Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Pravdy a mýty kolem elektrických aut: Vychází nový speciál Světa motorů!

Na stáncích, čerpačkách a v obchodech se v pondělí 4. března vedle nového Světa motorů objevuje i letošní první vydání odborného čtvrtletníku s přídomkem Speciál.
Zpět na článek
Avatar - VlSk
30. 3. 2024 13:55
5. Nebude tolik elektrické energie
Tento speciál jsem si koupil.
Zaujal mne tento bod 5, že nebude tolik elektrické energie. Podle mne zde zapomněli na to, že zde nahrazujeme spalováky. Tj. musí se odečíst ještě energie těchto aut. Nemůžeme jen počítat s novou spotřebou elektrických aut. Ale těch 6,5 mil. spalovacích aut žrala nemalé množství energie.
Avatar - VlSk
30. 3. 2024 13:47
5. Nebude tolik elektrické energie
Na tohle jsem se těšil. A můžu za sebe říct, že většina odpovědí vyšla stejně tak jak jsem si myslel. A to jsem tyhle odpovědi sepsal již před pár lety jako ostatně další lidi.
Nicméně musím říct, že za těch 10 let se spousta věcí změnila. Jen spalovači nevěřili ve vývoj a tvrdili, že EV je slepá větev.
Dost mýtů by před 10 lety dle popisu nedostalo známku 4, ale některé třeba i 2. Ale o to tu právě jde. Většina mýtů je dočasná. EV se stále vyvíjí a i například mýtus číslo číslo 8. Baterie. Dostala nyní 3. Před deseti lety musela mít 1 nebo 2. A vzhledem k rychlému vývoji je dost pravděpodobné, že v budoucnu bude mít hodnotu 4. A takto bychom mohli pokračovat.

Nicméně já bych zde rád doplnil jednu informaci k bodu číslo 5. že nebude dostatek elektrické energie.
Zapomněli uvést jednu důležitou věc. Tím je, že auta vyměňujeme tj. musí se započítat i energie, kterou spotřebovávali spalovací auta. Bohužel mne nenapadá jak nějak jednoduše alespoň odhadnout tuto energie, ale podle mého odhadu bude nezanedbatelná. Měla by se nějaká vzít v úvahu.
Takže věta, že "kdybychom se probudili a ze všech spalovacích by byla elektrická tak by to byl neřešitelný problém" vůbec nemusí být pravda. je prostě třeba ještě odečíst energii spotřebovanou těmi spalovacími auty. To se neudělalo. zde se jen počítalo s tím, kolik těch 6,5 miliónů vozidel spotřebuje elektřiny navíc!
Avatar - VlSk
30. 3. 2024 13:35
Re: Volvo vyrobilo poslední auto s dieselem ve své historii
No v možná je to proto, že spalováci jsou v USA stále dotovány mnohem víc než EV. Viz. tento speciál. Jsem za to zrušit všechny dotace jak někteří spalovači chtějí !
Avatar - Barrichello
5. 3. 2024 09:06
Re: Volvo vyrobilo poslední auto s dieselem ve své historii
:-) :-) :-) :-) :-) :-)
V USA za rok 2023 nejprodávanější auto Ford F-Series, druhý Silverado, třetí RAM pickup, čtvrtá RAVka a až pátá Teslička Y.

Dost blbý když neprodávanjěší auto světa má na domácím trhu co dělat dostat se na spodní príčku TOP 5 :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Avatar - kuk
5. 3. 2024 03:31
Re: Fakt super
Dezinfosrachka autokkotforum není web vo autech. Té jenom trolící farma rozštvávajíci společnost, která má ty auta jako rukojmí. Autokkotforum čtou jen vypatlaný zabedněnci. :no:
Stejně tak jako hnutí 30 km a Stop oil nejsou žádný ekologický hnutí, ale jen kremelský teroristi rozštvávající naši špolečnost, který se schovávaj za ekologii. :no: :no:
Avatar - kuk
5. 3. 2024 03:23
Re: Svět motorů
Jo jo tak hlavně že ropný rafinérie jsou na kliku a vůbec nejsou píchnutý na uhelky. Lol. :-! :-! :-!
Avatar - kuk
5. 3. 2024 03:21
Re: Svět motorů
Tím solárním baronem je teď ČEZ, kterej většinu těch FVE koupil.
Avatar - kuk
5. 3. 2024 03:17
Re: Svět motorů
Ano Vaculík je Teslista jako noha. Ha ha ha. :)))))
Avatar - kuk
5. 3. 2024 03:17
Re: Svět motorů
Užasnej objev, prodejce supersportů zjistil že elektromobily nedělaj kravál. To opravdu vzrušuje 99,9999 % zákazníků, kteří si žádnej sport v životě nekoupěj. Cha cha cha. Geniální. :-! :D
Avatar - kuk
5. 3. 2024 03:13
Volvo vyrobilo poslední auto s dieselem ve své historii
Volvo vyrobilo poslední auto s dieselem ve své historii
https://motorguru.cz/…rii/jandvoracek/

Už je to tak, pohřeb rakovinometů začal! Spalováky mašírujou do hrobu, elektrická Tesla Y je nejprodávanější auto na planetě a každý 5. prodaný auto je elektromobil. :D :-!
A teď vám dovoluji plakat. :)))
Avatar - apoho
4. 3. 2024 23:19
Re: Kecy v kleci...
Ty máš už dost, chlape!
Přestaň brát ty léky, změň lékaře :-)
Avatar - xxc
4. 3. 2024 20:21
Re: Kecy v kleci...
Ved je logicke, ked budeme mat alternativu menej zatazujucu zivotne prostredie, tak budeme preferovat tu. Aj priemysel sa meni a vela veci ako v priemysle, tak polnohospodarstve sa zakazalo. U aut uz tu alternativu mame, synteticke maso este neviem na co caka. Potom aj chov dobytka ustupi.
4. 3. 2024 19:44
Re: Obchodní příležitost a příležitost naučit se
Ano, máš pravdu, příkladů je víc, třeba VHS/Betamax. Někdy se ani lepší (v některých ohledech, třeba technicky) nakonec na trhu neprosadí. Faktorů, ovlivňujících budoucí vývoj, je vždy víc.

Mně šlo ale zejména, v této konkrétní diskuzi, o - jak to nejlépe popsat - "svatou inkvizici EV"

