Bezpečnost
0
:yes: skoda super...presvedcili ste ma, ze kupou Toyoty Avensis som spravil najlepsiu vec!
Přejít do diskuze
a co hovorite na fabiu kombi 1,2 ,uz ste s tym skusali ist napr cez babu s nalozenymi piatimi ludmi? ja som to zazil a myslel so m ze ten motor viskoci z auta a ze hore ani nevideme. a co to potom spravi v tom romsteri no konec.
MikyJ: my děkujeme za informaci,ale neb se tím i trošku živíme,tak to nebylo třeba.Jen by nás ještě zajímalo,jak se otevřou vstřikovače u PD systému a jaký je princip regulace vstřikování a už nebudeme otravovat.Opravdu! Nicméně souvilost mezi motorem,pal.systémem a pas.bezpečností není,ale to je normální,zde určitě >😁 Jinak poradím: docela dobré a ne diletantské čtení je v Autoe😜ertu(pro lidi z autoopravárenství,ale chce to znát konstrukci a mít praxi) a nově i Vaculíkův Auto Diesel,bude č.6.Tak upalovat a koupit!89Kč za 3 měsíce není tak mnoho... :-!
Holt zase jedno nepovedený embéčko >😁 Nějak se Vám nedaří,teď jen 4* u F2 v hodnocení NCAP, konec motorů TDI PD,... Je to jen český populismus. Táta měl Embéčko tak si ho koupím taky. 120 vařila jak vitana, Felicie hnili už na pásu,.. No jen tak dál a větší prodeje u konkurence. Děkujeme >😁 :yes:
Neni to tak, v tomhle ma pravdu a ledasco se da ukecat. Samozrejme je to na jednani obou stran. Ukecavat umim 😊 ale Jisty cenovy zaklad je prece jen smerodatny.
Krom toho, kdyz uz neco z te vybavy v aute je v zakladu, netreba to ukecavat, ze? 😊
Krom toho, kdyz uz neco z te vybavy v aute je v zakladu, netreba to ukecavat, ze? 😊
Sorry, za mystifikaci, splet sem si to 😊 Uznavam... tady je to uvedeno na pravou miru😒br />
"JTD Multijet
Systém Multijet představuje první motor 1.9 JTD Common Rail druhé generace na světě. Tajemství Multijetu spočívá v řídicí jednotce, která elektronicky otvírá a zavírá vstřikovače. V tomto systému se během každého cyklu motoru počet vstřikování zvyšuje ve srovnání s dvěma běžně používanými vstřiky. Je spáleno stejné množství nafty, které je však dodáváno v několika dávkách, takže spalování probíhá postupněji. Výsledky představují 6-7% zvýšení výkonu, menší hlučnost a nižší emise ve výfuku, to vše pak přispívá k lepším jízdním vlastnostem vozu."
O tom, ze mJet 16V je nedostizitelne vyspelejsi motor nez TDI PD snad neni pochyb, ze? 😊
"JTD Multijet
Systém Multijet představuje první motor 1.9 JTD Common Rail druhé generace na světě. Tajemství Multijetu spočívá v řídicí jednotce, která elektronicky otvírá a zavírá vstřikovače. V tomto systému se během každého cyklu motoru počet vstřikování zvyšuje ve srovnání s dvěma běžně používanými vstřiky. Je spáleno stejné množství nafty, které je však dodáváno v několika dávkách, takže spalování probíhá postupněji. Výsledky představují 6-7% zvýšení výkonu, menší hlučnost a nižší emise ve výfuku, to vše pak přispívá k lepším jízdním vlastnostem vozu."
O tom, ze mJet 16V je nedostizitelne vyspelejsi motor nez TDI PD snad neni pochyb, ze? 😊
Do prs sa rozhodne nebijem,tedy spíše nebiju,ale tvoje argumenty jsou dost choré.Na béčkové auto je kupříkladu O2 moc dobře prodávaná nejen u nás,ale i západní Evropě.Navíc naprosto nedostatkové zboží,na které zákazníci musí čekat i přes 4 měsíce.Samozřejmě netvrdím,že hravě trumfne BMW,Mercedes.......atd.,ale v daném cenovém segmentu je to současná špička nabídky,co se týká kvality zpracování a jízdních vlastností.Předem podotýkám,že TDi je sice staršího data,ovšem v poslední době nejvíce odzkoušená a nejekonomičtější varianta motoru.Tak nebuď sopliak a zkús sa pozerať okolo seba ako mysliaci a pozitívny človek.
lepši autičko jsem neměl a to jsem už nějakou řádku aut vlastnil. To som strašne zvedavý čo to boli za autá , čo si vlastnil ? >😁 >😁 >😁
Hoši dnes jsem si koupil Fabku 2 a musim řict že práááááda..Lepši autičko jsem neměl a to jsem už nějakou řádku aut vlastnil..Fakt paráda.Petr
Docela nechápu ten humbuk kolem výsledku.Přece 99,99% s pruhem si alespoň dle netu tohle auto nehodlá koupit,tak mi uniká,proč to ti,co v tom nebudou jezdit řeší.Já to nebudu mít určitě a proto je mi nějaký crash test Fabie 2 vcelku volný. :-!
Víš,něco ti povím:v česku nějak nemáme potřebu si a někomu něco dokazovat či mlátit se do prsou,to dělají hromadně katolíci v kostelech,co jsem kdysi viděl,takže moc to prožíváš >😁
Ty stále rozhlašuješ? Takhle jsi to totiž napsal.
Mimochodem nechápu jak může někdo něco stále ještě rozhlašovat o nové Fábii 5 let před uvedením na trh, když Fábie už se tak nějak nějaký ten měsíc prodává ...
A před pěti lety nikdo neměl ani páru o tom, že nějaká Fábie II bude ...
Mimochodem nechápu jak může někdo něco stále ještě rozhlašovat o nové Fábii 5 let před uvedením na trh, když Fábie už se tak nějak nějaký ten měsíc prodává ...
A před pěti lety nikdo neměl ani páru o tom, že nějaká Fábie II bude ...
No vidíš a já myslel, že dohaduje se o ceně jen někde u vietnamců na trhu když kupuješ digitalky za dvacku, že nákup nového vozu už by měl mít nějakou úroveň...
Skoda nikdy nepatrila k nejbezpecnejsim a Fabia to jen potvrzuje(pet hvezd Roomsteru bylo tak nejak s,,hackem") ;-\
nevidel. ale u toho auta by me ty 4 hvezdy nemrzeli. staci kdyz vidim jak jezdi, jake ma motory a jake ceny. se slusnou vybavou za rozumne penize... mel si videt oci tech lidi co kolem toho chodili. to auto je proste jinde. pohodlne prostorne auto za nizkou cenu se sedmiletou zarukou. a to upozornuji ze bych na kiu pred rokem ani nesahl...
kazdopadne kdyz srovnas fabii ktera ma stejnou vybavu a vykon motoru jako konkurence tak uz neni tak vyhodna. pak se podivas na crash testy a vykony podvozku a vis ze fabii vlastne nechces. fabie se prave proto tak dobre prodava s HTP motorem - protoze zadna jina automobilka ti tak levne auto neproda...
Teď bych se rád dovzdělal v oblasti přímého vstřikování nafty,neb je to pro mne absolutní novinka.... Podle tebe je PD systém jednobodový a CR vícebodový? Z formulace to tak vyplývá.Tak ti šetrně sdělím,že pojem vícebodový nebo jednobodový se u vznětových motorů NIKDY nepoužíval,jenom přímý nebo nepřímý vstřik,přeplňované a s atmosferickým sáním.Co to je vícebodové vstřikování u nafty je záhada.Pleteš si to se zážehovými motory.Nicméně motory samy o sobě pasívní bezpečnost ovlivňjí asi stejně jako KSČ, jestli bude dnes svítit nebo pršet. >😁 Konfiguruj si co chceš,ceny jsou smluvní.Já mám už po dnešku obrovskou slevu i na i30,nabídka je v počítači,a to se ještě neprodává, resp.motor co bych chtěl bude až v listopadu.Pokud bych tam vzal škodu,tak ještě větší sleva.Za ceníkové nabídky nakupuje jen...ehm,tak někdo asi ano,když to čtu.Nauč se vyjednávat a tu konstrukci,na té mákni.Fakt. :-!
..skodovky boli su a budu bckove auta.. dizajn, vnutorny priestor, premrstena cena.. konecne by ludia mohli pochopit ze je lepsie investovat do osvedcenych znaciek..ale predpokladam ze polovica cechov a slovakov sa bude bit do prs.. ok mozno skor cechov.. koniec koncov je to kazdeho osobna vec.. inac suhlasim s autorom tohoto prispevku😒br />
TAK a ted muzou vecni obhajci tohohle hnusu rikat co chtej.
TAK a ted muzou vecni obhajci tohohle hnusu rikat co chtej.
jj,máš pravdu,dělal jsem to ve spěchu a klikl...stačilo to napsat po "tečka" gov, ale měl jsem pocit,že na to lidé přijdou sami,pokud budou chtít a myslím,resp.tipuji,že možná ani nechtějí,ale to nevyřešíme,osobně je mi to fuk,nicméně to mělo být jak píšeš.Dobrý přehled testíků,ne?
mno BMW to sice není, ale i BMW už dělá auto nižší střední třídy, tedy bys měl znát dělení aut do základních kategorií (tříd) a neplkat zde nesmysly. Jinými slovy nehorázná suma, kterou za fóbii škodofka požaduje, to auto nezařazuje do kategorie, kam patří ceed. dělení do kategorií se řídí jinými pravidly, než je cena auta.
Já si myslim, že tyhle embéčka jsou jen průměrný výrobky za nadprůměrnou cenu, konkrétně v zemi své montáže. V civilizovaných zemích (rozuměj trošku víc na západ) si "zápaďáci" libují, jaký mají výhodný poměr cena/kvalita, zatímco "čížci" si libují, jak se jim zvedlo ego (či něco jiného). A svému guru v Bolehlavi za to tvrdě solej na dřevo ..
No ty jsi komik. Přestože VW nemusím a němce obecně taky ne, tak ale odcamsaď pocamsaď. Taky bych chtěl mít díky VW, tak svázané ruce. Radši se zamysli, kde jsou bývalí Tatrováci, Liazáci, Pragovái, Rossáci..... Jistě dělat auta v intencích koncernové politiky, je o týmu, nikoliv o solitéru. Ale jaká byla pro škodovku lepší alternativa? Zavřít nebo bouchat Logana?
Taky se dle mého názoru moc nezlepšilo, ale nelze si nevšimnout, že se sloupek A vůbec neprohnul, naprvní pohled zachoval svůj tvar, zatímco stará fábia ho měla značně zdeformovaný. Z toho alespoň pro mě plyne, že tuhost karoserie bude jistě větší u F2. Uznávám, že Škoda stále lehce pokulhává za konkurencí v oblasti bezpečnosti, ale i kdyby dostala F2 o ten bodík víc a měla 5 hvězd, stejně by ji škarohlídové pomlouvali. Také souhlasím s tím, že Škoda má díky VW svázané ruce.
EuroNCAP nerozlisuje mezi pocty airbagu, cimz vysledky zamerne zkresluje a vyrobci airbagu a automobilu mene kvalitnich znacek napr. francouzske provenience TLESKAJI 😉)) takze to chce zustat v klidu, do Fabie si dokoupit airbagy a nedelat z tehle saskarny vedu...dam vam ruku do ohne, zadne 5* auto neni vyrazne bezpecnejsi nez 4*, ale jinak kazdy verte, cemu verit chcete, ja si take napr. myslim, ze Karel je bozsky => dyt to pisou ve vsech novinach😉)))
jde o to, ze o Civicu tady nikdo nerozhlasuje 5let pred uvedenim na trh, jak je sqelej atd....BTW jukni na vysledky Civicu v USA.... :-!
Je to mozne, nemel jsem cas to zkoumat tak podrobne, takze priznavam svou chybu. Kazdy ma svoje pro a proti, a vyber je pak otazkou priorit - otazkou toho, co za sve penize chces dostat.
Vtip😒br /> Fabia nema pekny design ani za priplatek >😁
Vtip😒br /> Fabia nema pekny design ani za priplatek >😁
VW opat na chvoste...spusti vyrobu lacneho auta, az ked bude podla vysledkov konkurencie iste, ze sa to vyplati...len preboha ziadny risk.... :no😒br />
Ukaz mi jednu paradnu karu zo sucasnej produkcie znacky VW...v tejto kategorii VW nema zastupcu...
Ukaz mi jednu paradnu karu zo sucasnej produkcie znacky VW...v tejto kategorii VW nema zastupcu...
Díky, takže test MY 2006. Toyotu za její přístup určitě hájit nebudu, fakt je, že rok předtím udělala v USA svolávačku bez řečí, takže v tom vidím docela zřetelný rozdíl v respektu před pravomocemi NHTSA a nepravomocemi NCAP, už jsem to všechno napsal nahoře.
A tohle je právě ta hloupost. Co je výraznější rozdíl - 4,001 versus 5,999 (pokládejme tohle za maximum) nebo 4,999 versus 5,001? Kde je větší šance, že se to projeví v amputaci nohy? Zamysli se nad tím, když už jsi teda s touhle poměrně ujetou úvahou přišel (nohu ti totiž může při specifickém nárazu amputovat i auto s 5 hvězdami zatímco v autě se 2 by se jí třeba nic nestalo).
...že takhle rozmr*aná vypadá líp, jak normálně. Aspoň nějaké klady.
(Jestli jsem někoho náhodou vytočil, tak se poníženě omlouvám, ale opravdu jsem si to nemohl odpustit, je mi líto.)
(Jestli jsem někoho náhodou vytočil, tak se poníženě omlouvám, ale opravdu jsem si to nemohl odpustit, je mi líto.)
Myslím, že se zbytečně zaplétáme do slovíčkaření. Nemluvil jsem o žádných propastných rozdílech, ani jsem nesliboval statisticky relevantní vědecké testy. Jen jsem řekl, že dnes má většina normálních aut se normálním standardem bezpečnosti v NCAP 4-5 hvězd, takže FII je v této většinové skupině. A že je to samozřejmě jen orientační údaj, protože pochází z jednorázových namátkových zkoušek. Když s tím nesouhlasíš, dobře, tvoje věc. O chování Škody jsem už řekl taky všechno, co jsem měl na srdci.
Tak mi ukaž ty, kde jsem napsal, že ty jsi napsal, že jsou ty výbavy stejné... To si asi raději kup ty brýle sám.
dylina si ty, ale chápu, páč jsem se dotknul auta, které se vyrábí u vás
to, že je Cee´d větší než Fábie z něho konkurenta vyšší třídě ještě nedělá, už se tu na tohle téma vedlo dost diskuzí 😉
to, že je Cee´d větší než Fábie z něho konkurenta vyšší třídě ještě nedělá, už se tu na tohle téma vedlo dost diskuzí 😉
teraz je to evidentne od prvej fabie nečakali tak vela a tak sa rozhodli zakročiť na škodu škody...
Které přímé konkurenty myslíš? Ty, kteří většinou mají v testu 3D verzi, zatímco Fábie 5D? Porovnáváme tak trochu odlišná auta ...
Kdyby uměli lépe šetřit! Napr. Toyota v USA zamestna v zavode pro výrobu 2500 lidi, kapacita pul milionu aut ročně, škoda cca 12000. Neni to k zamyšlení?
Přečti si ještě jednou příspěvek acAliena na který jsem reagoval, potom ten můj, pak ten svůj a uvidíš, že jsi trochu mimo.
A proč bych ti měl ukazovat neexistující test ceedu? 8-s
A proč bych ti měl ukazovat neexistující test ceedu? 8-s
Pri kupe auta budes pozerat aj na menej penazi ako je 16 tisic, to mi ver. A ukaz mi, prosum Ta, to miesto, kde som napisal, ze ich vybavy su rovnake? Napisal som, ze porovnatelne, podla toho, co uviedol Miky. Kup si okuliare a az potom zacni pindat....
No tak už to vidím. Prošel jsem jen část výbavy nejvyšší verze GP a hned jsem pár věcí našel. A zrovna ty o kterých jsem mluvil. Tohle například má Fábie Elegance automaticky a Fiat jen za příplatek😒br />
vyhřívaná přední sedadla, loketní opěrka, tempomat, park. senzory, boční ochranné lišty, rádio s mp3 a 8 repro...
A to ani nemluvím o filtru pevných částic který má GP za 20 000.
Samozřejmě - GP má zase něco jiného co Fábie nemá bez příplatku (hlavové airbagy) nebo vůbec (2zonova klima). GP zase vůbec nemá výškově stavitelné sedadlo spolujezdce (pokud jsem se nepřehlédl).
Chci tím říct jen to, že takové srovnání není úplně možné, vždycky se výbavy liší.
A tohle bylo o srovnání cen příplatkové výbavy a porovnej si třeba tempomat, parkovací asistent, klimatizaci (vždy samozřejmě u verzí které je nemají v základu).
A to ani nemluvím o filtru pevných částic který má GP za 20 000.
Samozřejmě - GP má zase něco jiného co Fábie nemá bez příplatku (hlavové airbagy) nebo vůbec (2zonova klima). GP zase vůbec nemá výškově stavitelné sedadlo spolujezdce (pokud jsem se nepřehlédl).
Chci tím říct jen to, že takové srovnání není úplně možné, vždycky se výbavy liší.
A tohle bylo o srovnání cen příplatkové výbavy a porovnej si třeba tempomat, parkovací asistent, klimatizaci (vždy samozřejmě u verzí které je nemají v základu).
ja mam stale taky hlupy pocit,že za to aka je Fabia II môže z väčšej časti VW neviem prečo,ale škodovka by sama odseba takto auto nespravila podla mna mali dosť zviazane ruky...
A jsou ty výbavy opravdu stejné? Těžko, nikdy nenajdeš dva auta různých výrobců se stejnou výbavou. Pak se zjistí, že tam lítají nějaké tempomaty, parkovací asistenty, vyhřívané sedačky atd.
Mimochodem rozdíl 16 000 na půl miliónu mi nepřipadá nijak směrodatný. Jo a doufám, že bylo bráno 5D Punto protože to je takový folklór porovnávat 5D Fábii s 3D Cliem či GP.
Mimochodem rozdíl 16 000 na půl miliónu mi nepřipadá nijak směrodatný. Jo a doufám, že bylo bráno 5D Punto protože to je takový folklór porovnávat 5D Fábii s 3D Cliem či GP.
:yes: :yes: díky, jsem o něco chytřejší, už se nebudu poutat, když si do auta skočím pro něco ze schránky spolujezdce... >😁 >😁
zákon č. 361/2000 Sb.
§ 6
.....(1) Řidič motorového vozidla je kromě povinností uvedených v § 4 a 5 dále povinen
a) být za jízdy připoután na sedadle bezpečnostním pásem, pokud jím je sedadlo povinně vybaveno podle zvláštního právního předpisu...................
To "za jízdy" hovoří jasně. Takže za jízdy. Novelizováno to tuším nebylo.
§ 6
.....(1) Řidič motorového vozidla je kromě povinností uvedených v § 4 a 5 dále povinen
a) být za jízdy připoután na sedadle bezpečnostním pásem, pokud jím je sedadlo povinně vybaveno podle zvláštního právního předpisu...................
§ 6
Povinnosti řidiče motorového vozidla
(1) Řidič motorového vozidla je kromě povinností uvedených v § 4 a 5 dále povinen
a) být za jízdy připoután na sedadle bezpečnostním pásem, pokud jím je sedadlo povinně vybaveno podle zvláštního právního předpisu,
Povinnosti řidiče motorového vozidla
(1) Řidič motorového vozidla je kromě povinností uvedených v § 4 a 5 dále povinen
a) být za jízdy připoután na sedadle bezpečnostním pásem, pokud jím je sedadlo povinně vybaveno podle zvláštního právního předpisu,
spocitane a podciarknute, vybavena Fabka by vysla podla prikladu Mikyho na 516.400,- a Fiat Grande Punto v porovnatelnej vybave na 500.900,-. ROzdiel v neprospech Skody je evidentny.
