Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Nový VW Multivan dostane verzi California ještě letos! ID. Buzz si počká

Volkswagen Užitkové vozy zveřejnil plány na nejbližší roky. Chce se více zaměřit na obytné verze California a rozšířit nabídku modelu ID. Buzz, jak o provedení, tak o akumulátory.
Zpět na článek
24. 3. 2023 08:39
K čemu to auto vlastně je?
Nějak mi nedává smysl tahle auta na elektřinu. Jejich hlavní použití je odjet někam mimo civilizaci, což je daleko a taky někam, kde nepůjde dobíjet. Vzhledem k dojezdu to ale bude spíš jen někam z Prahy na Sázavu a zpět. Nehledě na cenu toho auta. To už je pomalu lepší si vzít taxík.
Rozbalit vlákno
6
Avatar - Emel
24. 3. 2023 09:02
Re: K čemu to auto vlastně je?
Třeba do Norska... :-)
24. 3. 2023 09:19
Re: K čemu to auto vlastně je?
Osobně to mám podobně, tahle auta někam hodně daleko na nezávislé cestování. Omezování dojezdu, respektive komplikace s dobíjením je pro mě no-go pro takové auto.

Na druhou stranu spousta Němců a Italů s obytňákama nejezdí zas tak daleko nebo mimo civilizaci, takže jim to asi vystačí.
24. 3. 2023 09:44
Re: K čemu to auto vlastně je?
Tak on ID. Buzz není vyloženě postaven na expedice do Iránu, žejo..
25. 3. 2023 09:53
Re: K čemu to auto vlastně je?
Ono to nemusí být ani mimo civilizaci jako jen mimo dobíječku. Já jezdím hodně na kole bikepacking, buď tedy vlakem, ale často hodím kolo do auta, odjedu někam 200km i vic, nechám auto někde u rybářů u řeky nebo na závodech na "parkovišti" u kempu, což je nějaká přilehlá louka, jedu na pár dní na kole, pak se vrátím a jedu zpět. Možnost dobíjení nula. S e-autem budu muset jet o půl dne dřív, abych v cíli ještě někde dobil na zpáteční cestu. Což znamená den dovolené navíc. Někdy je to akce pátek večer tam, pondělí ráno zpět. E-auto to v podstatě znemožňuje.

Podobně v zimě - venku ráno -8, jedu na běžky třeba 180km, po dálnici sranda, ráno tam a večer zpět. Už je to moc daleko na elektro, obzvlášť v zimě. Na benzín v poho, na elektro neproveditelné.

Nehledě na to, dát za auto přes milión mi nedává smysl.
Avatar - KANKUNEN
24. 3. 2023 13:46
Re: K čemu to auto vlastně je?
No přece z baterek auta ti pak jede ta chata, kde jsi přijel.
25. 3. 2023 16:23
Re: K čemu to auto vlastně je?
A zpátky se už nedostaneš :-[]