Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Mercedes-Benz DiesOtto: budoucnost zážehového motoru již ve Frankfurtu

71 komentářů

SpiderJ
Nejlepší je Ferda!
SpiderJ
:yes:
Forever Germany!!! :yes: :yes:
Falco
Mercedes se poslední dobou zvedá a opět miří na technickou špičku, ono mu nic jiného ani nezbývá...Lexus a BMW by ho zadupali do země!!
Na S klasse sice nemam ani nahodou ako student, ale keby som niekedy o nej rozmyslal tak bez debaty to musi byt aspon S500/S600. Ten motor k tomu proste patri, bud nanho mam alebo kupim hondu legend, S320 je uz malo 😊
Tak isto, ako by som nikdy nekupil mustanga so 6valcom
Nejlepší z nejlepších
Ricardo
Co by na to asi řekl František Diesel? >😁
nechapem vas. Akoze aby auto bolo auto musi mat zasadne V laebo prinajmensom V6 zeruci minimalne 10litrov?
SpiderJ
jééé, to jsme dělali taky >😁 >😁 >😁 Proti fichtlu je Mercedes hadr... Nojo, jenže to by ten tlak musel být naprosto neuvěřitelný, aby klesla zápalná teplota..... 😲
SpiderJ
To máš recht, ale tradice je tradice.... Snaží se ukázat, že nejvyšší modelová řada má vždy ty nejlepší vychytávky (tím pádem se vyplatí kupovat to nejlepší)... 😄
Benzin potrebuje priblizne o 25% vyssi tlak/teplotu aby sa samovznietil oproti nafte. To take strasne pri novych materialoch nie je. Strednodoby horizont je kde ako, niekde to znamena 3-6 rokov, niekde 5-10. To tiez naznacuje ze este nemaju vsetko vychytane, nechavaju si dost casu pre pripadne komplikacie.
Ricardo
To teda nevím. V E-Klasse by to mělo význam větší, dokonce by s takovým motorem to auto bylo reálně prodejné.
Něco mi říká, že to bude v kompresním poměru. Pokud stlačíš palivo a vzduch dostatečnou silou, vznítí se i benzín bez svíčky.
(Obráceně to jde někdy taky. Vzpomínám si, jak jsme jako malí kluci nalili do fichtla naftu a ředidlo 1:1 a jelo to taky 😊 )
:yes: :yes: :yes:
Aby samovznítili benzin tlakem tak to bude hodně namáhané ten motor. Na to bude potřeba hoodně velký tlak. Ale jako princip to zni slušně. A pokud jsem správně četl tak tam bylo napsáno, že v autě o velikosti S classe by to mělo spotřebu 6 litrů ne že to budou dávat jen do eSka. A ocenil bych kdyby mi někdo osvětlil pojem střednědobé období. A spolehlivosti bych se nebál jelikož už ten motor mají vyvinutý a do prodeje to půjde až za pár let tak si to podle mě dobře otestujou. Přece taková značka jako MB nevypustí bez rozmyslu nějaký šmejd.
SpiderJ
Mno, ale vyšší prodeje širším masám musí stejněcnakonec zvítězit... 😉 (myslím tím Sklasse vs. A+Bklasse nikoli Esko vs.Logan) Chvíli to bude trvat, ale je pravděpodobné, že nakonec bude "dostupný" 😉
SpiderJ
>😁 >😁 >😁
No jo, ale s takovymhle pristupem by nemelo cenu vyvijet nic noveho. Kdyby vsichni uvazovali tak jako ty, myslis, ze tu dnes budeme mit obri tv do beznych domacnosti nebo treba i jen blby ABS? Absolutne nekonstruktivni uvazovani...
Otta Benz >😁 dost good
Otta Benz >😁 dost good
Tak ja neviem kto bol Otto Benz... Mozno este Karl Benz... To Otto je tam z mena Nicholaus Otto - "vynalezca" stvrtaktneho motora. Nemci zvyknu slovami Otto motor oznacovat stvortaktny zazihovy motor. A zase Diesel motor je 4-taktny vznetovy motor.
Tak ja neviem kto bol Otto Benz... Mozno este Karl Benz... To Otto je tam z mena Nicholaus Otto - "vynalezca" stvrtaktneho motora. Nemci zvyknu slovami Otto motor oznacovat stvortaktny zazihovy motor. A zase Diesel motor je 4-taktny vznetovy motor.