No a? Ze je jedno auto ma rovnako nedostatocnu pasivnu bezpecnost neznamena, ze Fabia si to moze dovolit tiez a je to vpohode....keby mala Fabka len dve hviezdy, tiez nejaky chytrak najde auto, co ma tiez len dve a aj tak bezne jazdi...Zbud sa, chlapce. A ukaz mi ten crsahtest cee´du.
Nenastve - ale ani nenadchne. Zial, Fabia II ma absolutne nicim nenadchne. Vsetko, uplne vsetko na nej je bud v priemere alebo pod nim. Jedina nad priemer je cena. Co uz. Moj problem.
V konecnom dosledku ide o to, aby si prezil. Vpodstate mas pravdu. Ale mne napriklad nebude jedno, ze keby som mal bezpecnejsie auto, mohol som po nehode zit normalne a nie napriklad na voziku. O to ide. Nie ze to nie je az take hrozne. Je to dost hrozne.
Tezko na tohle odpovedet, mas pravdu, napriklad za zminene hlavove a bocni by zakaznik zaplatil 18000 (9000+9000). To ale nic nemeni na faktu, ze za stejny penize dostanes stale mnohem mene muziky. A ze u aut za srovnatelnou cenu nekde ty priplatky nepotrebujes vubec - jsou nulove, tudiz mensi nez nejake.
hm viete?? pocitia to len 2typi ludí...
1. nagelovany chlapci ,ktorym naplne gule hra techno a jazdia na Fabiach HTP brzda plyn...
2. vyholený 120kilový ,ktorým hrá na plne gule hip hop a jazdia tiež brzda plyn...
Normalna rodina ocko,mamička 2deti to nepociti nakoľko otecko dodržiava predpisy a neriskuje /ked ma rodinu/.To znamena,že 4* nevyskúšaju pokial ich nezostreli nejaky typek uvedený vyššie,alebo rovnaky typek na väčšiom aute.
Konečný verdikt? Fabia II sa svojou bezpečnosťou nevymiká nepoteší,ale ani nenaštve ponúka štandardnu bezpčenosť ,ktoru po ňom každý chce,takže tak či onak sice neni na tom tak dobre ako konkurencia ,ale netreba plakať...
Osobne ma viac zaujima aky bude nové Polo a Ibiza ...
1. nagelovany chlapci ,ktorym naplne gule hra techno a jazdia na Fabiach HTP brzda plyn...
2. vyholený 120kilový ,ktorým hrá na plne gule hip hop a jazdia tiež brzda plyn...
Normalna rodina ocko,mamička 2deti to nepociti nakoľko otecko dodržiava predpisy a neriskuje /ked ma rodinu/.To znamena,že 4* nevyskúšaju pokial ich nezostreli nejaky typek uvedený vyššie,alebo rovnaky typek na väčšiom aute.
Konečný verdikt? Fabia II sa svojou bezpečnosťou nevymiká nepoteší,ale ani nenaštve ponúka štandardnu bezpčenosť ,ktoru po ňom každý chce,takže tak či onak sice neni na tom tak dobre ako konkurencia ,ale netreba plakať...
Osobne ma viac zaujima aky bude nové Polo a Ibiza ...
No a kde je teda to porovnání výše příplatků? ;-\
Z tohohle vyplývá akorát to, že kontrola tlaku v pneumatikách je u Fábie výrazně levnější a ovládání oken vzadu je stejně drahé.
Mluvíme totiž o srovnání cen za příplatkové záležitosti, ne o srovnání výbav.
Z tohohle vyplývá akorát to, že kontrola tlaku v pneumatikách je u Fábie výrazně levnější a ovládání oken vzadu je stejně drahé.
Mluvíme totiž o srovnání cen za příplatkové záležitosti, ne o srovnání výbav.
Tipuju: Superb II- 10b
to co vidime v teto diskusi je tipicky cesky patriotismus. Jsme jediny stat ve kterem ma jedna automobilka vsechny sve modely na vrcholu zebricku prodeju. Proc? Skodovka uz neni davno nejlevnejsi a bude jeste chvili trvat nez bude nejlepsi. Ale je to jedno: tady to mame pred ocima. Ze slabiny se stane malichernost, z hnusneho krasny.... Ja davam prednost rozumu pred patriotismem
to co vidime v teto diskusi je tipicky cesky patriotismus. Jsme jediny stat ve kterem ma jedna automobilka vsechny sve modely na vrcholu zebricku prodeju. Proc? Skodovka uz neni davno nejlevnejsi a bude jeste chvili trvat nez bude nejlepsi. Ale je to jedno: tady to mame pred ocima. Ze slabiny se stane malichernost, z hnusneho krasny.... Ja davam prednost rozumu pred patriotismem
No asi jazdíš na Renaulte to ti neberiem tiež jazdím na jednom...Neboj pozeral som si tu stranku a ano je tam velka pravdepodobnosť poranenia dolný partii tela pri čelnom náraze to sa nehádam je to evidentné...ta rýchlosť 160km/h je celkom opodstatnená uznávam,že možno trochu prehnaná dajmetomu,že určite individua jazdia s takymito autami na hrane / synačikovia ,ktorym ocinko požičal auto.../.Aj o tom,že v 60km/h rychlosti je už nehoda proti pevnej prekažkde nebezúečna ,inak by NCAP nerobila čelny naraz v 65km/h.Snažim sa poukazať len na to,že to nieje až take hrozne...ono človek sa zrani,ale ide o to aby v konečnom dôsledku prežil,aktivna a pasivna bezpečnosť je vlastne len na zmiernenie prípadných zranení...
Toto je z portalu autorevue.cz. Clanek mi pomohl ucelit si obrazek o bezpecnosti FII. Ve smeru bezpecnosti si s ni holt moc prace nedali😒br />
Škoda Fabia
Česká novinka dosáhla v podstatě stejného výsledku jako první generace před sedmi lety. Z pohledu daného modelu tak došlo k zlepšení bezpečnosti jen mírně. Škoda Fabia sice nezískala pět hvězdiček za ochranu posádky jen o jeden bod, ale to nemění nic na věci, že Škoda stále nedokáže přinést vůz na trh, který by hned napoprvé získal dnes již takřka standardních pět hvězdiček.
Přesto se dá považovat výsledek současné generace za jakési splnění nutného minima pro moderní vozy. Fabia mírně tratila body hlavně při nárazu zepředu, kdy došlo ke kontaktu palubní desky s figurínou. Boční náraz lze pak považovat za skvělý a pokud by nedošlo k mírnému uvolnění zámků, získala by Fabie plný počet bodů.
Samotná ochrana dětí je pak na standardní úrovní daného segmentu. Fabie se také nijak nevymyká z bezpečnosti vůči chodcům.
Náraz zepředu: 13 b.
Náraz zboku: 15 b.
Náraz do kůlu: 2 b. (simulace nárazu do stromu zboku)
Připomínače pásů: 2 b.
Celkem: 32 b.
Ochrana dětí: 36 b.
Ochrana chodců: 17 b.
Hvězdičky: posádka **/děti ***/chodci
Myslim ze to moc komentaru nepotrebuje. Pro me osobne je velmi dulezita informace o tom ze oproti minule generaci se zadny velky skok nekonal.
Škoda Fabia
Česká novinka dosáhla v podstatě stejného výsledku jako první generace před sedmi lety. Z pohledu daného modelu tak došlo k zlepšení bezpečnosti jen mírně. Škoda Fabia sice nezískala pět hvězdiček za ochranu posádky jen o jeden bod, ale to nemění nic na věci, že Škoda stále nedokáže přinést vůz na trh, který by hned napoprvé získal dnes již takřka standardních pět hvězdiček.
Přesto se dá považovat výsledek současné generace za jakési splnění nutného minima pro moderní vozy. Fabia mírně tratila body hlavně při nárazu zepředu, kdy došlo ke kontaktu palubní desky s figurínou. Boční náraz lze pak považovat za skvělý a pokud by nedošlo k mírnému uvolnění zámků, získala by Fabie plný počet bodů.
Samotná ochrana dětí je pak na standardní úrovní daného segmentu. Fabie se také nijak nevymyká z bezpečnosti vůči chodcům.
Náraz zepředu: 13 b.
Náraz zboku: 15 b.
Náraz do kůlu: 2 b. (simulace nárazu do stromu zboku)
Připomínače pásů: 2 b.
Celkem: 32 b.
Ochrana dětí: 36 b.
Ochrana chodců: 17 b.
Hvězdičky: posádka **/děti ***/chodci
Myslim ze to moc komentaru nepotrebuje. Pro me osobne je velmi dulezita informace o tom ze oproti minule generaci se zadny velky skok nekonal.
>😁 Heh, nekteri, kteri se ohaneji cislama a pritom je sami videt nechteji si prumer tezko dokazi spocitat... To neres, to nebyla narazka na tebe 😊
Klaudius neblázni, snad nechceš, aby místní zaslepenci uznali fakta? Já obdivuju tu obrovskou dávku imaginace a fantazie, kterou u sebe místní vyznavači überwagenů musí najít, aby dokázali slabou stránku povýšit na přednost a holá fakta překroutit tak dokonale, že se divím, že inženýři z NCAP ještě nepodali hromadnou výpověď. Tahle tabulka by měla být úplně nahoře a jako jediný příspěvek do diskuze. Pod to totiž není třeba cokoliv dodávat.
mal by to byť výklad podľa MVSR silničního zákona
čítal som to na webe len sa mi to teraz nedarí dohľadať ;-\
čítal som to na webe len sa mi to teraz nedarí dohľadať ;-\
Tak priklady srovnani nejvyssi vybava Fabie a nejvyssi Grande Punta(v tomto poradi)😒br />
zakladni ceny(1.9TDI, 1,9 Mjet)
478 400 Kc, 487.900,00 Kc
Hlavove + bocni aribagy😒br /> FII: 7000, GP: zaklad
ESP + ASR / MSR, HBA A HILL HOLDER
FII: 12500, GP: zaklad
Kontrola tlaku v pneumatikach😒br /> FII: 1500, GP: 8000,
Automaticka dvouzonova klima😒br /> FII: nelze 1 zona: 12000, GP: zaklad.
Elektricke ovladani oken vzadu😒br /> FII: 5000, GP: 5000
atd. atd.
Jen tak jsem to nastrelil nic moc jsem tam nebouchal, pokud ale dorovnas vybavy obou vozu, zjistis, ze FII je vyrazne drazsi. Krom toho, je to stare chrochtave TDI PD se 77 Kw(104k) proti modernimu CR motoru s vicebodovym vstrikovanim 1.9 JTD mJet 88Kw/120k
478 400 Kc, 487.900,00 Kc
Hlavove + bocni aribagy😒br /> FII: 7000, GP: zaklad
ESP + ASR / MSR, HBA A HILL HOLDER
FII: 12500, GP: zaklad
Kontrola tlaku v pneumatikach😒br /> FII: 1500, GP: 8000,
Automaticka dvouzonova klima😒br /> FII: nelze 1 zona: 12000, GP: zaklad.
Elektricke ovladani oken vzadu😒br /> FII: 5000, GP: 5000
atd. atd.
Jen tak jsem to nastrelil nic moc jsem tam nebouchal, pokud ale dorovnas vybavy obou vozu, zjistis, ze FII je vyrazne drazsi. Krom toho, je to stare chrochtave TDI PD se 77 Kw(104k) proti modernimu CR motoru s vicebodovym vstrikovanim 1.9 JTD mJet 88Kw/120k
A kdy už pochopíte že Škoda vyrábí jedny z nejideálnějších aut na trhu?Tedy počítám že to tak je když si 50% obyvatel volí právě Škodu.
PS-nebuďte zamindrákovaný že ještě nemáte své auto.
PS-nebuďte zamindrákovaný že ještě nemáte své auto.
Honda Civic Hybrid je myslím dostatečně moderní a technologicky vyspělé auto. A test NCAP byl proveden ve skoro stejnou dobu jako u Fábie. A hádej kolik dostala - 4 hvězdy a to ještě o 1 bod méně než Fábie.
Strašně předražená? V porovnání s čím? S jízdním kolem? S 10 let starým ojetým autem? Zjisti si fakta (tzn. porovnej s konkurencí) než vypustíš něco o strašné předraženosti ...
Hmm, musime se FII omluvit, auto i v tomto testu dopadlo nadprumerne - v ramci koncernovych plechovek 😁
...a nejsi sám.. stavět se takhle k chybám škodí zákazníkům a pověsti automobilky...jsou to hlupáci, když se k tomu takhle postavili....
Crashtest EuroNCAP - Front impact
In the first frontal test, the airbags fired late owing to disconnection of a satellite airbag sensor early in the impact. Toyota re-routed the wiring to the sensor and modified the software in the control unit so that the airbags fired earlier in the event of a disconnection. Euro NCAP allowed Toyota to re-test the modified car. In the repeat test, the airbags fired as intended despite damage to the wiring harness. Toyota have informed Euro NCAP that they do not intend to apply these modifications to cars already sold.
In the first frontal test, the airbags fired late owing to disconnection of a satellite airbag sensor early in the impact. Toyota re-routed the wiring to the sensor and modified the software in the control unit so that the airbags fired earlier in the event of a disconnection. Euro NCAP allowed Toyota to re-test the modified car. In the repeat test, the airbags fired as intended despite damage to the wiring harness. Toyota have informed Euro NCAP that they do not intend to apply these modifications to cars already sold.
Máš pravdu, ve výši příplatků za cokoliv vyniká. Má je totiž jedny z nejnižších, ne-li dokonce nejnižší, v rámci konkurence.
cit: "Ten, kdo si poctivě dokáže vydělat na nobou Fábii, si tím pádem dokáže vydělat na spoustu jiných aut, věcí movitých i nemovitých." O tom z vlastnich zkusenosti velmi pochybuji.
No to se pleteš. Každá normální a slušná automobilka udělá v takových situacích svolávačku. Dokonce i jen při teoretických pochybách. A tohle byl výbuch jako hrom! A jestli ty považuješ to chování za alibistický, tak já za sprostý.
Ano, v tom mas uplnu pravdu. Preto co mnohych neboli, ja povazujem za alarmujuce. A to je stale rastuca vaha aut. Este nedavno bola vaha okolo tony bezna, dnes je to o polovicu viac, a to nespominam vsetky tie SUV a off-roady. Kazdopadne o chlp pevnejsia struktura by starsiemu Golfu pri tomto karambole nepochybne urobila velku sluzbu. Casto staci naozaj chlpok - taky maly je niekedy aj rozdiel medzi zivotom a smrtou.
To by nebola velmi prijemna cinnost, to uz je lepsie hadat sa o jednej hviezde po crashteste... >😁
Iste, jazdil som predtym nejaky cas s Mareou a to rozhodne nebolo male auto. Ovsem Stilo Multiwagon mi priestorovo pripada este takmer o triedu vacsi...
Celny naraz😒br />
C3(2003) - 13 b
GP (2005) - 14 b
NOTE (2006) - 14 b
Corsa (2006) - 15 b
P1007 (2005) - 15 b
P207 (2006) - 16 b
Clio (2005) - 14 b
Modus (2004) - 14 b
Ibiza (2002) - 12 b
Yaris (2005) - 15 b
Polo (2002) - 12 b
Mini (2007) - 13 b
Fabia I (2000) - 12 b
Fabia II (2007) - 13 b
Octavia I (2001) - 10 b
Octavia II (2004) - 11 b
Superb (2003) - 9 b
C3(2003) - 13 b
GP (2005) - 14 b
NOTE (2006) - 14 b
Corsa (2006) - 15 b
P1007 (2005) - 15 b
P207 (2006) - 16 b
Clio (2005) - 14 b
Modus (2004) - 14 b
Ibiza (2002) - 12 b
Yaris (2005) - 15 b
Polo (2002) - 12 b
Mini (2007) - 13 b
Fabia I (2000) - 12 b
Fabia II (2007) - 13 b
Octavia I (2001) - 10 b
Octavia II (2004) - 11 b
Superb (2003) - 9 b
FIATy mely vzdycky nejvetsi vnitrni prostor ve tride, to uz platilo pro Uno, Tipo i prvni Punta, takze i u stila byl velky vnitrni prostor vcelku nutnosti.
Este napis ake je to super, ze palubka dokaze posramotit nohy, aspon si da drukrat ten * co nevie soferovat a nabura, ovela vacsi bacha... :no: BRAVWO:no:
ti, co jazdia sami, maju casto v zamke pasu zapnuty pas spolujazdca, aby umlcali hlasic...
moj hlasic zacne pipat, hned ako sa pohnem....a ked sa nepriputam, stupnuje to az do maximalne neprijemneho nepretrziteho tonu...to sa uz urcite zapne kazdy
Q7 tiez nebral ziadne velke vavriny, na tak velke auto, 30 b je slaby vysledok [odkaz] , ale urcite sa to da aj lepsie, vid. VW Touareg [odkaz]
Male auta😒br /> Fiat GP [odkaz]
Opel Corsa [odkaz]
Peugeot 207 [odkaz]
Renault Clio [odkaz]
Toyota Yaris [odkaz]
Male auta😒br /> Fiat GP [odkaz]
Opel Corsa [odkaz]
Peugeot 207 [odkaz]
Renault Clio [odkaz]
Toyota Yaris [odkaz]
Prostě obyčejná pixla se strááášně starou technologií, unifikovanejma dílama (na ceně to znát není), která vůbec ale vůbec v ničem nevyniká, kromě výše příplatků za cokoliv. Ve značkém servise jste s tímhle za otravný hmyz a má to nejnižší záruku (zákonnou mimo karoserie) na trhu. Navíc je to malý a tak nevím, proč bych to měl kupovat.
Jediný auto ve kterým nejde jezdit s pásem pod sebou je Saab Aero. Mají to nějak pořešený... Kamarád si ho koupil a zkoušel to obejít, protože je vůl.. Nepovedlo se mu to a začal se poutat.. vyplatilo se mu to... 😄
to máš pravdu, kamarád si koupil Saab Aero a protože nepřišel na to, jak zrušit to pípání, začal se poutat...o měsíc později ho sejmuli na Pavláku z vedlejší popeláři v Liazce posunuli jeho aerovku bokem o dobrých šest metrů... Kdyby si koupil auto bez hlásiče, byla by to nejspíš tragédie... 😒
V praxi jde už pak totiž o sčítání energií a setrvačnosti... G5=1480kg G4=cca 1200kg (nechce se mi hledat přesný údaj, ale měli jsme ho dřív taky a vím, že je cca o 200 kg lehčí) výsledek byl dost zdrcující.. Náš G5 měl vepředu zničený jen nosníky, blatníky, kapotu, chladič a posun motoru byl podle pojištovny cca 2cm..tot´ vše...G4 měl navíc rozlámaný oba A sloupky, rozbilo se čelní sklo a bylo vidět, že se hnula i přístrojovka.. celkem velký rozdíl...
To máš pravdu, škoda, že nejsem typ motoristy, kterej si nehody fotí, mohli bychom to důkladně rozebrat 😉
Mno, tak pokud to 7 let staré vozidlo není Rolls, Ferrari nebo Porsche apod., tak je to stará popelnice a za dalších 5 let už šrot.
Ten, kdo si poctivě dokáže vydělat na nobou Fábii, si tím pádem dokáže vydělat na spoustu jiných aut, věcí movitých i nemovitých.
Ten, kdo si poctivě dokáže vydělat na nobou Fábii, si tím pádem dokáže vydělat na spoustu jiných aut, věcí movitých i nemovitých.
S kritikou Skody mas zrejme problem ako vidim. Mimochodom, jazdim na aute, ktore v roku 2003 ziskalo 5 hviezd. Nehadam sa o hviezdicku. Hadam sa o bezpecnosti novej Fabky. Ako sa tu uz spominalo, pozri si oficialnu stranku crashtestu. Rozdiel voci konkurencii zistis. Velke zlte a oranzove polia v dolnych partiach vodica aj spolujazdca. O hviezdicku menej, to je sucet necnosti. Zamka, to uz je len ceresnicka na torte. Asi najmenej dolezita "chyba".
