Novinky
0
My se ale shodujeme. Ja s tebou souhlasim. Bohuzel, je tech kupcu tradicniho Jagu malo. A to tak malo, ze XF je nevyhnutelny krok. Doba je proste takova. Podivej se opravdu pod diskuze u clanku o Jagu. Je tam presne to co pisu. A pak je tu samozrejme nezanedbatelna cast zvanilu, kteri pisi blogy o nakupovani Jagu a pritom kolem salonu nejspis ani neprojeli ve sve Octavii. A i ti tvori, bohuzel, obecne povedomi o znacce. Jag se bohuzel stal jakousi mystickou znackou, o ktere kazdy diskutuje, kde kdo radi, ale temer nikdo nejezdi a nekupuje. Museli se nekam hnout a XF je dle meho trefa. Spolecne s novym XJ, ktere bude hrat na podobnou notu. Verim, ze to bude podobne jako Bangle u BMW. Dejme tomu cas. Jen pro zajimavost, cim jezdis?
Přejít do diskuze
"Tim pádem si ho nekoupí ti který si kupovali s typy" a myslis, ze tech, kteri si kupovali S-Type bylo tolik, aby udrzeli Jag nad hladinou ? NE! Tipuju, ze prodeje XF budou vetsi nez u S-Typu! Tahle zmena byla nevyhnutelna, bohuzel. Tak prestanme polemizovat nad budoucnosti teto legendarni znacky a doufejme, ze bude lip. Neverim, ze se najde nekdo, kdo si preje zanik "Divoky kocky" ! P.S: omlouvam se za chyby, Paddy forever! 😉
nemůžu s tebou souhlasit..Jaguar neni o tom jestli má usb atd...Jaguar nemá konkurovat takovejm "obyčejnem" autům...je pro ty co chtějí něco jinýho...Podívej se na S-type, to auto má konkurovat ve vyšší stř. třídě...tam si můžeš koupit superba, BMW5, audi A6. MB E a třeba Volvo S80...všechno to jsou ale "normální" auta...A pak je tady právě S - Type..Ten na mě zapůsobil..at už z venku nevo uvnitř, když do něj sedneš tak seš uplně jinde než v tamtěch autech...Podle mě tohle byl špatnej tah..Jag se dostal timhle modely mezi ty "obyčejný" auta...Tim pádem si ho nekoupí ti který si kupovali s typy...a pochybuju že ti co kupujou ty auta o kterejch sem psal přejdou na XF...Opravdu si myslim že u jagu nejde o to co to má v nabídce atd...Ti lidi tohle nehledali...alespon teda co můžu říct z osobní zkušenosti...
Pěknej blábol. S láskou k autu nemá návštěva servisů společného vůbec nic. Prémiový produkt ti musí nabídnout prémiové služby, a ne ta trápení která tu občas vypisuješ. Můžeš milovat sebevíc Cobru, nemá-li tu servis, kašle na tebe a nezbývá, než se k tomu realisticky postavit. Navíc, jak vidíš, s příchodem XF se Jaguar řadí do běžné prémiové produkce, takže věci vztahů, lásky a přitažlivosti se přesouvají leda tak k Porschi... to je snad poslední (cenově přístupný) veterán v této technopakárně. Pak už zbývá jen platinové patro - Aston či Bentley.
Jo, já tě také chápu. Proto nahoře píši, že na tom řezu nevydělá moje srdce ale automobilka. Jsou roviny pocitové, vztahové, srdeční, a roviny řekněme technické. Takže proto můj nadpis... "sen končí". Auto samo nekončí, naopak bude úspěšné. Jen to už nebude v prémii vyjímečný šlechtic, ale jeden z mnoha... a to je podle mého doprovodný jev radikálního řezu. Ovšem, možná že za 20 let bude XF obdobná ikona jako S-type dnes... Mám ovšem obavu, že s tímto řezem definitivně odchází do historie jedna velká automobilová kapitola...