Fata, data, údaje lze účelově vykládat, zkreslovat, zamlčovat, zpochybňovat, zesměšňovat a to na obě strany, abych byl objektivní. Asi se vrátím k příměru, kdo zde bývá většinou inkvizitor sparťan nebo slávista? Ať si to každý přebere sám jak umí.
Avatar - apoho
4. 3. 2024 17:27
Re: Svět motorů
myslím si, že ty kecy politiků i manažerů ČEZu o tom, že kdyby stát konal, tak ho budou minoriti žalovat je celkem dobře právně ošetřitelné.
Podívej, použijme stejný princip akciovek jako u ostatních. Mám 70% jsem rozhodující a hlavní akcionář - vlastník. Minorité buď budou souhlasit nebo ne ale přehlasuju je kdykoliv. Jinak mají řešení - kdykoliv mohou své akcie prodat. Je to přece normálně fungují obchod s funkčním regulátorem - burzou.
Problém vidím v tom, že současný status quo vyhovuje tak nějak majitelům i managementu ČEZ a tak si přece nenechají zbořit svojí trafiku, když jim ovce na měsíčních ůčtech platí co si oni usmyslí? A oni se zakryjí cenami lipské burzy, přes které vlak nejede a všichni si mohou trhnout nohou nebo i oběma 8-s
4. 3. 2024 16:29
Re: Svět motorů
Na jedné straně zdaňovat elektrárny emisními povolenkami, abychom se jich rychleji zbavili. Na druhé straně tyto elektrárny dotovat, protože za ne nemáme náhradu.
Vím, že tohle dělají Němci a v daleko větším meřítku. Ale proč takové neefektivní a byrokratické přerozdělování peněz z jedné kapsy do druhé a pak zase do první máme dělat i my?
Za cca bilion Kč, které se od roku 2010 do roku 2030 nalijí do kapes solárních baronů, se mohly postavit cca 4 jaderné bloky, většina uhelek se mohla odstavit a mohli jsme být na úrovni Francie, Švédska či Slovenska, které mají nízkoemisní energetiku.
BTW Správně řečeno, že stát pouze spoluvlastní elektrárny ČEZ. Pokud budou prodělávat elektrárny ČEZu podobně jako ty čistě soukromé, ČEZ je bude muset také zavřít, jinak by soukromí akcionáři žalovali ČEZ či stát, že jim maří investici.
Avatar - apoho
4. 3. 2024 16:28
Re: Obchodní příležitost a příležitost naučit se
ano, celkem pregnantně zformulováno a souhlas :yes:
4. 3. 2024 16:17
Re: Obchodní příležitost a příležitost naučit se
Bohužel, cejchování a nulový respekt k jiným názorům (či klubům ve fotbale) se opět vrací do naší české kotliny. Týká se to hlavně politiky.
Ale myslím si, že třeba tenhle "souboj" o EV ve skutečnosti není ničím extrémním. Hýbe sociální bublinou těch, co se zajímají o auta a technologie. V těchto bublinách vždycky "souboje" byly. Kdysi Windows/Linux, pak benzín/diesel, později Android/Apple, určitě těch příkladů jde najít více. EV jsou excitovány tím, že do takto bytostně technologické problematiky zasahují politici a udělali z toho více politické než technologické téma.
Avatar - apoho
4. 3. 2024 15:50
Re: Dobře pojaté
takže máš bibli a návod pro svůj následující život. Hlavně nezašantročit ten výtisk někde aby sis mohl přečíst správný postup až si nebudeš moct poradit jak dál :-) :-)
Avatar - Barrichello
4. 3. 2024 15:18
Re: Svět motorů
Prostě v případě přebytků ty FVE odstačí od sítě a energie vyšumí do ztracena.....

Ale vlastně má být v roce 2040 asi 65 stupnů v létě, takže třeba když EU instaluje o 3 miliardy klimatizací navcíc oproti dnešnímu stavu, tak se ty nadbytky v létě využjí.
Kliamalarmista to říkal a taky nebude voda, takže bude odsolovat tu mořškou z ocenánů, kdy až roztají ledovce, zatopí to údajne 96% holandska a asi 35-60% francie takže stačí odsoloit zatopená ůzemí a natáhnout vodovody ne.

A hned se využijí ty větrníky a FVE v létě.

Je to geniálně vymyšleno , sice bude kubík vody za 1000 kč a 1 Kwh za 50 kč, ale nástupce Fialy, premiér Holala Junior nám řekne že se máme výborně, protože životní úroven je stále lepší jak v Kongu a navíc kdo včas zachytil signály, uživí se pěstováním banánů a kokosových ořechů na své zahrádce.
Všechny bývalé přímořské státy navíc rychle rozvidnou lodní průmysl a budou vyrábět bateriové čluny a jachty a v tom by v tom byl čert, aby naše Arabsko-Indická provinice Čechostán nedohonila aspon jednu ze Spolkových zemí Nové Afriky. Já myslím, že v roce 2045 dáme mimiálně spolkovou republiku Nové Saské Kongo a když to půjde dobře, moi bysme dát i Alžírsko-Bavorskou spolkovou zemi
Cítím jasné signály.
navíc zachráníme důchody a porodnost zejména poté, co v roce 2038 po vítězně ukončené válce na Ukrajině se 0,7% válečných uprchlíků a jejich potomků vrátí domů, kde poté, budou znovu budovat novou zem, zejména ocelářský průmysl, nebo na jednom hektaru se tou dobou bude nacházet 27 000 ks zbytků raket a něco mezi 15-22 000 ks tanků, bvp atd, což pomůže definitivně zastavit VelkoČínskou lidovou republiku, která z druhé největšího města - Moskwongu stále bezohledně distribuuje levné baterie a ocel.

USA bude též plkně bezemisní a bezemisní v zátoce Santiageo de NewYork budou jezdit AI ovládáné autonomní čluny a západní část ameriky s největším městem Rio Dallas dosáhne nejvyšší produkce ananasů na světě.
Celá planeta navíc bude v roce 2060 klimaticky neutrální což bude oznáměno na světovém klimatickém foru v Pueblo de Washington 12.5.2060.
Avatar - cizekHUNTER
4. 3. 2024 14:55
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
4. 3. 2024 14:52
Re: Svět motorů
Jenom si dovolím ještě doplnit, že čím větší výrobní kapacity slunečních a větrných zdrojů budou v síti instalovány, tím větší budou požadavky na vykrytí výkyvů jinými zdroji, když nefouká a nesvítí, které se musí postavit a musí fungovat na písknutí. Ty ale nepojedou stále, takže jejich ekonomická návratnost se dramaticky prodlouží a bude tedy nevýhodná.
Avatar - Barrichello
4. 3. 2024 14:44
Re: Svět motorů
Jinak pokorokové Bidetovo USA aktuálně vyrábí cca 61% el energie z fosilu - zemní plyn, uhlí, topné oleje. A pro ty fanatiky co ještě neradi jádro víc jak 75% energie z FUJ zdrojů

To jsou ale ekologové, panečku :-) :-) :-) :-) Všechny uhelky co vypli nahradili paroplynem :-) :-) :-)
Avatar - Barrichello
4. 3. 2024 14:38
Re: Svět motorů
Německo je v zimě čistý dovozce a díky své Energiewerde bude i nadále, FVE v zimě nic nedávaj a stačí aby přestalo foukat, jako už se za poslední roky několikrát stalo je konec. Tak jak můžeme něco odvážet od čistého dovozce?

nebo plánují té fotovoltaiky pootavit 600x tolik co dnes aby když to skoro nic nedává, tak to skoro nic x 600 dá v absolutních číslech něco? kolik to bude stát a kdo to zplatí?

A topit budeš po zlikvidování uhelek, které dodávají i dálkové teplo čím?
Tepeplkem na paneláku? Tak to bude ještě víc super, to bude muset hellmut navýšit počet FVE ne 600x ale 1300-2300 x
To bude mít čínan vývar, aby dodával msíčně do EU cc 6 milionů nových panelů FVE panelů.

Ale bude muset EU někde rychle pročkolit tak 350 000 nových elektikářů a zakoupit něco mezi 40-90 000 hasičkých žebříků a 110-350 000 nových hasičkých cisteren a dále někde postavit recyklační dvory na vyřazené a poškozené panelly, které mají životnost 15-25 let a jak se furt hrozí vykvy počasí ala bouře, tornáda, krupobití atd, tak podle těchto klimaalarmistů by měla klesnout v dalších 30 letech na průměr 12-17 let :-)

Stavět víc větrníků nemá totiž smysl, když je bezvětří je jedno jestli máš 500 větrníklů nebo 700 000. Prostě nic nedávaj a stojí, vrtule se netočí :-) :-) :-) :-)
4. 3. 2024 14:36
Re: Svět motorů
Ještě k tomu přečerpávacímu Orlíku.

Je třeba si uvědomit, že za několik miliard korun se vybuduje dílo, které nevyrobí ani jednu kWh elektrické energie navíc. Pouze již dříve někde jinde vyrobenou energii s jistými ztrátami uloží a později opět s jistými ztrátami vyrobí.