Inak si ma pobavil s tou rychlostou 160 km/h. Jazdis trvale v Nemecku alebo inde, kde nie je obmedzena maximalna rychlost? Zdravy rozum aj predpisy hovoria 130 km/h. Okrem toho, v akomkolvek aute naraz do pevnej prekazky nad 60-70 km/h prezijes s problemami, ak vobec. Takze o com? Alebo na prevoz ludi z bodu A do bodu B bezpecnost netreba? 😉
Inak si ma pobavil s tou rychlostou 160 km/h. Jazdis trvale v Nemecku alebo inde, kde nie je obmedzena maximalna rychlost? Zdravy rozum aj predpisy hovoria 130 km/h. Okrem toho, v akomkolvek aute naraz do pevnej prekazky nad 60-70 km/h prezijes s problemami, ak vobec. Takze o com? Alebo na prevoz ludi z bodu A do bodu B bezpecnost netreba? 😉
Rozdiel pri viacerych rovnakych skuskach rozhodne nemoze byt nijak priepastny. V sucasnosti minimalny, tie auta su uz takmer uplne rovnake, nie ako v casoch takmer rucnej vyroby Skody 105...urcite by nova Fabka nevysla z jednej skusky s 5 hviezdickami a z dalsej s dvomi, to je blbost.
Ak NCAP nema dostatocnu vypovednu hodnotu, tak mi, prosim Ta, napis, kde najdem testy, ktore su dostatocne vedecke a presne. Fakt je, ze zrejme take nie su, tym padom sa vysledky NCAP beru v uvahu.
Chovanie Skody nie je nijak prekvapujuce, kazdy si chrani to svoje a z problemov sa snazi vyvliect. Logicke.
Ak NCAP nema dostatocnu vypovednu hodnotu, tak mi, prosim Ta, napis, kde najdem testy, ktore su dostatocne vedecke a presne. Fakt je, ze zrejme take nie su, tym padom sa vysledky NCAP beru v uvahu.
Chovanie Skody nie je nijak prekvapujuce, kazdy si chrani to svoje a z problemov sa snazi vyvliect. Logicke.
Chovanie Skodovky? Alibisticke. Ale tento sosob by si zvolila asi vacsina automobiliek v tejto situacii...
Moze a nemusi, kazda buracka je specificka, trebars na pohlad moze vyzerat rovnako. Tukance, trebars do piatich prekazok vo vyssej rychlosti urcite nedopadnu pre posadku auta tak zle, ako naraz do jedinej prekazky aj v mensej rychlosti. Dolezite je, kam sa pohybova energia auta vymlati. Ci ju nafest musi znasat auto, alebo sa postupne vybija spobom ktory si opisal, je velky rozdiel.
Vyhoda tejto "krabice" - velky vnutorny priestor. Od Fiata sa ale cakalo nieco ine. V podobe noveho Brava to uz prislo. Neskor, ale predsa.
Nechytaj ma za slovicka. Jasne ze jazdit s rozumom je zaklad. Na 100% Ta nezachrani ani 10 hviezd. S tym urcite nemam problem. Trochu ma zarazilo, ze "mimochodem na motorce to je bez hvězd, a ani po čtyřiceti sezónách nemám pocit, že by mi chyběly". Pises, ze ked nejazdis "s hlavou", tak hviezdy nepomozu. Ja dodavam, ze casto nestaci ani to, a preto je vysoka pasivna bezpecnost nevyhnutna. 😉
Slaba bezpecnost je u ktorejkolvek znacky tazko ospravedlnitelna, ak vobec. Tvoje skusenosti s Renaultom Ti nezavidim, rozhodne dobry servis=polovica spokojnosti s autom. Ze ma Renault tie hviezdy uplatene je podla mna blbina, ak ma iekto permanentne vyborne vysledky, vzdy sa najde neprajnik, co to spochybni. Skode urcite prajem 5*, zial, VW oblak nad mladoboleslavskou oblohou je tmavy a tazky. Zvysit bezpecnost pri enormnom setreni nakladov nie je nijak jednoduche...
hmm. mas pravdu moje auto je o 7 let starsi nez nova fabia, ale v cem myslis, ze se svezu radeji ted a v cem myslis, ze se svezu radeji za 5 let?
oplatim stejnou minci😒br />
9 z 10 obhajovatelu Skody Fabie jsou ti, kteri si dokazou vydelat jen na tu skodu fabii a oplacat ji plastovymi pi**vinami.
oplatim stejnou minci😒br />
9 z 10 obhajovatelu Skody Fabie jsou ti, kteri si dokazou vydelat jen na tu skodu fabii a oplacat ji plastovymi pi**vinami.
Nez nekoho obvinis, ze placa nesmysly, tak si poradne precti co za kravoviny pod tim pises ty a neplacal bys nesmysly o jedinem bode. Ten jediny bod, kvuli kteremu FII nema 5 ale jen 4 hvezdy mohl byt treba ten, ktery ztratila v hodnoceni celniho narazu nebo jiny, ktery ztratila jinde. Ale vzdycky je nejlepsi resit banalitu, nez prepracovat koncepci. Jestli jsi stale nepochopil zakladni premisu, tak je mi te uprimne lito.
Jinymi slovy jde o princip toho, co za mystifikaci pouzivas.
Jinak mas pravdu podobne se muzeme bavit o spouste jinych aut i v jinych tridach, ale proboha uvedom si, ze ten jediny bod ztratila Fabia II prave za ten celni naraz, kde nedopadla az tak dobre, jak by mela, to je fakt, ktery nemuzes poprit, ovsem, tak jak to spravne delas muzes ho bagatelizovat a prohlasit, ze to bylo kvuli nahodne pokazenymu zamku. To uz ale dochazime z oblasti objektivity do oblasti omezenosti a tuposti.
Jinymi slovy jde o princip toho, co za mystifikaci pouzivas.
Jinak mas pravdu podobne se muzeme bavit o spouste jinych aut i v jinych tridach, ale proboha uvedom si, ze ten jediny bod ztratila Fabia II prave za ten celni naraz, kde nedopadla az tak dobre, jak by mela, to je fakt, ktery nemuzes poprit, ovsem, tak jak to spravne delas muzes ho bagatelizovat a prohlasit, ze to bylo kvuli nahodne pokazenymu zamku. To uz ale dochazime z oblasti objektivity do oblasti omezenosti a tuposti.
On pojem prumernosti je vzdycky vztazeny k necemu, takze je tezce relativni. Z toho vyplyva, ze i muj nazor je v zasade spatny a ja to nepopiram, dulezita ovsem je myslenka - nelze rici o necem, co rozhodne neni dokonale a ma sve chyby - ma sve pro a proti ostatne jako kazdy ze zminovanych zastupcu. Nikdy bych se ale neodvazil tvrdit, ze je neco dokonale a nejlepsi. Od toho tu jsou jini zastupci a i ti maji sve chyby, pro nekoho muze byt FII autem plne dostacujicim a velmi vhodnym. Pro nekoho je to plechovka na kolech. Ja jsem dozil do urciteho standardu, kdy mi FII jako auto stacit proste nebude i za cenu toho, ze budu jezdit ve starsim aute. Mam auto takove jake potrebuji a jake plne vyuziji a verte mi nebo ne, ale po jinem netouzim (mozna jo, ale to je spis takovy klukovsky sen - Maserati QuattroPorte). Spousta lidi si ale koupi auto, ktere naprosto nemuze vyhovet jejich narokum - ti co si kupuji auto, protoze na lepsi proste nebyly zdroje. Chapu to, ale tito lide by si meli uvedomit, ze to jejich vozidlo je pouze takove a makove a ne to co z nej delaji. Proto nemam rad lidi, kteri z malych aut delaji velke a kteri chromeho trivalce opevuji stylem "jede to 190, tak co chces vic?" proste zaslepenci, kteri ve svem aute vidi modlu mezi vsemi a nemohou pripustit, ze existuje auto lepsi nebo horsi. Pro me je FII proste prumernym autem, ktere slouzi k vyhoveni co nejvetsiho poctu lidi. Kdyz pominu to, ze jeji design je odpudivy a spoustu dalsich veci, co me od koupi takoveho auta odrazuji - to jsou jen subjektivni dojmy a pocity. Verejne priznavam to, ze kdybych si mel vybrat auto teto kategorie, bylo by to GP, nicmene tvrdit, ze je nejlepsi bych si take netroufal a v tom to je. V nadhledu.
Jo. To bylo samozrejme od Toyoty ostudne, a nevzpominam si, ze by to tu nekdo v diskuzich omlouval. Jenomze marna slava F2 je auto, ktere bude CR za par let nejcasteji bourajicim strojem. Proto to zajima kazdeho. Tech par desitek nabouranych RAVek zajima jen malokoho.
Chaby pokus shodit vysledky. Kdo se na ty vysledky podiva, muze si body za hlasice pasu odecist. Je to tam rozpitvane. Ale bohuzel i kdyz si od konkurentu odectete pripominace vysledek se nezmeni. Stale bude vysledek horsi nez u konkurence.
5 je marketingovy symbol, ale i jasna matematika. bud su proste 4, alebo 5. rovnako ako 4,999 nikdy nebude 5,001, kde tie dve tisiciny budu mat napriklad podobu amputovanej nohy, ...
kazdy zodpovedny, kto ma deti sa diva na hvezdy. nestoji to tak vela, aby sa cely zivot kvoli "setrilkovstvi" ci "vlastenectvi" musel zmenit v tragediu.
:yes: 😄, ale nechtělo mě to tam pustit, asi je lepší napat jen www.safecar.gov a dolistovat se tam přes menu.
Nevím přesně, co máš na mysli - tu svolávačku z r. 2005 v USA kvůli záclonovým a kolenním bagům, kde byla údajně málo účinná nálož, takže by se případně mohly nedostatečně nafouknout? Asi by ti měl odpovědět někdo z Toyoty (tím nemyslím českého dealera, že). Kdyžtak sem dej odkaz, co přesně myslíš, díky. -- Ale že Škoda zametala problémy s kabelizací Roomsteru pod koberec, to si ještě většina z nás pamatuje dobře. Ano, řekla, že to bude opravovat v rámci běžného servisu - takové vytáčky by ji v USA stály minimálně tvrdou výstrahu od NHTSA, jenže v ČR žádný takovýhle specializovaný úřad oprávněný penalizovat výrobce/obchodníky v autoprůmyslu neexistuje. 😄
Ještě by se mělo dodat,že partnery Euro NCAP jsou krom jiného např.zde často zpochybňovaný ADAC,nebo European Commission,FIA... takže by se nemělo nadávat a minimálně na ADAC a EU.Protože buď něco platí nebo neplatí. :-!
No to bychom museli ty testy probírat ne podle sumarizace protokolu, ale podle plné verze. Potom by to ovšem jako obecný závěr ztratilo jakýkoli smysl a navíc by se to týkalo pouze toho jednoho kusu, co byl testovaný. NCAP přece není vědecká plnohodnotná studie se statisticky významnými výsledky - je to namátková jednorázová orientační zkouška, která jen obecně něco naznačí. Takže takový kamarád marketingu. Statisticky významné na ní je to, že 99% nových aut dostává souhrnné hodnocení v pásmu 4-5* a že podle "obecně uznávaných zásad" jsou výsledky pod 4* dnes nepřijatelné (před pár lety to byly výsledky pod 3*...). Pokud si vzpomínám, jsi technik? Takže určitě víš, že při opakování NCAP testu za stejně nastavených podmínek s 10 různými kusy Fabie (nebo čehokoli jiného) dopadne test pokaždé jinak a že bys těch aut musel rozbít aspoň 100, aby ti vyšel výsledek s nějakou mírou spolehlivosti. Proto mě konkrétní hodnoty jediného testu s jediným kusem až tolik nezajímají - daleko víc mě zaujal přístup Škody, která to zase hned začala okecávat jako fotbal. Zdar :yes:
Pro ty co chtějí psát ještě zasvěceněji o bezpečnosti vozidel je zde malý odkázek na další testíky :-!
www.safercar.gov/pages/ResourcesLinksO…
www.safercar.gov/pages/ResourcesLinksO…
Metodika NCAP je ne nejpřísnější ale nejpreciznější v oblastech, na které se zaměřuje. Například ale ty zpětné rázy u hlavových opěrek neřeší vůbec, takže jí s 5* procházejí i modely, které v testech Thatchamu dostanou slabé hodnocení. atd... Když už člověk testy vůbec sleduje, neměl by si myslet, že jeden typ dá odpovědi na všechno. Kromě toho není u tohoto druhu testů žádné statistické zobecnění (= z většího počtu zkoušek) - přitom každý test se stejným modelem ze stejné série za stejných laboratorních podmínek dopadne jinak. Viz tady dneska NCAP test hybridní Hondy Civic, u které se opožděně naplnil bag, takže řidič se "promáčkl" až do střetu s volantem. To je evidentní odchylka z normy, možná 1:1000 a přesto to Civicu udělalo velký černý puntík do hodnocení...takže asi tak 😄
Co kazdy nadava na tu fabiu.Je pravda ze je strasne predrazena.Ani krasou neopliva.Aj tak si ju ludia budu kupovat.Audi Q7 ziskalo 4*
a vsetko bolo v poriatku.Prosto skoda je vo vw grup kde pekne bezpecne auta moze vyrabat jedine volswagen.
a vsetko bolo v poriatku.Prosto skoda je vo vw grup kde pekne bezpecne auta moze vyrabat jedine volswagen.
Vidím posun v myšlení lidí.Já tu už zažil,že se testy bagatelizovaly,psalo o testech "na míru",že to neodpovídá skutečnosti,že je to celé uplacené a další balablabla...je dobře,že v případě embéčka se to už nepíše :-! Tak někdy příště 😉
Já jsem si všiml,že když je článek o Škodě,píše se o všem jiném a srovnává se se škodou,třeba je nové Bravo a hned se to srovnává s Fabií,takže odchován netem píši,že stejné výsledky mají i jiní,větší,věhlasnější výrobci s auty o třídu výš, Mazda 6,Acord,Audi Q7.Dals tam Rapex,tak jen sděluji,že Rapex píše o všech,to pro pořádek.Jinak Fabii2 kupovat nebudu,ani jinou Škodu.Kapito? Ten boční vak se na opačné straně odpálil v SLK,tak nevím,proč bych měl sedět ve Fabii?Fabia měla ten problém nebo Mercedes?Na to zkus nějak logicky přijít,je to zvládnutelné.
Jinak,většina lidí sedí v autech starších 10 let, my doma to nejstarší máme už celých předlouhých 5 let a jde do světa, ale hlavně se snažíme nepotkat s nákladní Tatrou,nějakým tahačem,kombajnem nebo stromem či napíchnout na zábradlí.Žena jezdí ve "volnu" i RZP,sice jen 20 let,takže o tom,jak to kdo kde a kam našil,vím dost aktuálně a často bývají vyfouklé vaky a mrtvolka.Bez ohledu na hvězdičky.Čímž bezpečnost nebagatelizuji.V době,kdy většina zde o ní nic netušila,mnozí ani nežili,jsem z toho dělal státnice,ale ať se zase nepřeceňuje nějaká dílčí zkouška.Tu se chodí ode zdi ke zdi,co tak vidím.
Jinak,většina lidí sedí v autech starších 10 let, my doma to nejstarší máme už celých předlouhých 5 let a jde do světa, ale hlavně se snažíme nepotkat s nákladní Tatrou,nějakým tahačem,kombajnem nebo stromem či napíchnout na zábradlí.Žena jezdí ve "volnu" i RZP,sice jen 20 let,takže o tom,jak to kdo kde a kam našil,vím dost aktuálně a často bývají vyfouklé vaky a mrtvolka.Bez ohledu na hvězdičky.Čímž bezpečnost nebagatelizuji.V době,kdy většina zde o ní nic netušila,mnozí ani nežili,jsem z toho dělal státnice,ale ať se zase nepřeceňuje nějaká dílčí zkouška.Tu se chodí ode zdi ke zdi,co tak vidím.
bude hajit horsi vysledek Skody oproti vsem jejim primym konkurentum. Problem neni v zamku, ale v nevyhovujici konstrukci pristrojove desky. Clevek, ktery to nevidi, tak je uplny imbecil a haji "poctiveho" ceskeho slendriana, hraniciho s diletantstvim. Demagogie okolo jsou zbytecne. Fabia proste nedosahuje bezpecnosti bezne ve tride. Tecka.
Jen tak pro zajímavost , jak se Škoda postavila k těm prvním rúmstrům , které se vyrobili než při crashtestu zjistili nefunkční pytle ? To byl nějaký problém s přerušenou kabeláží , ne ? Jak je na tom Škoda a svolávací akce ?
No já bych si fábku nekoupil - přeci jen je tu dost silná konkurence a vzhledem k poměru cena výkon by to jistilo něco na způsob C4 apod. Ale tak jak je leckdy fábie neobjektivně vychvalovaná, tak je i neobjektivně haněná. Lckdy mi přijde, že se programově plive na vše, co bylo vyrobeno u nás - v době stodvacítek oprávněně, dnes je to mimo mísu a i prodeje v zahraničí to naznačují. Jo a ještě bych podotknul, že spousta lidí se dívá na fábku a vidí jen tu nejchudší verzi s nejslabším motorem - ale to je problém bídné kupní síly lidé - né auta. Fábie nemůže za to, že většinu prodejů dělá verze s HTP motorem.
Já netvrdím, že je Fabia špičkové auto. Je ale nutno ji porovnávat s konkurenty v daném segmentu. Myslím, že FII, 207, GP, Clio, Corsa ... atd. jsou srovnatelná auta, žádné z nich znatelně nevyčnívá nahoru nebo dolů. Tedy všechna ta auta jsou "průměrná".
podivejte na : clio, corsa, 207, punto... vsichni hlavni konkurenti sou na tom lepe. je tedy to zastani u fabie opodstatnene ? kdybych mel vyhodnou nabidku, tak ji taky koupim ale urcite bych ji nestavel jako nejakeho leadera. kdyz to beru z tehle skupiny tak je z nich v NCAP testech nejhorsi...
Která auta jsou špičková?A kdo tvrdí,že Fabia není průměrné auto,tak asi nikdy v jiném lepším neseděl.Prostě ani ryba ani rak,ale kdo dnes kupuje auto podle hvězdiček?Myslím,že zhruba tak 70% řidičů netuší jaký počet hvězd má auto,které právě řídí.
sedel si v ceedu ? videl si cenu ? asi ne... to auto je na tom o dost lip nez fabia i roomster a za rozumnou cenu...
jo, mas pravdu. fabka je naprosto prumerne auto ve sve tride. sam sem v ni na autosalonu sedel a mile me prekvapila. kazdopadne me vytaci jak tady to auto vychvalujou. neni to zadna senzace a ackoliv doznala nejakych zmen k dobru, stale je to jen prumerna fabia kterych bude u nas mraky. a stale budou auta, ktera sou ve stejne tride lepsi nez fabia. jen si to dost lidi nechce pripustit. a nesouhlasil bych s tim ze kritizuji ti co na to nemaji. My kupovali druhe auto (misto stare corsy) a na fabii sme meli. ale ze zvlastnich duvodu (spec. nabidka od znameho) sme zvolili auto znacky jine (shodou okolnosti VW polo). Nerikam ze je to auto spatne - to urcite ne. jen muzu z vlastni zkusenosti rict ze to je "jen prumer". dnes uz by sme maly vuz z koncernu VW nezvolili. ale kdo vi co bude. nikdy nerikej nidky...
takove blbosti se stanou - ver ze takove auto ani jedno neprodali. kazdopadne sem v tom ceedu sedel a je to milionkrat lepsi kup nez roomster nebo fabia...
hele ani by me neprekvapilo, kdyby VW udelal nejaky "fox alias stary seicento" a ty to tady zase vychvaloval jako kazde auto VW koncernu... tva objektivite je na nule...
kde zijes ? je to prave tim ze je levna. myslis ze by v pruzkumech oblibenosti znacky vyhravala vzdy skodovka kdyby ji tady nemel kazdej druhej ? kdepak... kdyz se svezes v autech stejne tridy, jinych znacek, mozna si to taky priznas...
