Novinky
a kde ti cajti vlastně jsou, když nejsou velikonoce?
Překročení nejvyšší dovolené rychlosti ve statistikách nejčastějších ani nejtragičtějších nehod dlouhodobě nefiguruje.....
Ale dobře se to hlídá a pokutuje.
Ale dobře se to hlídá a pokutuje.
"Překročení nejvyšší dovolené rychlosti ve statistikách nejčastějších ani nejtragičtějších nehod dlouhodobě nefiguruje."
Ale přesto budeme donekonečna buzerovat a trestat komické překročení rychlosti.
Samozřejmě, že de-bil, kterej jede v centru okolo ZŠ devadesátkou má jít rovnou za katr, ale buzerovat řidiče, co jedou 56 někde za městem kousek od cedule, kde je jen tráva a svodidla a nikde nic, to je fakt na houno. To samý státovka, kde je rovinka, že by tam přistál raketoplán a nikde nic a je vidět na kilometry, tak tam kilo dvacet taky asi nikoho nezabije, že?
Jenže tohle je ten nejsnadnější způsob, jak buzerovat normální lidi a plnit obecní i státní kasy.
Když člověk nechce jez na tempomat, tak aby jen čuměl na budíky místo toho, aby čuměl na cestu.
Takhle si jedeš obcí, telefonuješ s klientem, koukáš na cestu a pak zjistíš, že tě změřili, protože jsi jel o 5 km/h víc. Asi je podle nic lepší čumět na budíky a ve 48 km/h srazit školáka, nebo babku, co jde z nákupu.
Samozřejmě se jede na množství a snadnost. Takže se měří na vjezdech a výjezdech, nebo průběžně.
Mně připadá mnohem nebezpečnější to, že se po sídlištích a v centrech, mezi zaparkovanými auty v obytné zóně prohání smažky ve vracích klidně nad 80 km/h a můžou zabít malé dítě, nebo zvíře, ale není jich za hodinu tolik, jako těch normálních pracujících, co vjedou šedesátkou do obce na hlavní silnici.
Ale přesto budeme donekonečna buzerovat a trestat komické překročení rychlosti.
Samozřejmě, že de-bil, kterej jede v centru okolo ZŠ devadesátkou má jít rovnou za katr, ale buzerovat řidiče, co jedou 56 někde za městem kousek od cedule, kde je jen tráva a svodidla a nikde nic, to je fakt na houno. To samý státovka, kde je rovinka, že by tam přistál raketoplán a nikde nic a je vidět na kilometry, tak tam kilo dvacet taky asi nikoho nezabije, že?
Jenže tohle je ten nejsnadnější způsob, jak buzerovat normální lidi a plnit obecní i státní kasy.
Když člověk nechce jez na tempomat, tak aby jen čuměl na budíky místo toho, aby čuměl na cestu.
Takhle si jedeš obcí, telefonuješ s klientem, koukáš na cestu a pak zjistíš, že tě změřili, protože jsi jel o 5 km/h víc. Asi je podle nic lepší čumět na budíky a ve 48 km/h srazit školáka, nebo babku, co jde z nákupu.
Samozřejmě se jede na množství a snadnost. Takže se měří na vjezdech a výjezdech, nebo průběžně.
Mně připadá mnohem nebezpečnější to, že se po sídlištích a v centrech, mezi zaparkovanými auty v obytné zóně prohání smažky ve vracích klidně nad 80 km/h a můžou zabít malé dítě, nebo zvíře, ale není jich za hodinu tolik, jako těch normálních pracujících, co vjedou šedesátkou do obce na hlavní silnici.
Hele, u nás třeba na mnohé místa PČR nedala souhlas s umístěním radarů právě pro nevhodnost s tím, že jsou u konce/začátku obce atp. A to jsou u nás dopraváci PČR tukani co povolí takřka cokoliv....
Takže nevidím to úplně takto černobíle. Naopak třeba i když začátek obce, tak u nás máme kolizni místo a já bych tam ten radar viděl fakt rád ale PČR prostě neodkývala.
Takže nevidím to úplně takto černobíle. Naopak třeba i když začátek obce, tak u nás máme kolizni místo a já bych tam ten radar viděl fakt rád ale PČR prostě neodkývala.
Jo kamaráde, tady u nás umístili úsekové radary ve městě na dvou místech zákeřně s kopce tak, aby nachytali co nejvíce "zločinců" a mohli je pokutovat. Samozřejmě žádná Informativní značka varující řidiče o měření rychlosti. Zkrátka tady vůbec nejde o bezpečnost provozu, ale čistě o nachytání a zkasírování... 😒]
Ja jsem dodnes nepochopil, proč někdo nepoužívá tempomat v měřených úsecích. Na to, ze tam je měřený úsek přeci nepotřebuji značku. Stačí, když člověk kouká. Skrytý městský radar jsem ještě nezažil.
Počet úmrtí také klesá i když aut na silnicích přibývá, takže by bylo načase přestat řidiče různými akcemi znervózňovat a počet nehod bude klesat ještě rychleji.
Člověku se až točí hlava, kolik policejních aut člověk denně potkává. Dovolím si tvrdit, že v Praze a okolí potkám denně 100 a více policejních aut různých typů a provedení a to mluvím jenom o těch s policejním potiskem a minimálně stejné množství mají cajti v civilních provedeních ( referentská, manažerská atd).
Asi jsem bohatý stát a můžeme na tyto policejní radovánky platit.
Buzerace, pruda a arogance moci!
Místo toho aby stát cpal peníze do výstavby infrastruktury, tak cpe peníze do represe :no: