Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Dacia Duster v nové generaci nenabídne diesel. Značka s naftou končí

66 komentářů

DonVito
Diesel do osobnich aut nepatri.
Rozhodne ne do nizsich trid, kde je vycisteni jeho spalin ekonomicky nesmysl.
KANKUNEN
V tom případě obhaj baterku. Malá baterka skoro žádný přínos nemá a větší pohon prodraží mnohem více než vyčištění diesla. Čisté elektro je cenově Duster krát dvě, takže ekonomický nesmysl úplně, že.
DonVito
Baterka se obhajuje pomerne snadno.

Staci se podivat na vyvoj ceny baterek.
Jiny duvod pro draha EV skutecne neni.
Naopak EV bude levnejsi nez spalovak.

O tom, ze to (co tu prorokuji leta) neni sci-fi, se staci presvedcit mimo Evropu. 😉

https😐/www.automotive-fleet.com/…e-u-s-and-europe
KANKUNEN
EV budou vždy drahé, ale je to budoucnost.
DonVito
Ve vyssich tridach jsou ceny srovnatelne uz dnes! 😁 😁
Prej vzdy...

https😐/www.autoe😜ress.co.uk/tesla/model-3/107774/tesla-model-3-vs-bmw-3-series-electric-car-vs-diesel-showdown

Model 3 1.369.990Kc
Odhad. dodání: led 2023 - bře 2023
491km
Dojezd
(WLTP)
225km/h
Maximální rychlost
6,1s
0–100 km/h
Pohon zadních kol

BMW 320d
Cena základní sestavy 1 295 268 Kč
Provozní vlastnosti
Maximální rychlost (km/h): 240
Zrychlení 0 - 100 km/h (s): 6.8

Jaky myslis, ze bude dalsi vyvoj cen?
Diesely budou zlevnovat?
Dobre se bavim. 😄
kuk
Tys ošklivý, jaks to mohl těm milovníkům TDi rakovinometů udělat? Vždyť teď budou hromadně páchat sebevraždy. 😜🤣😂
ptr078
Ty tu placas take nezmysli vycucane z prsta, prorokujes pokles cien ev a tie pritom plosne zdrazuju skrz cely svet nad ramec inflacie v jednom kuse
DonVito
Vazne?
https😐/www.automotive-fleet.com/…e-u-s-and-europe

Preloz si tohle😒br /> EV Prices Decline in China
ptr078
To je clanok z minuleho roka, potrebujes update.... radsej ti na odlahcenie napisem - dvaja pani predvcerom vecer dosli na tesle 3 a s do vidieckeho hotela v devone. Poprosili majitela, ci si mozu cez noc nabit auta. Povedal, ze samozrejme, ale ocakava aspon symbolicky poplatok. Nejak sa im to nepacilo, zacali byt trochu vulgarni a arogantni, tak sa majitel otocil a odisiel. Ked ostali sami jeden hovori druhemu, ze je taky ***y, ze keby mohol, tak hned s tade odide
DonVito
Diky za odlehceni. To je tu potreba.
I kdyz jsem se tedy smichy nepotrhal. 😁

Mas nejaky update ty?
kozakm
Proč teda Tesla nedávno tolik zdražovala, když baterky jdou pořád dolů?
Hendly
Spalovací auta nezdrazila?
Mikesus
Oni jsou EV jen z baterií? Guma, hliník, med, železo, to u nich není potřeba, ze? A na vyrobu není potřeba elektřina narozdil od spalovaku?
esper
Akym sposobom si pridavas tie palce hore? 🙂
DonVito
Jsem popularni. Lidem se me prispevky libi.
😁
esper
Poziciam si jeden vas pekny cesky vyraz: Dobře ty!😋
Audi
Hadze mu ich tam dusevne chory Hamuna.
Tym padom to nieco hovori o prispevkoch DonVita,ked ta podporuje palcami takato chora osoba. :-!
Vrana k vrane sada... 😁
Mikesus
O tom dost pochybuju. Hamuna je svůj, ale tohle nikdo zatím důvěryhodné nepotvrdil. Je to nesmysl, aby to dával. Obzvlast, kdyz se objevujou a není ani online. To spíš ty, s těmi 44 příspěvky, moc nemáš přehled o diskuzi.
Audi
Ty musis byt pekne naivny clovek v zivote.
Sam Machala to potvrdil,ze vsetci dobre vedia kto to robi.
Ked sa Hamuna pomylil a nepreklikol na svoj nick, tak napisal pod inym nickom a zrazu został prekvapeny,ze pise ako Kylie.
Zobud sa a prestan obhajovat neobhajitelne.
Mig_35
😄 😄 😄 😄 😄
Všichni si mysli, ze to vědí.
Pokud umí dotyčný naprogramovat něco ve stylu robota, potom je to možné. Jinak ale sedí u počítače 24 hodin denně a klika a klika.
A mmch už pry něco zkoušeli a nic se neděje.
esper
No je zaujimave ako u vacsiny je tu standardom masivne mnozstvo palcov dole, ale urcite osoby maju skoro vzdy pozitivnu sumu palcov bez ohladu na obsah prispevkov. Ale zas tak ma to netrapi, aby som to viac skumal a asi by som sa k nicomu nedopatral ani keby som chcel.