Ano??a náraz 80 km/h letícího ptáka do 80 km/h náklaďáku se rovná 160 km/h náklaďáku do zdi??😄 přemýšlej,třeba na to opravdu přijdeš že asi není to samé narazit do protijedoucího auta které má malou hmotnost a velkou deformaci než do protijedoucí zdi..😄
realita života - co znám ze svého okolí, tak nejvíc nadávají majitelé starých ojetých, havarovaných ale převážně votuněných šunek - pokud jsem se do tebe trefil - tak přijmi mou upřímnou soustrast 😉
Ten rozbor po večerech nečti, bude daleko užitečnější, když budeš po večerech hltat informace o autech, protože jsi v tom opravdu dobrej a hele, vážně - ani kapka sarkasmu. Já to strašně rád čtu, vážně. 😉 (já vím, nechystal se ani, no ale ...........)
Tak ty slavný hvězdy teď. No co ti na to mám napsat? Jestli se test dělá při té rychlosti 65km/h a jde to do tý zdi - na rovinu - co je to za test? Pako, který to v takový rychlosti narve do zdi, by mělo mít tou palubovkou nohy u těch kolen rovnou amputováno. Takové nemehlo snad ani za volant nepatří. Ten test v té rychlosti je o ničem. Já vím, nechtějí strašit lidi fotkami auta, které by do té zdi vlítlo stovkou, protože by nebylo zas až tak co hvězdičkovat. Ta stovka - to by byl jiný test - ze života - srážka dvou aut ve městě, která dodržela předepsanou rychlost a stejně jsou plecháčkové na hadry, to mi přijde jako daleko serioznější. Jak je to možné ptali by se kupující? Za to mám dát stovky tisíc? >😒] Vždyť jsem jel pade a ten druhý taky!
Ty pásy ti trochu zakulhaly - kdo se nemíní pásat, zacvakne pás natrvalo a když se chystá jet, na páse sedí a snímač nic nehlásí - je sepnuto. Kdo je osel, dělá to tak.
A ti policajti - no možná by se to mohlo stát, ale na rovinu - mají policajti při kontrole poslouchat pípání hlásiče, nebo mají vizuálně zkontrolovat, zda je řidič připoután? Jinak jsi mně potěšil, že připouštíš, že se taky občas něco pokazí - tím jsi v mých očích hodně stoupl - i v mém Gurumainstreamwagenu se hlásič zapnutí pásu jednou pomátl. Naštěstí stačil tvrdý restart (vytáhnutí klíčku) a při opětovném spuštění byl klid.
Tak ty slavný hvězdy teď. No co ti na to mám napsat? Jestli se test dělá při té rychlosti 65km/h a jde to do tý zdi - na rovinu - co je to za test? Pako, který to v takový rychlosti narve do zdi, by mělo mít tou palubovkou nohy u těch kolen rovnou amputováno. Takové nemehlo snad ani za volant nepatří. Ten test v té rychlosti je o ničem. Já vím, nechtějí strašit lidi fotkami auta, které by do té zdi vlítlo stovkou, protože by nebylo zas až tak co hvězdičkovat. Ta stovka - to by byl jiný test - ze života - srážka dvou aut ve městě, která dodržela předepsanou rychlost a stejně jsou plecháčkové na hadry, to mi přijde jako daleko serioznější. Jak je to možné ptali by se kupující? Za to mám dát stovky tisíc? >😒] Vždyť jsem jel pade a ten druhý taky!
Ty pásy ti trochu zakulhaly - kdo se nemíní pásat, zacvakne pás natrvalo a když se chystá jet, na páse sedí a snímač nic nehlásí - je sepnuto. Kdo je osel, dělá to tak.
A ti policajti - no možná by se to mohlo stát, ale na rovinu - mají policajti při kontrole poslouchat pípání hlásiče, nebo mají vizuálně zkontrolovat, zda je řidič připoután? Jinak jsi mně potěšil, že připouštíš, že se taky občas něco pokazí - tím jsi v mých očích hodně stoupl - i v mém Gurumainstreamwagenu se hlásič zapnutí pásu jednou pomátl. Naštěstí stačil tvrdý restart (vytáhnutí klíčku) a při opětovném spuštění byl klid.
Ten argument o kriticích Fabky, kteří na ni nemají je opravdu na úrovni. Je to ale úroveň studenta pomocné školy. :no:
Je to hnusny a jeste kevsemu s bezpecnosti nic moc, vetsina dnesnich AUT ne-li vsechna, dosahuji 5ti* hodnoceni.Ted by mezajimaly vymluvy lidi, co tady porad vykrikujou, jak je Fobie technologicky a technicky nad konkurenci,,,,,Mluvte... :-!
Výsledky konkurence přehledně tady: [odkaz] a výsledek Fabie tady: [odkaz] Nejde vůbec o nějaké body a hvězdy, ale o to, jak dopadla ta testovací figurína... A že dopadla podstatně nejhůř ve Fábii, to je evidentní... Příště to nemusí být figurína, můžeš to být ty nebo tvoje holka - tak do čeho si sedneš???
Je to * auto uz od pociatku, neviem preco ho redaktor tohto clanku tak obhajuje, alebo zlate ceske rucicky???
Myslím, že 9 z 10 těch co tu nadávají na fábku si nedokažou vydělat na jakékoliv nové auto. Jsou to zbytečné nenávistné příspěvky z nich vyvěrá závist k těm, co na ni mají. Je mi jich líto. Fábka je naprosto srovnatelné auto ve své třídě a ani crashtestem nevybočuje - a jestli má o bod míň - nebo víc - je vcelku jedno - však kdo z nás absolvuje předpisově definované crashtesty přesně rychlostí 64 km/h. Je to takové divadýlko pro laiky - něco jako počet megapixelů u fotomobilů a podobně.
A ještě ke škodovce - ono se dá těžko udělat víc, když existuje jasné zadání z centrály - definováním platformy - použitím dílů a finančním limitem. Prostě na facelift auta ( a nic jiného to podle mne není) to je zase slušný skok. Pokud vím, tak stará generace fábky měla 4 hvězdičky a 24 nebo 26 bodů - takže i když si nebudeme hrát na jeden bodík, tak přeci jenom tu rozdíl k dobru bude. A i rozdíl oproti roomsteru je znatelný - tentokrát bouchly airbagy na první pokus 😄
A ještě ke škodovce - ono se dá těžko udělat víc, když existuje jasné zadání z centrály - definováním platformy - použitím dílů a finančním limitem. Prostě na facelift auta ( a nic jiného to podle mne není) to je zase slušný skok. Pokud vím, tak stará generace fábky měla 4 hvězdičky a 24 nebo 26 bodů - takže i když si nebudeme hrát na jeden bodík, tak přeci jenom tu rozdíl k dobru bude. A i rozdíl oproti roomsteru je znatelný - tentokrát bouchly airbagy na první pokus 😄
Pozor lancer, nemas pravdu. Pri buracke je rozdiel medzi zivotom a smrtou, resp. medzi invalidnym vozikom a tyzdennym pobytom v nemocnici velmy maly. Aj 1 cm rozdiel v posune karoserie moze o tom rozhodnut. A to je ta hviezdicka. Takze nezlahcuj to. Pravdou je, ze ked zrovnas cenu Skody a bezpecnost ktoru vo svojej kategorii ponuka tak bola, je a pokial nezmeni politiku alebo ju zakaznici neprestanu kupovat aj bude na chvoste a zaplatene hviezdicky v NCAP na tom nic nezmenia.
Pozor lancer, nemas pravdu. Pri buracke je rozdiel medzi zivotom a smrtou, resp. medzi invalidnym vozikom a tyzdennym pobytom v nemocnici velmy maly. Aj 1 cm rozdiel v posune karoserie moze o tom rozhodnut. A to je ta hviezdicka. Takze nezlahcuj to. Pravdou je, ze ked zrovnas cenu Skody a bezpecnost ktoru vo svojej kategorii ponuka tak bola, je a pokial nezmeni politiku alebo ju zakaznici neprestanu kupovat aj bude na chvoste a zaplatene hviezdicky v NCAP na tom nic nezmenia.
Všiml jsem si, že ten článek je o Škodě a Fábii. Nikoli o MB, BMW apod. Zeptám se tě jednoduše: chtěl bys v takové zmršené Fábii sedět, dostat ránu zleva, přičemž by se ti odpálil boční airbag u spolujezdce? S rozdrceným ramenem, uklidňoval by ses pak tím, jak jsou na tom BMW, MB, Honda apod. (hůř)? Já ne
:yes:
Všiml jsem si, že ten článek je o Škodě a Fábii. Nikoli o MB, BMW apod. Zeptám se tě jednoduše: chtěl bys v takové zmršené Fábii sedět, dostat ránu zleva, přičemž by se ti odpálil boční airbag u spolujezdce? S rozdrceným ramenem, uklidňoval by ses pak tím, jak jsou na tom BMW, MB, Honda apod. (hůř)? Já ne
Mně hlásič nezapnutých pásů nevadí, mně začíná pípat asi po ujetí cca. 500 metrů (možná začne po nějakém čase jízdy bez pásů, ale těch cca. 500 m to bylo, čas jsem nestopoval); auto je BMW E90 330i.
Zařízení je to určitě dobré, znám několik lidí, kteří se začali poutat až poté, co si koupili auto vybavené hlásičem nezapnutých pásů.
Zařízení je to určitě dobré, znám několik lidí, kteří se začali poutat až poté, co si koupili auto vybavené hlásičem nezapnutých pásů.
Neboj sa. Ubezpecujem ta, ze skoda si tych 5 hviezd zaplati presne ako u Roomsteru. Je to hanba ale NCAP uz davno neni nezavisle - o com svedcia vysledky poslednych rokov... Pevne verim, ze ked sa KIA, Chevrolet a ostatni vyrobcovia podobnych krabic naucia co je to uplatok tak budu olepeni hviezdami odpredu dozadu.
Ked uz sme pri tej Skode tak si ako clovek od fachu dovolim upozornit na stav Octavii po celnom strete s autami rovnakej triedy od Toyota, Honda, VW, Audi, Ford, Renault, Peugeot a pod. Pokial z uvedenych aut odvazame posadku zo zraneniami z ktorych sa zvecsa casom dostanu u Octavie vodic pride min. o nohy a volant ma v hrudniku. Skratka Octavia ma vzdy horsiu ochranu posadky - hovorim z vlastnej skusenosti. Usmev na tvari mi vyvola ked citam ze Octavia ma rovnaky pocet hviezd ako spomenuti konkurenti. (to iste plati pre Superb) 😄
Ked uz sme pri tej Skode tak si ako clovek od fachu dovolim upozornit na stav Octavii po celnom strete s autami rovnakej triedy od Toyota, Honda, VW, Audi, Ford, Renault, Peugeot a pod. Pokial z uvedenych aut odvazame posadku zo zraneniami z ktorych sa zvecsa casom dostanu u Octavie vodic pride min. o nohy a volant ma v hrudniku. Skratka Octavia ma vzdy horsiu ochranu posadky - hovorim z vlastnej skusenosti. Usmev na tvari mi vyvola ked citam ze Octavia ma rovnaky pocet hviezd ako spomenuti konkurenti. (to iste plati pre Superb) 😄
Mně hlásič nezapnutých pásů nevadí, mně začíná pípat asi po ujetí cca. 500 metrů (možná začne po nějakém čase jízdy bez pásů, ale těch cca. 500 m to bylo, čas jsem nestopoval); auto je BMW E90 330i.
Jestli tu začneme operovat Rapexem,pak neznám výrobce, aut či motocyklů,který by neměl svolávačku,docela slušně si tam vedou japonci.Takových ti sem můžeme zkopčit na román.Jeden hodně dobrý Mercedes SLK měl boční vaky zapojeny tak,že střelily na opačné straně,takže všichni,úplně všichni.Motocykly jsou také bezva-kouslé převodovky-jestli to nekončí dokonalým pádem a poukázkou na urnu,pak už nic.Japonské,ať někdo nemyslí že BMW.Rapex bych vypustil. :no:
Protože Toyota není auto vyráběné v Ćesku,kapito?U Q7 se také diskutovalo docela jemně,přece jen je to jistý domácí výrobek.Hlavně ať někdo napíše,že si koupil auto proto,že mělo 5 hvězd. Neznám nikoho a to si myslím,že znám hodně lidí,co koupili auto,vč.ojetin 2-4 r.staré,jiné nemá smysl tahat na seriozní obchod.Chtějí Focuse1 či 2,Mondeo,takový a takový motor,nějakou výbavu a hlavně mají fin.limit.Naprostá většina.Ještě se nikdo na crash neptal.Třeba začnou,uvidím a pak sdělím.
pokiaľ viem tak v ČR bol spravené upresnenie cestného zákona v tom zmysle že vodič má byť pripútaný nielen ked jazdí ale aj ked len sedí v aute....takže to pískanie ktoré ťa núti pripútať sa ti šetrí peniaze za pokuty takže aké sťažovanie sa??!! 😉
On to nepochopil,nesnaž se,střednou se dvě Ek a u velkého a těžkého auta bude při stejné rychosti větší,takže malé auto i s 20* a hlavně lidi v něm budou stejně namděru.Nicméně se mi líbí, že nedávno se tu diskutovalo,že NCAP je fraška,najednou je velevýznamná,přitom jsou i jiné testy,jen se o nich nepíše,nejsou tak mediálně zajímavé.Chtěl bych viděttoho,kdo si kupuje auto podle počtu hvězdiček,to by se tu nesměla prodat ani jedna Mazda6,Honda Accord a přitom M6 je skvělá a nido to neřeší.JJ,měřit všem stejně,to nefrčí.Už se těším,jak tu bude výsledek LagunyIII a celá diskuse pod ní bude na téma:Renault a Laguna zejnéna je sr@č,*,šrot,zmetek...ale nadpis bude,že má 6 hvězd,nebo kolik jich bude >😁
Tak napriklad prve dodavky Kia Ceed do krajin s pravostrannym riadenim mali omylom poprehadzovane packy pod volantom - stierace na lavej packe, smerovky na pravej. Ale uz to tusim opravili.
Neviem ako ty, ale pozriet si statistiky na internete/TV/casopisoch je dost slabe na to, aby si clovek utvoril nazor. Precestoval som kus Europy a ako vasnivy autickar som si vsimal poziciu Skody v jednotlivych krajinach (nebol som tam len vikend). A poviem ti, pokial je Skoda sen euromotoristu, preco konci vo vacsine bazarov? V Nemecku, Dansku, Irsku ci Britanii je vidiet skodu na cestach vzacnejsie ako u nas vidiet Volvo. Ide o to, ze ludia tu maju na to, aby si kupili, co chcu a pokial sa im to nezda, do 2 rokov kupili cosi ine - a ver mi, Skoda medzi ich ambiciami nejako nefiguruje. Na statistiky sa vykasli. Ako novinar ti poviem, ich vypovedna hodnota je horsia ako krcmove reci.
Hlášení podalo Irsko (položka č. 19)😒br />
www.spotrebitele.inf👋clanek.shtml?x=2…
ec.europa.eu/consumers/dyna/rapex/crea… />
"Výrobek: osobní automobil Škoda Fabia II a Roomster
Značka: Škoda
Výrobek představuje vážné riziko, protože existuje možnost, že postranní airbag může být nesprávně zapojen. V takovém případě se při nehodě může aktivovat airbag na špatné straně vozu."
www.spotrebitele.inf👋clanek.shtml?x=2…
ec.europa.eu/consumers/dyna/rapex/crea… />
"Výrobek: osobní automobil Škoda Fabia II a Roomster
Značka: Škoda
Výrobek představuje vážné riziko, protože existuje možnost, že postranní airbag může být nesprávně zapojen. V takovém případě se při nehodě může aktivovat airbag na špatné straně vozu."
Neplácej tu nesmysly. Maximum je 16. FABIA II získala za čelní náraz 13. Caliber 11, Mazda3 - 12, Q7 - 12, Mercedes R - 13. Máš s tím problém? Já ne.
Zda se, ze jsem sumarizaci vylozenych falu Skody nakrknul bud prodejce nebo jesitneho vlastnika. Mimochodem jezdim Skodou ale nenecham si delat na hlavu. Nefunkci airbagy a predpinace je pro tebe jeden priblblej bod? Holt kazdej sme nejakej. Projdi si vysledky cely vcetne schema ohrozenych casti tela, ochrany deti a chodcu a neopakuj hlouposti o jednom jedinym bodu.
Vetsina z nich reaguje na blohoreceni zaslepencu. Kuprikladu me se holt nelibi slepe opevovani a blahoreceni v celku mozna povedeneho auta, ktere ovsem nijak nevybocuje z prumernosti. O to vice pak kazi dojem kdyz se tito zaslepenci vsemoznymi zpusoby snazi omlouvat drobnou odchylku od one prumernosti smerem dolu a timto pocinanim problem bagatelizuji. V zasade nemam nic proti skodovce, kdo chce at si ji koupi, ja bych to neudelal, ale vadi mi kdyz nekdo z PRUMERNYCH aut dela modlu a vzor pro vsechno ostatni. Spickova ta auta nejsou a nikdy nebudou, ani na to nejsou urcena.
no tak to už měli ve škodárně dost času se poučit , ne ? jinak já se radši přesvědčím sám na grafickém znázornění , než abych se nechal ovlivnit tím , co nějaký poloslovák ( viz nadpis ) přeloží a doplní patolízalskými kecy . vlastní rozum nemáš , že odkazuješ na článek ?
Fabia nepatří k levnou produkci. Ani na Západě. Pravda ovšem je, že obecně holt je tam vyšší kupní síla poměrně velkého procenta populace. To je daň za rudý teror... musíme tohle odžít. Časem to bude jak tam. Doufejme.
A ty máš snad řidičák za plný počet bodů a ze školy červený diplom? Tak si ji nekupuj a máš klid. 😄 😄 😄
Soustřeď se na článek. Jistě jsi si tam přečetl, že ta výtka k přístrojovce je obligátní výtkou u každého auta... nikoliv, že by ti přístrojovka Fabie usilovala o kastraci. Takže, jak se tam píše - prostor pro cestující zůstal zachován.
mystifikujes, prevracis fakta... :-! V norme, ale pod prumerem. Proc se treba nebavime o tom jedinem banalnim bodu, ktery ztratila pri celnim narazu?
cože ? přední náraz v normě ? no jestli chceš mít v šedesátce otevřenou zlomeninu stehenní kosti a vyfotit si mobilem kolena zevnitř , tak to potom jo .
Resp. jsem to naspal spatne. U skodovky se opravovalo aspon pri servisnich intervalech, u toyoty ale vubec, proste auto za mega, spatne strileji airbagy a pohoda 😄
Jen bych tě doplnil - sen i evropského motoristy. P.S. Mrkni, jak se Fabia I prodávala v zahraničí. Budeš mile překvapen.
Toyote u RAV4 taky spatne strilely airbagy a nic se na tech autech zpetne neopravovalo. A to jich toyota za rok vyrobila podstatne vic a taky je to podstatne vyssi trida, u ktere bych to vzhledem k cene a "bezpecne image" cekal. Jen mi nekdo vysvetlte, proc se pod kazdym clankem o TTT netepe do tohodle pristupu, ale v pripade skodovky tomu tak je. Proc?
Ty bys rozplakal i Ramba... Pozor, FSi, já jsem robot - [odkaz] Přesto, za psychologický rozbor mé osobnosti děkuju, budu si ho po večerech číst, leč asi ti ušlo, že tohle není kostel a já neklečím ve zpovědnici. Mě by to neublížilo, ale tobě určitě... když tě to doprovází na diskuzi, jako černá můra. Zkus spíše ještě něco k těm 4 hvězdám.
Například hlásič nezapnutých pasů... (zvyšuje bodové hodnocení) Přesto věc, která snad každémuá vadí... jako bych se někdy měl snad zapomenout připoutat. Nezapomenu, dělám to automaticky. Jen když jedu 30 metrů přeparkovat auťák na jedničku 15kou... pípá to na mně jak při povodni. Tak já vlastně nevím. Je to dobré zařízení? Mohu já například přenést na výrobce pokutu v podobě požadavku na náhradu škody, když nebudu připoután protože hlásič bude vadný a mě zastaví policejní kontrola?
