Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Porsche otestovalo 4,4litrovou V8 spalující vodík na Nürburgringu, zatím jen virtuálně

Německá automobilka evidentně nechce být závislá jen na bateriových elektromobilech a prozkoumává další možnosti.
Zpět na článek
19. 8. 2022 18:39
Sice jenom test,
ale zcela na prd. Na výrobu vodíku, který vygeneruje výkon 1kW je zapotřebí přes 3kW na vstupu. Slepá ulička tlačená pouze ideologií bez respektování fyzikálních zákonů.
Rozbalit vlákno
31
Avatar - Hammunasakra
19. 8. 2022 18:59
Re: Sice jenom test,
Jak si vysvětluješ, že svět napříč planetou vidí ve vodíku budoucnost https://komoraplus.cz/…mer-bez-energie/ a ty slepou uličku?
19. 8. 2022 19:24
Re: Sice jenom test,
„Teď je účinnost pořád nedostatečná pro komerční využití, ale to se může rychle změnit. Záleží i na finanční podpoře výzkumu,“ věří Čapek.

Prodej dům, auto, manželku, děti a výnos děj panu Čapkovi aby sis v budoucnu nemusel vyčítat, že ekonomicky schůdná cesta výroby vodíku zkrachovala jen kvůli tobě.

Když odhlédnu od maličkosti, že ze 3,5 kW vyrobím 1 kW, tak navrch většina vyráběného vodíku pochází z CNG a zbytek z ropy (elektrolýza se používá jen v laboratoři, protože má energetickou bilanci ještě horší). Takže ti, kdo vidí ve vodíku budoucnost jsou zároveň podporovatelé těžařské loby, které by se v případě realizace těchto fantasmagorií zvedla poptávka po neobnovitelných zdrojích 3-4x.

Jinak ideologie v minulosti zvítězila nad fyzikálními zákony mnohokrát a pokaždé to skončilo katastrofou pro danou civilizaci. To, že nějakou myšlenku (v tomto případě ideologii) podporuje hodně lidí není důkazem kvality té myšlenky.
Avatar - Hammunasakra
19. 8. 2022 19:55
Re: Sice jenom test,
Takže stručně SVĚT se mýlí https://oenergetice.cz/…isty-vodik-svete tvá slepá ulička https://www.seznamzpravy.cz/…a-letadla-189175 je správně

No byl bych RÁD BYCH aby to bylo bylo OBRÁCENĚ = tak za pár let uvidíme
19. 8. 2022 21:09
Re: Sice jenom test,
Ju, ten odkaz je bomba když z 30 MWh na vstupu vyrobí 100kg vodíku na výstupu. 1kg vodíku obsahuje 33,33 kWh, 100kg vodíku obsahuje 3333 kWh což je 3,333 MWh. Tož hodně štěstí ve světě, kde se při výrobě 1 MWh spotřebuje 9 MWh. To je konečně cesta, která spasí lidstvo. Btw. v STS Chvojkovice Brod umí už asi 50 let vyrábět vodík s "efektivitou" 3,5 MWh na vstupu, 1 MWh na výstupu.
Avatar - Hammunasakra
19. 8. 2022 21:26
Re: Sice jenom test,
seš do toho tak zapálenej že ti utekla podstata = tak to zopakuju

TY: "Svět se MÝLÍ a investuje a snaží se BLBĚ správně je MÁ slepá ulička = ty snahy a investice jsou a budu promarněné"