Investice + náklady na provoz a údržbu tohoto "způsobu uložení energie" budou nutně navyšovat cenu elektřiny na trhu.
Avatar - eLzyx
4. 3. 2024 14:28
Re: Svět motorů
k té poslední větě - jenže ČR není ostrov. ČR je v EU a je součástí energetické burzy. Takže pokud si Němci postaví kvadrilion větrníků a FVE a budou vyrábět energii zalevno, tak se to propíše i na našem trhu.
A k těm velkým nákladům resp. návratnosti v limitovaném čase. On si to málokdo uvědomuje, ale že se postaví uhelka či jaderka s plánovanou životností 50let+ neznamená, že investice do tohoto zdroje končí. Ty systémy jsou tak složité, že je kolem toho hromada lidí jak v údržbě, tak "plánovačů co s tím dál". ČEZ už pár let řeší náhradu řídících systémů jaderek, protože dochází elektronické součástky, které se již desetiletí nevyrábí. To také spolkne stovky milionů. Když si vezmu uhelku, co mám z a barákem, tak ta je vlastně úplně nová. Staré bloky zbourány, nový vystavěn. Miliardy v trapu. Za ty roky se do těchto zdrojů nacpe klidně násobek původní částky nutné k postavení.
Ale FVE? To je tak primitivní systém. Navíc snadno upgradovatelný, servisovatelný.
To všechno dělá cenu elektřiny. Plus samozřejmě mnoho dalších aspektů.
Avatar - Barrichello
4. 3. 2024 14:09
Re: Svět motorů
nic dolů nepůjde, vhodné baterie nejsou a ještě desítky let nebudou na úložiště co by zvlády elektřinu uloženou za červen-říjen duržet po listopad-březen :-)
Zbyde jim jen vodík za BILIONOVE investice nebo jádro, ale to je FUJ a nestaví se a když tak zoufale pomalu, zatímco čína a rusko postaví a uvede do provozu reaktor za 5-8 let :-) :-) https://medium.seznam.cz/…nezvladaji-49213

Druhá možnost za draho držet v záloze uhelky a když nesvítí a nefouká je nahodit, ale to opět povede k zdražení energie a opět to zaplatí koncový spotřebil - občan a firmy
https://medium.seznam.cz/…mice-ceska-49442
Avatar - Barrichello
4. 3. 2024 14:07
Re: Svět motorů
Baterie co zvládnou uložit tolik energie je těžká utopie a kdy se postaví patřičné přečerpávačky a budou se dát vůbec někde postavit? Kolik je v ČR vhodných lokalit? 3?
A proto chce Německo narvat BILIONY EURO do vodíku, což je sice krásná věc, ale budete si musete zvyknout že elektřina je superluxusní zboží, že auto se HYPERMEGA Luxusní věc pro 2,5-6% obyvatel ČR a na masivní nárůsty počtu exekucí, sebevražd , útoků na úředníky, kontrolory, policisty a na masivní nárůsty prostestujících na demonstracíc a na blkády a stávky. A na výrazně zhoršený vzduch na vesnicích kde se bude topit naprosto vším co bude hořet a kde se začnou stavět komíny z v barácích, kterého dosud nemaj. Protože na neodplatky ve výši 40-95 000 K ročně nikdo mít nebude

Jinak to nepůjde, protože díky utopistickým projektům zelené EU už bude každoročně cena elektřiny ejnoms toupat a to naprosto MASIVNE
4. 3. 2024 14:02
Re: Svět motorů
Že se elektřina třeba někde stále víc vyrábí nebo bude vyrábět sluncem a větrem spolu s nutným vykrytím baterkami a přečerpáváním vody neznamená ovšem, že její cena půjde dolů.

Ať jsou důvody realizace takového řešení jakékoliv, nevýhody, vysoké náklady, soubor ztrát ve vztahu k plánované návratnosti v limitovaném čase nedovolí i jen mírně informovanému jedinci předpokládat, že "cena elektřiny půjde dolů" díky těmto řešením, která navíc v podmínkách ČR mají poněkud omezené možnosti.
Avatar - eLzyx
4. 3. 2024 13:40
Re: Svět motorů
cena elektřiny půjde dolů. V Německu se staví další a další fotovoltaické a větrné parky. V ČR méně, ale také. A ta energie je prostě levnější. Co s tím, když nesvítí a nefouká? Baterie a přečerpávací vodní elektrárny. Což se staví i u nás (Orlík).
A naštěstí je jádro schválené jako zelené.
4. 3. 2024 13:35
Re: Obchodní příležitost a příležitost naučit se
..."my, nezaujatí pozorovatelé"...to tady dost dobře nejde.

Dávno jsem vzdal obhajobu svého, v mých očích objektivního, postoje k tématu ICE kontra EV a to jak z pohledu mých potřeb, tak obecně.

Na fotbalovém webu jsi buď sparťan nebo slávista. Když fandíš Bohemians nebo třeba Slavoji Houslice, (protože satira, humor, nadhled) případně máš rád fotbal jen jako hru, jsi automaticky odpůrce víry.

Žiju tady s cejchem odpůrce EV i když se za něj nepovažuji, ale je mi to celkem jedno, protože komise, která mi ho vypálila, nemá ani o chlup větší význam, než má zaslepený fotbalový rowdies, pálící na ulici vlajku cizího klubu. Jakýkoliv odlišný názor znamená zde vždy agresivní útok. A to i když se bude jednat o elementární fakt.
Avatar - eLzyx
4. 3. 2024 13:35
Re: Svět motorů
podívej se na to takto - uhelné elektrárny jsou kvůli emisním povolenkám nekonkurenceschopné. Nevyplatí se provozovat.
A jsou tu soukromníci a polostátní elektrárny.
Proč by měl stát upřednostnit soukromníka se zastaralými elektrárnami, které navíc překračují emisní limity rtuti a dalších svinstev, a začít bourat ty moderní, které stát spoluvlastní? To je 2x ztráta.
Nebylo by tedy lepší, aby soukromník zmizel, zboural ty dávno nevyhovující elektrárny a stát z důvodu bezpečnosti sítě začal dotovat provoz několika málo uhelek ČEZ? Pak je to jen 1x ztráta.
A to píšu jako člověk, co má za barákem nejmodernější uhelku, která mu vadí. Ani nikdo z mé rodiny tam nepracuje. Spíše bych si přál, aby tu nebyla. Ale uvědomuji si, že pokud nějaká uhelka má dělat tu rezervu a regulaci, tak je to právě tahle.
Avatar - twistedTSD
4. 3. 2024 12:42
Re: Kecy v kleci...
Znečišťují ho všichni, i ty právě teď.
Avatar - twistedTSD
4. 3. 2024 12:39
Re: Aai nekoupim
Ono by celkem stačilo, kdyby se fandové nespalováků nesnažili své postoje nutit druhým zákonem. Pak by možná druhá strana neměla potřebu dělat opak.
Avatar - Barrichello
4. 3. 2024 11:28
Re: Zelený bolševik zase jede bomby
Oni to bohužel čtou, takže z toho maj právě ty vymytý kedlubny :-) :-) :-)
4. 3. 2024 11:13
Dobře pojaté
Tak mám přečteno na jeden zátah, za mě výborný speciál.
Avatar - apoho
4. 3. 2024 11:09
Re: Kecy v kleci...
pochop, že tento svět směřuje do podoby, že nejlepší lidé budou tí, kteří se ani nenarodí.
Lidské poznání za poslední léta pokročilo tak daleko, že lidé sami sebe obviňují z toho, že vůbec jsou a každou tvůrčí činností v podstatě poškozují planetu a to včetně těch ubohých krav, které protože prdí tak zvyšují obsah CO2 ve vzduchu a proto je musíme vymlátit a kupovat si veganské řízky.

