho, při 200tis byl snad stále původní, resp. tak ucpanej by při správném intervalu výměn nikdy nebyl ). Už teď se těšíme, až se vymění Leon, za Hilux :D. Caddyny už se obměňujou za Proace city a uvidíme co s Passatem. U něj je pořád požadavek na D segment kombík. To Toyota neumí.
Avatar - Mokrous
22. 6. 2022 11:55
Re: Také čekám,
No to je ten průšvih. Neumí praktický kombi v segmentu D, jak píšeš. Kdyby byl Lexus ES300h ve variantě kombi a udělali konečně zadní sedačky 40/20/40, tak už byl asi doma.
Moje paranoia už dospěla taky docela daleko. V servisu si žádám přítomnost u výměny oleje. Obzvláště u té mimořádné mezi intervaly řádné výměny. Mohli by si říct, že to hrotím a že můžu dojet starej. Když se nekoukám na výměnu, tak si předem označím filtr a udělám kapkový test oleje a pak to samé s novým olejem. No a kabinový filtr mám zrovna na chodbě a zítra si ho vyměním sám. Koupil jsem si top model "Kabinový filtr MANN Frecious Plus FP 26 009" Nejde o ty prachy, ale o to, jak hovadsky se v těch servisech chovají.
Avatar - iudex
20. 6. 2022 10:27
Úplný koniec?
Len pre ujasnenie: GR86 sa už vôbec nebude dať kúpiť? Pretože ak sú kvóty na roky 22 a 23 vypredané a auto sa bude vyrábať len dva roky, tak to chápem tak, že je koniec. Alebo ešte nejaká kvóta na 2024 bude?
Inak je to pomerne vtipné, prvá generácia Toyobaru sa vyrábala dlhé roky, autá boli skladom a nikto to nekupoval. Keď sa odstránia v podstate všetky chyby a ľudia by to kupovať chceli, tak sa pre zmenu prestane vyrábať.
Rozbalit vlákno
2
20. 6. 2022 10:41
Re: Úplný koniec?
Ano, konec. Snad by se měla prodávat do léta 2024, ale už nikdo nevěří, že nějaké kusy MY 2024 do Evropy dorazí. Spíš si myslím, že se v roce 2024 vyčistí celá Evropa, aby ve skladech nebyl ani jediný kus, možná si některé nechají autosalony pro svojí propagaci. V USA je o auto ohromný zájem, již koupená auta se prodávají dráž, než z autosalonu, takže odbyt je zajištěný. A to ještě nepřišla na řadu Austrálie, tradiční to trh pro japonská auta. Ale tam jsou dost zmlsaní třeba Levorgem 2,4 DIT nebo Subaru WRX.
20. 6. 2022 15:59
Re: Úplný koniec?
Neprestanú ho vyrábať. len ho neprispôsobia EU legislatíve. Ale pre nás v EU je výsledok rovnaký :-(