Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika

Zpět na článek

Daimler a Renault jednají o akciovém propojení a alianci

40 komentářů

BeranK
Až si to přečte, klepne ho z toho. Anebo že by chtěl Mercedes zlikvidovat pro změnu nějakou evropskou automobilku? S Chryslerem se mu to skoro povedlo. Nicméně představa Daimlera a Renaulta je docela úsměvná. Francouzský klenot pod německým velením. Skoro jako když Němci za druhé světové války pochodovli pod Vítězným obloukem.

Aby se nám příště nespojil BMW třeba s Fiatem... >😁 a nebo, nedejbože - s FauVé - to by zase vedlo k mrtvici u Wolffa. No, ale to by tady nikoho asi nemrzelo.
Klaudius
Ako si prišiel na myšlienku nemeckého velenia vo francúzskej automobilke? To Ťa mohlo (na vyrovnanie šancí) hneď napadnúť aj opačne...ale to b bola istá Ádova smrť...
Mimochodom, poslednú vetu si si mohol odpustiť. Nie je pekná. 😉
Ada je zase tady
Je to jasna blbost a nic z toho nebude. :-!
Rendliku by ale nemecky management jen prospel.
Klaudius
Aj ty píšeš jasné blbosti. :-!
Ronault.
Ádo, mám pro tebe hrozně špatnou zprávu.
Včera jsem šel tak po ulici a co to nevidím. Renault Master táhl za sebou na laně VW Transporter. Chtěl jsem to vyfotit, ale jaksi jsem nestihl, ale pokud bys po tom chtěl pátrat, tak to byly oba vozy cestovní kanceláře Victoria 😉
Pak to byl určitě Transportér s common-railem a kelímky. Pédéčku s normální přístrojovkou by se to nestalo.
Ronault.
Obávám se, že to byla ještě verze s PD ne-li rotačním čerpadlem. Bohužel jsem nestačil vytasit foťák
KANKUNEN
To je radosti, je to stejné jako když se sníží v hokeji na 1:7.
Ronault.
Zas tak poruchové ty VW nejsou proti Renaultům, že by těch Transporterů bylo sedm na jeden Master >😒]
woody-alien
Srovnání těhle konkrétních modelů ve spolehlivosti by nejspíš skončilo pro němce těžce vydřenou remízou... 😉
Ricardo
Mercedes dělá Common-Rail a PD nikdy neměl, tak myslím, že to Ádovi žíly netrhá >😁
Ada je zase tady
Je usmevne, jak se rendlikovci naparuji z nepotvrzene zpravy spoluprace s Mercedesem. Jaksi jim najednou nemecke penize a nemecka technika nesmrdi. >😒]
Holt je na case priznat, ze firma rendlik a syn jde pod vodu a jeji podily jsou na prodej. Nicmene si nemyslim, ze zrovna MB bude za rendlikovce nekdy tahat kastany z ohne >😁
ryman
aby jsme se nedivili a časem huby nekřivili..
Klaudius
Proč bychom se netěšili...? >😒]
kuko
jediný, kdo se tady naparuje jseš opět ty. Nebo tady snad vidíš nějaké oslavné ódy jak Rencek přebíra MB a pod.?

V článku se nemluví o žádném výprodeji akcií Rencka, ale o vzájemné výměně (podobně jak to mají s Nissanem). Asi je to nad tvé chápaní, ale věř mi, že je v tom rozdíl. Abych ti dal příklad, který snad pochopíš, asi jako mezi zvukem TDI-PD a dCI 😉
jossalito
Já mám spíše obavy, aby se opět Daimler nespálil. Ne třeba rovnou špatným odhadem partnera, jak to bylo v případě Chrysleru, ale třeba volbou "špatné" techniky od Renaultu.
kuko
to je pravda, MB je vzor kvality, za posledních 10 let je to snad jediná automobilka, která neměla žádné problémy s kvalitou 😉

