Novinky
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeČeští ministři nově jezdí Toyotami Mirai na vodík. Pronajali si je na operák
27 komentářů
Xylo
Je docela zajímavé, že pronájmy Enyaqů zejména na Ministerstvo dopravy a vnitra PR články nepokrývají. Za roční pronájem Enyaqu ministerstvo platí 140 tisíc bez DPH. Lidovci více věří vodíku bez zdlouhavého nabíjení :D
Hlavně nevím - Škoda hlásá Enyaq na operák za 15t. měsíčně, přece už je to hrozně dostupné.
A MPSV a MŽP mají s péčí řádného hospodáře vysoutěženo za 20t./měs.???
Takže takhle naše skvělá vláda šetří na státu???
A MPSV a MŽP mají s péčí řádného hospodáře vysoutěženo za 20t./měs.???
Takže takhle naše skvělá vláda šetří na státu???
a ty víš, jestli enyaq splnil podmínky zadávací dokumentace? Já ne, ale dokážu si představit, že nedokázal splnit dojezd nebo čas přípravy na další trasu například.
Dobíjení EV přece nikoho neobtěžuje.
Zadávací podmínky samozřejmě jsou takové, jaký se chce vítěz, to jsi stále ještě nepochopil?!?
Zadávací podmínky samozřejmě jsou takové, jaký se chce vítěz, to jsi stále ještě nepochopil?!?
Myslis jako třeba to, ze je zadáno, že musí být auto schopno ujet třeba 600km?
Jelikož se dost účastníme a taktéž děláme výběrová řízení, tak vím jak to funguje a to co popisuješ, tak opravdu není. Účastnil si se někdy výběrového řízení? Nebo dokonce nějaké připravoval? Pochybuju
Jelikož se dost účastníme a taktéž děláme výběrová řízení, tak vím jak to funguje a to co popisuješ, tak opravdu není. Účastnil si se někdy výběrového řízení? Nebo dokonce nějaké připravoval? Pochybuju
V tomto případě, myslím, nejde primárně o ušetřené prachy pro stát. To jde daleko líp udělat bez takových gest. Je to taková póza - jsme zelení a šetříme. Za mě ať si klidně jezděj dál v těch bávech nebo meďácích, když budou fungovat tak, že to tady nepůjde od desíti k pěti. Pak jim to nikdo nebude vyčítat.
K čemu je mi ministr co hází vztekle mikrofónem na tiskovce nebo třeba premiér a kandidát na prezidenta co ani neumí česky. Není divu, když není Čech.
Jinak k tématu - že mají EV své +/- se tady semlelo 1000x. Jednu z nevýhod ale částečně odstraňuje služba v úřadě, kde je za volantem placené tělo, které se může imrvére starat o nabíjení vždy, když si jeho pán někde nalejvá do kebule šampáňo - tedy je právě na jednání.
K čemu je mi ministr co hází vztekle mikrofónem na tiskovce nebo třeba premiér a kandidát na prezidenta co ani neumí česky. Není divu, když není Čech.
Jinak k tématu - že mají EV své +/- se tady semlelo 1000x. Jednu z nevýhod ale částečně odstraňuje služba v úřadě, kde je za volantem placené tělo, které se může imrvére starat o nabíjení vždy, když si jeho pán někde nalejvá do kebule šampáňo - tedy je právě na jednání.
https://www.newstream.cz/…it-jenom-ministr
Tady je to krásně popsáno. O nesmyslnosti Vodíku i Ev aut :-)
Tady je to krásně popsáno. O nesmyslnosti Vodíku i Ev aut :-)
V ballikovo clanku se k EV pise:
"Jsou tu dotace, ale neexistuje infrastruktura nabíječek. A ani ji nikdo nijak rychle nebuduje."
To je proste (ballikovo typicka) dezinformace/lež. :no:
https://www.hybrid.cz/…raketove-stoupa/
"V Česku je podle aktuálních statistik Ministerstva průmyslu a obchodu (MPO) celkem 1 266 nabíjecích stanic pro elektromobily. Přibývají však takovým tempem, že reálně je jich mnohem více. Jen tři největší provozovatelé – ČEZ, PRE a E.ON – aktuálně udávají v součtu přes tisícovku nabíječek. Česko má statisticky jednu z nejrobustnějších a nejrychlejších dobíjecích sítí v Evropě."
:yes: :yes: :yes:
Takova je realita.