Hutní výroba - black list
těžba uhlí - black list
těžba nerostů ( teda mimo lithia, to jediné je ekologické :D ) - black list
výroba oceli a zušlechtěných kovů - black list

Jedině co má budoucnost je umělá inteligence, youtubeři, Netflix, Spotify a elektromobilita :no:
Avatar - apoho
4. 3. 2024 10:51
Re: Zelený bolševik zase jede bomby
Jeníku, kdybych četl portály typu Echo 24, Forum 24, Politico a podobné Sorošem dotované portály, tak už bych se z toho zbláznil jako většina vás elektrošílenců
Avatar - apoho
4. 3. 2024 10:48
Re: Svět motorů
ty a 10 přitakávačů souhlasit můžete. Vaše přitakávání ovšem nic nezmění na tom, že cena proudu se zase rozkolísá a že nebude to mít cenu na jeho zlevnění spíš obráceně je jasné.
Nám fosilistům to vadit bude ale veřejné nabíjecí stanice si řeknou o 30 Kč/ kWh a to se vám začnou kroutit drápy :*)
Avatar - cizekHUNTER
4. 3. 2024 10:39
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - Mokrous
4. 3. 2024 10:11
Re: Aai nekoupim
Hlava mi to taky nebere.

Jinak nejsem fanatický odpůrce EV z principu a věřím, že se časem dočkáme fajn aut na baterky, ale zatím to nechci a především nechci nařízený přechod.

Já mám zcela jiné priority, než zrychlení 0-100 a displaye i pod sedačkama.
Avatar - Barrichello
4. 3. 2024 09:54
Re: moc líbí
Je to Hammuna. To úplně stačí k vysvětlení :-)
Avatar - Barrichello
4. 3. 2024 09:53
Re: Aai nekoupim
Jak jeden člověk oblibní plasty v oceánech, pálení pneumatik v Indii, nelegální těžbu Sibiře Čínou, konzumní styl života společnosti , tání ledovců v Himlájích díky solím z Aralu, emise z válek atd

To by asi měli dělat ti světoví lidří místo boje s auty, možná že by to mohlo být efektivnějščí cca 900-15 700 x

Ale bohužel se jedou bolševické neostalinistické utopie, tedy PAVEDA :-) :-) :-)
4. 3. 2024 09:51
Re: Fakt super
"Ať už si o značce Tesla a Elonu Muskovi myslíte cokoli..."
Na to nevidím nic neobjektivního nebo ideologického. Sám Musk kolem Tesly a tím i sebe vytváří obraz něčeho výjimečného, speciálního, kontroverzního.
Na jedné straně to Tesle přineslo obrovský úspěch, na druhé straně si každý, kdo se trochu zamyslí, řekne "Co si mám o Tesle a Elonu Muskovi myslet?"
Avatar - Barrichello
4. 3. 2024 09:50
Re: Kecy v kleci...
Kdo se chová skutečně ekologicky v konzumním kapitalismu, kde je neustály shon o vyšší zisky, kde ve vozí cetky přes půl světa, kde se lítá pořád na exotické dovolené, vozí děti na 50 kroužků a všude autem a z nudy se obráží aquparky, wellnessy, océčka atd

Ekologie jak svin :-)
4. 3. 2024 09:45
Re: Aai nekoupim
Ale tohle platí jen v případě, že dáš rovnítko mezi EV=Tesla. Myslím si, že v principu může být EV poměrně bezpečné auto, určitě bych se v něm bál méně než v CNG nebo vodíkovém.
To, co si zmínil, je samozřejmě pravda. Je to svého druhu paradox. Evropští regulátoři si vymýšlejí neustálé nové povinné bezpečnostní asistenty, EuroNCAP každý rok zpřísňuje metodiku nárazových testů ... a pak přijde Musk, dá místo volantu knipl z letadla, schová nouzové táhlo otevření dveří do nějaké přihrádky ... a může to tady v klidu prodávat.
4. 3. 2024 09:34
Re: Kecy v kleci...
:yes:
Hrát si na ekologii a chovat se skutečně ekologicky, v tom je velký rozdíl.
4. 3. 2024 09:31
Obchodní příležitost a příležitost naučit se
Svět motorů skvěle využil obchodní příležitost, která se skrývá ve vyhroceném souboji mezi hatery a fanoušky EV (my, nezaujatí pozorovatelé, jsme sice v menšině, ale o to více můžeme s úsměvem a nadhledem glosovat).
Název speciálu i úvodní fotka je sice bulvární, ale uvnitř očekávám nálož relevantních informací. Tyto relevantní informace jsou zase pro čtenáře příležitostí, jak se naučit novým věcem, získat nové informace a mít tak lepší základ o budoucím rozhodování při výběru dalšího auta.
Přesvědčí mě časopis, že mnou kritizovaný sociální aspekt evropské verze elektromobility (přerozdělovací mechanismus od chudých a střední třídy směrem k bohatým a nadnárodním korporacím) je pouze mýtus? Hned odpoledne běžím do stánku, abych to zjistil.
4. 3. 2024 09:05
Re: Fakt super
Tak tenhle argumentační faul se fakt nepovedl :-[] :no:
Avatar - Jenik3
4. 3. 2024 08:41
naději bude nová komise od října 24
Nechť si zájemci kupují EV. V tom problém není.
Horší věci je zákaz prodeje spalovacích motorů po roku 35. Tam spočívá zásadní pochybení zákonodárců unie.
A opět se dostáváme k jádru pudla. Návrh unijní legislativy smí předložit pouze evropská komise, nikdo jiný. Je nošením dříví do lesa, že členy komise dosazují členské státy (nikým nevoleni úředníci).
Avatar - Pepa_007
4. 3. 2024 06:41
Re: Svět motorů
Pokud je zavřou, tak se s tím spustí koloběh ne-hezkých událostí. 🙄🙄
Avatar - apoho
4. 3. 2024 05:56
Re: Fakt super
Autoforum není věc je to portál, který je tvořen skupinou lidi.
Jestli napíšete, že obsah je odpad, tak to snad popisujete tím i tvůrce. Nebo jste schizofrenik?
Avatar - Pepa_007
4. 3. 2024 05:44
???
Bude tam také zmíněno, že příští rok budeme mít o 15% elektrické energie, protože zavřou nějaké elektrárny.

https://byznys.hn.cz/…etice-a-pocerady
Avatar - Jenik3
4. 3. 2024 02:32
Re: Zelený bolševik zase jede bomby
Četl jsi ten článek má echo24 celý?
Server politico tam hraje okrajovou roli. Podstatné je , co navrhuje Evropská Komise.

Komise v dopise, který rozeslala ministrům energetiky EU, píše, že
Echo24 požádala ministerstvo průmyslu a obchodu o vyjádření, to ale zatím neodpovědělo.
Ministři energetiky EU mají žádost Komise projednat v pondělí na schůzce v Bruselu.
Komise navrhuje, aby poté v nadcházejících měsících ministři podepsali společné prohlášení.
4. 3. 2024 00:02
Re: Fakt super
Buď máte IQ houpacího koně, nebo neumíte česky. V mém příspěvku nic o lidském odpadu není.

Pokud to potřebujete polopaticky vysvětlit, je dost podstatný rozdíl mezi tím napsat, že "autoforum je naprostý odpad" a tím někoho označit za "lidský odpad", jak jste se mi pokusil neohrabaně podsunout. Myslím, že i průměrně intelektuálně obdařený žák 3. třídy by dovedl ten rozdíl vysvětlit.

Už jste s těmi hovadinami hotov, nebo že sebe chcete udělat ještě většího trotla?
3. 3. 2024 23:17
K nenavisti
Je treba uvest, ze nenavist je predevsim ze strany odpurcu EV.

Nenavist je zpusobena predevsim strachem.
Strachem z toho, ze nebudu na EV mit penize.
Ze se budu muset ucit neco novyho.
Ze to co umim nejlip - radit a tahat za rucku uz nebude potreba.
Ze uz auta nebudou co bejvala.
Ze nebudu mit kde nabijet.
Ze nebudu umet nabijet.
Ze budu nabijet draho.
Ze budu ztracet cas na nabijeckach a nebudu stihat.
Ze se mi vybije baterka, ze nedojedu.
Ze budu muset planovat.
Ze prijdu o svobodu.
Ze v pripade potreby nebudu moct jet.
Ze budu muset menit baterku.
Ze budu v aute mrznout.
Ze nazatocim a znicim silnici, jak je EV tezky.
Ze za mnou budou emise z pneumatik.
Ze nicim planetu jeste vic nez dieselem.
Ze shorim.

Jsem zvedav, jak se k tomu SM postavi...

Za sebe muzu napsat, ze zde hejtuju stary jedovaty diesely. Nicmene i v jejich pripade jsem schopen chapat tezsi zivotni situace nekterych jejich majitelu.

Nejsem zastance dotaci na EV ani zakazu spalovaku.
Necitim zadnou nenavist ke zdejsim diskuterum, spis se snazim o vysvetlovani. I kdyz priznavam, ze po nekterych utocich jsou i me prispevky nevybirave.

Kazdopadne se snazim radeji diskutovat a argumentovat, nez slepe nenavidet.
Kez by tomu tak bylo u vsech diskuteru.
3. 3. 2024 22:42
Re: Aai nekoupim
To je naprosto vedlejsi. Tohle dohadovani zda dojde v zazpe na dalnici v mrazu driv spalovaku benzin, nwbo EV baterka, nebo v cem spis uhorime... Nesmysly.

Realne lidi zajima jen:

Uzitna hodnota - uvezu co potrebuju? Dojedu s tim do cile? Nebude me obtezovat caste nabijeni? A budi to mit kde nabijet?

Cena a provozni naklad - kolik to stoji poridit a za kolik to bude jezdit?

Naklady na servis a zustatkova hodnota - neodejde me za tri roky baterka a nebude to pak bezcenne?


Uzitnou hodnotu si musi kazdy zhodnotit sam. Pro nekoho je to super vec, treba protoze ma barak se solarama. Pro jineho je to nocni mura, protoze ho omezuje dojezd a nwma kde nabijet.

Cena je jasna a provozni naklady se daji spocitat.

Naklady na servis a zustatkova hodnota jsou zatim dost nejasne. Zivotnost baterii je zatim cekem neznama. Chybi data.
Avatar - apoho
3. 3. 2024 22:31
Re: Fakt super
pane ***, probuďte se a čtěte ještě jednou po sobě co jste napsal ve 14,55:

Fakt superJde vám o kultivaci veřejné diskuse, chcete bořit mýty. Akorát jste trochu zapomněli, kdo tu veřejnou diskusi těmi mýty vlastně dekultivoval.

Jojo, byli jste to vy, čeští motorističtí novináři. Auto.cz možná v o něco menší míře než plátky jako Garáž nebo vyslovený odpad jako autoforum.cz s jejich vlajkonošem Petrem Millerem v čele, ale jste za to spoluzodpovědní. I tady se šířily bludy o tom, jak Tesly neustále jen hoří.

Ještě asi před měsícem jste tu měli článek, který začínal větou, něco jako "Ať už si o značce Tesla a Elonu Muskovi myslíte cokoli..." To úplně nesvědčí o neideologickém a objektivním pristupu.

Elektromobilita jistě zaslouží i snese racionální, na faktech založenou kritiku, o tom žádná. Ale ten racionální zaklad tam musí být, pokud se chcete nazývat novináři.

Jenže i vy jste se tady v auto.cz valnou měrou přispěli k šíření iracionálních bludů. Takže teď najednou změna hry? Co to?
3. 3. 2024 22:29
Re: Kecy v kleci...
Problem je, ze ohrozovany nwkym jinym se muze citi kde kdo.

Dnes tu mame skupinu lidi (kterych je maximalne par jesnotek procent), kteri by chteli plosne vsem zakazat spalovaky, protoze jim pry nici zdravy.

Obsobne se ale muze citi poskozeny kde kdo, kde cim.

Zitra treba budou vegetariani chtit plosne zakazat maso, protoze chov jatecniho dobytka prokazatelne zpusobuje zamorovani planety sklenikovym metanem a tim je zjevne ohrozujeme na zivote.

Pozitri bude nekdo jiny chtit zakazat prumyslove zemedelstvi, popozitri nekdo jiny leteckou dopravu a pak to bude treba prumysl obecne atd

Nejakym zpusobem se ovlivnujeme navzajem vsichni a nemyslim si, ze cilem je navzajem si vsechno zakazat.

Nejvetsi hrozba lidstu jsou prave tito zakazovaci.
3. 3. 2024 22:22
Re: Německý pohled se bude lišit od SM?
A Opel asi 43%.

Bez dotaci to najednou jde...
3. 3. 2024 22:15
Re: Fakt super
Tvl, ještě ani neumíš číst. Nic o "lidském odpadu" jsem nepsal, ani ve 14:55, ani jindy. Dokonce ani teď, když si píšu s civilizačním vykvětem tvého typu, k takovým pojmům nesahám.

Není divu, že neumíš pochopit psaný text, když ho nedokážeš ani přečíst.
Avatar - Horký Rom
3. 3. 2024 22:07
moc líbí
Fuckt jseš bojovník proti EV? S tvým údajným
BMW X5 xDrive 45e, jako vážně?! 😀😂🤣
Avatar - apoho
3. 3. 2024 22:00
Re: Fakt super
Važ slova, chlapečku!
O lidském odpadu psát umíš - viz tvůj koment ve 14,55 hod

Nechodíš tedy daleko pro výrazivo ale rád moralizuješ jiné.

Jestli se tady pasuješ do role, že víš o autech víc jak nějaký Miller a další z Autofora, tak jseš buď jenom ješitný trouba nebo úplný pitomec.

Ani jedno tě ale nešlechtí a pro mne jseš jenom obyčejný přízemní nýmand.

Až přineseš důkazy, že jseš odborník na toto téma, tak se omluvím.
3. 3. 2024 21:40
Re: moc líbí
WTF? A co ty jsi za existenci? Horký Rom, co to jako má být? Jsem cestinář, protože nejsem negramot jako ty?

Ne, nejsem čestinář, jenom narozdíl od tebe nejsem nedouk s IQ houpacího koně, který není schopný vyjádřit se srozumitelně v rodném jazyce.
3. 3. 2024 21:37
Re: Kecy v kleci...
Tesat do kamene!!! :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
3. 3. 2024 21:35
Re: Fakt super
Vy jste fakt magor.
Já jsem nenavrhoval nikoho někam posílat, natož na Sibiř a nevím kdo si myslíte, že "my kluci" jsme. Já jsem ten příspěvek napsal sám za sebe, žádné kluky kolem sebe nemaje.