To je ono. Ten samy problem jako udajna vysoka cena Jagu. Servisy jsou v teto chvili 3 a ma jich byt vic. Ale i ty 3 jsou na CZ celkem postacujici. Dostupnost nahradnich dilu je prumerna (byvala lepsi). Problem je importer a prodejce. Je to asi nejhorsi z moznych variant, ktere se nabizely. Ale stejne to celkem ujde. Kdyby aspon 1/3 lidi byla ochotna se Jagem opravdu zabyvat jako srdcovkou, za kterou ho vydavaji, tak by nebyl problem. Kdyz chces mit Jag, chces byt vyjimecny a s tim se poji spousta veci, vcetne toho, ze servis neni v kazdych Kotehulkach, kteryma projizdis. Skvelych restauraci je taky pomalu a stejne nemas problem si je najit a dojet tam. S Jagem plati to same, kdyz milujes, ale opravdu, neni co resit. 😉 Rover, respect! :yes:
Nemam Jaguar, ale Rover...Ale konkretne u nas jde o to, ze sit autoriz. servisu je hrozne mala...dodaci lhuta nahradnich dilu bude asi dost dlouha (hadam) a Cesi o tohle nestojej,clovek co je workoholik nema cas na to, aby cekal nebo objizdel servisy, chce bezproblemovy auto,servis za zadkem a ozeli kvuli tomu aristokrat. ducha Jaguaru. Jaguar jsem mel vzdycky rad a drzim palce, abych ho jeste hodne dlouho potkaval na ulici a otacel se za nim...Ale sam bych volil bohuzel jinou znacku ;-\ Uz jen kvuli zkusenostem s Roverem (asi chapete) A proto vy, kdo mate v planu jeho koupi, mate muj respekt :yes:
Ja bych rekl ze timhle typem oslovil Jag prave tu skupinu zakazniku co oslovit chtel- ty kteri o nem jeste moc neuvazovali a spis premysleli nad BMW, Lexusem nebo Volvem
Kolik Jagu jsi koupil? To neni zadny utok na tebe, ale otazka. Treba i ojetych, to neni hanba a maji vybornou cenu. Tusim, ze jich moc nebylo a to je ten problem. Vsichni chvali, mluvi o tradicich atd, atd, ale nekupuji. Mate pravdu, ale aby Jag prezil musi take prodavat. A tohle je ta cesta. Mozna ne az tak zariva, jak by se na Jag sluselo, ale cesta. Design je vec osobniho nazoru a to co dela Jag Jagem tohle auto ma. Nekdo tu rikal, proc lidi nekupuji famozni XJ. Cast odpovedi by se dala najit ve spouste diskuzi o tomhle autu. A nejvic mu vycitaji, prave tu jeho tradicnost. Neni same svetylko, kdejaka el. chujovina, kterou nikdo nepotrebuje, ale kazdy chce. Doctes se, ono to nema USB, nema to tohle a tamto a v nabidce neni headup display atd, atd. Smutne, ale pravdive. Jag je ted presne takovy, jaka je doba a skladba zakazniku. Takze plakat muzeme, ale ne nad Jagem, ale nad sebou. On je totiz opravdu takovy, jaci jsme my 😢
Tak tohle snad ne, tohle už neni jag...jak mohli něco takovýho dopustit? tohle je už normální všední auto, kus mondea, kus lexuse....S-type je jedno podle mě z 10 nejhezčích aut na světě...a ty řeči že tohle jaguar zachrání - ani náhodou..zákazníci co chtěli jaguar si k němu cestu dycky našli...a tohle už jaguar neni...bohužel, je to hrůza Sláva S-typu, bohužel po něm už nebude nástupce 😢
vse, co jste zde napsano panove je pravda.. ale jak jsem psal vyse..takovej krasevec XJ a tak lehounky a jezdi jich par. jak to?? kde jsou vsichni aristokrati, kdyz tady kazdy pise jak se mu libi JAG..no co si budem povidat. tech par nadsencu tuhle znacku nezachrani a prodeje okolo 100 000 ks nebo kolik jsou hruza. se divim, ze jeste zije.. nemohu si pomoci, ale tento krok byl nutny. to ze je portfolio male. ano je. ale z toho dna se musi nejak "vyskrabat" a nahrnout sem mraky modelu preci neni cesta, kdyz nejsou love.. tento XF se mi libi, stejne jako se mi libi S-Type nebo X-Type. ale na rovinu rikam, ze tyto vozy jsou urceny pro starsi klientelu.. proste ackoliv, se mi libi, tak bych se v nem pripadal dost divne. tento XF je pro mne jako ani ne 30-nika mnohem prijatelnejsi. jezdit v mem veku v XJ.. boze, bych se propadl hanbou. takovy respekt k tomu autu mam. XF je trefa do cerneho.. je prijatelnejsi pro mladsi zakazniky jako jsem ja treba. tod muj nazor. jinak samo souhlasim temer se vsim co jste zde vsichni napsali..ale nekdy je potreba udelat radikalni rez..