Pouzivat dnes po Cesku BEV, narozdil od nesmyslneho FCEV ktere si skutecne koupi jen ministr, je naprosto bez problemu. Jak se pise vyse, obzvlast s ridicem... Nepredpokladam, ze ministr pojede do Ostravy vyzvedout ballik... :D
PS Stop tro(t)llum a jejich dezinformacim!!!
PPS Nejsem zvedavej na emocionalni ideologickou reakci plnou ruskych (ballikovo oblibenych) vyrazu a osobnosti.
"Jsou tu dotace, ale neexistuje infrastruktura nabíječek. A ani ji nikdo nijak rychle nebuduje."
To je proste (ballikovo typicka) dezinformace/lež. :no:
https://www.hybrid.cz/…raketove-stoupa/
"V Česku je podle aktuálních statistik Ministerstva průmyslu a obchodu (MPO) celkem 1 266 nabíjecích stanic pro elektromobily. Přibývají však takovým tempem, že reálně je jich mnohem více. Jen tři největší provozovatelé – ČEZ, PRE a E.ON – aktuálně udávají v součtu přes tisícovku nabíječek. Česko má statisticky jednu z nejrobustnějších a nejrychlejších dobíjecích sítí v Evropě."
:yes: :yes: :yes:
Takova je realita.
Pouzivat dnes po Cesku BEV, narozdil od nesmyslneho FCEV ktere si skutecne koupi jen ministr, je naprosto bez problemu. Jak se pise vyse, obzvlast s ridicem... Nepredpokladam, ze ministr pojede do Ostravy vyzvedout ballik... :D
PS Stop tro(t)llum a jejich dezinformacim!!!
PPS Nejsem zvedavej na emocionalni ideologickou reakci plnou ruskych (ballikovo oblibenych) vyrazu a osobnosti.
O obsahu tvojho príspevku by sa dalo diskutovať. S výnimkou záveru - ten ukazuje, že si obyčajný pablb.
Fcev koupi jen ministr? To uz jsem povýšil? :-[]
No v tom pripade za nadseni pro bezemisni auto. :yes:
Za me cim vic jdes s FCEV do detailu, tim mensi smysl dava.
Tak jsem zvedav na tvou realitu.
Za me cim vic jdes s FCEV do detailu, tim mensi smysl dava.
Tak jsem zvedav na tvou realitu.
Stop dezinformacim, v tom případě i tobě. Ohýbáš si fakta zase pro sebe (počet nabíječek na registrované EV, kterých je u nás nejméně ve srovnání se západní EU). Zkus v Praze v nějakém OC o víkendu přijet a nabít. A to je ještě místo kde aspoň nějaké jsou. Nebo si pojďme vyjmenovat okresní města jako jsme si tu už víckrát psali…neříkám že ta infra nebude, ale v Německu, Rakousku, ale i italských městech je situace dramaticky lepší a dobíječky jsou tam dostupnější. I tak to teda není nic extra, ale je to tam mnohem použitelnější - nejsou vystavěna jen někde mimo na místě, kde se nedá nic dělat nebo se odtamtud dostat.
Kdykoliv prijedu do Prahy, priznavam prevazne o vikendu, tak nemam problem.
Prijde mi, ze situaci s nabijeckama dramatizuji obvykle ti, kteri je vubec nepouzivaji.
Ja uvadim sve zkusenosti.
Nejsem z Prahy. Situace, kdy bych prijel k nabijecce a bylo obsazeno muzu spocitat na prstech jedne ruky.
Pak mas dve moznosti:
Chvilku pockat nebo jet k dalsi nabijecce
Obyvkle dobijim na cestach, kdyz mam dojezd jeste cca 50km...
Prijde mi, ze situaci s nabijeckama dramatizuji obvykle ti, kteri je vubec nepouzivaji.
Ja uvadim sve zkusenosti.
Nejsem z Prahy. Situace, kdy bych prijel k nabijecce a bylo obsazeno muzu spocitat na prstech jedne ruky.
Pak mas dve moznosti:
Chvilku pockat nebo jet k dalsi nabijecce
Obyvkle dobijim na cestach, kdyz mam dojezd jeste cca 50km...