Například hlásič nezapnutých pasů... (zvyšuje bodové hodnocení) Přesto věc, která snad každémuá vadí... jako bych se někdy měl snad zapomenout připoutat. Nezapomenu, dělám to automaticky. Jen když jedu 30 metrů přeparkovat auťák na jedničku 15kou... pípá to na mně jak při povodni. Tak já vlastně nevím. Je to dobré zařízení? Mohu já například přenést na výrobce pokutu v podobě požadavku na náhradu škody, když nebudu připoután protože hlásič bude vadný a mě zastaví policejní kontrola?
co si budem povídat ... byť nemá 5* tak je to to nejlepší co se kdy v tomto kosmíru vyrobilo 😄 .. zlatý sen české motoristy
Máš pravdu s tím, že hysterie kolem hvězdiček nemá žádné logické opodstatnění. Úvaha o tom, že je ta škodovka uživatelsky v pohodě, je zřejmě správná. Jen nechápu, že hned startuješ po někom, o kom ani nevíš, čím jezdí a navíc - i před ostatními složitě tajíš svého favorita (fávo), kterého máš a stydíš se k tomu přiznat. Ukaž i lidskou tvář a ukaž, že nejsi robot na opisování VW sloganů. Jsi mistr slova a málokdo na tebe má. Jsi odborně zdatný a emocionálně velmi citlivý - ukaž i tu lidskou součást tebe, která v tobě je. Nijak ti to neublíží, neuberete ti to na egu, vážně. Oni to ocení, uvidíš.
Ale to nevypovídá nic o tom, jak je to auto bezpečné. 4 nebo 5 hvězd... Máš v autě hlásič nezapnutých pasů? Pokud ne, máš 3 hvězdy... i kdybys jel v tanku...
Závběr číslo 4)
Na www.auto.cz může psát každej, kdo má v * dírku.
>😒]
PS: Zcela na férovku - mně fascinuje kolik s odpuštěním pitomců tady šílí kvůli jednomu přiblblýmu bodu - taky tohle takhle spravedlivě rozčilení hodnotíte u jiných značek ?
Na www.auto.cz může psát každej, kdo má v * dírku.
>😒]
PS: Zcela na férovku - mně fascinuje kolik s odpuštěním pitomců tady šílí kvůli jednomu přiblblýmu bodu - taky tohle takhle spravedlivě rozčilení hodnotíte u jiných značek ?
blbost..střet dvou aut jedoucích 80km/h se rovná (v případě stejné hmotnosti a deformace obou aut) zase jenom 80 km/h do zdi...zapřemýšlej..😄
Čelní náraz - v normě. Přesně, jak se uvádí v článku. Boční náraz v normě. Přesně, jak se uvádí v článku. A ta ztráta bodíku, pro který nebylo 5 hvězd je kvůlivá tomu, že při bočním nárazu se zámek jedněch dveří posunul do první polohy. Ani nevíš, co to znamená, viď. Hlavně že si slintáš na klávesnici. Tedy jde o banalitu, a hlavně - nic, co by se dotýkalo tvé bezpečnosti.
Můžeš dál snít o Fabii. Čeká jestli na ní dokážeš vydělat.
Můžeš dál snít o Fabii. Čeká jestli na ní dokážeš vydělat.
přesně tak,tady se vedou spory jestli 4 nebo 5 hvězdiček a půlka národa jezdí ve Fáčkách a stodvacítkách...Až bych možná řekl že něco jako bezpečnost vozu je velmi schopným marketingovým nástrojem,ne-li tím nejsilnějším..Jak tu někdo psal,proč si lidi kupujou nové auto??Kvůli bezpečnosti,na to lidi slyší...Ročně na silnicích zahyne kolem tisíce lidí,na rakovinu je to tuším desetkrát tolik a stejně budou lidi kouřit,pít a cpát se chemickýma ***ma...
No v podstatě mě jsou nějaký hvězdičky úplně ukradený , jediné co mě zajímá je , jak je vybarvená figurína po nárazu . To ať si každý porovná sám . Nějaké blbosti jako že chybí zvukové upozornění nezapnutých pásů nebo že u konkurence chybí nějaké uchycení dětských sedaček ( když sedaček už netřeba ) a podobné * mě fakt netrápí . Možná se pletu , ale to hodnocení poškození figuríny je snad stejné , ať už jde o mrňouse nebo Q7 .
Máte pravdu, ale jen částečně. Vždy jde o přípustné přetížení působící na určité partie dummieho... Pokud by tedy oba bourali do stejné statické překážky, dopadnou stejně. Potíž, kterou zminujete se projeví v případě jako byl ten můj, tedy pokud se začnou počítat energie vozidel, která jedou proti sobě. A vzhledem k tomu, že náš G5 váží 1480kg, rozdíl musí být vidět... 😉
Porovnávej porovnávatelné. Když se srazí Punto s 5-er, jasně že na tom bude lépe posádka BMW. Pokud se srazí Punto s Fabií, pak na tom bude lépe posádka Punta. Pokud narazíš do zdi, měl bys na tom v Puntu být lépe, než v 5-er. Tedy, takhle alespoň já chápu EuroNCAP.
Nevím co tu řešíte,toto auto si v čechách najde spoustu majitelů bez ohledu na nějaké hvězdy nebo novost konstrukce..desetitisíce českých průměráků,pro které je sen mít barák jak z Tyrol,dovolenou v Chorvatsku a v garáži Pasáta v turbodýzlu si koupí novou Fábiu aby si ji pak mohli plést s jinýma před Tescem při nedělním rodinném výletu..."škodovka byla vždycky členem rodiny,stodvacítka byla miláček a s Favoritem jsme byli až na jadranu! takže je jasné že si koupíme další škodovku,která je česká asi tak jako Hyundai a to že má u nás o 20% vyšší ceny než jinde nikoho nesere..😄
Důvod je jen jediný - zisk, prachy, many, mergle, škvára ...
Nedělej si iluze že jde o něco jiného, třeba bezpečnost, nebo tak. Právě proto jsou subdodavatelé tlačeni dolů a dolů ........ až nebude kam jít a subdodávky dílů se začnou dělat třeba v číně, ne jen montáž....
Nedělej si iluze že jde o něco jiného, třeba bezpečnost, nebo tak. Právě proto jsou subdodavatelé tlačeni dolů a dolů ........ až nebude kam jít a subdodávky dílů se začnou dělat třeba v číně, ne jen montáž....
Nebyl jsi na nějakém válečném filmu? Jsi rozjetej jak puberťák po peep show. Jak píši, Miky, najdi si tu jinou autoritu. Zatím potřebuješ pevnou ruku, u mne ji ovšem nehledej, za to mi nestojíš :no:
Problem je ze Golf a F2, i kdyby meli stejny hvezdicky nejsou stejne bezpecne. Golf je na strankach EENCAP v jine kategorii, protoze je tezsi. Obecne lze rici, cim mensi auto tim lepsi vysledek musi mit aby se vyrovnalo vetsimu autu s horsim vysledkem. Takze s nejvetsi pravdepodobnosti, kdyby jste naraz absolvoval v F2, byl by jste radove vice potlucen, i kdyz je rozdil jenom 1 bod. A to uz vubec nemluvim o lepsim vysledku G pri ochrane deti a chodcu, a vice "zelenejsi" schema ohrozeni pasazeru.
Ten rozdíl jediného bodu mě mrzí, opravdu. To je přímo katastrofa. Svět se hroutí. Už jsem se těšil, jak si vychutnám čelní náraz v šedesátce do zdi. Teď abych raději ubral plyn.
no ja boural s puvodni fabii na dalnici predkem v cca 120km/h a nemel jsem ani skrabanec ani nic zlomene... jen auto to odneslo bohuzel tak, ze bylo na odpis, ale ktere by nebylo?
fabie je proste bezpecne auto a v kombinaci s ovladatelnosti nesrovnatelnou s 207 a spol. si myslim, ze je jasne v kterem aute je clovek bezpecnejsi kdyz umi ridit...
fabie je proste bezpecne auto a v kombinaci s ovladatelnosti nesrovnatelnou s 207 a spol. si myslim, ze je jasne v kterem aute je clovek bezpecnejsi kdyz umi ridit...
Problem se jmenuje "oficiální stránka crashtestu" a odkaz je ve stejnojmennem diskuznim prispevku vyse. Tam je to rozpitvano a porovnatelne s ostatnimi konkurenty. A hned clovek vy, zda je to malo, ci moc, ci moc malo. Muzu jenom rict, ze ze srovnatelnych konkurentu je to nejmene.
Nepochybuji o tom, že něco takového je možné stvořit. Ale proč? Vzduchovku jsme jako kluci, mívali skoro každý, ale kanón si už domů nepořizoval nikdo. Přinejmenším proto, že byl moc dlouhý, těžký a drahý. A tady to bude podobně. 😄
1)Prvni crashtest Roomsteru - nefunguji airbagy a predpinace. Skoda klidne necha nekolik tisic aut vyrobenych s konstrukcni chybou jezdit bez opravy.
2) Druhy test Roomsteru - po narazu nefunguje elektroinstalace, vytykana je tvrda struktura spodku palubni desky, ale auto proslo.
3) Treti test Roomsteru, tentokrat pod nazvem Fabia2 - zjistuje ze s tvrdymi strukturami na spodku palubky neudelali vubec nic, prestoze o tom vedeli.
Vazeni lehkovazne hazardujete s dobrym jmenem znacky.
2) Druhy test Roomsteru - po narazu nefunguje elektroinstalace, vytykana je tvrda struktura spodku palubni desky, ale auto proslo.
3) Treti test Roomsteru, tentokrat pod nazvem Fabia2 - zjistuje ze s tvrdymi strukturami na spodku palubky neudelali vubec nic, prestoze o tom vedeli.
Vazeni lehkovazne hazardujete s dobrym jmenem znacky.
Po zkušenossti s nekonečně hloupým servisem Renault jezdím sice v autě s hodně hvězdičkama,ale kdybych musel volit mezi Lagunou a Octávkou znovu,i z pohledu jednání se zákazníkem,jednoznačně O2,seč mi dnes zapůjčili ve Škodě Hyundai i30 a hodinku jsem to zkoušel a dobrý.Mne dojímá,jak se někdy 1 bodík bagatelizuje,když se jedná o nekritizovatelnou značku a jak se dělá drama,když jde o Škodu.Fakt se těším,až ceed a i30 dostanou za 4* a jak se to bude zdůvodňovat.Ale přeju jim za 5*.Jindy jsem tu četl,že testy,např. Renault má uplaceny,tak jak je to?Má nebo nemá?Tu se diskutuje,jak se to komu hodí.Škodu si v příštích 4 letech kupovat nebudu,bude to úplně něco jiného a nebude to nejlevnější,aby zase někdo něco nemlel... :-! Kdybych chtěl být rýpavý, napíši,že u Renaula ty hvězdy musí mít,protože Laguna se za jízdy díky šlendriánu servisu stala neovladatelnou(ale nerozbil jsem ji,seč chybělo dost málo), zatímco Škody jezdily bez problémů.Že by mi u nich třeba upadl pedál jako v Laguně,tak to je z říše snů.Jen fakta.Ale nepříjemná,já vím, tak nazdar. :yes:
Skodovka uz si v Evrope zacina delat renome, fabii dokonce hodnoti (Autocar) jako druhou nejlepsi (po corse). Ale v bezpecnosti jeste zaostava.
No i pro Hondu je to neuspech. Nicmene bych prozkoumal cely vysledek, nejenom kus, ktery se mi hodi. Pri ochrane deti a chodcu ziskla Civic vzdy o 1* vice nez Skoda. Takze to je vysledek diametralne odlisny (lepsi) od F2.
Je to tak, já také nejezdím ve škodovce. Pokud bych šel do srovnání výkon x kvalita x image značky,... , tak by se jistě našly výhodnější varianty. Koupě fabie ale určitě není vyhození peněz. Stačilo by jen doladit některé věci, co kazí dojem docela solidního vozu.
Ale já ji ani v nejmenším nesrovnával s konkurencí...Zvlášt proto, že o crash testech fábie a konkurentů toho příliš mnoho nevím. Jen říkám, že těch 32 bodů není špatný výsledek. Jinak s Tebou souhlasím, každý má kritéria výběru jinde. Já bych si nikdy nekoupil auto, které mě nepřitahuje a jízda v něm není zábavná jen proto, že má o dva body víc.... Ovšem pokud by se jednalo o deset bodů, už bych byl nervozní 😉
No takhle, stará fabie měla taky 4 hvězdy.Lidi ji kupovali.Takže když nová fabie ma 4 nic na tom nevidim.A když narazím třeba ve 100 kilometrový rychlosti, takže tě nezachraní 207 peugeot a ani yaris.Takže cooo.Lidi si ji stejně koupí.Mějte se
ale test v 60 KM H se rovná nárazu do zdi a nebo dvou aut jedoucích 30 KM/h, upřimě na městský ťukanec to stačí,ALE.. mimo město se jezdí 80KM/h při střetu 2 aut jedoucích 80KM/H se rovná 160KM/h do zdi. vezmeme-li v úvahu třeba i to že oba řidiči něco přibrzdí. Neměl by se tedy test dělat alespoň při nárazu 100KM/ = čelní náraz 2 vozů rychlostí 50KM/h. Pak jsem zvědav kdo kolik dostane hvězdiček :-!
Já nic neporovnával, pouze jsem konstatoval co jsem bohužel viděl. Stejná odpověď platí i dole pro Teddyho.
Pokus se predevsim si uvedomit, ze slusny by ses mel naucit byt ty. Opet si dokazal, ze si nevidis do huby, a ze moje oznaceni za "Tupce, ktery si nevidi do huby" je naprosto spravne a presne. Vis, mily GTI 😉, chces mi snad tvrdit, ze pokud nekoho oznacis za uchyla, coz jsi mimochodem udelal, ze to od tebe bylo slusne? Zamet si napred pred vlastnim prahem a laskave si nechej od cesty kecy o primitivech, ubozacku. Krom toho, prestaneme si vymenovat nazory o nas samotnych a radeji reaguj na to, ze jednou jsou pro tebe hvezdicky dulezite a jednou ne. A nesnaz se odbihat od tematu.
Hm, nechali jste si auto opravené po ráně... možná bys rád viděl tohle😒br />
hx😜😐/www.youtube.com/watch?……
hx😜😐/www.youtube.com/watch?……
S většinou příspěvku souhlasím. Vzhledem k současnému vozovému parku v ČR by si koupí Fabie polepšila valná většina motoristů.Jen jde o to, že koupí srovnatelné konkurence by si polepšila možná ještě o něco víc. Takže netvrdím, že bych se bál do Fabie sednout a že je to šrot, ale když bych měl na výběr mezi lepší konkurencí, tak by to Fabii na šancích asi moc nepřidalo.
Cituji:"Jen bych rád, aby se každý dokázal dívat na fakta bez ohledu na to, jakým značkám fandí! 😉" Snad právě proto byste měli být kritičtí k Fabii. Nikdo neříká, že není bezpečná. Jenom prostě objektivní(snad)test dokázal, že konkurence je ještě lepší. V obou autech třeba přežiješ, v jednom ale budeš mít koleno naražený, ve druhým rozdrcený. Prostě si myslím, že když je k dispozici něco lepšího za srovnatelných podmínek, proč brát to horší (i kdyby jen o trošku). Zvláště když jde o zdraví. Toť vše. >😁
Mě hlavně udivuje to, kolik lidí tady argumentuje tím, že body jsou naprosto nepodstatné, důležité jsou jen hvězdy. Takže pokusy o obhajobu ve smyslu "sice 4 hvězdy, ale jen 1 bod od pěti" jsou tu shazovány jako naprosto pitomé.
Opravdu by mě zajímalo co by se dělo, kdyby dostala Fábie u testu o 1 bod více (a to se klidně stát mohlo, každý náraz je jiný, klidně mohla dostat 5 hvězd nebo i 3 hvězdy). To bych tu určitě četl plno příspěvků od odpůrců škody o tom, jak dostala pět jen s odřenými ušima a ve skutečnosti to stejně je jako by dostala 4 a tudíž je to nebezpečné auto atd.
Jenže když opravdu dostala 4, tak nahrála na smeč všem lidem, co trpělivě čekají na jakoukoliv záminku proč zase zkritizovat Škodu. Bez ohledu na to, jestli to náhodou není podobně i u jiných automobilek ...
Opravdu by mě zajímalo co by se dělo, kdyby dostala Fábie u testu o 1 bod více (a to se klidně stát mohlo, každý náraz je jiný, klidně mohla dostat 5 hvězd nebo i 3 hvězdy). To bych tu určitě četl plno příspěvků od odpůrců škody o tom, jak dostala pět jen s odřenými ušima a ve skutečnosti to stejně je jako by dostala 4 a tudíž je to nebezpečné auto atd.
Jenže když opravdu dostala 4, tak nahrála na smeč všem lidem, co trpělivě čekají na jakoukoliv záminku proč zase zkritizovat Škodu. Bez ohledu na to, jestli to náhodou není podobně i u jiných automobilek ...
Nauč se být především slušný, Miky. Primitivové tvého kalibru sem nepatří. Ani mě vlastně netěší, že tě přitahuji... Pokus se tu sebezáchovně najít jinou autoritu. Ještě bych tě mohl zkazit 8-s >😁
Nic neomlouvám... to přece nepotřebuje omluvu. Nebo se snad bude Honda omlouvat za 4 hvězdy? Neblázni.
Průser to je, ovšem především marketingový. Z některých příspěvkům mám ale pocit, že je potřeba začít kopat masové hroby pro oběti Fábie.
Čekám, kdy se podobná smršť spustí i v diskuzi u aktuálního článku o tom, že Honda Civic Hybrid dostala 4 hvězdičky. A ještě navíc má tuším o 1 bod méně než Fábia (ale to vlastně je stejně jedno, pro lidi tady jsou důležité jen a pouze hvězdy, jestli je to bodově těsně nad hranicí 3-4 nebo těsně pod hranicí 4-5 je naprosto jedno ....)
Jak si vůbec mohla Honda dovolit v dneší době vypustit tak nebezpečné auto (v porovnání s konkurencí)? Čtyři hvězdy, to je rakev na kolech!
Jak si vůbec mohla Honda dovolit v dneší době vypustit tak nebezpečné auto (v porovnání s konkurencí)? Čtyři hvězdy, to je rakev na kolech!
Jenomže hodnocení odpovídá srážce dvou stejně těžkých aut. Protože když auto naráží do bariéry mění se kinetická energie na E deformační. Vztah pro kinetickou energii je 1/2m*v*v, tedy je přímo úměrná hmotnosti vozu. Proti Tatrovce s pískem vám nepomůže ani BMW 7, ale pokud bych si měl vybrat, jestli Tatrovkou do Tatrovky, nebo v BMW do BMW, je to jasné. Prostě musíte porovnávat porovnatelné. Netroufnu si hodnotit, jestli je lepší větší auto s méně hvězdičkami, nebo auto menší. Určitě to bude záviset případ od případu a dle typu nárazu. 😉
Ne schvalne jsem po nejakem takovem patral(google rulez), protoze tupci jako ty si nevidi do huby :-! Presne takovou duchaplnou reakci jsem cekal, opet ohrana pisnicka - osobni napadani a "ohromny prehled o vsem", A pritom je to jenom snuska lzi, vymyslu, zkreslenych informaci a idotskych poznamek o uchylkach... Jdi se bodnout, frajirku..
Hele, může to mít několik důvodů, od těch které prostě nedovolí auto levněji prodávat, až po ty marketingové, když za to ti lidi zaplatí, tak proč ne. Dívat se na to jen z jednoho pohledu je dětinské. Ale pokud ti jde jen o fakt, že ceny jsou rozdílné, ano tak jsou.
Ještě sem technicky nedořešil katalyzátor a filtr na pevný částice,přecijenom ta vánočka dělá divy,no nic,jdu tvořit hodnoty >😒] :yes:
Ano, máš pravdu, čím víc tím líp, ale tento případ je spíše handrkování o nesmyslném bodu plus/minus. V reálu to nic neznamená.
