Premium
Z minuleho stoleti.
U EV se zadny start-stop neresi.
Stejne jako odezva na plyn nebo plynulost razeni...
U EV se zadny start-stop neresi.
Stejne jako odezva na plyn nebo plynulost razeni...
Mne stacilo vytiahnut jeden kablik z baterky - odpojilo to diagnostiku baterie a bez nej nejde ani S&S ani "inteligentne" nabijanie.
Jediny dosledok je neustale svietiaca oranzova kontrolka S&S na budikoch. A jo, este jeden uplne nepodstatny nasledok - v appke na mobile nevidim stav nabitia baterky (aj tak to ukazovale len "OK" tusim).
Jediny dosledok je neustale svietiaca oranzova kontrolka S&S na budikoch. A jo, este jeden uplne nepodstatny nasledok - v appke na mobile nevidim stav nabitia baterky (aj tak to ukazovale len "OK" tusim).
Škoda, že to Škoda zatím nedotáhla tak daleko, že po každým zdechnutí motoru pomocí S&S nepřepne zvuk motoru RS do režimu Sport. Takhle to člověk musí vypínat jen po každém nasednutí do auta.
Starší konstrukce to startují jen pomocí běžného startéru a postupně se to vylepšuje až k dnešním MHEV startér generátorům a podobně. Jedna věc, že to kurwí startér a baterku (a to je přece to pravé EKO, vyhodit 4 olověný akumulátory do škarpy, místo jednoho), byť ji dávají větší a odolnější a tím pádem i dražší, ale hlavně to kurwí klikovku, která na tu chvíli ztratí hydrodynamické mazání. A bude toho určitě víc. Co je pro mě krom otřesů a všech těchto prasečin nejhorší, je fakt, že když se chceš rychle rozjet z křižovatky do mezery, tak si počkáš, než se systém probudí a všechno se uvede do chodu a správně "natlakuje" a pak to buď pošleš pod přijíždějící auto a nebo se na to vysereš a počkáš na další mezeru. Jako by nestačilo, že moderní turba a automaty nejdřív pošlou písemnou žádost do Bruselu, jestli se můžou rozjet. Možná proto dnes každý potřebuje aspoň 400 koní a 4x4. Dřív stačilo i 50.
Takže poctivě po každém nasednutí do auta vypínám a vždy budu.
Prostě debilita non plus ultra.
Větrák není klima, to jen na okraj.
Ale i kdyby ti to teda fungovalo tak zázračně, jak píšeš, tak pořád nechápu v čem by to mělo být super.
Jestli je to pro tebe tak strašně neuvěřitelné, běž si do toho auta sednout, u dealera ti ho určitě půjčí. Ale, a teď tedy budu drzý já, pokud máš Passata jak usuzuji z avataru, odejdeš domů naštvaný z více věcí než jen ze startstopu 😄
Mám B8FL a co má bejt? M6 jsem si byl krátce testnout u dealera a nijak mne neoslovila. Nikomu ji ale neberu. Téma není vzájemné urážení aut, ale debilita jménem Stop&Start.
Pokud tuhle sratchku v autě chválíš a jsi rád, že ti ničí baterku a ložiska a klikovku a další a máš pocit, že ti v něčem pomáhá, tak si ji užij.
Mě jen zajímalo, kde je její přínos.
Tak nic, zbytečná diskuse.
Žádný konvenční ICE se s S&S nerozjede nikdy rychleji. Naopak vždy má problém a je jedno, jestli to je benzín, nebo nafta. V poslední době se to řeší pomocí různých MHEV řešení, kde i ty minibaterky pod sedačkama umí dát i 150Nm a to na vyjetí z křižovatky stačí, než se probere zbytek pohonu. Ale já nestojím ani o tuto minibaterku, která odejde klidně za měsíc a stojí desítky tisíc. Já vytrpím baterku v mobilu, tabletu a NB, ale do auta mi krom klasický olověný nesmí.