Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Změna v registru vozidel online už od února. Digitalizace postupuje

5 komentářů

Stejsn
"Nově od ledna 2024 nemusí mít řidiči v České republice u sebe řidičský průkaz ani osvědčení o registraci vozidla." - tohle s sebou i nadále ROZHODNĚ VOZTE! Jakmile se stanete účastníkem nehody, tak i když bude škoda malá, budete muset volat policii, pokud nebude mít jeden z účastníků doklady. Já bych teda protokol o nehodě na dobré slovo "doklady mám doma, řidičák mám platný" rozhodně nepodepsal.
Stejsn
velký TP si URČITĚ OFOŤTE dokud ho máte! Až vám ho na úřadě po digitalizaci seberou a zapomenou vám tam zapsat výjimky (zapsaná kola apod), máte smůlu a bez důkazu, že už jste to měli schválené, tam výjimky už znovu nedostanete.
Petr Janek
to ještě něco do třetice. tečka
Arese
Digitalizace dokladů k autu stojí za howno. Tečka. 😒 :no:
lyon667
Byl jsem dnes na registru vozidel a při té příležitosti jsem si nechal zkontrolovat údaje vůči velkému TP, zejména ty v kolonce Další záznamy. Podle toho, co jsem se na úřade dozvěděl, je problém zejména s auty prodanými v ČR jako nová. U dovezených ojetin si záznamy zadavají samy úřady, u nových to ale dělají prodejci, resp. zastoupení automobilky a ti nemohli, nebo nedokázali vyplňovat všechny údaje tak, jak jsou uvedeny v TP.

Je v tom tedy systémový bordel a doporučuji proto všem si nechat při nejbližší příležitosti záznamy opravit. Je neskutečné, že se do ostrého provozu spustil nový balík změn, který v tom dělá ještě větší nepořádek, přestože se ví o nutnosti revize dat v registru.