Pravda pravda... Vezměme si například VW Golf V, který dostal 5 hvězd. Získal o pouhý bod víc. Pro mě je G5 ethalon bezpečnosti od chvíle, kdy jsem v něm absolvoval čelní náraz. Náledí, chlápek v protisměru jel moc rychle, stihl jsem jen trhnout volantem. Pak smrad a kouř. Jel jsem čtyřicet a on nejspíš ještě o něco rychleji, jinak by nedostal smyk. Kouřilo se ze 4 z šesti vzduchpytlů. Vyběhl jsem ven a jeho Golf4 byl v troskách, byl pomlácenej, stejně jako jeho kamarádi vzadu. Mě ani posádce nic nebylo, na našem autě škoda 300 tis. Od té doby mu doma přezdíváme wolfsburský tank. Nechali jsme si ho, zachránil nám život. Tak at´ mi tu nikdo neříká, že pro auto o kategorii menší je o bod mín špatný výsledek. Nehájím Škodu, ani VW, sám totiž jezdím autem, který je o moc rychlejší než bezpečný a VW to není ani náhodou. Až založíme s přítelkyní rodinu, možná začnu přepočítávat každý bod. Jen bych rád, aby se každý dokázal dívat na fakta bez ohledu na to, jakým značkám fandí! 😉
Sakra chlape, kde si sebral, že jsem napsal ,, ze 4* staci"? Já si pamatuju akorát, že ,,je lepší auto, které z tebe neudělá sardel, když s ním praštíš". A to, že je třeba jezdit ,,s hlavou" není ,,blbina", ale zkušenost. Jistěže ,,ani predvidavost ta ochranit nemusi" stoprocentně, ale můžeš s ní pro sebe udělat mnohem víc, než pro tebe udělají všechny hvězdy. Proti spřáhlu tramvaje z boku můžeš sice harašit 5 * v čemkoliv, ale nohy ti záchrání, leda to, že tam na ty koleje prostě nevjedeš, když nemáš jasno, kam z nich dál. Je to sice proti reklamě, ale nad hmotou, vítězí skutečně jen duch. Ale toho ti dealer k autu nepřibalí. 😄
To že Fabia2 obdržela pouze 4 hvězdy má své opodstatnění, opravdu dopadla hůře než ostatní a při nárazu hrozí tedy větší zranění než u konkurence, není to jen jeden bod do zisku 5 hvězd, je to zásadní nedostatek v bezpečnosti nohou, kolen a pokud je možné zranění v těchto místech definováno jako střední, což může být vážné, ba dokonce spojené s trvalými následky, je potřeba se nad tím pozastavit, navíc pokud konkurence např. Fiat GP má tutéž partii zelenou, je to spíše alarmující.
Já osobně nejradši chodím pěšky s GPS v ruce,s přilbou a čelovkou na hlavě,jo a mám samolitr vepředu i vzadu parkovací senzory,jen musím vyřešit blinkry,bag už mám,akorát nejde vyfouknout >😒]
To je pravda. Ten rozpor mezi vysokym poctem bodu a cervene sviticimi (slabe chranenymi) castmi tela u nekterych modelu si nedokazu vysvetlit. Snad jenom tak, ze testerum se konstrukce zda nebezpecna, ovsem pri onom jedinem testu to zrovna nahodou dopadlo dobre a nebylo nic namereno. Proto nemohou odecist body, ale vystrahu cervenou barvou ochranu dat mohou. Jine vysvetleni nemam.
Jaký špatný výsledek? Já se ho nedočetl. Četl jsem jen, že F II má 4 hvězdy. To je špatně, málo, moc, popiš problém.
Střádáš mé příspěvky >😁 Asi nějaká úchylka >😒] :yes: P.S. Ty máš se mnou asi velké starosti, viď 😄 >😁
""""Euro NCAP: výsledky Citroënu C1 a VW Passat (24. 05. 2005)
OLŠANY V BANKROTU
Datum: 24.05.2005 10😁5Autor: neregistrovaný: "GTI" [83.208.243.XXX]
Jo, jo, je to tady nanovo. Žádná kachna, žádnej blud. Poctivá pecka do zdi. A? PASSAT. Opět GURU, velký mág vítězně. Kdo to nečekal, ať si ho koupí. Kdo ví, už v něm dávno jezdí... Olšany v bankrotu.""""
Tady tech 5 hvezd nekoho naramne potesilo, ale u nove Fabie, kdyz ma hvezdy jen 4, jsou ty hvezdy prece absolutne nedulezite a nevypovidajici o realite. Takze je tech 5 hvezd dulezitych nebo ne? Tot otazka... Nicmene, co je psano, dano jest. Pravda, dva roky stary clanek a dva roky stary nazor, casy se holt asi meni.
OLŠANY V BANKROTU
Datum: 24.05.2005 10😁5Autor: neregistrovaný: "GTI" [83.208.243.XXX]
Jo, jo, je to tady nanovo. Žádná kachna, žádnej blud. Poctivá pecka do zdi. A? PASSAT. Opět GURU, velký mág vítězně. Kdo to nečekal, ať si ho koupí. Kdo ví, už v něm dávno jezdí... Olšany v bankrotu.""""
Tady tech 5 hvezd nekoho naramne potesilo, ale u nove Fabie, kdyz ma hvezdy jen 4, jsou ty hvezdy prece absolutne nedulezite a nevypovidajici o realite. Takze je tech 5 hvezd dulezitych nebo ne? Tot otazka... Nicmene, co je psano, dano jest. Pravda, dva roky stary clanek a dva roky stary nazor, casy se holt asi meni.
Jen upozorním,že "bezpečnost" nového auta patří mezi vnímané hodnoty a ať chci nebo nechci,ovlivňuje i prodejnost
Snaha omluvit spatny vysledek zduraznovanim "jen jeden bod" je pochopitelna avsak bezcenna. Zapoment na 1 bod na hvezdicky a podivej se na vysledky podrobne. Prohledni si mista na tele, kde je ochrana F2 v cervenem a potom konkurenci s prevahou zelene. Pak se podivej na dalsi parametry, ktere se tu umyslne vypousti, jako je ochrana deti a chodcu a srovnej s konkurenci. Potom zjistis ze "jen 1 jeden bod" se v realu promeni ve vyrazne horsi vysledek oproti konkurenci. To se neda okecat ani kdyby jsi napsal prispevek na 10 stran s tisici smajliky.
Cele EuroNCAP stoji za prd! Nie preto, ze FabiaII dostala 4 hviezdy, ale preto, ze stacilo aby ta blba zamka na dverach lepsie drzala, a mohla dostat 5 hviezd! A to napriek vysokej pravdepodobnosti poranenia noh vodica pri celnom naraze. Inak povedane, v tomto pripade mi tie 4 hviezdicky pre FabiuII pripadaju primerane...
A na margo 4* versus 5* asi tolko: ked Roomster ziskal 5 hviezdiciek (pravda, az na druhy krat, po oprave, pricom vyrobca sa na auta ktore uz predal vykaslal), bolo ze to slavy! Skodovka sa tym hrdo chvalila. Teraz FabiaII ziskala len 4, a uz je to zrazu nepodstatne, a niekto chce nahovorit ze je vlastne jedno ci 4* alebo 5*. Cudny meter...
A na margo 4* versus 5* asi tolko: ked Roomster ziskal 5 hviezdiciek (pravda, az na druhy krat, po oprave, pricom vyrobca sa na auta ktore uz predal vykaslal), bolo ze to slavy! Skodovka sa tym hrdo chvalila. Teraz FabiaII ziskala len 4, a uz je to zrazu nepodstatne, a niekto chce nahovorit ze je vlastne jedno ci 4* alebo 5*. Cudny meter...
Už jsem si toho všimnul u více článků - proč jsou ankety pod články v polštině? Je to nějaký podprahový kurs polského jazyka?
myslím,že ty tu hhlásaš podivnu vieru...auta tejto kategorie maju za ulohu previesť x ludi z bodu A do bodu B rychlostou maximalne 160km/h vyššie sa na tom neda jazdiť aerodynamika atak...neratam motory čo su fakt silne....normalna verzia čo sa predava.ked chceš bezpečnosť tak začni nad 400000sk a kup si čosi vyššej kategorie a nenechaj sa vysmiať,že vo f si dolameš nohy a rebra :no: čo na tom??že jazdiš na aute bez hviez?😁 teraz sa tu hadaš pre jednu hviezdičku o ktoru prišlo toto auto kvoli 1bodu 😁 dneska si sa tu odviazal akosi
Jsi dnes nějaký hádavý, Klaudie. Pod Broukem jsi vytek´a teď bys tu chtěl rozehrávat partii o rozbitých kolenech... Probuď se, klaune... Co takhle 4,99 hvězdy?. Co? Nebo bereš jen 5? >😁 Jinak jsi se teď vysmál tak 80 procentům motoristů v Česku i na Slovensku... ti totiž nemají hvězdy ani tři... možná ani dvě... ale na rozdíl od tebe mají mozek.
Presne tak, Stilo melo velmi moderni a pomerne kvalitni techniky, ale zabalenou do nemecky(rozumej VW) vzhlizejici bezpaterni krabice = propadak.
Nová škodovka mě nepřekvapila. Zůstala v průměru třídy. Na vrchol nedosahuje, ale ani není výrazně podprůměrná. Možná to lze připsat snaze o ušetření, možná zastaralým komponentům. Pravdou je, že nová fabia jezdí na stejném podvozku jako ta stará. Auto je vyšší, takže jízdní vlastnosti jsou horší. Vlastně je na starém podvozku jen nová karoserie.
Strašně se tady řeší jeden bod, o který škodovce uniklo 5 *. Vzhledem k současnému vozovému parku v ČR by si koupí fabie polepšila valná většina motoristů.
Škodovka tedy na vrcholu třídy nestojí. Je těsně za ním. Uvidíme, co přinese budoucnost.
Strašně se tady řeší jeden bod, o který škodovce uniklo 5 *. Vzhledem k současnému vozovému parku v ČR by si koupí fabie polepšila valná většina motoristů.
Škodovka tedy na vrcholu třídy nestojí. Je těsně za ním. Uvidíme, co přinese budoucnost.
Akoze 4* u BMW pri buracke v rychlosti 60 km/h a to iste v pripade Fabie podla teba nie je to iste (s vynimkou rozdielu vahy aut)? Alebo si ten bavorak "zasluzi" viac hviezd, lebo je to bavorak? Potom to dopada tak, ze vacsie auta ma "zasluzenych" viac hviezd, je pevnejsie, tazsie a ma moralne pravo poriadne zramovat 4-hviezdickovu Fabiu(?). Nie, 4 hviezdy urcite nestacia. Cim vyssia pasivna bezpecnost, tym lepsie, to by tu snad pochopilo aj skolopovinne dieta. Len podaktorym tuna to treba vysvetlovat...
A skus si tipnut, ako by to asi dopadlo, keby to iste BMW narazilo 100km/h z boku do Fabie? Odvazim sa tvrdit, ze asi velmi podobne. Auto je totiz pri naraze spredu podstatne pevnejsie a odolnejsie (a pre druhe vozidlo nebezpecnejsie), ako pri naraze zboku. Najma ak sa trafis niekde do stredoveho stlpika...
Preco porovnavas celny a bocny naraz? V tomto pripade musela Fabia jednoznacne dopadnut vyrazne lepsie.
Poculi sme slovo panovo...
Inak si zdravy a jest ti chuti, ze? Neva, ze pri naraze budes mat rozdrvene kolena a polamane rebra a skoncis na voziku. Hlavne ze to malo vsetky airbagy a silny motor...
Co na tom, ze mozno jazdim autom, co nema ziadne hviezdy. Chcem aby to, co zanho vyhodim tazke stotisice, bolo maximalne bezpecne. Ako inak zmerias pasivnu bezpecnost voza, ked nie crashtestami? Marketingove blaboly o bezpecnosti nepocuvaj, malokedy vravia uplnu pravdu...
Inak si zdravy a jest ti chuti, ze? Neva, ze pri naraze budes mat rozdrvene kolena a polamane rebra a skoncis na voziku. Hlavne ze to malo vsetky airbagy a silny motor...
Co na tom, ze mozno jazdim autom, co nema ziadne hviezdy. Chcem aby to, co zanho vyhodim tazke stotisice, bolo maximalne bezpecne. Ako inak zmerias pasivnu bezpecnost voza, ked nie crashtestami? Marketingove blaboly o bezpecnosti nepocuvaj, malokedy vravia uplnu pravdu...
Tím myslím "běžný ježdění". Máš nějaký trable snad? Nechápeš to? Pokud by 4* měla 750i se stovkama koní za několik milionů, tak je to hloupý, ale Fabia za 300t se 4* plně dostačuje běžné české rodině na "běžný ježdění" v rámci limitů.(navíc když Fávo bylo jejich minulý rodinný auto...) Teď trochu irelevantně, zeptám se...už jsi někdy boural? Já ano, 3x 8-s a myslím, že Fabia by mi bezpečnostně vyhovovala. Viděl jsem i pár bouraných Fabia/Octa. a deformace mi přijdou přijatelný. Zvláště vzhledem k abnormálně robustním prahům a předním sloupkům u Fabie I. Problémem zůstává, co se stane, když tě trefí ta 750i o které píšu nahoře...ale to by tě stejně nejspíše neochránil ani sám svatej Kryštůfek Robin ;-\
Nie, pretoze nie je novinkou na trhu. Ani bezpecnost "starej" Fabie tu nikto neriesi, aj ked s akombik a sedan stale predavaju. Novej generacii BMW 5 uz nikto stvorhviezdickove hodnotenie asi neodpusti.
Preco porovnavas starsie auta s uplne novym? Porovnavaj s novymi. Aj tie budu raz stare a nebudu s bezpecnostou na nove stihat. Zatial sa mi zda, ze nechapes Ty: 4 hviezdicky su menej ako 5 hviezdiciek. Ide tu o to, o nic ine.
Presne. Preto je blbina co pises, ze 4* staci, treba iba jazdit "s hlavou". Bezpecnost nikdy nie je a nebude dostatocna prave kvoli takym vodicom ako pises. 5 hviez je vzdy viac ako 4, lepsia pasivna bezpecnost je vzdy lepsia ako ta slabsia - aj ked nikdy nenaburas.
Ani predvidavost ta ochranit nemusi. Keby to tak bolo, tragickych nehod by bolo ovela ovela menej.
Ani predvidavost ta ochranit nemusi. Keby to tak bolo, tragickych nehod by bolo ovela ovela menej.
Nebo věříš, že nové Twingo či 500 pokud budou mít 5*, ti v reálu poskytnou stejnou ochranu jako BMW5 se 4*?
Já viděl Fabii RS jak okolo 100kmh z boku narazila do BMW 535 (cca 1995). RS jim prakticky projela skrz. Kdybych nevidel v příkopě utržený kufr, což byla asi jediná část pohromadě, netušil bych ke kterému autu ty stovky kusů patří. Fabka přišla o motor ale jinak byla víceméně ok.
Mně připadá, že nechceš pochopit, o čem je řeč a mlžíš. A to, že jsou za stejné peníze jako Fabia2 větší a vybavenější, a lépe ohodnocení konkurenti. (GP..atd.) tady přelepuješ slevami od subdodavatelů.
Ať je to,jak chce,ty testy mají určitou vypovídací hodnotu,nikdo nic lepšího aspoň pro Evropu zatím nevymyslel,to,že se tomu automobilky přizpůsobily,je jasná věc,proč taky ne,vždyť marketingově se na tom dá slušně vydělat. Je to jako ve sportu,můžeš bejt celej zápas lepší,ale prohraješ v prodloužení a je to,nikoho nezajímá,žes hrál perfektně,důležitej je výsledek,výsledek rozhoduje a ten je takovej,jakej je. Prostě to není dobrý,ať se to zlehčuje,jak chce. Kluci z MB maj o čem přemýšlet,tohle se vokecat nedá.
Jeden nedoklapnutej zámek, a tobě se boří svět... Jasně, všichni kolem mají 5 hvězd, 200 bodů a na volantu nálepku - "Nečekejte při čelním nárazu ve 200 nebe nýbrž modřinu".
Z pozice uživatele je úplně jedno, jestli má Fabia II čtyři nebo pět hvězd... Nejdůležitější je, aby až si budeš kupovat auto, jsi měl dostatek vaty na to ho vybavit veškerými možnými nabízenými bezpečnostními prvky. Zejména tedy silným motorem, asistentem jízdy a všemi vaky.
Na hvězdy se vybodni... ostatně možná že ještě dnes jezdíš autem, které by místo čtyř hvězd obdrželo čtyři permanentky do krematoria...
Z pozice uživatele je úplně jedno, jestli má Fabia II čtyři nebo pět hvězd... Nejdůležitější je, aby až si budeš kupovat auto, jsi měl dostatek vaty na to ho vybavit veškerými možnými nabízenými bezpečnostními prvky. Zejména tedy silným motorem, asistentem jízdy a všemi vaky.
Na hvězdy se vybodni... ostatně možná že ještě dnes jezdíš autem, které by místo čtyř hvězd obdrželo čtyři permanentky do krematoria...
...u mě je to taky jasný, z rozumu.. Když je v tomto lepší GP, kdo by lezl do BMW5. Samozřejmě jinak simulované nárazy by dopadly jinak, ale nedá se říct zda hůř pro BMW5 nebo GP.
Mzdové náklady jsou sice jedna z vyšších položek, leč ne jedinná.
Když se něčeho prodá více, tak je možné to prodavat za nižší ceny. Pokud mám zajištěný odbyt, mohu dát "množstevní" slevu. Tohle platí u všech subdodavatelů.
Když se něčeho prodá více, tak je možné to prodavat za nižší ceny. Pokud mám zajištěný odbyt, mohu dát "množstevní" slevu. Tohle platí u všech subdodavatelů.
Tak hele, co chceš vlastně sdělit? Jestli mám ,,ciastocne" pravdu, nebo jsem ,,tak trochu na hlavu". Nejvíc obětí autohavárií je proto, že příliš mnoho lidí si myslí, že s autem si kupují patent na rozum a schopnosti Schumachera. Tací bývali vždy. Jen mívali víc zábran. Ty dnes pomalu mizí. Lidi mají v hlavě buď díru z reklam, na neotřesitelnou bezpečnost jejich prdítka, nebo víru v nezničitelnost, pro svůj vysoký posaz a tuny. A tak jezdí naprosto nesoustředěně a neadekvátně situaci. Můžeš dodržet všechny předpisy, ale když tě sejmou tihle, tak už si nech tesat hvězdy na náhrobek, protože ti si jen neťuknou. To je Hirošima. A pokud si sám sedáš k řízení s pocitem, že za své hvězdy si můžeš užít, tak si raději posluž autodromem na matějský. Tam máš šance jedna k jedné. Ale na silnici platí, že tě ochrání jen předvídavost kritických situací, abys nebyl ,,v nespravny cas na nespravnom mieste".
Presne to psal kolega nahore, posledni model rady 5 od BMW ziskal pouze 4*, jak se k tomu postavilo BMW? vydalo jednoduche prohlaseni, kde definuje, ze bezpecnost cestujiciho pro ne byla pri navrhovani vozu dulezitejsi, nez ziskani 5*. Nedokazu posoudit nakolik prihlizela k tomuto faktu Skoda pri vyvoji FII, ale nejakou vypovidaci hodnotu pro me zprava BMW ve vztahu k NCAP ma. Tim ovsem vubec nezpochybnuji zasluhu na postupnem a prekotnem tlaku na automobilky ve smyslu zvysovani pasivni bezpecnosti.
Nekdo nize pise, ze Fabie ma stejny pocet bodu v celnim narazu jako Opel Corsa. tzn ze Corsa je na tom lepe v bocnim narazu - nebyt toho bocniho zamku. Takze bych to nevidel tak zle :-!
No takze, to ze v celnim narazu je pod prumerem uz neni dulezite, radej opravime zamek, nez vyztuzit predek 😊 a 5 hvezdicek bude doma tak jako tak ;-\
Nevim, netvrdil bych, ze je nebezpecna, ale to ze je mene bezpecna nez konkurence, coz je ovsem relativni... :-!