Jedna věc, že jak kde. OC Chodov je největší OC u nás a má snad 6-8 míst, OC Smíchov podobně. V nákupní špičce to mám tak 50/50. U nás u Globusu 2 místa po jednom konektoru (AC, DC). Druhá věc, že to jsou OC kde aspoň jsou. Ta teorie, že dojedeš na schůzku a dáš auto nabíjet v Praze (Česku) neplatí. Např na Praze 1 neni snad jediná na ulici. Na Karlovo Náměstí je jedna s 2 výstupy a věčně obsazená (často to blokujoz spalováky). Začali se stavět na Praze 2 na Vinohradech, ale je to spíš v rezidenční zóně. Až tohle bude po celé Praze tak ok.
Ještě příklad třeba na výjezdu D8 z Prahy je u Molky jedna nabíječka. Je to totálně odstřižené od světa. Možná záchrana pro transitující Němce, ale pro pražany k ničemu - to jen k té statistice celkového počtu…
Jinak tohle je právě důvod proč náš PHEV jezdí často na benzín. Dojedeš někam s tím, že dobiješ a ono to nejde..
Ještě příklad třeba na výjezdu D8 z Prahy je u Molky jedna nabíječka. Je to totálně odstřižené od světa. Možná záchrana pro transitující Němce, ale pro pražany k ničemu - to jen k té statistice celkového počtu…
Jinak tohle je právě důvod proč náš PHEV jezdí často na benzín. Dojedeš někam s tím, že dobiješ a ono to nejde..
Zalez fanatiku. Nabíječky sou ale rozhodně ne v dostatečném počtu na rychlý přechod na Ev plečky, který si přejou politici, aktivisti lobbbisti a agenti placený čínou, což je tvůj případ vid kašpare :-)
On je informátor, takže dělá co musí ... doporučuju výbornej článek Vlastimila Vondrušky, fakt jsem si užil, jak jsou u nás chytří a vtipní lidé. Nejlepší systém veřejných nabíječek je v Č.Krumlově. Dobré to mají Pražáci s kartou PRE, protože ti mají nabíječku před benzinkou u výpadovky na Budějce. Místní s kartama EONu mají možnost volit dobíječky v rámci parkoviště Autobusové nádraží, v Jelence, pod Poštou a u Soudu. Skvělé je, že parkování máš bezplatné po dobu 40 minut a pak už k částce za elektřinu musíš připočíst ještě parkovné. Nejlevnější je na autobusáku, kde je první hodina (po 40 minutách) za 20 kaček další hodiny jsou za 30. Soud a pošta mají 40 kaček za hodinu a Jelenka je za pade :D
Pořídit auto, se kterým nejsou schopni ani pokrýt s dojezdem zemi, to se nedá nazvat jinak než skandální!!!
Je vidět, že nemáš osobni zkusenosti. Dojezd je 600km, cerpacka v Praze, Ostravě a Neratovicích. V Litvínově ještě není, tam bude do konce roku. Takze i samotný autor toho nesmyslů co vyplodil je trochu mimo.
Ostava a Praha jsou veřejné, Neratovice neveřejná, ale dá se tam domluvit. Takze 600km bez problemu pokryje velkou republiku
Ostava a Praha jsou veřejné, Neratovice neveřejná, ale dá se tam domluvit. Takze 600km bez problemu pokryje velkou republiku
Je vidět, že vůbec nevíš.
Např. Praha-Uherský Brod = 300 km. Takže tam zpět prostě reálně nelze!!! Ale možná mě opět poučíš že z Uherského Brodu pojedeš zpět do Prahy přes Vídeň a Rakouusko :-[] :-[] :-[]
Nedej bože, že jedna ze dvou bude zrovna náhodou mimo provoz...
Např. Praha-Uherský Brod = 300 km. Takže tam zpět prostě reálně nelze!!! Ale možná mě opět poučíš že z Uherského Brodu pojedeš zpět do Prahy přes Vídeň a Rakouusko :-[] :-[] :-[]
Nedej bože, že jedna ze dvou bude zrovna náhodou mimo provoz...
WinDiesel
... a progresivističtí magoři.
Pořád lepší, než kdyby koupili zase diesel. Beztak jetdi prevazne po Praze, tak tohle nebo bev je 100x lepší.
"Nájemné, fakturační a platební podmínky
1. Smluvní strany se vzájemně dohodly, že nájemce uhradí pronajímateli jednorázově nájemné za celou dobu užívání vozidla dle čl. I této smlouvy ve výši 240.000 Kč vč. DPH.
2. Nájemné je splatné na základě řádně vystavené faktury."
Zdroj: http://smlouvy.gov.cz/…smlouva/24571003?…