Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nový Hyundai Santa Fe se možná vydá i do divočiny. Tento vůz to napovídá

11 komentářů

ericn
Ale to bude pak potřehovat i motor = hybridní 1.6 na to stačit nebude 😒]
MaxL
To jen tady nám cpou nesmysly... ještě v tom bude 2.5T s 277K což už by mohlo být slušné svezení.
ericn
Tak nějak, hlavně chybí ideální motor do takového auta a to 2.2CRDI 147kW 😋 Psali, že v minulé generaci to bylo více jak 70% prodejů… 2,5l hybrid by mohl zafungovat také, ale 1.6 na takhle velké a těžké auto je prostě málo, nijak nebudí důvěru…
KANKUNEN
Ano, benzin do takového GAZíka je pumpařův sen. Nafta má sílu i dole a ani v takové obludě to nebude žrát jak tank.
vondry87
Tak asi záleží na úhlu pohledu..

Pohledem fandy do aut a zároveň člověka, které si podobné auto nemá v plánu koupit, si taky říkám, že to je katastrofa a chybí tomu plnotučný motor.

Nicméně pohledem člověka, který pravděpodobně (pokud do té doby nezměním práci) bude začátkem příštího roku konfigurovat služebního Kodiaqa 2, si ale říkám, že nové Santa Fe poskočilo o dvě úrovně výš a pro Kodiaq tento souboj asi nedopadne dobře. Teda pokud to ještě budou i cenově konkurenti jako současná generace.. o čemž trochu začínám pochybovat, ale ona se Škodovka cenově taky určitě zrovna podbízet nebude. Každopádně pokud jde o motor, tak když do Kodiaqa 2 Škoda může montovat 1,5 TSI 110 kw, proč by měla být v Santa Fe 1.6 s 230 hp katastrofa? Takže fakt jo, já bych to bral i s tou 1.6. Byl by to služebák plnící převážně roli rodinného auta, takže to nemusí být trhač asfaltu, těch 230 koní by mi určitě stačilo, spotřeba mě nezajímá, to platí firma.. a životnost taky ne, za 4 roky se to vymění.. takže prosím prosím firmo, změňte do ledna car policy, já to chci :yes: :yes: :yes:
Roman Čapek
Objem ničím nenahradíš. U offroada potřebuješ hlavně krouťák. A tohle není offroad ani náhodou. Je to jen další plečka která si na něco hraje.
ericn
Souhlas, byť s tou 2,5l hybridem se 277k by mohlo být zajímavé 😉
JirkaVejrazka
Elektromotory nemaji kroutak? Odkdy?
Matej Mato
s tym vykonom 230 hp by som bol opatrny, je to teoretiky systemovy vykon, na topspeed.sk pisu ze 1.6 ma mat 180 koní a v pripade pluginu 160 koní a 265 Nm
Roman Čapek
Tohle není offroad ani náhodou. Jen další plečka která si na něco hraje. Jako drtivá většina suv. Ale chápu to. V dnešní době lidi autům už nerozumí, tak je zajímá jen vzhled. Pořádný offroad potřebuje redukční převodovku, uzávěrky, MT pneumatiky a spoustu dalších úprav.
3_diamanty
Ono sa to uz vsetko zvrhava... aj pojem offroad uz dnes mnohi pouzivaju tam kde to ani nie je realne... takymto systemom a oblbom na ludi bude za 10 rokov offroadom aj kia stonic... inak samozrejme suhlas s tym co pises...za mna radsej rexton ( ma tuhy ram ) ako santa fe... ak uz chcem riesit aj nejaky ten teren ale nemam 2 melony na Gecko