JÁ: "Rád bych, aby to bylo obráceně. No za pár let za dekádu uvidíme"
19. 8. 2022 22:02
Re: Sice jenom test,
Ne, svět se nemýlí a nikde jsem to nenapsal, svět nemá schopnost přemýšlet, aby se mohl mýlit. Mýlí se pouze ti, kdo věří v ideologii, která zcela ignoruje přírodní zákony a elementární ekonomiku prvobytně pospolné společnosti.
To, že ty bys něco rád, je sice hezké, ale když je to proti elementární fyzice/chemii, tak je to jen zbožné přání. A to, že v to věří i vědec ze Západočeské univerzity je jistě úžasné (marně hledám Západočeskou univerzitu mezi tisícovkou vysokých škol světa), ale zrovna u této instituce bych tipoval, že jde jenom o to shrábnout nějaké granty od státu aby se mohla hezky v teple zkoumat výroba zlata vyfukováním cigaretového kouře nebo něco podobně užitečného a významného (nota bene když příjmy z rozdávání diplomů úplným trotlům této "prestižní" instituci zcela vyschly).
20. 8. 2022 08:26
Re: Sice jenom test,
Ty davas ! :yes: :yes: :yes:
20. 8. 2022 08:51
Re: Sice jenom test,
Gvick má samozřejmě pravdu. Vodík má šanci uspět jen pokud bude odpadem jiné výroby. Dnes ho umíme vyrábět jen za cenu obrovských ztrát a nevypadá že by se to mělo v dohledné době zlepšit
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2022 09:27
Re: Sice jenom test,
Gvick vs SVĚT = bereme další SÁZKY někdo další sázky? :-)
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2022 09:26
Re: Sice jenom test,
SVĚT = myšleno tisíce lidí co na tom dělá a tím směrem investuje https://oenergetice.cz/…ove-hospodarstvi

Příklady že existujou blbové s diplomem a politici co ho maj úplně podvodem = to s tim fakt nesouvisí. Mluvím o DAVU inteligentních lidí vědců a investorů = po celém SVĚTě = versus ty

ale otázka JE JINDE = ten základ co ty všichni ví = domníváš se že všichni na tom pracující sou (proti tobě) naivní nebo...CO?

JÁ = viz 21:26 ;-)
20. 8. 2022 12:11
Re: Sice jenom test,
Tisíce lidí nejsou svět. To, že tisíce lidí věří nějaké ideologii neznamená, že ta ideologie je správná, Miliony lidí věřili komunismu nebo fašismu a přesto to nebyly životaschopné ideologie.
Davy inteligentní investorů? Největší investor do vodíku je japonská vláda, tedy politici, kteří věří, že to je budoucnost a určitě není náhoda, že jsou největší investoři zrovna japonští politici, kteří dokázali „vyrobit“ největší státní dluh v přepočtu na GDP. Tedy nikoliv ví a umí vyrobit levný vodík, ale věří, že někdo vyvine nějakou novou metodu a že to bude možné. Jinými slovy až poručíme větru dešti, tak bude ráj na zemi. A samozřejmě, že se najdou tisíce „vědců“, kteří budou do roztrhání těla vyvíjet nové metody a podporovat vládu v tom, aby sypala ještě víc miliard do jejich businessu. Velmi silně to připomíná alchymisty na dvoře Rudolfa II, kteří také slibovali, že vyrobí zlato a žili v relativním luxusu a pár jedinců, kteří říkali, že jsou to podvodníci a jenom vysávají státní (císařskou) kasu muselo nakonec z Čech emigrovat.
No a Porsche dělá hloupého roztleskávače, levný vodík vyrobit neumí, ale ukazuje auto, které jezdí na vodík, čímž podporuje politiky, aby do této záležitosti ještě víc investovali (Německá kasa je bohatá a proč si z ní také něco neuloupnout jako v Japonsku). Přitom první auto na vodík postavilo GM už před 56 roky, takže žádná raketová věda (ta výroba auta), raketová věda by byl zásadní průlom ve výrobě levného (tedy na výrobu energeticky nenáročného) vodíku. Je to stejná situace, jako kdyby politici hlásali brzké osídlení Marsu a aniž by kdokoliv věděl jak to prakticky zrealizovat a zajistit byť jen základní podmínky pro přežití, tak výrobci sanitární keramiky by se začali předhánět ve výrobě záchodových mís určených pro podmínky na Marsu. Jinými slovy, výroba vodíkového Porsche v situaci, kdy nejsou zvládnuté ani základní principy výroby levného vodíku je stejně „důležitá“ jako výroba záchodové mísy pro podmínky Marsu v situaci, kdy nikdo nemá ani základní představu, jak dlouhodobě přežít na Marsu a to nejen fyzicky, ale především ekonomicky. Věřím, že pět lidí klidně může žít na Marsu, když se na ně zbytek lidstva složí nicméně nevěřím, že mohou na Marsu žít dvě miliardy lidí s náklady jako na Zemi nebo nižšími.
A na tvou poslední otázku, všichni co na tom pracují na tom pracují za peníze, často za peníze ostatních (daně), takže naivní určitě nejsou, dobře na tom vydělávají.
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2022 14:15
Re: Sice jenom test,
Myslím (teda i DOUFÁM) že se HRUBĚ FATÁLNĚ ÚPNĚ ABSOLUTNĚ NAPROSTO ZCELA mýlíš ;-)