A k teme, ohladom dustera myslim, ze zanik dieslov nemusi byt taka tragedia (kolko ludi realne v takom aute ten diesel naozaj potrebuje?), ale aby to nahodou neskoncilo nacincanou daciou za 30+ litrov eur 😀. To sa mozu s predajmi rozlucit.
Hendly
Nehazejte to na Hamunu.
Stačí dát správnou kombinaci slov a palce lítají v desítkách. Jsou to klasické troll skripty.
Plus asi sama redakce. Když se někdy dostanu k tištěném Světu motoru tak mám pocit že Rohypnol je Nick sefredaktora😁
Mikesus
Naivní nejsem, zato ty moc bystrý nebudeš. Víc napsal Hendly už, takže se nebudu opakovat.
Stačí znát je trochu technické možnosti, případně znát diskuzi hlouběji.
esper
Veru, ma to nieco do seba. Tiez som si vsimol, ze dusevny stav niektorych ludi je tu alarmujuci 😀.
kozakm
Zajímavé, že když cena baterek tak úžasně klesá, na ceně výsledného produktu se to vůbec neprojevuje, zdražuje stejně, možná víc
Hendly
Budeš dávat slevu když nestačí pokrýt poptávku?
ryccardo
Ty si takovy detinsky idi.ot az to boucha dverma.
KANKUNEN
300 Nm při 2t otáčkách, tedy stejně jako 3 litr atmo ve 4t. V takovém Dokkeru to utáhne 5 chlapů a náklad jako nic. Motor je čistý a technicky vychytaný. No stejně Dokker nekoupíš ani v benzínu.
DonVito
Kdyz by byl cisty, tak nekonci kvuli EU7.
😉
Ja Prvni 123
Slysis se, ze jo?

Jaky kazes kraviny.

Kdyby to Jan Hus myslel dobre, tak by ho neupalili!
Prece.
DonVito
Co to meles?

Diesel konci kvuli emisim. Tecka.