:yes: Bohužel to vidím podobně. Je ironií osudu, že tak rychle zapomněli na svůj nedávný reklamní slogan "Gorgeous can't be ordinary, even if it tries." Ještě mu dám šanci naživo. Asi nebude ošklivý ale pochybuji, že se mi podlomí kolena jako vždy, když mě přibetonuje k zemi kolemjedoucí XJ poslední generace. A aby to neznělo, že cokoliv, co nevypadá jako klon starého XJ zavrhuji: minulé XK je fenomenální. A S-type retro bomba. Každopádně ani jedno z těch aut nemělo jedinou linku známou odjinud. Dělat změnu? Klidně! Nejsem proti, ale kdo tvrdil, že je k tomu zapotřebí kopírák? ;-\
Mas pravdu s portfoliem...vzali to dost hopem a je to ted "kazdej pes jina ves"...ale chtit od Jaguaru maly coupe nebo malej roadster? To preci nejde, vzdyt je to JAGUAR - a jeho krizniky silnic. A srovnavat ho s BMW ? No tak 😉 Kazdopadne jsem MOC zvedavej, jak bude vypadat dalsi model 😄
pro ty starší to bude vždycky Jag...a mladší přiláká vzhledem (mě se třeba hodně líbí, a to se mi líbil už S-type). S atmosférickým 4.2...to musí být lahoda
Jo, proto nahoře píši, že na tom zlomu vydělá automobilka, ovšem moje srdce ne. X-Type se nekupoval jednak pro jistou menší spolehlivost, ale hlavně proto, že holt (i přes svou krásu) to bylo pocitově prostě "skoromondeo". S-Type byla trefa... ovšem pro nostalgiky, pro milovníky "starejch dobrejch časů" a těch (nás) je holt málo. Jaguar bude mít velké problémy tohle usadit na trhu. Portfolio v troskách, dnes vlasně "každý pes jiná ves"... prostě je to jeden velkej problém. Přitom dnes je hlad po malém roadstru, po malém coupe, to všechno by trh smlsnul jak malinu. Z BMW padá model za modelem a my tu přešlapujem nad jedním XF... prostě problém. Koneckonců, mimo těch firem, jak píšeš, já vlastně vůbec nevím, kdo su tohle XF bude kupovat. Asi půjde o to, zda staří tahouni starých jagů zkousnou novej kabát. Já tedy rozhodně nekoušu, také ovšem jsem nebyl nikdy tahoun prodejů jaguaru 😄
Joo, ještě mě při cestě z tréninku napadlo k té ztrátě "charmu". Ono to tak být nemusí. cenově je tenhle nový kousek dostatečně nízko na to, aby o něm přemýšlely třeba i firmy nebo širší část populace. Možná se zbaví pověsti poruchového, předraženého, nemoderního křápu, kterou u části lidí má...nebo nemá? A proč ho teda nekupovali? 😄. No nic, takové úvahy nahlas...
Máš určitě kus pravdy...ale ten nový kousek od Jagu se mi dost líbí, uvidím na živo, ale...zatím u mě dobrý. 😉
Ten zadek se mi moc nezdá, ale jinak to vypadá dost potentně. Mondeo má ale o něco působivější interiér. Každopádně jen tak dál, ať je laťka ve střední třídě co nejvyšší.