Preco sem pchas auta, ktore nie su aktualne? Porovnavaj porovnatelne. Nikto nepovedal, ze vysledok novej Fabie je vyslovene zly. Ale nejde s dobou, zaradil sa dnes uz k podpriemeru. Porovnavat s rokom 2004 je scestne.
No troufnu si tvrdit, ze metodika Euro NCAP je zalozena na statisticky nejcastejsi zpusoby narazu pri nehode - napr: testuje se celni naraz z vetsim zatizeni pro ridicovu stranu - logicky me napadaji dva duvody: Vzhledem k tomu, ze ridicova strana je do cesty - je daleko vetsi procento celnich narazu takovych, kdy to proste vic schyta ridicova strana, za 2. na ridicovu stranu jsou kladeny ponekud vetsi naroky - ma tam vic veci o ktere se muze rozbit(volant, pedaly apod.) a na ridicove miste, jak uz to tak kupodiva byva sedi nejaky ten clovek mnohem casteji nez na strane spolujezdce. To byl jenom priklad, stejne je to i s bocnim narazem a testy se sloupem. Jsou to proste typove nejcastejsi narazy, proto se tak testuji.
Ke srovnani jinych testu: mam za to, ze Euro NCAP je myslim nejprisnejsi.
Ale jinak jim moc neverim 😊
Ke srovnani jinych testu: mam za to, ze Euro NCAP je myslim nejprisnejsi.
Ale jinak jim moc neverim 😊
přesně :yes: a navíc v praxi je civic bezpečnej až dost...Předminulej tejden jsem směrem na Budějovice stavěl u nehody nový CTR. Svodidla>strom>strom>betonovej sokl>sráz>střecha>střecha... Auto leželo třicet metrů od silnice. Před tím 40 metrů gumová stopa. Ten člověk kolem toho pobíhal a brečel, že má auto v háji. Nic mu nebylo. Podobně na tom bude i F2. 😉
Ano, presne tak. S vynimkou napriklad Korejcov, ktori vpohode priznaju, ze sa snazia iba vyrovnat zapadnym vyrobcom. Poslednou dobou vsak tiez jednym dychom dodavaju, ze uz sa im to dari. To nebola vytka voci skodovakom, to bolo konstatovanie. myslim ale, ze by malo byt vzdy dokonale podlozene aj realitou, co vzdy nie je.
tak nemôžem nesúhlasiť škode sa nova fabia nevydarila tak ako by sme si želali,ale nemôžem povedať,že sa nepodarila...predok s roomstra sa mi pači...šírka je určite aspoň pri pohlade na čisla zla,ale stači aj ked konkurencia je širšia viditeľne.stara podlahova plošina neni žiadny velky problem ...kvalita splastou to nemôžem hodnotiť zatial nemam skusenosti.zákaznici na západe maju vyššiu kupnu silu apreto si tam kupuju taketo auta mladi ludia a ne rodiny ,ktore si radšej zadovážia nižšiu strednu.u nas je to však tak,že su rodiny ,ktore tužia po novom aute a kedže nemaju na ine kupia si o triedu nižšie ake by potrebovali v skutočnosti.ja osobne by som si kupil z malich aut iba Grande Punto,alebo novu fabiu v kombiku,samozrejme ak by som mienil jazdiť aj na dovolenky mieril by som do nižšej strednej a to Ceed sportwagon,alebo Megane Grandtour
souhlas, az na jednu malickost: Musim se zastat predstavitelu skody, protoze, to ze jejich auto je nejlepsi ti s poteseni povyklada jakykoli jiny predstavitel jakekoli jine znacky. Je to jejich vira :-!
čekám, že výrobce promítne svoji technickou zaostalost za jinými výrobci snížením ceny votu v řádu desítek procent
..nevím, jediné, co je zcela jasné, je to, že konkurence (GP, Clio, Corsa a 207) nabízejí za stejnou cenu úplně nová auta, navíc větší, vybavenější a lépe ohodnocené v bezpečnosti. I když Škoda má paradoxně nižší mzdové náklady..
Tyhle automobilky jsou tedy podtatně větší než škoda. Jak paletou modelů, objemem výroby,... Už víš kam mířím?
Ciastocne mas pravdu. Su aj lepsie a bezpecnejsie auta. Aj tazsie, ktore tvoju Fabku rozbiju na padrt. Nestaci iba jazdit hlavou. Treba mat aj stastie. Zabudas, ze najviac obeti autohavarii je v tom nevinne. Proste v nespravny cas na nespravnom mieste. Smutne, ale je to tak.
Podla Teba kto jazdi hlavou, nepotrebuje hviezdicky. Nie si Ty tak trochu na hlavu?
Podla Teba kto jazdi hlavou, nepotrebuje hviezdicky. Nie si Ty tak trochu na hlavu?
Nejvíc mě překvapilo, že nepřišla kritika vůči střetu kolene se středovým panelem. Při testování jsem si o něj při prudším průjezdu zatáčky několikrát narazil koleno takovým způsobem, že slyšet můj komentář v Boleslavi, tak zapálí továrnu a jdou svářet koloběžky... 😄 Celkově jde ovšem o velmi dobrý výsledek, testy EURONCAP chápu spíš jen jako pokus o nastavení měřítek pro bezpečnost aut a pokus o napodobení nejčastějších nárazů. Nejdůležitější je schopnost karoserie absorbovat energii a zároven si udržet tvar. Nejvíc je vždy vidět z fotek a grafů zatížení. To Fábie splnila dle očekávání výborně. Jestli má čtyři nebo pět hvězd může být všem buřt. Hvězdy jsou pro lidi, kteří se nechtějí detailněji zabývat výsledkem testů a pak v neposlední řadě pro automobilky pro jejich PR. Nikdy jsem o koupi F2 ani F1 neuvažoval, jsou na mě příliš praktické a neemotivní, ale jako přínivci motorismu a patriotu teoretikovi mi to udělalo radost. 😉 😄 Je fajn, že až si mí aut neznalí přátelé koupí ekonomicky nejvýhodnější auto v Čechách, tak je nebudou v případě nehody zametat do kbelíku 😄
Zmier sa s tym a nevymyslaj vyhovorky, treba prijat fakty.
V Skode vedeli ze bude problem s dolnymi koncatinami a palubovkou, a nic s tym neurobili, tak im treba.
Ja mam Cee'd a dufam ze bude mat 5*, ked budu 4, budem nastvany a nebudem to skryvat. Myslim ze automobilky si nezasluzia nejake ospravedlnenia, ked umyselne setria na bezpecnosti zakaznikov.
Ale hlavne treba jazdit opatrne a predchadzat nehodam. Pekny den.
V Skode vedeli ze bude problem s dolnymi koncatinami a palubovkou, a nic s tym neurobili, tak im treba.
Ja mam Cee'd a dufam ze bude mat 5*, ked budu 4, budem nastvany a nebudem to skryvat. Myslim ze automobilky si nezasluzia nejake ospravedlnenia, ked umyselne setria na bezpecnosti zakaznikov.
Ale hlavne treba jazdit opatrne a predchadzat nehodam. Pekny den.
Jedno s druhym. Ak chybaju body, vzdy sa vyberie ta najmenej zavazna chyba. Za celny naraz by ani v pripade, ze by bola zamka vporiadku, neziskala Fabia plny pocet bodov. Hoci mozno by to na 5 hviezdiciek stacilo. Aj ked tie hviezdicky su dolezite skor ako marketingovy udaj. Vacsiu vypovednu hodnotu maju grafy a tabulky, ktorym ale nie kazdy rozumie. To mas jak s motorom. kazdy pozera, kolko to ma koni, a pritom to o samotnom motore prd hovori. Schopnosti motora ovela lepsie charakterizuje graf - krivka priebehu krutiaceho momentu v zavislosti na otackach. 😉
Tu by podla mna pomohol dlhsi cumak s vacsim priestorom na mozne deformacie a tym padom aj volnejsie ruky pre konstrukterov deformacnej zony. Kratky cumak je holt kratky.
Tu by podla mna pomohol dlhsi cumak s vacsim priestorom na mozne deformacie a tym padom aj volnejsie ruky pre konstrukterov deformacnej zony. Kratky cumak je holt kratky.
tak nevidim nič na obrane pokial tu niekto robi z fabie 2 nasilu nebezpečne auto...ako tu niekto pisal tak jedine nebezpečne auta su už len z Činy...pokial sa neporušila vyrazne štruktura karoserie tak nema zmysel robiť rozruch...pokial nemaš rad škodu tvoja vec,ja som fanušik jedinej domacej značky a ked sa to nepači tak si to nevšimaj...
Víš kde se vyrábí Corsa, GP, Clio a 207? Na Ukrajině nebo v Polsku určitě ne. To je ten problém, na kterej sem poukazoval v souvislosti s námitkou Jůry na to, že Škoda by nemohla garantovat, v případě úplně nového vozu, cenu pod 300.000,-Kč.. A jak to dělají právě tihle, výše uvedení?
Buď jezdi hlavou a zůstanou ti nohy celé, nebo nes..r k řízení. Mimochodem na motorce to je bez hvězd, a ani po čtyřiceti sezónách nemám pocit, že by mi chyběly. 😄 Jistěže je lepší auto, které z tebe neudělá sardel, když s ním praštíš. Jenže vždycky může jet někdo v něčem těžším a dorazit tě. V autě nakoupené hvězdy, jsou velmi relativní výztuha ega. Jistější je předvídat vlastní hlavou a nemotat se, kde to smrdí.
No tak vážený pane, vysvetlite mi, ako je možné, že nová Corsa, mimochodom líder triedy, dokázala mať cenu nižšiu ako minulá generácia a pritom je to zbrusu nové auto, nie ako Fóbia, hm? 😉 O bezpečnosti, jazde a ďalších veciach škoda vravieť...
"Bezne jazdenie"? Co je bezne jazdenie? A co nie je bezne jazdenie? Na to bezne staci mensia bezpecnost? Pri tom sa nemozes zabit? Trochu mysli nad tym co pises.
No tak vážený pane, vysvetlite mi, ako je možné, že nová Corsa, mimochodom líder triedy, dokázala mať cenu nižšiu ako minulá generácia a pritom je to zbrusu nové auto, nie ako Fóbia, hm? 😉 O bezpečnosti, jazde a ďalších veciach škoda vravieť...
neviem či som to pochopil,ale fabia II ma 4* len kvôly tomu zamku ne?? tak nevidim tam nič s nohami aj ked je vidno,že je tam pravdepodobnosť zranenia nôh dosť vysoka...
Ano, patri do skupiny najlepsich. Ze seba samu stavia na piedestal to som tak tusim nenapisal, a tiez som nenapisal, ze si robi taku reklamu. Staci si ale precitat nejaky rozhovor so zastupcom alebo clenom vedenia Skody a bude to jasne. Fabia 2 podla mna nemala v tejto podobe vobec prist. Za prve jej image spolocna predna cast s Roomsterom skor skodi, podobnost so Swiftom podobne. Podpriemerna sirka najma interieru jej skodi dost silne, palubovka je typicky nemecka, toto auticko by si namiesto prezentovaneho chladu zasluzilo jemnejsie a vabivejsie linie (a praktickejsie najma). Kvalita plastov sla tiez o nieco dolu a to vsetko obaluje staru techniku....teda vazne nic moc. Argument ze ide o auto do mesta absolutne neobstoji, u nas je to rodinny voz aj na dovolenku, a v zahranici na nom jazdia casto starsi ludia, ktori velke auto nechcu, lebo ho nepotrebuju, a tiez mladez, ktora na vacsie auto nema. Napriklad jak som videl v Nemecku, male Polo, Clio, ale aj Fabiu soferovali najcastejsie mladi, castejsie holky jak chalani. Takze ziadne auto do mesta, mozno pre niekoho, ale pre vsetkych nie.
Holt kazdej mame jiny priority. Tebe zajima zda budes na stovce o vterinu drive ci pozdeji, ci zda je auto krasavec. To pro mne je zase dulezitejsi, zda preziju karambol, pokud mozno bez zraneni. Protoze zustat s rozdrcenymi koleny po zbytek zivota na voziku, to ja bych se mozna skutecne radeji sel obesit.
Bravo je bohužel obdobný případ jako nová Fabka, používá spoustu techniky staršího modelu. Ale tu hvězdičku navíc získalo. Je to jen o tom chtít... 😄
Civic má taky jenom čtyři hvězdy. Nejdřív nás to Hondaře trošku zarazilo, ale určitě se z toho nepůjdu oběsit. Myslím, že problém Fábie je design a staré motory. Nebezpečné auta dnes produkuje jen Čína.
Ty jsi ty vysledky vubec nevidel. Podivej se na vysledky mereni na figurine a uvidis ten 1 bod. Zatimco u srovnatelne konkurence vyjdes pri celnim narazu na nohou nezranen (zelene nohy), Fabia ma ochranu nohou mizernou. Tak se ti klidne muze stat, ze s rozdrzenym kolenem uz toho moc nenabehas. To si pis, ze to potom jako zakaznik poznas a budes si drbat hlavu, proc jsi si neporidil za stejne penize vice bezpecne auto, prestoze jsi o problemu vedel, ale bagatelizoval ho.
4* a 5* nie je minimalny rozdiel. To si treba uvedomit. V cislach by to bolo 20%, ale to nie je realne cislo. realne je, ci budes mat po naraze nohy len zlomene, alebo o ne prides....
Asi si nerozumíme.
VW má automobilku jak vedle na Slovensku, tak na Ukraině a tak i v Indii a Číně.
Kde má sídlo, je v podstatě jedno, většinou tam, kde je to nejvýhodnější kvůli daním, nebo z historického hlediska.
Ano, Škodovka má jisté díly společné s koncernem, ovšem záleží na tom, kde a kdo je vyrábí, že?
VW má automobilku jak vedle na Slovensku, tak na Ukraině a tak i v Indii a Číně.
Kde má sídlo, je v podstatě jedno, většinou tam, kde je to nejvýhodnější kvůli daním, nebo z historického hlediska.
Ano, Škodovka má jisté díly společné s koncernem, ovšem záleží na tom, kde a kdo je vyrábí, že?
Někde jsem na tohle téma četl článek - právě v tom smyslu, že evropské automobilky "podvědomě" ladí bezpečnostní prvky podle metodiky NCAP. Já osobně se vždycky pokud možno zajímám i o další testy, u globálních značek nejlépe americké NHTSA, která má proti Evropě jinak nastavené priority. A opomíjené jsou testy zpětného rázu u hlavových opěrek, který dokáže člověku zlomit vaz, v lepším případě mu přivodit dlouhodobé poškození krční páteře i v nízkých rychlostech - tyhle testy dělá britská Thatcham a teprve v posledních letech na jejich dost děsivé výsledky začala automobilky ve vývoji reagovat, zejména různými systémy aktivních opěrek - na špici jsou (jak jinak) severské značky. 😄
tvoje snaha bránit Škodovku je dojemná, ale smiř se s tím, že Fábie má prostě nejhorší crashtest ve srovnání s evropskou konkurencí... Jak si to budeš interpretovat je tvoje věc, ale konstatování výše je holý, nezpochybnitelný fakt...
Byt dizajnerom, mat ulohu navrhnut novy dizajn, pri tom si "vyhodit z kopytka", ale zaroven s rukami zviazanymi volfsburgskym spagatom, tak asi uteciem. Z toho nic dobreho nemoze vzist. Nizkym predajom sa nedivim. Podla mna zamerny tah VW.
😁 10rokov dozadu tu jazdily nove auta čo dostavali 2* ako napriklad stara brava ,alebo escort na tom nebol o moc lepšie...renault vždy viedol...neviem 250tisic chceš od auta moc niekomu stači za taku cenu logan v "plnej palbe" s 3* a nevadi mu to ak si taky naročny tak sa pozri trošku vyššie,alebo si doobjednaj airbagi...
Musim rici, ze jako dlouholety Skodovkar jsem hluboce zklaman pristupem automobilky k bezpecnostni politice. Pocet bodu a zejmena "omlaceni" figuriny je viditelne podprumerem. Co model to problem v NCAP. Navic automobilka uz mela vsechna data z Roomsteru a mohla tak snadno napravit nedostatky. A Fabia mohla byt premiantem tohoto testu. Presto opet - problem se spodni casti palubky. Evidentne nepohli prstem aby tento problem odstranili. Bida.
ono od 1-3* je jasne ,že to auto je * a raddšej na nom nejazdiť,ale 4-5* je len minimalny rozdiel...je bolbosť degradovať auto len preto,že ma 4* kvôly porušenemu zamku dveri a pritom sa nič nestalo...napriklad keby S-class na NCAP teste nabural a mal by 4* len kvôly tomu,že sa otvoril kufor hned by to bolo najhoršie auto v segmente??
škoda stavia sama seba na piedestal? neviem osobne som si nikdy nevšiol nejake reklamne slogany typu my sme Škoda kto je viac...Ono nieje pochyb ,že Škoda Fabia patri medzi skupinu najlepších v tomto segmente to dúfam súhlasíš...Máš pravdu Logan a Aveo sa ani nedá zrovnávať,ale bral som to ako celu triedu nie len tych hornych mušketierou ,ktory tento segment ťahaju vpred.
Čo sa tyka toho vynovenia musim len súhlasiť ,že šetrenie nieje vždy na mieste ,osobne by som spravil Fabiu 2 radšej širšium,ale to už je neskoro...aj ked extrem ako P207 je už dosť...tak ono autmobilky to beru tak,že male auta su väčšinou vozidla do mesta ,druhe auta do rodiny a tak ich aj konštruuju a aj tento neduh tvrdych plastou spôsobujúcich zranenia nôh sa strati...
Čo sa tyka toho vynovenia musim len súhlasiť ,že šetrenie nieje vždy na mieste ,osobne by som spravil Fabiu 2 radšej širšium,ale to už je neskoro...aj ked extrem ako P207 je už dosť...tak ono autmobilky to beru tak,že male auta su väčšinou vozidla do mesta ,druhe auta do rodiny a tak ich aj konštruuju a aj tento neduh tvrdych plastou spôsobujúcich zranenia nôh sa strati...
Mám proti Škodovce dost výhrad, ale 4 body pro FII mě netrápí. Kdo se trochu zabývá metodikou bezpečnostních testů, ví, že 4 hvězdy jsou dnes něco jako základní přijatelná hodnota pro automobil moderní konstrukce. Pokud nahlédneme do archivů NCAP, uvidíme se 4* spoustu i docela prémiových současných modelů a nikdo se kvůli tomu nad nimi neošklíbá. Jiná věc je, že speciálně metodika NCAP evidentně potřebuje zjemnit, aby rozlišovala rozdíly v kvalitě na škále mezi dnešními 4-5*.
Ještě jiná věc je, že Škoda se kolem svých hvězd snaží chytračit, což jí opravdu neslouží ke cti. Roomster jak známo získal 5* napodruhé, přičemž Škoda mokrým hadrem ututlala skandál s chybně projektovaným vedením kabelového svazku s vitálními funkcemi, který se při čelním nárazu ustříhával. Pokud vím, ani se neobtěžovala vyhlásit svolávačku na dosud vyrobené kusy. U FII zase soustřeďuje pozornost na zámek u dveří a uhýbá před řešením léta kritizované nevhodné konstrukce palubky. S krásou designu to má společné velké kulové, s budováním prestiže značky velmi mnoho.
Další věc je, že testy NCAP nejsou vševědoucí dogma a je dobré doplnit je testy NHTSA (což Škoda jako regionální producent nemá šanci) a speciálními testy třeba hlavových opěrek od Thatchamu (kde škodovky zatím moc nezářily).
Ještě jiná věc je, že Škoda se kolem svých hvězd snaží chytračit, což jí opravdu neslouží ke cti. Roomster jak známo získal 5* napodruhé, přičemž Škoda mokrým hadrem ututlala skandál s chybně projektovaným vedením kabelového svazku s vitálními funkcemi, který se při čelním nárazu ustříhával. Pokud vím, ani se neobtěžovala vyhlásit svolávačku na dosud vyrobené kusy. U FII zase soustřeďuje pozornost na zámek u dveří a uhýbá před řešením léta kritizované nevhodné konstrukce palubky. S krásou designu to má společné velké kulové, s budováním prestiže značky velmi mnoho.