V tom saabe to bolo riesene tak, ze ta hlava sa naklanala na specialnej pake... Ale asi to mechanicky nerobilo dobrotu, tak preto sa to neuchytilo.
stačí se trochu zamyslet a je jasný v čem je problém... vše se odvíjí v reálném světě, kde jsou výrobní tolerance motoru v pátek před dovolenou, elektroniky od italských subdodavatelů, dobné mušky bzučící v softu, špatný den u pumpy Kradex sro s bandou H20 uplně gratis a pod... věřím, že ten motor funguje špičkově za ideálních podmínek, ale než půjde do ulic... stačí vzpomenout elektronické brzdy... taky byly fajn při testech... a pak to málem položilo fabriku 😒
RS
musí se zaplatit vývoj + logický marketingový tah... nové a dobré = drahé 😉
Ano, bohuzial GM skrtol Saabu financie a projekt sa zastavil. V r. 2001 Saab tvrdil, ze do 5 rokov to mohlo byt v serii.
SpiderJ
to já si to představím rád.. 😉 ale v autě za cenu Sklasse?! Radši si to budu jen představovat 😄
SpiderJ
jo 😢
SpiderJ
Dík, to zní logicky..Jen mi pořád chybí do skládanky právě ten princip toho "samovznícení" tak, aby to bylo energeticky účinnější než zážeh.... 😒
Zkoušel to saab a dosahoval s tím neskutečných výkonů. Ovšem na realizaci nedošlo.
SpiderJ
To je až nechutně pravděpodobné >😁 i když těžko říct, proč by měla být jeho výroba dražší, než u normálního turba s přímým vstřikem a var. časováním... 😲
SpiderJ
Protože S klasse byla vždycky model, na kterém Mercedes prezentoval zásadní novinky? 😉
SpiderJ
zkusím si o tom něco zjistit a pak se uvidí 😉
SpiderJ
Rychlá auta zas tak ne...spíš tím bylo míněno kvalitní vybavení služeben, vozů, radary, elektronika atd atd atd..všechno, co by tomuto povolání zvedlo prestiž a dovolilo zpřísnit měřítka pro výběr policistů, jelikož by bylo víc uchazečů, než volných míst...
V praxi to bude uplne inak. (cisla spotreby, spolahlivost, zmena kompresneho pomeru-realizacia len mechan. princip)
ten chudák se tak snažil, aby nevyrobil žádný průšvih, že raději nic nedělal ;-\
a co si myslis ze ti dodava stavu do tveho auta ? je to proste starter a alternator v jednom. To uz delaji i jine znacky. Drzim palce Mercedesu aby se jim zadarilo stejne jako prosazeni technologie common-rail. :yes:
RS
Důvod vidim v ceně. Ten motor určitě nebude za hubičku a Áčko za 1,5M by si asi nikdo nekoupil 😉
Připadá mi tu hafo lidí fakt paranoidní. Co je na tý zprávě k neuvěření? Technický provedení? Princip je snad jasnej, gdo byl Otta Benz snad taky, čísla zní fakt sqěle a odkaz na S-klasse taky hraje do karet, tagže co vám vadí? GO MERCEDES GO
Uvidíme v reálu :yes:
BaracudaJ
Generátor má i BMW, třeba u řady 3 nebo 5. Při brždění dodává el. energii do sítě.
BaracudaJ
Nedávno motor kombinující principy benzinu a nafty představil i VW, prezentoval to v Touranu. Motor měl označení CCS ( Combined Combustion System) Vyšlo v Autotipu. [odkaz]
lorenzlubos
Takze taka Fabia HTP by sa v pohode mohla zmestit do 3 l/100km pri zapnutej klime! 😉 :yes:
BaracudaJ
Ano, taky si vzpomínám, byl to Saab. Vyšlo to v Automoto revue, už je to nějaký pátek. Tady je odkaz.
[odkaz]
Nedovedu si predstavit, ze bych tankoval benzin, jezdil za 6 litru a mel 250 koniku. Pekny
Ty vole, S180? 😐
Bárt
Tak třeba Mazda zkoušela Millerův cyklus, což je změna kompresního poměru skrz pozdější zavírání sacích ventilů. Taky jsem kdysi četl něco o tom, že někdo e😜erimentoval ne se zvedáním hlavy válců (což mimochodem dobře funguje u kompresorů jako přetlaková ochrana...), ale s pohybem klikové hřídele (ne rotačně, ale jakoby hýbali klikovkou i s ložiskama). Ale bohužel jsem zapomněl, kdo to zkoušel...
kompresni pomer? Priblizit please
úžasné-na tohle přišel můj syn s javou 555 už před 10 lety-a to nemá prosím vstřikování
no ten variabilni kompresni pomer tusim zkouseli ve VW na golfu a resilo se to tim, ze v hlave byly nejaky komurky, ktere se oteviraly a uzaviraly dle potreby
Sorry za pravopis. Samozřejmě nemýlím.
