Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Volkswagen Up! se definitivně loučí. V továrně uvolní místo novému Passatu a Superbu

Nejmenší moderní Volkswagen se spalovacím motorem je minulostí a v budoucnu jej nahradí „čistější“ elektromobil. Novým základním modelem značky se tak stává Polo se základní cenou bezmála čtyři sta tisíc korun.
Zpět na článek
10. 10. 2023 20:45
Klamlivý nadpis
Asi ťažko Up na linke nahradí Passat a Superb, keď sa vyrábajú v inej hale. Celkovo je toto taká neoverená info, že Up končí. On už toľko krát končil, ale vždy výrobu obnovia keď potrebujú predať dostatok elektromobilov v Európe. A úplne stačí, že pre nejaké dve, tri európske krajiny alebo nejaký väčší fleet, napr. letiská. Zatiaľ teda nie je dôvod zastavovať výrobu, linka je kompatibilná s Karoqom. Zmysel to bude mať až budúci rok, keď začne v CZ nabiehať výroba Elroqu a je možné, že Karoq bude ďalej pokračovať už len v Bratislave.
Rozbalit vlákno
3
11. 10. 2023 07:01
Re: Klamlivý nadpis
On sa elektrický Up! v Bratislave ešte vyrába? Podľa článku to vyzerá, ako keby v elektrickej verzii nikdy nejestvoval. Autor spomína výhradne spaľovák, To sú opäť kompletné a vyčerpávajúce informácie ACZ...
11. 10. 2023 14:39
Re: Klamlivý nadpis
Nie na našom trhu, ale áno, vracajú ho do výroby, keď im nevychádzajú flotilové emisie za rok. Ale už ho asi nebudú potrebovať s nárastom predaja aj rozširovaním rodiny ID. Tých pár spaľovákov vrátane CNG sa popritom zviezlo.
11. 10. 2023 21:00
Re: Klamlivý nadpis
Za mňa jeden z najsympatickejších elektromobilov. Večná škoda ho, napriek viacerým kritizovaným nedostatkom VW Up! ako takého. A popravde nerozumiem tomu, prečo práve malé autá s najmenšími motormi a najmenšou spotrebou musia najviac doplácať na emisné šialenstvo. Naopak, mali by byť najviac podporované a zvýhodňované. Také mini s maličkým trojvalcom alebo elektrikou, je predsa ideál do mesta a na krátke denné vozenie sa. Veľké SUV so zelenými značkami a drobnou maminou za volantom, denne jazdiace do školy a späť je asi ekologický ideál. Dnes je svet hore nohami.