To, že nějakého novináře kritizuju, neznamená, že ho chci cenzurovat, nebo dokonce posílat někam do Gulagu. Stejnou svobodu slova, kterou má novinář, mám i já, abych kritizoval jeho bludy. Chtěl byste mě snad za to poslat do Gulagu? Evidentně jste to vy sám, kdo je poněkud precitlivělý, když někdo kritizuje vašeho gurus Petra Millera.
Avatar - apoho
3. 3. 2024 21:34
Re: Aai nekoupim
ty jseš opravdový duševní mrzáček!
Co k takovému moudru napsat jiného? :no:

Ty budeš někoho moralizovat a být světlonošem bludů, kterým jsi podlehl?
3. 3. 2024 21:33
Re: Fakt super
,Prý "podrývání elektromobility"! :-[] :no: :no: To už zní jako podrývání socialistického zřízení, nebo popírání vedoucí úlohy KSČ! :-[] :-[] :-[] :no:
Avatar - Horký Rom
3. 3. 2024 21:30
moc líbí
Obvyklý styl redakčního muItitroIa, když mu chybí argumenty:
• Osobní útok na “zprávnou psychiku”
• Styl psaní, samozřejmě, je to češtinář se vším v.
• Neschopnost a interrupce.
• Nesouhlas.
• Závěr a otočka.
• Večerníček 1, 2, 3, 154…
• Další redakční muItidebiI.

P.S. Velmi rád používá výraz moralizovaní.
3. 3. 2024 21:27
Re: Fakt super
Já proti názorům novinářů nic nemám. Ale pokud ten novinář nestojí úplně za pendrek, tak by měl mít schopnost ten svůj názor nějak podložit, vyargumentovat a věcně artikulovat. U motoristického novináře bych navíc očekával i hlubší technickou znalost dané problematiky.

Když to neumí, tak to není novinář, ale obyčejnej hospodskej strejda typu "expert Pepa".
3. 3. 2024 21:25
Re: Svět motorů
Pošli to na evropskou centrálu Hyundaie! :-[]
3. 3. 2024 21:21
Re: Fakt super
Vy jste si asi zapomněl vzít ráno prášek.. Podle stylu psaní, zmatečného toku "myšlenek", naprosto nevyprovokovaných útoků ve vašem textu, četných výroků o tom, co si určitě myslím bez jakékoli spojitosti s tím, co jsem napsal, a naprosté neschopnosti trefit aspoň jednou větnou interpunkci správně, jste asi tak ten poslední, kdo by měl někoho nazývat bezmozkem, psychopatem, nebo fanatikem.

Z vašeho příspěvku je myslím zcela zřejmé, že fanatik jste vy sám a to naprostý.
Avatar - eLzyx
3. 3. 2024 21:01
Re: Fakt super
záměrně jsem nechtěl psát slova jako lži, manipulace, nepravdy. Protože když tohle člověk vyřkne, měl by mít důkaz. A fakt nechci trávit čas tím, že tu budu procházet desítky článků a hledat to, co mi nepřišlo objektivní.
Avatar - eLzyx
3. 3. 2024 20:58
Re: Fakt super
to za tím vidíš jen ty. Já to vidím tak, že možná i on a další pochopili, že když se kolem nich začíná objevovat více lidí, kteří jsou s elektromobilitou minimálně smíření, někteří si ji dokonce pochvalují, tak ten jejich pohled na věc bude nejspíše mylný, nebo si minimálně zaslouží nějaké hlubší zamyšlení. Také si možná všímají, že ta kontroverze, kterou vyvolávali, jim už tolik nenese kýžené ovoce (prokliky) ...
Kdo ví, já jim do hlavy nevidím.

Ale docela pochybuji o tom, že by měli v auto.cz/SM nějaké "stranické" sjezdy, kde by si utvrzovali svůj myšlenkový směr ...
Avatar - apoho
3. 3. 2024 20:55
Re: Fakt super
takže jsi nečetl.
Napovídat dále už nebudu
Avatar - Mikesus
3. 3. 2024 20:45
Re: Fakt super
Myslis jako ten dopad autoforum? To nepotrebuju do dob, co to tu spamuje arese a v každém jsem během chvilky našel prekrucovani reality nebo i výmysly. Takze pokud tvrdíš, ze zrovna ten jeden článek na autoforu je objektivní, hoď mi ho sem znovu, rád si počtu.
Avatar - Mikesus
3. 3. 2024 20:44
Re: Fakt super
On to asi myslel tak, ze se záměrně píšou i že strany novinářů nepravdy ohledně EV.
Avatar - apoho
3. 3. 2024 20:22
Re: Fakt super
jaké argumenty pořad hledáš a chceš číst tady?
Nebylo ti jich už dost tady napsaných?
Ale ty jen chceš číst Písmo Svaté elektrické a ostatní tě nezajímá.

Otevřel sis ty linky, které tady já a další sdílejí?

A pokud jseš suchar a nemáš smysl ani pro nadsázku ani pro sarkasmus, tak mi tě je velice líto. Soužití s takovým člověkem musí být velice stresující a smutné!

HOWGH!
Avatar - Roman Horký
3. 3. 2024 20:17
Re: Fakt super
Podrývání elektromobility? Wtf co to je? Něco jako Republiku si rozvracet nedáme? A máš to zapotřebí presvedčovat normální lidi o tom, že na elektromobilite bují fanatismus a sektarstvi? Proč musí být taková skvělá věc neustále takto zostouzena?
Avatar - Mikesus
3. 3. 2024 20:07
Re: Fakt super
Autor dostal přes prsty, protoze novinařina není o subjektivním pocitu, ale o objektivite. Tedy bývala a někde se o to snaží. Takové autoforum už dávno není. Jdi si brečet na to autoforum, že jinde si nepotrpí na vymyslech.
Avatar - Mikesus
3. 3. 2024 20:05
Re: Fakt super
Nikoliv, tam posíláš ostatni ty a tvým podobní. Jsi typicky "zloděj křičí chyťte zlodeje".
Zatím jsem od tebe neviděl jediný argument, jen osobní útoky, vulgarity, napadání k sebevraždam atd. To se ani na tu nejjednodušší argumentaci s realnymi podklady nezmůžeš? Jo já zapomněl, trollové nedávají argumenty.
Avatar - apoho
3. 3. 2024 20:02
Re: Fakt super
čteš si vůbec po sobě ty perly, které ze sebe trousíš?

Takže Šámal už dostal přes prsty a už korigoval svůj odpor k EV?
Mne to připomíná závěry některého sjezdu ÚV KSČ, který vytýčil cíle a kdo otevřeně zapochyboval, tak byl varován a když nepochopil, tak byl "odstřelen"