Zážehový čtyřválec 1,8 l je přeplňovaný turbodmychadlem, má přímé vstřikování paliva do válců, variabilní ventilový rozvod, hybridní modul s integrovaným startérem/generátorem a variabilní kompresní poměr.

Pokud se nemýlým, tak variabilní kompresní poměr zkoušel Saab. Ale nic z toho nebylo. Si hlavně nedovedu pořádně představit jak se bude zvedat a klesat hlava válců.
Sice vubec netusim jak to muže premávat ale zní to pěkně pěkně. :yes:
Vývoj techniky k tomu dospěl až teď. Evoluce - nikoliv tvoje revoluce z ničeho.
Kdyby dali policajtům lepší techniku (předpokládám, že jsou myšlena rychlá auta?), tak by se v první řadě pozabíjeli ty policajti
Já si myslim, že klíč je hlavně v tom přímým vtřiku - elektronika umožňuje snímat spoustu veličin najednou a zároveň tam vrznout ve správnej čas správný množství. Když se něco zapaluje v jednom bodě, tak to zřejmě nebude tak dobrý, jako když se něco samovznítí - prostě v celém objemu.
cuisine
tak to je zajmavý ... jen tak dál ... nejen vymýšlet nové prvky výbavy ale i takovéhle "drobotiny" :yes: 😄
Ricardo
Je to divný. Hlavně nechápu proč se zabývají v této souvislosti zrovna S-Klasse....
Mám takové zlé tušení, že ti to asi v této chvíli nikdo neobjasní. Ale až ten motor udělají, tak se o tom určitě dočteš. Zatím to pusť z hlavy 😄

A myslím, že vývojářům mercedesu jsou tvé pochybnosti úplně lhostejné 😄
To je jako tech 1000 pravniku na dne more, proste dobrej zacatek >😁 >😒] :yes:
SpiderJ
Mno, vyhodit tak čtyřicet zaslepených, bylo by líp... Kdyby navíc dali řadovým policajtům víc peněz, lepší techniku a nechali tam jen ty, co si to zaslouží, aby povolání policisty mělo větší prestiž a začali se k nim hlásit lidi, co něco umí.... To by bylo! 😉 Ale konec snům, aspon něco.... 😄
Okamzity ucinek to urcite mit nebude, ale dobre to je! Tenhle zaslepeny dopravni policajt byl uz k nesneseni *blijici smajlik*
SpiderJ
Tedy přinejmenším to zní zajímavě: přímý vstřik, variabilní časování, přeplnování a ještě k tomu Otto.. Mercedes ukazuje, že nehodlá držet prvenství jen v radarových tempomatech a luxusní výbavě. Tomu se říká revoluce. Jen mi nějak nejde do hlavy princip Otty. Jakto, že se jim podařilo udělat účinnější motor s principielně nesmyslným zapálením, o kterém si od dětství myslím, že se k benzínu nehodí? Ledaže by ho jenom shořelo mín díky tomu, že bez svíčky hůř hoří. Pak ale nechápu, že je to i čistší režim, nedokonalé spalování by totiž obecně nemělo být ekologičtější...Zajímala by mě komprese při který začne benzín samovolně hořet. Je to už nějakej rok, co jsem se učil fyziku a chemii..
ne bez baterek, MB zakaznici nemaji zajem jezdit z tramvajkou ale chteji skutecne auto bez plneho kufru baterek- ktere jeste musis za hodne penez menit.
SpiderJ
Zpráva je to dobraá, ale stejně to nepomůže... 😢
takže i MB hybrid a jen tak mimochodem. >😁 :-! Je to tak,co by tam dělal starter a generátor? To jsou šašcia ještě střednědobej horizont... >😁 >😒] >😁
Zní to tak jednoduše, že mi příjde divné, že s tím přišli až teď. Zajímalo by mě, proč to nešlo už dřív...
Zní to opravdu fantasticky. Jen jestli to není zpráva, která má zvýšit cenu akcií, a to v krátkodobém horizontu. 😄
Kouknete na link. Dobra zprava. [odkaz]
Nezda sa mi. Skor to myslia tak ze to bude mat spotrebu dieslaku 1,8l, krutiaci moment tiez z dieslaku, ale bude to spalovat benzin :-!
... to ale bylo s hybridním pohonem ne? ... čili za podpory elektromotoru?