Posledni JAGUAR, ktery me mne vylozene libil prestali prodavat pred vice nez deseti lety. Jestli si dobre pamatuju, jezdil v ni sef Spikings v serialu Depsey & Makepeace. Dnes muzu rict, ze se JAGUAR probouzi ze zimniho spanku. Uz i to zni nezdrave. Jakozto JAGUAR zimu nezna, nemuze prece v zime spat. I kdyz se XF nevyhnul dnesnimu trendu podobat se jinym, ma svezi look kocky cekajici u diry az vyleze mys. Tvary jsou jiz take zdravejsi, cilejsi. Myslim ze vekovy prumer zakazniku se snizi o 10 let. Interier (i pres drevo) se mi libi, v jednoduchosti je krasa. Doufejme, ze JAGUAR zlepsi kvalitu i dilenske zpracovani. Doufam, ze se prodeje zvysi, byla by skoda prijit o dalsi anglickou znacku.
Týýýýýýjóóóóó! Fakt bomba. Mnohem lepší než jsem podle prvních ofiko fotek čekal :yes: Tohle bude hit jako sviňa. Jestli bude mít techniku jako Mondeo (= premiant třídy), tak to bude vážně něco. Chudák Mondeo, nějak nám zestárlo a znevýraznělo.. bejt fanoušek Fordu, tak začínám žárlit >😒] 😉
Absolutne souhlasím s GTI.Vzdy jsem mel Jaguary rád pro jejich modrou krev,byla to zhomtnena tradice klasikých bristkých vozu...hodne me zamrzelo, kdyz jsem poprvé uvidel obrázky XF.Na druhou stranu to beru jako nutné zlo, kdyby Jaguar tenhle krok neudelal, mohl by za nekolik let dopadnout jako Rover, a to by urtcite nikdo z nás, milovniku britských vozu, urcite nechtel.
Jaguar tenhle krok musel udělat. Chybou je, že ho udělal tak pozdě. S-type a X-type byly laděný do retra a Jaguar tak propásl příležitost po převzetí Fordem začít znova a jinak - psal o tom i Marko. XJ je dokonalý tvar, který vzešel ze 40-leté evoluce. Ale je třeba jít dál, stejně jako šlo BMW. Porsche tento krok teprve čeká, ale uhlazovat tvary 911 taky nejde do nekonečna. Jinak souhlasím, že s XJ končí éra aristokratické elegance a tradičních britských hodnot. Tento zlom ale nemá na svědomí XF, ale už XK, které přes veškerou dokonalost působí trochu chladně a neosobně. Chápu tvůj postoj, ale obávám se, že není možné vysochat moderního Jaguara, který neopouští tradiční hodnoty.
Trosku silny slova...Soudis z jednoho modelu GTI ? Chyba...Ja treba doufam,ze XF zahraje stejnou roli jako kdysi Cayenne u Porsche...a diky tomu srdce zacne opet pumpovat modrou krev 😉
Letos skončil tvůj sen. Sen o jaguaru. Víš, jak sis představoval, že jednou koupíš auto s obrovskou, tou jednou z největších náloží citu, stylu a nadhledu. Auto, co má v sobě kus odvahy zaburácet nad ztichlým ránem do ulice své brrrrum, auto, co jedním táhlým driftem rozhání do všech světových stran chladnou ranní mlhu, auto, které za tebe do světa tiše, elegantně a přesto nepřehlédnutelně vykřičí, žes čestnej, žes rytíř silnic, že miluješ zelenou a svobodu... že nejsi povrchní, žes věrný, mužný a spravedlivý.
Tak tohle všechno je jednou provždy pryč. Nastoupila šeď dnů... zůstalo než jméno a výborné jízdní vlastnosti. Aristokratický opar, nonšalance a vyjímečnost jsou zapomenuty. Jaguar opiloval tesáky a zařadil se do proudu aktuálních prémiových aut, která soupeří jen o to, kdo si je koupí. Přirozená gloriola vítěze je pryč.
Ještě včera nebylo vůbec myslitelné dilema, zda Jaguar či Lexus... jistě, s erberm Jaguaru na garáži ses přece rodil i... umíral. Tak již zítra to bude jinak, budeš zvažovat, zda Jaguara či Lexe, zda Jaguara či AUDI. Vydělá na tom automobilka. Jaguar se stává jedním z mnoha a jedním pro mnohé.
Tohle mu nemohu odpustit nikdy...
