Elektromobilita
Přihlásit pro přidání komentáře
rohor
4
Díl 32.
WinDiesel
1
:-[] :-[] :-[] :-[] :-[]
xxc
to je vynikajuci napad, ako nabijat viac aut z jednej nabijacky, snad tuto moznost pridaju aj ine automobilky
Tak zpravidla ten, kdo má na dvě elektro auta, má i na druhý wallbox, nehledě na to, že nabíjení dvou aut na jedné šňůře výrazně zpomalí.
Od Rivianu je to "řešení" které toho mnoho nevyřešilo a je použitelné jen jako opravdová nouzovka.
Od Rivianu je to "řešení" které toho mnoho nevyřešilo a je použitelné jen jako opravdová nouzovka.
Mam 2 wallboxy, ale stacil by iba jeden. Mne by to vyriesilo vela. Celkom ma udivuje to zmyslanie ludi, ako na kazdu inovaciu reaguju negativne, preco to fungovat nebude :-)
Nejsem znalec přes elektriku, ale myslím si že dvěma wallboxama neboli zástrčkama si moc nepomůžeš, protože možný proud/výkon je daný pojistkama pro barák. V mém případě jde o 3x25A, což by mělo dát okolo 17 kW v součtu za všechny připojené spotřebiče v celém baráku. Jinak jsem trochu alergický na pojem wallbox, protože jde o velmi předraženou zástrčku (údajně "superjištěnou"). Pokud máš zástrčku na "motorový proud" je to to samé jako wallbox, který si můžeš pořídit za 30 tisíc kaček. Pokud máš rozvod jen jednofázový rozvod 230 V máš maximum okolo 2,3 kW.
Mokrous
Když se budu dívat na 8-10 stejných obrázků schématu pořád dokola???
A v praxi to bude sloužit k čemu? Že budu moct zkusit přemluvit osobu, co zabrala nabíječku u Lidlu, aby nebyla sobecká a nechala přeparkovat mě a pak se napíchla na moje auto a pak bychom mohli společně poklábosit u regálů a pokladny a rukou/nohou nerozdílnou pak společně vykročili z krámu vstříc našim elektrostřepům?
TPČ! 🤦♂️
A v praxi to bude sloužit k čemu? Že budu moct zkusit přemluvit osobu, co zabrala nabíječku u Lidlu, aby nebyla sobecká a nechala přeparkovat mě a pak se napíchla na moje auto a pak bychom mohli společně poklábosit u regálů a pokladny a rukou/nohou nerozdílnou pak společně vykročili z krámu vstříc našim elektrostřepům?
TPČ! 🤦♂️
Ano, je to hovadina. Už jen proto, že elektřina z nabíječek je drahá a dost pochybuju, že někdo někoho přemluví, aby si přes něj mohl nabíjet :D A kdyby byl nějaký “trouble” při nabíjení, vznítí se obě auta, co na to asi řekne pojišťovna? ;-)
No ale jistě si to nějaké fanatiky (pardon fanoušky) najde.
Představme si typickou modelovou situaci, pro kterou je toto řešení vhodné, kdy se sejde parta postižených kamarádů a všichni si náhodou koupí stejnej terénní EV křáp a jeden z nich uloví poslední nabíjecí stojan na parkovišti a ti ostatní (protože mají přece ty offroady) si stoupnou kamkoli do trávy, do bláta, do svahu poblíž a propojí se kabelama a pak můžou jít někam pěšky na společnou večeři, která se může protáhnout na: x krát doba nabíjení toho zázraku, kde "x" = počet těch zázraků.
No není to skvělé? :-!
Představme si typickou modelovou situaci, pro kterou je toto řešení vhodné, kdy se sejde parta postižených kamarádů a všichni si náhodou koupí stejnej terénní EV křáp a jeden z nich uloví poslední nabíjecí stojan na parkovišti a ti ostatní (protože mají přece ty offroady) si stoupnou kamkoli do trávy, do bláta, do svahu poblíž a propojí se kabelama a pak můžou jít někam pěšky na společnou večeři, která se může protáhnout na: x krát doba nabíjení toho zázraku, kde "x" = počet těch zázraků.
No není to skvělé? :-!
Bude to skvělé až jim shoří všechna ta kabelem propojená auta :-)
Dnes byl někde článek jak Mercedes dealer zapůjčil paní elektrické vozidlo když si dala spalováka k nim do servisu. Elektrické náhradní auto shořelo i s barákem. (nebylo nabíjeno, jen stálo v garáži...)
Vyjádření hasičů: "elektrozkrat jsme uhasili rychle", ale z auta jako obvykle nezbylo vůbec nic a z garáže také.
ANO, na paní toto elektrické vehyklo opravdu zapůsobilo. Teď už ho doporučuje každému koho potká ... :-[] :-[] :-[]
Dnes byl někde článek jak Mercedes dealer zapůjčil paní elektrické vozidlo když si dala spalováka k nim do servisu. Elektrické náhradní auto shořelo i s barákem. (nebylo nabíjeno, jen stálo v garáži...)
Vyjádření hasičů: "elektrozkrat jsme uhasili rychle", ale z auta jako obvykle nezbylo vůbec nic a z garáže také.
ANO, na paní toto elektrické vehyklo opravdu zapůsobilo. Teď už ho doporučuje každému koho potká ... :-[] :-[] :-[]
No mně z toho vychází .... každé další připojené auto = doba nabíjení se zdvojnásobí.
V praxi to bude k tomu, ze pridem domov, zapojim jedno auto, pride zena domov, zapoji druhe auto a tie sa nabiju. Rano to rozpoji ten, kto pojde prvy a auta budu nabite. Clovek nemusi cakat, kym sa nabije jedno auto, nech moze dat druhe. Staci doma jedna zasuvka a jeden wallbox. Vidno, ze tu ludia nejake realne skusenosti nemaju a len teoretizuju.
Rovnako vo firme, poobede to zamestnanci pozapajaju a inteligentne sa to dobije podla potreby na dalsi den. Staci jeden wallbox a teraz bude dolezity softver, aby sa to dobre a inteligentne zvladlo.
Rovnako vo firme, poobede to zamestnanci pozapajaju a inteligentne sa to dobije podla potreby na dalsi den. Staci jeden wallbox a teraz bude dolezity softver, aby sa to dobre a inteligentne zvladlo.
Sdílení komentáře