a je to (častý v místních diskuzích rozšířený) příklad zcela CHYBNÉ analýzy (což MĚ tak při MÝCH znalostech a schopnostech NAŠTĚSTÍ tak přijde)

jinak viz já těch 21:26 a nověji 9:27
20. 8. 2022 14:38
Re: Sice jenom test,
Doufáním ještě nikdy, nikdo levný vodík nevyrobil. Už jsi finančně podpořil plzeňské vědce?
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2022 16:47
Re: Sice jenom test,
i to DOUFÁNÍ si přiřadil CHYBNĚ k čemu se vztahuje = to je taky ZŠ :-|

SVĚT (spooousty vzdělnějších inteligetntnějších lidí než si ty a Othello https://www.osel.cz/…-energetiku.html hledá CESTY = a tak jak ve vývoji např. baterií jich je VÍCE a mnohé už i v docela pokročilé fázi a jak to bývá NĚKTERÁ asi nakonec i...

TY zatím stále (děláš chyby) a máš stále stejný typ (proti)argumentu = jako tu léta předvádí ODPŮRCI EV = no a vypadá to že časem ZMĚNÍ = stejně jako REALITA DONUTILA změnit popírače změn klimatu (Institut Václava Klause připravuje pro další vývoj tisk triček s popisem KDO TO MOHL VĚDĚT
20. 8. 2022 17:38
Re: Sice jenom test,
Odpůrci EV? Elon Musk, největší propagátor EV opakovaně prohlašuje, že technologie založené na vodíku jsou nejhloupější věcí dneška. Naposledy to zopakoval cca před měsícem.
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2022 19:29
Re: Sice jenom test,
tak to je DIVNÝ že zrovna ON majitel a největší propagátor EV = nNEpropaguje vodík :*) :D :-!

KDO by to byl čekal :*)

abych (po100tý) zopakoval = auta (letadla vlaky všechno) na ropu (s)KONČÍ
většinově je nahradí (na 99,9%) elektřina (protože v reálu z pohledu celýho procesu auto jede BUĎ na ropu PLUS elektřinu, nebo (ne až s takovou nadsázkou) JEN na TUtéž elektřinu (ale BEZ tý ropy = a všechno co to od těžby přes přepravu a pak zpracování a pak tisíce čerpacích míst elektřinou znamená).

ale svět (asi na hodně procent = přes to že s tebou to nekonzultoval) čeká SVĚT NA VODÍK. Jako nejrozšířenější prvek (tohohle) vesmíru bude ASI i nejzákladnější úložiště a všechno TADY na Zemi = maká na tom celá planeta (a byl by trochu průůůser kdyby to nakonec nevyšlo = ty se na letadlo a vlak na vodík snad netěšíš? ;-)