Kdybys cetl pozorneji, tak bys zaznamenal tuto vetu: "Toto rozhodnutí samozřejmě souvisí s nástupem přísnější emisní normy Euro 7"
rohYpnol
Vůbec neřeš ty kraviny co píše. On je lidský odpad a komunikace s ním jen ztrátou času 😉 HL a je klid 😒]
Rohypnol Čížek
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
ryccardo
Kvuli Euro7 konci, protoze euro7 je chyba a nema byt vubec prijato. Zakazuje totiz cisty vychytany motory 😉
Hendly
Opět.. je už podoba EURO 7 známá?
Anonym
Známa není, ale známy jsou pracovní návrhy, se kterými se pracuje. A největší důraz je v nich kladen na snížení emisí NOx a pevných částic. Což je kámen úrazu dieselů. Navíc návrh přináší jednu v Evropě revoluční myšlenku, že diesely by neměly mít v NOx žádnou úlevu. Vždyť ještě Euro 5 jim dovolovala trojnásobek NOx. Tohle pro malé diesely v malých autech znamená prakticky konec, náklady a prostorová náročnost na zabudování systému čištění spalin by přesáhly rozumné meze. Myslím si, že problém budou mít i oturbené zážehové tříválce.
ryccardo
Nechápu za co ti dal Hamuna tolik mínusů, když máš pravdu.
Mikesus
Až na to, ze za tohle by hamuna dal palec nahoru. Eliminuje to diesel a je to dobře.
Tak příště zkus netrolit a nepsat nesmysly.
Tohle je jedna z indicií, která ukazuje, že hamuna ty palce s největší pravděpodobností nedává.
Anonym
Dobře, takže 1.5 dCi má 63 kW při 2000 rpm a třílitrová atmosféra 126 kW při 4000 rpm. Proč je 63 kW při 2000 rpm ideální, ale 126 kW při 4000 rpm ne? A jelikož Duster nemá redukční převodovku, tak co když v terénu potřebuju jet při mnohem nižších otáčkách, třeba při 1000 rpm?¨
U nás Dokker v benzínu poslední rok koupit nešel kvůli tomu, že Renault motory 1.3 TCe omezoval kvótami , ale v Německu nebo Polsku byl normálně v nabídce.
rohYpnol
Tuhle úvahu mi musíš vysvětlit. Duster se vyráběl s 3.0 atmo benzinem?!? 😲
Anonym
Tu úvahu musí vysvělit kolega nade mnou, to on vytáhl 3.0 atmo
3_diamanty
Ak to bude taketo hranate ako na vizualizacii tak to bude doteraz ten najkrajsi duster .... dizel tu az tak chybat nebude... skor som zvedavy ci ostane aj 4kolka... lebo tu sa moze lamat chlieb... len u nas ma az okolo 40 percent dusterov 4kolku .. a inde vo svete to predpokladam bude podobne... tak snad nadalej ostane schopnym SUV... drzim palce.... :yes:
Ja Prvni 123
A ne se furt nekde poflakovat...

😒
rohYpnol
=Dacia Duster nebude v příští generaci Dacia Duster...

Jinak pokud vezmu jednu z možných linií Dacie Duster, tak pro verze určené obyčejným lidem do městských SUV asi v pohodě, tam asi přijdou (snad, doufám) s 1.0 TCe+LPG.

Jenže linii Dusteru coby pracanta s AWD tímhle zabili. AWD v benzínu nedává smysl. Beztak ale v příštím článku se dozvíme že Duster nebude mít už ani AWD protože v EU vládnou europitche :-!
3_diamanty
Pevne verim ze 4kolka bude aj nadalej... s 1,3tce... inak mi podvozkom vysoke 2kolkove suv nedava zmysel.... navyse duster je pracant nie ako povedzme uz drahe suv stylovky jazdiace uz vylucne mimo teren ... takze ak ho nechcu pochovat a znicit jeho dobru povest tak tu 4kolku zachovaju :yes:
rohYpnol
Ne. Fuster dávno není jen prscant. Mnozí jej kupují jako leštěnku.

Vyšší stavba je ideální třeba pro důchodce, lépe se nastupuje. Za mě Duster 2wd dává obrovský smysl. Ale je to úplně jiné využití než bylo primárně. Je to podobné jako Niva Urban nebo Yeti City nebo jak se jmenovala ta linie.
Anonym
No vidíš, ani jsem nevěděl, že Yeti se oficiálně rozdělil na linii City a Outdoor. A to jsem máme Yetiho vybíral. Jak se dívám zpětně, funkční rozdíl byl stejně nulový, protože paket pro špatné cesty (lepší zakrytování motoru a podvozku) šel objednat i do té základní varianty.
rohYpnol
Ano funkčně to bylo jedno. Outdoor byl řekl bych v menšině. Ale Yeti City 1.2 tsi prostě byla taky jen leštěnka do města. Ale proč ne.
Anonym
Je to i tak pracant. Má to slušnou nosnost, zadní sedačky se dají vyndat a dobře se s tím tahá vozík. A světlou výšku to má takovou, že s tím člověk může s tím vozíkem zajet skoro kamkoliv. A největší překvapení jsou jízdní vlastnosti, nejlepší, jaké jsem kdy u Škodovky zažil. Nehoupe se to a výborně to tlumí nerovnosti. 1.2 TSI na běžné jezdění stačí.
rohYpnol
Za mě má Yeti příšerné sedadla a pozice za volantem není dobrá.
A 1.2 TSI sice nepochybně stačí. Jenže je to mizerné co do spolehlivosti. A na krátké trasy není vhodný protože to je přímovstřik.
Takže vlastně nevím. 1.4 TSI byla co do společnosti ještě horší a o 1.8 TSI vůbec nemluvím. Takže za mě z toho vychází jedině 2.0 TDI jenže ten taky není na krátké trasy.
A pak tu je ještě mizerný antikoroz...
Mikesus
Můžu potvrdit. Zrealizovat nám během prvních 2 let. A pak uz se to s tím táhlo a pořád se někde něco objevovalo. Tak šel po 3 letech pryč, protože vše hnilo.
3_diamanty
Po facelifte mal yeti outdoorovu aj urban verziu....
Anonym
Jo, našel jsem si to, že to přišlo s faceliftem. A to jsem právě vybral faceliftový kus.
Anonym
Dustery AWD v benzínu se vždycky prodávaly dobře. V poslední letech to byly vyloženě podpultovky, když Renault zavedl na tyhle verze omezené prodejní kvóty.
Spíše se bojím, že AWD benzín nebude, že čtyřkolku bude mít tak jako u menších Jeepů jenom nějaký plug-in hybrid.
kuk
Tak a je to, rakovinomety nebudou. 😜😂
kruskar
Zkus si zjistit, co všechno s sebou nese výroba baterek a energie, která je potřeba do nich cpát, možná by ses na diesely díval jinak.
DonVito
Povidej. Co vse sebou nese vyroba baterek?
A kdyztak uved odkud cerpas a jak stary je to zdroj, ju?

