Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektromobilita

Zpět na článek

Kanada si nalinkovala přechod k elektromobilitě. Malému zájmu lidí navzdory

34 komentářů

Arese
...pokud se Západ rychle neprobere, bude progresivistickou soldateskou zcela ekonomicky zničen a zotročen!!! 😲 :no:
speedfred
budete ale musieť. Čo mi to len pripomína?
Ľud možno nejaké prachy ušetrí ale mi zatiaľ vymyslíme ako Vás o ne (daňami) obrať aby ste mali 💩
Arese
😒] No, co si to dovoluješ! Na takovéto "nekorektní" a "znepokojivé" otázky místní elektrofanatici nechtějí odpovídat! 😄
cjoctavian
Staci sa pozriet co s Europou stvara Brusel a stupidny greendeal...ludstvo je fakt nepoucitelne 😒]
nippon
A pri predaji budeš ako na tom? Alebo to už predávať nebudeš a dáš to do šrotu lebo cena novej batérie bude prevysovat cenu vozu?
twistedTSD
V zelenorudé Kanadě holt nastupuje socík, byť pořád ne v takové míře, jako v EU.
speedfred
Tiež žijem okamžitom a nechápem prečo niekomu vadí kde posielam penaize za ropu/benzín/dízel.
Som nadmieru spokojný so svojimi V6 + motorami.
speedfred
…..zatiaľ.
nippon
Vidím, že žiadna odpoveď neprichádza 😀
lyon667
Více než polovina těch, co mají s elektrospotřebičem zkušenost, by si ho nekoupila - to svědčí o mnohém. Většina lidí se holt nechce spálit dvakrát. A pak přijde soudruh a řekne, že spálit se je dobré a budou to dělat všichni, na stranickou příslušnost nehledě...
3_diamanty
Skoro vsetko uz smeruje stejne vieme kam... tak preco si v tejto skaze nedopomoct aj autami... bolo nam moc fajn a nevazili sme si to... tak nam treba... cesty spat uz stejne niet... uzijeme si to co sme si zasluzili coskoro uz naplno a este budeme spokojni
Anonym
Bude přeci jezdit na jednu baterii 50 let, dyt nám tu furt tvrdí jak sou elektromobily mnohem odolenější, spolehlivější a jednodušší jak spalováky 😄 😄 😄
Anonym
Neboj, oni tu tu elektřinu brzy zdaní, z čeho by nahradily výpadky za spottřební dan u benzínu a nafty 😄
ryccardo
Ano šíří se jako mor, ale pořád věřím, že trh a voliči to srovnají. Jen je zvláštní, že se tady píše o tom, že kvůli vyšší ceně zákazníci EV nechtějí. Hamuna tady blábolil o tom, že EV je levnější 😁
DonVito
Ziju okamzikem. 😄
Az budou muset platit vsichni, tak holt budu taky platit.
Ted nemusim, tak neplatim.
A jsem rad.

Je na mem chovani neco zvlastniho?
Mne prijde dost neprirozena starost zdejsich petrofilu o verejne finance. Starost takova, ze plati do rozpoctu radi a treba se spotrebni dani ani s dalnicni znamkou nemaji zadny problem.
TT
Plán nie je zákon. Buď sa podarí, alebo sa nepodarí.
DonVito
Pri nakupu ne.
DonVito
To ze posilas penize je jedine dobre.
:yes:
Pepa__007
Jsem zvedav jak vláda zařídí, že 20% prodaných aut bude elektromobil. Kvótami? Přesnou evidencí? Co když tak nebude?
TT
Aj pri nákupe si voči spaľováku ušetril?
DonVito
A co teprve s Cinou.
😁
DonVito
Trochu jsi to pomotal.

Dane platis za spalovaky - za benzin, za cenu auta, ve ktere je schovan bohaty zisk pro automobilku atp.

Ja platim mnohem nizsi dane za provoz EV.
😉
adamistr,
To ale počítáš s tím, že tu baterku bude ještě někdo vyrábět. Už teď někteří výrobci elektroaut nedodávají baterku do svých pár let starých aut. A co má člověk dělat? No koupit nové auto ne.
eLzyx
já třeba s prodejem svojí Tesly nepočítám. Proč taky? Takové auto už nikdo nevyrobí. Nabíjení navždy zadarmo, otvírací panorama s úchyty na střešní nosič (dneska jsou snad všude pevné skleněné střechy), kůže (žádný eko vegan free hnus).
A tu baterku si za nějakých 8-10 let klidně koupím. Místo 85 to bude minimálně 100kWh.
TT
A kam spadám ja? Po skúsenosti by som kúpil, v prípade priaznivejšej ceny. 😉
TT
To je síce pekné, ale BMW je prémiová značka a stále sa to pohybuje vo sfére "horných 10 000". Takže od ideálu, ktorý si možno predstavuješ, elektromobil pre každého namiesto spaľováku, to má ešte veľmi veľmi ďaleko.
DonVito
Nejaky zdroj tve informace?

Autoforum?
DonVito
Verim, ze porizovaci ceny aut zvladnes porovnat i ty.
O BMW uz to v podstate plati.
DonVito
Hodlam si auto nechat dalsich deset let.
Vim, ze pro baterku to neni problem.

Jaka bude jeho cena v te dobe dnes netusim.

Jeste nejaky dotaz?
Anonym
sodruh Trudeau je taky dobrej exot, kovanej zelenej bolševik. 😄 Zákazy, příkazy a omezení, ale oni Kanadani umí celkem kvalitně stávkovat, takže si to ještě užije
Anonym
Dálniční známku nemam a na LPG toho moc státu neodevzdám, co tam máš dál? 😄
ericn
Tak co si zvolili, to mají. Myslím, že po zkušenosti s Trudoem, se budou chtít vrátit k pravicové politice... Tihle levicový soudruzi by pořád jen lidem, v rámci vyššího dobra, něco nařizovali :no:
speedfred
😒] 😒] 😒] 😒] :yes:
DonVito
Tak elektromobilita se siri predevsim z vychodu.
😄
Tak jaky zapad?
😁

Cekal jsem diskuzi plnou ideologickych zvastu.
Kdyz treba ty k tematu vis jen to, ze nejvic nejlepsi je kvedlat fofrklackem a tahat za rucku...