Musk bude dál šířit svoje EV a popírači reality co se MU tady před lety vysmívali a opakovaně KRACH většili = myslím minimálně "znejistěli" :*) :-!
20. 8. 2022 19:39
Re: Sice jenom test,
Jo, je to divný, že největší propagátor EV uspěl a největší propagátoři vodíku jsou mimo hru.
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2022 20:02
Re: Sice jenom test,
hele nemám potřebu urážet, ale až TAKHLE MIMO? :-O
20. 8. 2022 20:09
Re: Sice jenom test,
Ano, až takhle mimo jsou propagátoři vodíku, Elon použil daleko tvrdší a dá se říci až nactiutrhačné anglické fráze na jejich adresu.
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2022 20:11
Re: Sice jenom test,
1. Ne myslím TEBE

2. zopakuji i tohle CO BYS ty čekal od MUSKa = hlavního propagátora ELEKTŘINY a ukládání (i mimo auta) https://www.hybrid.cz/…eriove-uloziste/

tady asi shoda OBA od něj čekáme TOTÉŽ (jen ty to ale používáš jako argument
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2022 20:11
Re: Sice jenom test,
1. Ne myslím TEBE

2. zopakuji i tohle CO BYS ty čekal od MUSKa = hlavního propagátora ELEKTŘINY a ukládání (i mimo auta) https://www.hybrid.cz/…eriove-uloziste/

tady asi shoda OBA od něj čekáme TOTÉŽ (jen ty to ale používáš jako argument

3. hele proč se HNED po příspěvku odhlásíš? a za chvilku zase přihlásíš a napíšeš další?
20. 8. 2022 20:40
Re: Sice jenom test,
Co bych čekal od Muska? No velmi hluboké ocenění vodíkové ideologie, protože i on se musel kdysi rozhodnout jestli u EV naskočit na vodíkovou ideologii nebo jít do baterek a vyhodnotil to jednoznačně pro baterky. A výsledky mu dávají za pravdu. V žádném případě nelze říci, že by byl nepřítelem vodíku potažmo palivových článků jako takových nebo neznal tuto technologii. Palivové články samozřejmě používá víc než kdokoliv jiný a v jeho kosmickém programu by se bez toho neobešel. Nicméně to, že se vodík pro palivový článek na oběžné dráze vyrobí draho je zcela marginální věc v celkové ekonomice kosmického programu na rozdíl od masového nasazení v EV.
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2022 20:55
Re: Sice jenom test,
Ne absolutně vůbec ne = u vodíku přece NEJDE o auta!!!!
že ty o problematice NIC NEvíš = žejo? ;-)

To píšeš co sis vymyslel = Musk žádný takový rozhodnutí NEDĚLAL
Jen mu teď (do budoucna) TROCHU MŮŽE vodík zkomplikovat život (růst JEHO "oboru") a proto logicky...

u VODÍK jde o ZCELA něco JINÉHO než u aut na baterky = ty tak jako tak ovládnou planetu a ropa bude ubývat a SPRÁVĚ i aut na ní (je to skoro nejtupější možný "využití" ropy = dennodenní tuctovou cestou do práce nebo na nákup jí proměňovat na svinský malý mikročástečky co nic neodfiltruje, až plíce tam jim je dobře :-! a taky na oxidy dusíku ty sou taky super; oxid uhelnatý taky neni špatnej :*) a ještě tu sou uhlovodíky. No BEZ TOHO jet autem jen potichu efektivněji a BEZ emisí = to by chtěl jen... inteligentní vzdělaný chápající ty rozdíly a respektující učivo ZÁKLADNÍ ŠKOLY :*) :-! :-[]

víš jak píšeš víc a víc = fakt NEMÁŠ ZNALOST = tak si něco počti zjisti doplň znalosti = a pak můžeme pokračovat. Zatím si jen ve fází NEVÍM NEZNÁM a proto všechno chápu blbě a říkám obráceně (zkráceně VACULÍKOVO PRAVIDLO = všiml si toho u aut ale platí to o všem = zajímavý že když NEMÁš ZNALOSTi = tak ti v hlavě vyjde/vymyslíš si PŘESNÝ OPAK
fakt zajímavý "pravidlo" = asi od vesmíru Boha či co náznak: NEVYMÝŠLET ale STUDOVAT ;-)