Vy elektrikáři jste opravdu pouze ideologická bublina :no:
Avatar - Mikesus
3. 3. 2024 20:01
Re: Fakt super
Nevím kdo je můj věrný kývač, já jen vyvracím nepravdy. Jdi si kyvat se svýma trollama dal na autoforum, kdyz je tak objektivní.
Majiteli je jedno koho zaměstnává, dokud mu to nese zisky. Takze kdyz jsou lidi, co chtějí číst lži ( však to vidíme, typicky volič populistické strany) , jen aby se to shodovat s jejich touhou, tak takový obsah dostanou. A je jim jedno, že to není pravda. Je to typicky lidská vlastnost, málokdo si je ochoten přiznat omyl nebo svoji lenost. To uz chce trochu vyšší IQ.
Avatar - Mikesus
3. 3. 2024 19:56
Re: Svět motorů
No tak je zavře. Souhlasím s tím, co psal elzyx
Avatar - Mikesus
3. 3. 2024 19:49
Re: Kecy v kleci...
S tím veskrze souhlas. Jen s tím, že omezit v případě, kdy omezuji práva ostatních, tedy třeba ve městech znečišťující ovzduší. Clovke má právo na individuální dopravu, to mu nikdo nebere, alternativ je dost, ale nemá právo někomu jinému ničit zdraví. Svoje at si ničí jak chce, jako kuřáci třeba.
Avatar - apoho
3. 3. 2024 19:48
Re: Fakt super
Tak samozřejmě, majitel Autofora zaměstnává ty největší blbce, které našel na pracáku ale ty a tvojí věrní kývači v diskusi jste etalonem chytrosti.
Samozřejmě stát se členem klubu znamená minimálně být absolventem Aspen institutu. O těch lidech už žádné pochybnosti nikdo nemůže mít :no:
Avatar - Mikesus
3. 3. 2024 19:45
Re: Aai nekoupim
Nepasují se do role zachrancu planety, protoze je jim to úplně fuk a klidne i zamerne budou vic nicit. Taková ta filozofie " co nevidím, to neexistuje, a kdyz si nekdo mysli neco jineho, budu to delat jeste vic".
Avatar - Mikesus
3. 3. 2024 19:43
Re: Aai nekoupim
A co třeba kdybys to udělal ty? tak to se uleví planetě vic nez kdyz to udělá jeden ekoaktivista, který vedlejší emise má nižší než nejakej arogantní troll.
Avatar - Mikesus
3. 3. 2024 19:40
Re: Fakt super
Jestli autoforum má racionální články tak je tady každý svatý. Ten odpad nezakladajici se na pravdě a skutečnosti, hlavně co se týče elektrifikace, co jsou schopni napsat, protože jejich publikum chce o elekteifikaci číst negativne. Autoforum je skutečný odpad, ale pár článků se samozřejmě objektivních taky najde.
Avatar - eLzyx
3. 3. 2024 19:38
Re: Fakt super
tyhle vyhrocené články s alibistickým úvodem se tu pořád objevují - z "pera" p. Šámala.
Je pravdou, že se trošku uklidnil, ale stejně je tam vidět pořád to podrývání elektromobility. Prodeje rostou, ale ... a následuje jakýsi konstrukt, který má ukázat, že až tak tolik ne.
Avatar - eLzyx
3. 3. 2024 19:34
Re: Svět motorů
nevím, proč by ČR měla dotovat soukromou firmu v provozu uhelných elektráren. Pokud ČR bude chtít nějaké uhelky provozovat jako zálohu, resp. dobrý regulační zdroj, tak to budou nejmodernější elektrárny ČEZ, třeba Ledvice.
3. 3. 2024 19:29
Německý pohled se bude lišit od SM?
ID.3 za 33 000. VW dává slevu 7 000.
Avatar - apoho
3. 3. 2024 19:10
Re: Aai nekoupim
Nechci ti nadávat ani tě ponížit ( to mi mimochodem jde velice dobře :-) ) ale fandové spalováků se nepasují do záchranců planety, protože jsou racionálně myslící lidé a ne snílkové.
Kdyby jsi ty a tobě podobní znali gnozeologii vývoje lidstva, tak pochopíte, že lidstvo na planetě postupně vzniklo z opice a že jak přišlo, tak i odejde.
A jestli to bude za 100 nebo 1000 let, to neovlivní počet elektromobilů ani spalovacích motorů.

Skočili jste na špek vymývačům mozku a šířite jejich náboženství ale kdyby alespoň zadarmo, vy za to ještě platíte tím, že si kupujete za předražené peníze odpustky ( elektomobily).
3. 3. 2024 19:02
Re: Kecy v kleci...
Jj to bude ona ;-) :-[] :yes:
Avatar - apoho
3. 3. 2024 18:59
Re: Svět motorů
poslal jsem ti v soukromé zprávě interní sdělení Se.ven energy.
Budoucnost je víc než nejasná
Avatar - apoho
3. 3. 2024 18:51
Re: Svět motorů
můj kamarád dělá manažéra u Tykače v 7energy a ten říká, že už v dubnu chce Tykač vypnout dodávku elektřiny na 2 měsíce a bude se čekat na reakci fialového slizu a jeho party. Ovšem, pokud Fijalku znám, tak ten bude jenom přijímat a vysílat signály :D
Avatar - cizekHUNTER
3. 3. 2024 18:41
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - Mokrous
3. 3. 2024 18:15
Re: Kecy v kleci...
Není to náhodou ta část populace, co si koupí drahá těžká velká EV SUV nabíjená z uhlí a mající uhlíkovou stopu 2x větší než normální auto a ta stopa se občas srovná cca v době, kdy baterka odejde do věčných lovišť? Ta uvědomělá populace, co pak uvědoměle 3x do roka zaletí do Dubaje a 2x na Maledivy udělat selfí a instadegenstory a tím podpoří zelenější planetu?
A nezapomene si každý den objednat jeden kousek Fast Fashion z Bangládeše ideálně taky letecky za příplatek, hlavně, že to bude hned.
Nebýt těchto vzorů, nevěděl bych vůbec, jak žít.
Avatar - Barrichello
3. 3. 2024 18:14
Re: Zelený bolševik zase jede bomby
neboj, čína bude brzy uhlíkově neutrální, Sti Tin povídal něco mezi 2050-2300, ale byl hroz ně nejistej v hlase a v USA už všechno krom větrníků a FVE vypnuli
https://oenergetice.cz/…-elektriny-v-usa

:-) :-) :-) :-)
Avatar - Mokrous
3. 3. 2024 18:09
Re: Aai nekoupim
"Stejne tak si myslim, ze jen mizivy procento lidi nechce elektromobil ze strachu, ze v tom uhori."

Nejspíš se ještě neocitnuli v situaci, kdy sedí na zadních sedačkách Tesly, řidič je v bezvědomí a elektronické tlačítko nechce otevřít dveře a je tma a baterie začala hořet a oni jsou třeba zranění, staří, obézní, nebo naopak malé děti v sedačkách, či jen neproškolení a nemají sebou baterku a šroubovák na otevření důmyslně schovaného krytu (který je schovaný pod dalším krytem v přihrádce, kam se blbě leze) nouzového táhla na otevření dveří.

Jeden z mnoha "genitálních" vynálezů svatého Elona a jeho crew, který mi nesmí přes práh i kdyby to auto mělo 10.000 koní, zrychlení z 0-100 za 0,69 sekundy a stálo půl mega.
Avatar - Barrichello
3. 3. 2024 18:04
Re: Kecy v kleci...
to už dělá 110 let a svět to přežil a přežije i nadále, neboj
Avatar - xxc
3. 3. 2024 18:03
Re: Kecy v kleci...
ta, co jazdi spalovacimi autami
3. 3. 2024 17:52
Re: Kecy v kleci...
A která že je to ta část? :-[]
3. 3. 2024 17:44
Re: Aai nekoupim
Zabij bobra, zachranis strom...
3. 3. 2024 17:41
Re: Kecy v kleci...
Cast lidi je precitlivela a vzdycky je bude nekdo necim omezovat.
Avatar - xxc
3. 3. 2024 17:36
Re: Kecy v kleci...
Ano, ale cast ludi nam tu bude znecistovat zivotne prostredie.
Avatar - Ja Prvni 123
3. 3. 2024 17:21
Kecy v kleci...
A pritom je to tak jednoduche: klidne elektroauta nabizejte.
Bez dotaci.
A uz vubec nezakazujte jina reseni.

