Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Šéf M divize o BMW XM: Tohle auto je pro majitele Urusu a třídy G, kteří chtějí BMW!

24 komentářů

šofér
si zaručeně ten, kdo jezdí v "Géčku" či Lambu Ursus nekoupí!
POP ART
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
DonVito
Myslim si presny opak.
Podle me spravne zacileno.
Skoda ze to neni EV.

Uvidime, jestli bude uspesny jako zprvu vysmivana X6.
brk77
Uživatele Géčka bych rozdělil na dvě skupiny. Ti, co potřebují velmi schopný teréňák, těžko půjdou do tohohle. Na ty, co se chtějí předvádět v "drsňáckém" autě, by to fungovat mohlo.
Mig_35
Gečka jezdí v terénu prakticky porad. Posledně k Hoškovi přijel manik v Géčku v takove te svítivě zelené barvě. Na sobě měl džínové lacláče a svitivé tenisky v barvě toho auta. No měl jsem dost:)
adamzprahy
Verzi Professional, tj. verzi která zvládne terén, jsem v nové generaci ještě neviděl. Za to denně G-Class typu co popisuješ, výhradně na nízkoprofilech. Takže o terénu dost pochybuju, protože skončí ještě než začne a to na pneumatikách.
Mig_35
Jsem rad, ze jsi poznal moji ironii :yes:
šofér
Opravdu by mne zajímalo, co je na tom kuním xichtě tak hezkého, že by to člověk chtěl mít doma! Mimo loga, tedy! A to píšu jako vlastník už čtvrtého baworáku od Motoradu!
Lubo
Ja dúfam, že všetky BMW pôjdu cestou tohoto dizajnu. Aspoň sa manželke prestanú páčiť :-!
traveldrive
Kto má trochu vkus, pôjde pre auto asi niekam inam. Otázkou je, či je to rozhodujúci parameter pri kúpe auta.
3_diamanty
Tohto baworaka zadupe jak malinu :yes:

Jedine Gecko :yes:
kesumb
"obyčejná" X5 dá v terénu překvapivě hodně, nevidím důvod, proč by to neumělo tohle XM. Tam kam tyhle auta nestačí je traktor nebo V3S. Je až překvapivý, co takový SUV zvládne. A dál je to stejně o gumách a ne o autě. Celý G je akorát poza...
Mig_35
Je to taky trochu o světlé výšce, dostupnosti pneu v šířce X5 ( do terénu nulová), pohonu všech kol (který se neodpojí po přehřátí spojky), křížení náprav atd. Ne, X5 není terénní auto. Géčko je možná póza, ale v terénu stokrát lepší než X5.
kesumb
jezdim s x5 terenem kazdej den, v blate jsem ji uz taky utopil, odtahala stovky tun materialu s tim, ze misto vykladky je v lese a nikdy jsem to neprehral. Vytahne to v kopci vic, nez treba sklapecka Iveco. Ano, G je principielne offroad a bude v terenu lepsi. Ale ve vysledku to bude procento v terenu a k tomu mnohem horsi na silnici. Fakt bych chtel videt nekoho, kdo pravidelne jezdi s G vic terenem nez ja X5.

Apropo svetla vyska:
G minule 241
aktualni 271
rrs 2022 216-281
xm 220
x5 214 (194-254 pro vzduch)

jasne g umozni krizeni naprav a v kamenech bude lepsi a kolik je takovejch cest u nas. V realu v terenu podobny auta s velkejma rozdilama na silnici. Proto jsem
napsal ze G je jeste vic poza nez xm
Mig_35
https://www.mercedes-benz.com/…4-3400x1440.jpeg
a procento v terénu jakože o procento horší? no to si asi nemyslím:)
vezmi to někdy třeba na Pístovské mokřady u Jihlavy
https://data.city.cz/…o-355280c368.jpg
gil54
Fotka géčka je zavádějící, k této diskuzi nekorektní. Standardně nestojí géčka na portálových nápravách. To už pak můžeš rovnou vytáhnout
https://d15-a.sdn.cz/…F_F/01DBrpT.jpeg?…:-) .
(Čímž ovšem nechci nijak zpochybňovat jeho schopnosti v terénu.)
Mig_35
Ano, géčko se dá pořídit v mnoha různých verzích, včetně pracovních, zvýšených apod. Nic takového X5ka nenabízí, ani nemůže. Pane vrchní korektor :yes:
gil54
Aby ses nepo.... :-)
Mig_35
tobě na hlavu
kesumb
uplne narovinu me celej offroad prestal zajimat. V patek jsem vyprostoval 4x4 traktor bagrem z blata a v pondeli budu tu louku muset nejak vylepsit, aby to nevypadalo jak po vybuchu bomby. Ja chtel rict, ze v realnym pouziti auta jako je tohle xm a podobny to da o hodne vic nez by s tim kdo zkusil. A na jezdeni offroadu pro zabavu si stejne Xm ani G nikdo nekoupi, protoze to strasne znicis za par vyjizdek. A navic je to vsecko strasne tezky coz je nevyhoda. Ja bych si (a taky jsem objednal hilux) koupil pickup, aby pak bylo kam hodit zabahneny kurty, spinavy boty atd. A to urcite chci hodit do kufru g500^2...
Mig_35
ano, na machrování do Pařížské jsou oba vozy stejně dobré. jen to Géčko se mi fakt líbí o dost víc:)
kesumb
to jsem presne chtel napsat
HitmanPB
Máš osobné skúsenosti alebo kamoš hovoril ? :D
traveldrive
A skúsenosti kamoša netere spolužiaka švagrovej sesternice nie sú relevantné? :-O