EDIT proč teda FURT hned po příspěvku se OPOJUJEŠ? jsi multinick? :-O :*)
20. 8. 2022 21:18
Re: Sice jenom test,
Ale samozřejmě, že dělal, stačí si přečíst rozhovory s Muskem, kde zdůvodňuje, proč není vodík pro EV cesta.
A samozřejmě, že nejde jen o EV (ale i o EV), ale i o ukládání energie a možnost jejího opětovného čerpání - úložiště.
Základní školu si nech pro sebe, stačí se podívat na tvůj psaný projev a je jasné, že jsi jí nejspíš nedokončil.
Jo multinick, který si do 20 vteřin od napsání příspěvku nasází 8 dislike v době kdy je pod diskuzi jediný přihlášeny Hammunasakra. Vidím, že logika tě také moc nepolíbila.
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2022 21:42
Re: Sice jenom test,
jo já JSEM PŘIHLÁŠENÝ FURT = jak vidíš z toho zelenýho puntíku, ale TY NE! ;-)

hele FAKT si až TAK SKOČIL NA ŠPEK zrovna (chytrýmu to jo ale "oblbovači par excellence") MUSKovi? :-O :D

no víš ona to ZNALOST učivo ze ZŠ = prostě je. a docela dost lidí (1-2 MULTILINKové? :-! s ní maj prostě PROBLÉM :-)
JÁ ji nepopírám = TY ano ;-)

tak naposled AUTA = drtivá většina na elektřinu a energie v batriích. Vodík CELÝ SVĚT na VODÍK = a k tomu asi pár aut (asi určitě nákladní a část osobních). v tomhle dát na/řídit se podle MAJITELE NEJvětšího výrobce ELEKTRO = to je fakt VTIP fór až černej humor :*) :-!

i když je to možná lepší než to úvodní = JÁJÁJÁ vs SVĚT (vědců a investorů ;-)
20. 8. 2022 15:35
Re: Sice jenom test,
Ham: neboj se toho a vysvětli nám jak využit vodík k pohonu aut s přijatelnou účinností. Jseš si jistý svou pravdou, určitě to pro tebe nebude žádný problém

A prosím pokud možno svými slovy, bez milionu odkazů na celý internet
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2022 16:49
Re: Sice jenom test,
i ty tam máš HRUBKY v chápání významu = zkus si ještě jednou přečíst co jsem napsal

a co a jak vodík = sem tu dal už jak říkáš 3 ...dele odkazů = tys je nečet? No tak si k tématu (od USA přes EUropu po Asii ) něco přečti = NEJDŘÍV přečti a až PAK dělej závěry (taková DOBRÁ OBECNÁ rada
20. 8. 2022 17:20
Re: Sice jenom test,
Nj, dyť jsem žádnou rozumnou odpověď ani nečekal
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2022 18:04
Re: Sice jenom test,
Nj o tématu ČÍST = takovej nerozum :-O :*)
22. 8. 2022 19:26
Re: Sice jenom test,
Pre: Othello a Gvick2:
Opäť jedna zbytočná debata s vypatlancom, že na to ešte máte silu, chlapi.
Avatar - kuk
30. 8. 2022 00:31
Re: Sice jenom test,
Ten naivní hlupák bude za pár let taky jezdit s elektromobilem, ale bude furt mektat o tom že vodík je budoucnost. :D :-!
Avatar - kuk
30. 8. 2022 00:21
Naprosto neekonomická hovadina pro naivní hlupáky
Naprosto neekonomická hovadina nad kterou se ukájej zoufalí závisláci na spalovacích popelnicích, který slepě věřej, že se to brzo bude vyrábět. Ha ha ha. :-[]
Rozbalit vlákno
0