Bezpečnost
...... jedete v autě, předjíždite pomalé auto a třebaže jste se nedopustili žádného přestupku, najednou vám auto začne zpomalovat........
😬 To chce každý zažít. Koukam, že stát chce mít nad svými poddanými, pardon občany stále větší a větší konttolu......
Za mně JEDNOZNAČNĚ NE!!
😬 To chce každý zažít. Koukam, že stát chce mít nad svými poddanými, pardon občany stále větší a větší konttolu......
Za mně JEDNOZNAČNĚ NE!!
Vždy půjde takové kurvítko lehce disablovat. A to udělá hlavně ten, kvůli komu se vymýšlí a zavádí. Kdo chce, může mne zde začít oponovat, že tak jednoduše to disablovat nepůjde. Ale zbytečně. A kdyby někdo argumetoval, že disablování toho kurvítka může být trestáno, no, právě že slušnej člověk to dělat nebude, ale grázlové klidně. Prostě jako dnes, jako dřív i jako v budoucnu.
To Pepa_007: Píšete pitomosti. Aniž bych schvaloval zastavování na dálku, tak sděluji, že už dnes má policie ČR právo zastavit řidiče tzv. PIT manévrem a samozřejmě tak nesmí učinit ve chvíli, kdyby ohrozila ostatní účastníky silničního provozu. V případě zastavení vozidla na dálku by byla vázána stejnou povinností. Tedy zastavovat vozidla na dálku pouze tehdy, pokud neohrozí ostatní účastníky silničního provozu. Takže za přímého vizuálního dohledu.
Přesně to jsem čekal. Online kontrolovat s databází. A tam, kde není připojení k internetu nesmíš vůbec jezdit, bo tam už nenastartuješ. Fakt nemá smysl mi dávat jakékoli argumenty ve smyslu, že to nelze obejít.
Jak? Pokud to bude součástí ECU která bude sifrovana a po každém startu se bude online kontrolovat s databází tak to nepůjde.
Každé jiné řešení se nechá lehce obejít.
Btw. Letos bude povinný port na alkohol tester v autech. Další nesmysl EU.
Každé jiné řešení se nechá lehce obejít.
Btw. Letos bude povinný port na alkohol tester v autech. Další nesmysl EU.
Můžou mít auta například povinně laserový přijímač, reagující na specifický signál vyslaný s laserové pistole.
psst, já už raději nic neříkám .... 😄
psst, já už raději nic neříkám .... 😄
...apokalyptické jezdce a podobné Mad Maxy v čepičkách z alobalu s rozdělovačema a karburátorama ale na dálku zastaví jedině rpgéčko. 😄
I technicky to má problém: buď to bude fungovat na principu broadcastu, potom zastaví všechno v okolí, nebo bude cílit na ECU konkrétního vozidla. V takovém případě ale není spolehlivý mechanismus, jak správně cíl identifikovat. Registrační značku lze snadno vyměnit. Pak jsme zpátky u rozkazů typu "muž s koženou brašnou nesmí projít".