Další věc je, že testy NCAP nejsou vševědoucí dogma a je dobré doplnit je testy NHTSA (což Škoda jako regionální producent nemá šanci) a speciálními testy třeba hlavových opěrek od Thatchamu (kde škodovky zatím moc nezářily).
Přesně tak, 32 bodů je slušných. Koukněte se na ostatní oblíbená auta: C3 28 bodů, Panda 20 bodů, Fiesta 25 bodů, Jazz 25 bodů, Getz 25 bodů, 206 25 bodů, 307 30 bodů, dokonce 407 pouze o dva body víc 34, Clio 33 bodů, Octavia 27 bodů, Golf 33 bodů. Zkrátka je to slušný průměr a nebýt toho problému se zámkem, měla taky 33 a pět hvězd. Takže pro marketing špatná zpráva, ale pro majitele nic tragickýho.
Přesně tak, 32 bodů je slušných. Koukněte se na ostatní oblíbená auta: C3 28 bodů, Panda 20 bodů, Fiesta 25 bodů, Jazz 25 bodů, Getz 25 bodů, 206 25 bodů, 307 30 bodů, dokonce 407 pouze o dva body víc 34, Clio 33 bodů, Octavia 27 bodů(!), Golf 33 bodů. Zkrátka je to slušný průměr a nebýt toho problému se zámkem, měla taky 33 a pět hvězd. Takže pro marketing špatná zpráva, ale pro majitele nic tragickýho.
4* je podprumer ve srovnani s aktualnimi konkurencnimi modely. Ano je to prumer ve srovnani s 10 let starymi auty. Ale to snad neni nic, s cim bych se mel pri nakupu noveho auta za 1/4 milionu spokojit.
Nějak ste "zapomněli" uvést, že toho výsledku Růmstr dosáhl až po opakovaným testu, když ten první byl propadák. A o chování Škodofky v téhle kauze rači pomlčím. :no:
"Škodovka má díly společné s celým koncernem, takže by to mělo vyjít ještě levněji, navíc je zde levnější pracovní síla"
Vážně si myslíš, že A2 porovnával ČR s Ukrajinou a ne s Německem - tedy sídlem KONCERNU? A nedrblo ti? >😁
Kterápak automobilka koncernu sídlí v Polsku nebo na Ukrajině? Možná jich má VW víc a já o nějaké nevím. >😁
Tak tos ještě mohl zmínit Indii.
Vážně si myslíš, že A2 porovnával ČR s Ukrajinou a ne s Německem - tedy sídlem KONCERNU? A nedrblo ti? >😁
Kterápak automobilka koncernu sídlí v Polsku nebo na Ukrajině? Možná jich má VW víc a já o nějaké nevím. >😁
Tak tos ještě mohl zmínit Indii.
no dobre majú v priemere o 2 body viac takže ty ako zákazník ako to pocítiš? kedy to pocítiš? ked nabúraš v 120kmúh rýchlosti tak ťa nezachráni ani clio,207,punto,yaris a ani Corsa...vpodstate ako tu bolo spomínane tak ono v tom neni žiadny rozdiel naburaš v 207 odreš si koleno,nabúraš vo Fabii narazíš si koleno nevidim v tom žiadny rozdiel.majú 5* tak fabiu deli od jednej hviezdičky možno vadný zámok dverí to znamena jeden bod ,plus tie dvere ostali stale zavrete takže teoreticky sa da povedať,že získala 5*,ale zámok odratal ten jeden a ma 4.Keby sa tie dvere otvorili tak neni očom ,ale so pribuchnutymi dverami sa da normalne jazdíť bez tho aby sa neotvorili a tym su aj bezpečne.
Klasická diskusia , keby Fabia získala s prehľadom 5* tak škodováci by písali ódy na bezpečnosť novej Fabie, že je to voz ktorý nemá chybu, je max. bezpečný, proste naj. Keď získala 4*, tak výsledky Euroncap sú skresľujúce, 4* úplne stačia , aj tak to nie je smerodajné .... .
Ve sve tride, v porovnani s novymi modely konkurencnich znacek je to PODprumerne bezpecne auto, protoze prumer je 5*. Ze je prumerne jako nekolik let stare auto? No jo, ale kdyz si kupuju novy, za nemale penize, tak snad chci aby na tom bylo lepe nez to co mam ted. Jinak koupe noveho auta postrada smysl.
"každé další auto ze Škodovky bude mít za 5"
To jsi psal určitě i pod Roomstera, viď? >😒] >😒]
Srovnáváš Fábii s 10 let starými ojetinami? Dobrý!!! >😒] Možná by na tom Škodovka mohla postavit kampaň😒br /> "Nová Škoda Fabia - v deset let sraré ojetině dopadnete hůře!" >😁
To jsi psal určitě i pod Roomstera, viď? >😒] >😒]
Srovnáváš Fábii s 10 let starými ojetinami? Dobrý!!! >😒] Možná by na tom Škodovka mohla postavit kampaň😒br /> "Nová Škoda Fabia - v deset let sraré ojetině dopadnete hůře!" >😁
Nie je to zavadzanie. Skoda samu seba stavia na celo, medzi najlepsich. Preco porovnavat bezpecnost s Loganom alebo dokonca Aveom? Z lidrov triedy je na chvoste, resp. krajsie povedane nie je na cele. Jasne, casto novy model stoji na zakladoch stareho. Ale nie vzdy v tak markantnej podobe. Vacsina dielov sa upravuje, vynovuje, casto zvacsuje a spevnuje. Pripadne sa preberaju prvky z predchadzajucej generacie o triedu vyssieho modelu. Myslim, ze na tej bezpecnosti trochu viac popracovat mohli. Zranenie noh vodica od tvrdych plastov palubovky je stara bolest, taka stara, ze by jej mohli (vsetci, nie len Skoda) venovat viac pozornosti. Takze co sa tyka tohto, keby som mal jazdit Fabiou, citil by som sa v nej lepsie, keby som vedel, ze take nebezpecenstvo nehrozi. Jasne, ze pri 90km/h naraz pravdepodobne neprezijes, ale to by si neprezil ani v tanku, museli by ta zoskrabovat z panciera...
a protože BaracudaJ by radší seděl v BMW než ve Fiatu, ztrácí hodnocení crash-testů na významu
image je nejlepší airbag >😁
image je nejlepší airbag >😁
To neni az tak pravda. Vsechny automobilky, ktere prisly s vozy teto kategorie v poslednim cca roce a neco dosahly 5* - Clio, Corsa, Punto, Yaris ... To jsou konkurenti Fabie.
presne tak inak to nemá žiadny smerodatny údaj,lebo ide o to ako sa nabúra a tak vela iných faktorov ,ktore NCAP nenasimuluje...ale viac menej by som to videl tak,že male auto by malo mať 4* a vyššie potom vyššie kategorie samozrejme lepšie na tom...aj tak to však zákazník pocíti až pri samotnom náraze.
Koukám, že si tu zase honí ego (a kdoví co jiného) spousta antiškodovkářů. No tak si to chlapci užijte - je to poslední příležitost - protože každé další auto ze Škodovky bude mít za 5.
P.S.: a nenatlučte si čumáky v těch vašich desetiletejch vojetinách - páč dopadnete zaručeně hůř, než kdyby jste seděli v této "nepodařené" fábce 😉
P.S.: a nenatlučte si čumáky v těch vašich desetiletejch vojetinách - páč dopadnete zaručeně hůř, než kdyby jste seděli v této "nepodařené" fábce 😉
Lenže hlavná konkurencia Fabie II ako nového modelu na ďalších x rokov je Clio, G punto, Corsa, P 207, Yaris a tieto majú bez výnimky všetky 5*, nehovoriac o tom , že niektoré sa už pekných pár mesiacov predávajú.
Jeden bod. Bodík, který je pro někoho hranicí mezi bytím a nebytím. Ale rozhoduje tento bod o skutečné bezpečnosti vozu? Je tento vůz v reálu pro svou posádku nebezpečný?
A teď trochu k zamyšlení. BMW 5, crashtest z roku 2004, 29 bodů, tedy hvězdy. Pochybuje však někdo o bezpečnosti tohoto vozu. Kdo z vás by při nárazu seděl raději v Puntu než BMW 5? U mě je to jasná volba.
A teď trochu k zamyšlení. BMW 5, crashtest z roku 2004, 29 bodů, tedy hvězdy. Pochybuje však někdo o bezpečnosti tohoto vozu. Kdo z vás by při nárazu seděl raději v Puntu než BMW 5? U mě je to jasná volba.
jasne v podstate ide len o to ako spravne nabúrať a 4* je dosť slušný priemer...ked vezmeme do úvahy,že polovica tych čo sem prispieva jazdi na starších autách,ktore maju 3 možno aj 4* tak je to dosť...nadavať vie každy,ale aj tak nechapu...
"Nebezpecna struktua pristrojove desky" - to neznamena nic jineho, nez ze se vyrobce vedome rozhodl ocesat model na ukor bezpecnosti aby vice vydelal. Obycejny plastovy kryt spodni casti desky v cene par desetikorun proste neprosel ekonomickym oddelenim a byl vyskrtnut jako zbytecny naklad - tak tady to mate. Mimochodem hovori se o pouhem jednom bode, ale podivejte se na detailni znazorneni jak byla "pomlacena" figurina. To je vyrazne horsi vysledek nez nejblizsi konkurenti. To je teda velky prusvih.
Krásne si to napísal treba povedať 😊 Skutočne je pravda,že to čo je overene a čo vlastne dobre slúži ešte aj dnes netreba meniť. Ono všetky automobilky len prepracovali podvozkove plošiny svojich modelou ajediny rozdiel je v tom ten,že sa tým nepochválili.5* je dnes už akási povinnosť,ale ani tých 5* ti nepomôže ked v 90km/h rýchlosti nabúraš do stĺpa...Možno to dava akýsi pocit bezpečia,ale neviem myslím,že pre pocit bezpečia mi stačia aj 4 hviezdy...a nemal by si neprávom zavádzať ostatných Fabia II neni na chvoste čo s a týkka bezpečnosti zdaleka...čo také Aveo 2*,Logan3* zbytok ma 4* par a potom 5*
Nesmysly. Levnější pracovní síla? Bejvávalo.
Další generace bude postavena na novém podvozku, tento přesluhuje z první Fabie. Tedy to bude úplně nové auto.
Další generace bude postavena na novém podvozku, tento přesluhuje z první Fabie. Tedy to bude úplně nové auto.
no, upřímně bych od Brava taky čekal ještě lepší výsledek než dolní hranici pro 5*. Nicméně ty hvězdy má a o to v marketingu jde, že...
Co jiného čeka od Wolfa. Demagogii a oslavování Fiatu. Desing subjektivní, také nejsem unešen. Posuzovat spolehlivost u vozu, který se teprve nedávno začal prodávat je až dětinské. Nízké prodeje jsou relativní. To se posuzuje až minimálně pro roce, takže bych to nedramatizoval. Jen by to chtělo být více objektivní než se snažit být populární!
O nove Fabii jsem prestal uvazovat, jakmile jsem ji videl nazivo ze zadu. Takze me 4 hvezdy netrapi. Ale i tak to je slusny vysledek, bezpecnejsi jak 90% aut¨, ktere u nas jezdi. Videl jsem jak Fabia prvni generace praskla do Primery P11 a totalne ji roztrhala.
Aha, tys to rozstřelil, a jinde to dělají jak? Škodovka má díly společné s celým koncernem, takže by to mělo vyjít ještě levněji, navíc je zde levnější pracovní síla, ale to z designem nesouvisí, v něm i v prostoru (teď též v bezpečnosti) všichni konkurenti unikají a v další generaci to bude jěště markantnější.
No to máš pravdu avšak len čo sa tyka čelneho nárazu...bočný náraz má fabia lepší...inak nebolo by odveci pripomenúť,že Punto v spomínanom teste malo 3dv karoseriu čo sa iste podpísalo aj na pevnosti...inak pozri si crashtest noveho Brava ma o bod navyše v čelnom oproti Fabii takže unikol 4* len náhodou...
Jeden chybějící bod je nepodstatný, jedna chybějící hvězda je však špatná a to především z pohledu marketingu! Škoda... a jestli o ten bod přišli opravdu kvůli záhadě na zámku, tak je to tuplovaná škoda ;-\
Asi si nikdo neuvědomuje co je ot vyrábět auta?😄 Kdyby udělali fábii jako zcela nové auto... obavam se že by cena šla dost přes 300 ... to už by si všichni rozmylsleli kupovat, na autech prostě musí být stejné komponenty aby nebylo nákladné a nebo by museli přesunout výrobu do číny a z Ml. boleslavi udělt jedno velké nezaměstnané město... ak už si to konečně uvědomte a nepište h..adiny o dělání aut. Z vaším přístupem by škodovka zkrachovala za rok. Co se týče vw politiky... výhoda je že němci si vždy raději koupí golfa než octávií, to je jediné štěstí vw😄 😉
... je tady [odkaz] . Můžete si to srovnat třeba s Puntem - to je tady [odkaz] . K pěti hvězdám sice chyběl "jen" bod, ale dle podrobnějších výsledků je vidět, že figurína ve Fábii dostala zabrat podstatně víc než v Puntu... Opravdu se nabízí otázka, co nového vlastně tato "nová" Fábie zákazníkům přináší... Takže dnes Škoda :no: :no:
Docela bych se zamyslel nad crash testy Euro NCAP co do bezpečnosti automobilů a jejich vývoje. Přijde mi, že kolem hvězdiček ja tak obrovský humbuk, že automobilky prostě postaví vůz hlavně s ohledem na metodiku NCAP a hurá proti sloupu. Zajímalo by mě nějaké "komplexnější" srovnání a nebo vždycky bouráte na "řidičův předek" v 65km/h atd... Netvrdim, že myšlenka jednotného hodnocení bezpečnosti je špatná, ale věřím, že může být čtyřhvězda bezpečnější než pětihvězdičkový král.
Věděl jsem to od chvíle, kdy jsen ji poprvně spatřil, otřelý design bez nápadu, s převzatou přední částí a přístrojovou deskou, zadní část nevzhledných proporcí připomínající neotesaný kvádr 3:4 na malých a úzkých kolech, navíc s ambicemi na 5 hvězdiček... tohle není trefa do černého. TOHLE JE TREFA DO SLOUPU ZA 4 HVĚZDY.
Za boční náraz uděluje Euro NCAP nejvýše 16 bodů, další 2 body může model získat za další test, při kterém auto naráží na kůl bokem. Celkem tedy nejvýše 18 bodů (Roomster, Corsa).
Špatné, špatné a špatné, u vozu, který bude minimálně dalších 7 let v prodeji bych čekal 5 hvěz jako minimum s tím, že jakmile bude přepracována metodika NCAP, tak získám hvězdu šestou.
Hrozný design, podprůměrná spolehlivost v rámci třídy, nízké prodeje, toť realita (na Vlkohrad bych to nesváděl). Uvidíme jak z toho vybruslí brouk PYtlík vzorný to žák Pepíčkův... >😒]
Nedělal bych z toho vědu. Je to průměrně bezpečný auto. Bod sem, bod tam, špička to sice není, to ale asi nikdo nečekal. Žádný drama. Teďka jsem četl v Carautu, že jeden redaktor šel asi 8x přes budku se starším Mondeem ST 220, a píše tam, že mělo v roce 2002 čtyři hvězdy. Samo že jel jako kanec v dlouhým táhlým >😒] , a nic se mu nestalo. To jen pro srovnání. Nerad bych navozoval pocit, že netřeba dalšího vývoje a že 4* stačí už navždy, ale aktuálně to asi stačí pro běžný ježdění.
Jedno slovo se mezi lidmi ve Škodovce vyslovuje s kyselým obličejem a poněkud trpce. Volkswagen je v Boleslavi kuriozně možná ta nejméně populární značka mezi lidmi z vývoje, což mám potvrzeno právě od takového člověka. Velmi úzká a plodná spolupráce s vývojovým oddělením Audi nemůže dohnat zásahy krkavčí matky z Wolsburgu, kde nebe září hvězdami NCAP jako vysoké pece na Kladnem. Ale co s tím? Nic. Je to o stálém boji mezi tím, co by jeden chtěl a druhý povolil. Proto nejsou na ostudně čtyřhvězdičkové Octavii zpomalovače madel nad dveřmi a proto je nová Fabia v oblasti bezpečnosti provozu nedotažená.. Roomster nemá v řadách VW přímou konkurenci, tam bylo politicky možné nechat Boleslav vyvýjet, u Fabie už to je o něčem jiném.. Ostatně Fabia dělá Škodovákům vrásky i prozatím nízkými prodeji.. snaha designově si vyhodit z kopýtka se jaksi minula účinkem a pár lidí na severo-východ od Prahy má špatné spaní... Jestli on to ten Folks trochu nepřehání. :-!
"Za boční náraz tedy má Fabia 15 bodů z 16 možných."..."Celkem získal Roomster za ochranu dospělých cestujících 14 bodů (čelní náraz), 18 bodů (boční náraz) a 2 body za přítomnost připomínačů nezapnutých bezpečnostních pásů." pri teste corsy uvádzate😒br />
"Nová generace Opelu Corsa získala za čelní náraz 15 bodů tedy 94 procent, za boční potom 18 bodů, což znamená 100 procentní výsledek.
Aky je plny počet bodov za bočný náraz, 16 alebo 18.. alebo je to inac??
Aj ked s najvačšou pravdepodobnostou pri opakovanzch testoch už získa 5*, som trochu sklamany
Aky je plny počet bodov za bočný náraz, 16 alebo 18.. alebo je to inac??
Aj ked s najvačšou pravdepodobnostou pri opakovanzch testoch už získa 5*, som trochu sklamany
Co na tom, ze vsetko zostalo stare, komplet podlahova plosina, ustrojenstvo, celkovo konstrukcia. Co na tom, ze bnovy je len dizajn. Ten predsa robi auto. Nova Fabia je skratka nova punktum. Ved naco menit to, co je dobre? Toto vsetko sme tu uz poculi. A toto vsetko tiez moze za 4 hviezdy. Nepomoze zlahcovanie, ze na 5 hviez chybal jediny bod. Jediny bod, ale dolezity. Inak by ho nestrhli. Okrem chvalenia noveho modelu, vyzdvihovania jeho vlastnosti (z ktorych niektore podla mna jednoducho nema) a pozitivneho stimulovania buducich zakaznikov by tvorcovia nemali zabudat aj na ine aspekty. Napriklad na to, aby ich tvrdenia boli vzdy podlozene realitou. A aby Fabia bola skutocne na spici, aj v bezpecnosti. Nie na chvoste. 😄
Z boku musí být tvrdá, když použili na kšilt (střechu) osmičku plech... . A co na to GU GU a designový skvost? Milý GTI, není škoda, že Škoda spíš vsadila na stvoření designového skvostu než na bezpečnost a praktičnost vozu? Hm, co ty na to? Já vím, už mlátíš do kláves argument: "Stačil jeden jediný bodík a měla by 5*". Kdyby byly někde ryby.....tak by to na Vánoční tabuli "vonělo" jako v toi toi. >😁 >😁 Zatím pa, brouku,můj Princi prérií, apoštole mých dnů. Měj se želvičko houževnatá. 😄
Az na to,ze je oskliva jak noc, draha jak svina, a v bezpecnosti 4 roky zpatky ja to perfektni auto 😊
Az na to,ze je oskliva jak noc, draha jak svina, a v bezpecnosti 4 roky zpatky ja to perfektni auto 😊
Takze i tentokrat to bude 5 hvezd az napodruhe? Skodovka fakt vali! Ten zamek je mozna jen nahoda, ale stret kolen obou figurin s palubkou je ve skutecnosti hlavnim problemem proc ma Fabie "pouhe" 4 hvezdy. Nejvyznamnejsi konkurence skody ma proste 5. Schvalne by me zajimalo, jake chytre argumenty, nebo spis demagogie, pouziji mistni skodofilove...