Diesel ktery se spaluje uprostred mesta srovnavas s cim?
S Temelinem? :-!

Ja bych prirovnal coudici EU3 diesel k EV jezdicimu jen na uhli z Pocerad. Coz je mimochodem u nas nemozny...

A EU6 diesel s EV pohanenym jadernou energii nebo obnovitelnymi zdroji.
Co tam mas za argument proti tomuto? :-!

PS Z meho sobeckeho pohledu: Mne primo vyroba baterek neskodi vubec. A ano bydlim v blizkosti dvou uhelnych elektraren, ktere jsou nicmene vycisteny a nekouri mi primo pod okny... A nevadi mi (temer) vubec. Vetsina znecisteni ve mestech totiz pochazi z dopravy.
Chapu to spravne, ze ty vic nez o zdravi sve nebo deti se staras o zdravi delniku v tovarnach na baterky? Zni to trochu zvlastne. Promin.
Mikesus
To dá rozum. Radši ať mi umírají děti na rakovinu než aby nějaký dělník v Číně, který si místo v továrně vybral doborovolne, měl nějaké problémy se zdravím.
DonVito
Lidi prebiraji dezinformace naprosto bezmyslenkovite...
Mikesus
Tak musíš brat v potaz to, jaká skupina obyvatel je náchylná na dezinformace. Nemůžeš mu to mít za zlé.
Hendly
Můžeš prosím napsat co sebou nese výroba baterek?
Dík
rohYpnol
To ti stejně nepomůže, furt budeš stejný blboun.
Mikesus
"Podle sebe soudím tebe"
To je běžné, takže si z toho nic dělat nemusíš.
A negativní vliv dieselu na inteligenci už je také ze studií znám. Takze tě naprosto chápeme a můžeme tě maximálně litovat.
rohYpnol
To bude jistě hodnotná stude... já především znám negativní vliv uhlí že kterého vyrábíme elektrickou energii. Ale EV jsou hrozný ekologický přínos viď....
Ano, pro duchem chabé rozhodně ano.
DonVito
Uz jsem ti to psal.

Ty prinos EV nikdy, nikdy nepochopis.

Zij si ve svem omezenem svete (m.j. ve kterem se energie vyrabi POUZE v uhelnych elektrarnach), kde je EV ve vsem horsi.

Co vam asi v Kremlu vymysli za argument proti EV po odstaveni uhli? :-!
Ferenze
Ještě před covidem jsem často slýchal argument při výběru naftového automobilu, že je nafta v porovnání s benzínem levnější. To už dnes samozřejmě neplatí, ceny jsou podobné a tím se tak stává dieselový auťák v mém případě bezpředmětný. Koupil jsem před 2 lety Volvo v benzínu přes inzerát na https😐/www.biginzerce.cz/ a jsem s ním nadmíru spokojen 😄