P.S. Kdysi jsem napsal na blog návod, jak kupovat jaguara - [odkaz] tak nyní musím napsat, že jsem měl před očima jinou káru, než XF... úplně jinou.
Tak tohle všechno je jednou provždy pryč. Nastoupila šeď dnů... zůstalo než jméno a výborné jízdní vlastnosti. Aristokratický opar, nonšalance a vyjímečnost jsou zapomenuty. Jaguar opiloval tesáky a zařadil se do proudu aktuálních prémiových aut, která soupeří jen o to, kdo si je koupí. Přirozená gloriola vítěze je pryč.
Ještě včera nebylo vůbec myslitelné dilema, zda Jaguar či Lexus... jistě, s erberm Jaguaru na garáži ses přece rodil i... umíral. Tak již zítra to bude jinak, budeš zvažovat, zda Jaguara či Lexe, zda Jaguara či AUDI. Vydělá na tom automobilka. Jaguar se stává jedním z mnoha a jedním pro mnohé.
Tohle mu nemohu odpustit nikdy...
P.S. Kdysi jsem napsal na blog návod, jak kupovat jaguara - [odkaz] tak nyní musím napsat, že jsem měl před očima jinou káru, než XF... úplně jinou.
tak to je parada.. ano, neni to anglicky klub, ani british racing green. je to novy JAG..ale vazeni proc se dnes aristokrat neprodava? vzdyt posledni XJ ma pres 5 metru a vazi pouze 1650 kg!!!je to posledni zastupce klasickych luxusnich sedanu. a ten profil no parada.je skoro cela z hliniku.tady panove bledne S-klase i 7-cka..toto by byla kara, kterou bych chtel.. jenze mou casto nosene sortky a sandaly v lete a jeansy v zime by tento vuz uplne zneuctily.. ale tento novy JAG, to je vazeni jina, to je 3x destilovana 😊) jsou tam odkazy na soucasny S-Type a pritom nese dravost sousnych dni.. je to paradnich kousek. pravda, si to nebude nikdy to nejrychlejsi na silnici, ale preci JAGu nikdy o to neslo 😊.. tomu staci, kdyz bude vzdy rychjsi nez vetsina.. takze toto je muj dalsi vuz. jen co dojezdim moji M3 E46, pujde tato cicinka s krasne ovalnou tlamou, mimochodem odkaz na minulost, do moji garaze..mimochodem nevite, kdyz zacinaji prodeje? 😄
Ted jsem mluvil s Brnem a maji uz vybavy k jednotlivym motorizacim. Ceny do konce roku, po novym roce auta. Daji mi vedet. Jak jsem tak pochopil, tak v tech zakladnich motorizacich nebude mozne objednat nektere vybavy, tak nevim. Mam dostat pristi tyden ty specifikace.
Ja si pockam s finalnim soudem az to uvidim a projedu. Osobne si myslim, ze po roce prodeje, pridou modely s V8 3,5l (ten bych chtel) a cekal bych, ze bude i neco s AWD.
Takze pohoda - da se rict ze jsem rozhodnut- muselo by se s tat neco mimoradneho abych zmenil svuj nazor
No vaši debatu s matesem o neradostném konci švéda jsem zaregistroval. Sic nevím v čem nemáš "odvahu" tam přijet, ovšem ve vhodném obleku a s vhodným vystupováním by snad neměl být problém. Případně zaparkuj mimo jejich dohled nebo si na odpoledne vypůjči nějaké "seriózní" auto. Pravda je, že při takovýchto příležitostech šaty (auto) dělají člověka. Každopádně ti přeju, aby sis udělal radost a to XFko ti vyšlo. 😉
Premyslim ze bych se tam zajel kouknout- ale nemam ted na to to spravne auto aby mne povazovali za perspektivniho klienta
Uz aby byl na trhu- ale je tak nadherny ze se obavam ze si na nej budu muset stoupnout do fronty.
OT Ted jsem slysel na Beatu o te predvadecce Jagu v sobotu jde tam nekdo z vas?
OT Ted jsem slysel na Beatu o te predvadecce Jagu v sobotu jde tam nekdo z vas?
A co takhle a prohlídnout si to všechno? VolvoS40 už můžeš vybírat kola... [odkaz]
VDC
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.