Cast lidi si je urcite koupi.
A budepo nenavisti.
Avatar - xxc
3. 3. 2024 17:19
Re: Aai nekoupim
podla mna staci povrazdit spalovakov a este lepsie to bude :-D
Avatar - Barrichello
3. 3. 2024 17:10
Re: Svět motorů
budou mít blbý, soudruh Tykač v přítím roce vypne uhelky takže očekávám že v červnu 2025 bude na spottáku elektřina za 1,20 a v lednu 2026 za 24-45 kč za 1 Kwh...... popřípadě budou muset všichni souruhhu Tykačovi zaplati za to, že bude držet uhelky v záloze, takže nový ceník s fixací vidím tak za 9,50-11 kč, stavební proudík by mohl být tak za 19-30 kč za 1 kwh :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Avatar - apoho
3. 3. 2024 17:00
Re: Aai nekoupim
Všem "záchrancům planety skrze Green deal" bych dal jednou užitečnou radu.
Mohou spáchat sebevraždu a hned se planetě uleví a prodlouží se očekávaný konec lidské populace na planetě. :-)
Avatar - apoho
3. 3. 2024 16:55
Re: Zelený bolševik zase jede bomby
web POLITOCO, to je bruselská obdoba Putinové mluvčí Marie Sacharovové :no:

Když čtu někde, že Politico zjistilo, řeklo, trvrdí ..... tak to přeskakuju, protože vím, kdo je architektem "morálních a názorových hodnot" tohoto plátku
Avatar - apoho
3. 3. 2024 16:51
Re: Fakt super
Jasné, poslat všechny Millery a odpůrce elektromobility na nucené práce na Sibiř nebo rovnou do plynu a máte to kluci vyhrané! :no:
Avatar - apoho
3. 3. 2024 16:49
Re: Svět motorů
no fuj! Takový článek tady mnozí pomatení diskutující opravdu nechtějí vidět.
To jim nedělej. ;-) ;-)

Oni chtějí číst články teslistů a dalších několika neúspěšných elektrikářských firem o tom, jak je budoucnost s elektřinou jedinou alternativou pro udržení života na zemi :-) :-)
3. 3. 2024 16:28
Aai nekoupim
No premyslel jsem jestli me takovy special k necemu bude a asi ne.

Asi bych se tam nedozvedel nic relevantniho. Dohadovat se o dynamice procesech v atmosfere ci vlivu cloveka na ni je zbytecne. Tohle je z hlediska nakupu vozu dulezite pro zanebdatelne procento zakazniku.

Stejne tak si myslim, ze jen mizivw procento lidi nechce elektromobil ze strachu, ze v tom uhori.

Pro me a detivou vetsinu lidi je dulezita jen uzitna hodnota a pak taky asi i cena.

Ja si EV vyzkousel a dekuji, nechci. Nebavilo me v tom jezdit, neustale se hlidat s nohou na plynu a neustale resit nabijeni.

Nejake aegumenty v casopise me nemuzou presvedcit, ze realne je s EV vopruz.
3. 3. 2024 16:23
Re: moc líbí
Ano jeste vytahne prifil Jamme 😂
3. 3. 2024 16:22
Re: Fakt super
Já můžu říct, že jsem nestranný,ale na vaše pohanění autofóra musím zareagovat,tento web má racionálnější články, jak kterýkoli iný podobný web zabývající se automobilismem,mezi největší žumpu jak vy píšete o autofóru teda řadím weby elektrické vozy cz,energožrouti apod... , protože tyto weby na rozdíl od autofóra jsou vyloženě propagandistické , články bez kritického myšlení v souvislostech. Auto fórum nemá nic proti BeV ty ,,chytrý človíčku" akorát nesouhlasí s tím, že je to jediné řešení dopravy jako takové a pravdou je, že není a na to auto fórum upozorňuje,ale vysvětlovat vám důvody utopie plošného elektromobilismu je takovým fanatikům jakým jste vy bez kritického myšlení v souvislostech a absencí zdravého rozumu marné.... Určitě jste jeden z těch psychopatů, kteří si myslí, že životně důležitý plyn CO2 obsažené v atmosféře v množství 0,04% je zodpovědné za oteplování planety ty bezmozku... a doba ledová a změny klimatu v historii taky nebyla, že? Všem fanatikům jakým jste vy dát jako prevenci duševního zdraví do ruky rýč a sázet stromy,to by pomohlo všem fanatikům jako prevence duševního zdraví...
Avatar - Ondore
3. 3. 2024 16:03
Re: Fakt super
Konštruktívna kritika je fajn a asi aj tu triafaš kliniec po hlavičke, ale bol by som zhovievavý. Redakcia auto.cz a Světa motorů sa skladá z redaktorov, ktorí očividne majú každý ten svoj názor a jeden stojí tam a ďalší inde. Navzájom sa konfrontujú a posúvajú vpred, niektorí rýchlejšie, iní slimačím tempom. Poznanie je to, čo nás posúva vpred a ten proces tam očividne prebieha - na rozdiel od podstatnej väčšiny ostatných médií. Treba si uvedomiť, že vstupujú na tenký ľad, pília si konár pod zadkom. Rovnakú informáciu si expert Pepa spočítal a vyšlo mu, že radšej to doklepe do důchodu v klamstve, ako v chudobe. Takže redakcii auto.cz veľké uznanie.
Avatar - Ondore
3. 3. 2024 15:32
Re: Svět motorů
Nápodobne - kupujem. Po dlhej dobe idem reálne zháňať tlačený časák. Martin Vaculík za ostatný rok prešiel neuveriteľnú cestu, otvoril svoju myseľ a a má moju plnú dôveru, že informácie v tomto vydaní budú síce od zarytého páprdu spaľovacieho sveta (myslené fakt v dobrom) a napriek tomu absolútne objektívne. Teším sa a dávam za túto aktivitu redakcii všetky palce hore.
3. 3. 2024 14:55
Fakt super
Jde vám o kultivaci veřejné diskuse, chcete bořit mýty. Akorát jste trochu zapomněli, kdo tu veřejnou diskusi těmi mýty vlastně dekultivoval.

Jojo, byli jste to vy, čeští motorističtí novináři. Auto.cz možná v o něco menší míře než plátky jako Garáž nebo vyslovený odpad jako autoforum.cz s jejich vlajkonošem Petrem Millerem v čele, ale jste za to spoluzodpovědní. I tady se šířily bludy o tom, jak Tesly neustále jen hoří.

Ještě asi před měsícem jste tu měli článek, který začínal větou, něco jako "Ať už si o značce Tesla a Elonu Muskovi myslíte cokoli..." To úplně nesvědčí o neideologickém a objektivním pristupu.

Elektromobilita jistě zaslouží i snese racionální, na faktech založenou kritiku, o tom žádná. Ale ten racionální zaklad tam musí být, pokud se chcete nazývat novináři.

Jenže i vy jste se tady v auto.cz valnou měrou přispěli k šíření iracionálních bludů. Takže teď najednou změna hry? Co to?
Avatar - Helle2
3. 3. 2024 14:55
Určitě si ho koupím
i když už jsem před časem přestal tento časopis číst ( aktuální informace do dokážu zjistit na internetu a v RSS mám odběr 21 webů
3. 3. 2024 14:53
Re: moc líbí
No vždyť už jsi nastoupil, tak si vystačíš se všemi svými profily sám, ne. :D
Avatar - Horký Rom
3. 3. 2024 14:18
moc líbí
Velmi žhavé a horké téma!
TroIIovací a EV hejtovací letka, nástup :yes:

Kvalitní přednáška na tema: Problémy EV o kterých
jsme si my EVekári zakázali mluvit - Marian Bencat
https://youtube.com/watch?…

P.S. Skvělý ilustrační obrázek hořícího asfaltu pod Teslou, který začal hořet jako první, předpokládám, že v důsledku zemětřesení nebo úmyslného zapálení :-!
Avatar - Mikesus
3. 3. 2024 14:17
Svět motorů
Po dlouhé době si časopis koupím. Jsem zvědav jaké pravdy a mýty se vybraly a jak se k nim jednotliví lidé z různých oborů staví. A také to, jak se k tomu novináři postaví.
Protože dnes testy se píšou ledabyle a člověk z toho nic nezjisti, takže to že tam nebude jediný test mi vůbec nevadí.