zatím se mluví o cca 10% akcií, což je skutečně relativně málo. Viděl bych to spíš na nějakou vzájemnou výměnu technologií, aby si je prostě nemuseli natrvdo kupovat a tím katovali kosty. Podobný podíl měl Rencek kdysi i ve Volvu a kromě dodávek nafťáků třeba pro S40 první generaci si nevybavuji nějaké hlubší propojení.
Ronault.
Samozřejmě, v takové anglii M-B mají tak rádi hlavně pro jeho tu... spolehlivost, třeba předešlé E-classe >😒]
woody-alien
Že by MB za posledních deset let neměl žádné problémy s kvalitou, to je spíš přání než skutečnost. 😐
kuko
já jsem byl yronycký, doufám že ty taky >😒]
Deadlift
:yes:
kuko
spojení VW-Fiat by mělo spíš jinou, ale o to prominentnější oběť >😒]
pelikoš
jak z pr někdo řekne,že se k tomu staví negativně,nebo že je to nepravděpodobné,tak už je to většinou upečené 😉
vrkuboy
jo jo kocour už je v troubě >😁
kuko
negativně se určitě i Ford stavěl k prodeji Volva Číňanům, a holt terazky.... >😒]
Deadlift
Ford se stavel k prodeji Volva Cínanum vzdy pozitivne, negativne se k tomu stavela jen cast sebestredneho vedeni Volva.
kuko
no to je jasný, protože teď už nemůžou krást technologie a peníze na marketing od Forda :-! >😒]
ryman
"Analytici se k možnosti vlastnického propojení Daimleru a Renaultu staví spíše skepticky. "Vzhledem k akciovému spoluvlastnění mezi Renaultem a Nissanem by bylo dost obtížné integrovat ještě třetího tak velkého výrobce," řekl listu Emmanuel Bulle z firemní divize ratingové agentury Fitch Ratings."

aneb přání je otcem myšlenky u nepřejícího konsomolce..

nicméně se stále nic neděje, takže bych tyhle kachny bral raději s rezervou..
až to příjde tak to příjde >😒]
Klaudius
Čo je "konsomolec"? Tento výraz mi je úplne neznámy. 😉
ryman
chyba "komsomolec".. prepáčtě herr súdruh pan general som z toho volaký zmetěný..

(v hovorové mluvě rozuměj ten, který kdáká tu pravdu, která mu přihrává kešeni do šrajtofle.. například takový modrý komsomolec budiž mirek ševčík z liberálního institutu)
Klaudius
😉
Navtech
Kdyby byl Ševčík blbec, jako Štěch, tak by nemohl jezdit v X5.
Klaudius
Nikdy nevieš, či ho za pár rokov nepôjde splatiť štátu "v naturáliách"...
Navtech
Tohle jsou chameleoni, ty nic nikdy platit nebudou.
woody-alien
Že jsem se nenarodil jako chameleon, sakra... 😄
KANKUNEN
Tak to bude psáno třeba Renault Rybnik BY Mercedes >😁
Deadlift
Nebo Mercedes Powered By Renault Service. >😁 >😁 >😁
KANKUNEN
Emel
Podobných zpráv už se objevilo hodně. BMW se angažuje ve společném vývoji s PSA, Audi má samozřejmě VW a pro Mercedes by mohl být logickým partnerem Renault. Obě značky se docela dobře doplňují, neopomenutelným rodinným stříbrem Renaultu jsou i elektromobily... a naopak Mercedes disponuje celou řadou "vyšších" technologií zajímavých pro Renault.

Mimochodem, v AutoTipu se nedávno objevili informace o novém supermini od Renaultu a spekulovalo se o sdílení technologií se Smartem... tak možná na tom něco bude.
Bruno Ferari aliaz Mike Gaucher
Co já vím, tak C.G. vyjednává už leta s dalším, velmi silným partnerem, což potvrzuje i část článku.
Na spadnutí byla u superaliance s GM, se kterým mj. také jedná i nadále Moc dobře ví, jakou hodnotu Rencek má, jakou bude mít a co chce. Strategický plán je být v top 3 na světě.
Tak si za tím jde.
Do budoucna, v rámci přežití to čeká všechny.