Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Nové BMW Neue Klasse bude v roce 2025. Bude mít minimalistický design i nový elektropohon

Novodobé BMW Neue Klasse se představuje s novým konceptem a odhaluje budoucí minimalistický design a modernější technologie futuristických interiérů značky. Automobilka současně slibuje i vyšší účinnost elektropohonu a další dojezd.
Zpět na článek
4. 9. 2023 18:54
Bože, tohle není BMW....
Upřímně je to hnus a BMW to nepřipomíná vůbec ničím.. Proč každé nový BMW musí být tak hnusné a ještě k tomu elektrické, bohužel to jde vždy ruku v ruce. Elektro a divný vzhled :no:
Rozbalit vlákno
10
4. 9. 2023 21:20
Re: Bože, tohle není BMW....
som klientom bmw uz viac ako 20 rokov a mne sa koncept velmi paci. kludne si ho viem predstavit ako moje dalsie bmw
4. 9. 2023 22:15
Re: Bože, tohle není BMW....
OK, beru. Sto lidí, sto chutí… Ale za mě tam můžeš nalepit znak jakékoliv čínské automobilky a bude to fuk ;-) Z BMW to prostě nemá nic…
4. 9. 2023 22:53
Re: Bože, tohle není BMW....
...ale zase to bude mít další dojezd, :-) kultovní ledvinky a Hofmeisterův záhyb (???) a honosná, výpravná, prémiově zpracovaná loga na kapotách a volantu.

Hofmeisterova je křivka, pokud vím, ne záhyb. A na tom konceptu jí tedy já moc nevidím. Zato vidím krásný nový designový prvek - nalepenou černou izolepu na bočních vokýnkách.

(A to mám také léta bávo v garáži, tak bych jim i rád nadržoval, ale nějak mi to nejde.)
5. 9. 2023 05:27
Re: Bože, tohle není BMW....
Trochu mi to připomíná BMW 2002. Je to určitě čistější než 5er a 7er.
5. 9. 2023 05:51
Re: Bože, tohle není BMW....
Tak 2002 v tom nevidím ani omylem, vlastne žádný typický znak BMW :no:
Avatar - lyon667
5. 9. 2023 07:34
Re: Bože, tohle není BMW....
Předek je Fisker, silueta našla inspiraci ve Škodě 120. Jinou podobnost tam nevidím.
5. 9. 2023 07:51
Re: Bože, tohle není BMW....
To sedí :yes:
5. 9. 2023 12:55
Re: Bože, tohle není BMW....
Tak tohle mi opravdu nevadí, ten minimalismus 2002 tam vidím. Pokud to srovnám s posledními modely představenými za poslední dva roky, tak je to mnohem lehčí, málo hmoty nad koly, nízká silueta.

Interiér je koncept, věřím, že dojde alespoň k úpravě volantu. Sám HUD používám a pokud zůstane možnost programovat, které údaje vidět chci a které ne, tak je to fajn.
5. 9. 2023 15:51
Re: Bože, tohle není BMW....
Je ovšem otázka, zda je pro BMW jako značku, se svojí historií a léta budovanou image, která se odrážela v akceptovaných vyšších cenách , cesta "minimalismu" sockových interiérů a jen namalovaných znáčků na kapotě ta pravá. Prezentace "koukejte jak jsme moderní a jak umíme šetřit" možná nějakým - asi více novým - zákazníkům imponovat může, ale aby jich bylo víc, než těch, které již má a které s jistotou ztratí.

Ne každý je nesoudný pacient, aby sežral populistické žvásty o designových jazycích, světelných podpisech, zlepšení účinnost o 25% a koupil si za 2-3 mega káru, co vypadá jako zvětšený dětský autíčko, s horšími parametry užitnosti, než má jeho současné auto a ještě k tomu aby seděl na sedačkách z kukuřice a borovejch šišek, s pneumatikama z pampelišek a zbytek auta aby měl z rozemletejch PET flašek s namalovanými "hrdými" logy, vyšisovanými už z výroby, pardon, z konceptu. A když se chce podívat kolik je hodin, tak si musí přesednout na sedačku spolujezdce.
Avatar - Roland Von Wagen
5. 9. 2023 08:14
Re: Bože, tohle není BMW....
Se podívej, kdo v tom na těch marketingových fotografiích sedí. Přesně pro tyhle nebinární polyláskaře je ten design dělaný. Jalové, nudné, všechno stejné.