Bezpečnost

Zpět na článek

9 automobilek ochotně poskytuje data o historii polohy aut

46 komentářů

Anonym
99 procent uživatelů mobilního telefonu v klidu dovolí Googlu sbírat o nich mnohem víc informací, než jen polohu. Navíc, tohle snad může překážet jen sériovému vrahovi. Bouře ve sklenici vody.
Zetti
Googl sbira kvuli reklamě. Ale úřad je sbírá pro kontrolu ovcí jako ty, jeste budeš békat blahem. A to nemluvim o tom, ze kdejaky rusky hekr může poslouchat o cem v aute mluvíš, sledovat kudy jezdis a kde stojis. Dojit si pro to auto uz je sranda.
Anonym
Nemůže, protože já na nové auto nikdy mít nebudu, takže se v autě s tou technologií nesetkám. Ale dávno mám takové technologie v mobilu. A tak ať si ruzzák poslechne, ať se kochá tím, kde se pohybuju. Každý ví, že o víkendu jezdím na chalupu a v pátek nakoupit do Polska. Ať to klidně ví celý ruzistán.
Ozzman
No, jestli si pomlouval v autě vladimíra vladimíroviče, tak se jim to líbit nebude 😊 Já to tedy běžně dělám taky
lukas13
OT - tak co, už jsi si vybral/koupil?

Klidně SZ. 😉
Ozzman
Jo, koupil, a je v seznamu praskacu 😁 Corollu Hsd 2.0kombi. Neni to tajny 😉
lukas13
Tak už Tě toyoťáci dostali. Tímto zdravím Mikesuse 😒]

A jsem zvědav na recenzi, pokud bude.

Nové, nebo zánovní?
Ozzman
Ono toho v nabídce kombíku moc nezustalo, pokud nemáš hodně peněz na prémii a nebo se nechceš se smířit s tříválcem. Nové, skladovku za slušné peníze, ve výsledku proti ceníku skoro o 20 % dolu.

Určitě bude, budu muset zase vyvrátit nějaké mýty 😁 Takhle ve zkratce, trochu mne chybí 4x4, na mokru (i na suchu při sportu hrábne, když chceš rychle ven z křižovatky 😁), holt ta předokolka, je toho na ní docela dost toho výkonu (být v nabídce ti iAWD, jako má Cross, tak si připlatim) a prostornost Mondea, ale to je prostě nižší třída, naopak mne vubec za běžné jízdy neobtěžuje hluk eCVT, jen za ostré akcelerace ho slyšíš, tam je to logické, ale ja jsem měl pomalou průpravu z Yarise od táty. Jinak velká sookojenost, je to živé, chytré, sleduje tě to, jezdí to za tebe a práská CIA a KGB a tak 😁
Mikesus
Ještě jsi zapomnel, že to praská i Bruselu. To je to nejdůležitější. A tam máš prideleneho úředníka, který sleduje jak slapes na plyn a sčítá ti to jak peklo hříchy.
Ozzman
Tam mam kámoše, proto jsem doteď jezdil beztrestně v dieslu 😁
Zetti
Toyota ty data opravdu uklada a spolu s přihlášením se personalizuji. Asi se to nijak nezpracovava, ale v pripade nehody nebo jineho vysetrovaneho jednani se daji snadno pouzit. Staci abys jel drobet rychleji po dalnici nebo po meste a nekdo se o tebe otrel. Treba ne dnes ale za rok, nebo 10. To te pak humor prejde.

Dneska jsem to ukladani dat na server Toyoty vypnul. A zrušil jsem i přihlášení
Ozzman
To si přišel o Navi ne ?
Zetti
Co se tyce ukladani polohy na server zatim nevim, prihlaseni na navi nema vliv. Funguje i bez. Ja to moc nepouzivam, kam jezdim trefim, nepouzivam ani hlasove ovladani a nektery asistenti mi lezou na nervy.
"Narovnejte se a koukejte dopredu" To by mi vzal das.....
Zetti
Navi jde i s hlas. Ovladanim
Anonym
Tobě hybridní Corolla hrabe? To Prius vůbec nedokáže. Antiprokluz zastaví kola takže nekloužu, ale vůbec nejedu.
Ozzman
No, taky má skoro 2x tolik koní 😁 Hrabe, nechá tomu prohrábnout a pak zasáhne, někdy se ale chytí, když je sucho.
lukas13
I ty, Brute...

OK, každopádně super volba. Těch 200 koní je na kombi nižší střední prostě paráda a vlastně to už dneska téměř nemá konkurenci. Megane GT už se dávno nedělá, kor v kombíku, Astra 1.6 dtto, takže vlastně jen koncern s 2.0 Tsi...
A jezdí to za málo, všem krom Tebe teda. 😒]
A pozdravuj ode mě CIA. 😄

Ps.: Jaká výbava a barva?
Gratuluji a užívej.
Ozzman
No právě, nedělá, ono ani kombi střední třídy už nikdo nedělá mimo koncern (zvažoval jsem, jestli nevzít oholeného Passata 1.5TSI B9 (reálně byl jen o trochu dražší), ale suchou DSG nechci a nějak k tomu koncernu nemám vztah a s Golfem i O4 mám v okolí a širší rodině docela nehezké zkušenosti (i když 2.0 TSI by to částečně mohlo kompenzovat 😁). U té Toyoty mne trochu uklidnujě statistika poruch, protože to auto chci mít delší dobu i po záruce. Byl jsem samozřejmě ve Fordu, v Renaultu, Hyundai, ale všude bída s nouzí pro kupce kombi.

Barva, to byl trochu boj, chtěl jsem modrou, nakonec rodinná rada rozhodla vzít šedou, o trochu tmavší, než bylo Mondeo a jsem strašně spokojenej, protože jich nejezdí tolik a každý, kdo to viděl říká, že tomu autu sekne. Mám výbavu Style (chtěl jsem původně GR sport, ale to auto je v dost věcech o dost horší - odhlučnění zejména a navíc jsem si říkal, že za pár let mí dvoubarevné auto bude štvát). No kdyby sem šly vkládat fotky...

http😐/www.sauto.cz/…orolla/206511951

To auto vypadá uplně stejně, jen tedy mám jiný motor.
Anonym
Opět potvrzení smutneho faktu, jak povinná tabulka RZ vepředu dokáže zhyzdit každou Toyotu. Me už to na Priusu štvalo tak moc, že jsem odsrouboval ohyzdny černý držák na bílém čele a tabulku jsem napřímo přilepil 😄

Šedá barva je dobrá volba.
Ozzman
Já měl na Mondeu vepředu taky bezrámeček, spz byla provrtaná a prošroubovaná, nikdy jsem s tim na STK ani problém neměl, ale pry se to nesmí, ale to už bylo od puvodního majitele 😁
Anonym
Provrtat tabulku bych si nedovolil, ale chci vidět jak by mě buzerovali za lepidlo. Kdyby jo tak jim ji před očima prošroubuju 😄
lukas13
Jo, sekne jí to, paráda! :yes:

S těmi kombíky to smutné je... BTW - na kolik reálně vycházel Megane, ve srovnání s Corollou? 1.33 TCe, 160hp v automatu, to jsi se určitě informoval, ne?

Jinak já mám s koncernem dva problémy (cenovou politiku teď neřeším) - má to každej a pokud vidím vybrané auto, je to koncern. Za to ty auta nemůžou, ale bohužel to tak je.
Ozzman
No, samozřejmě, že v Renaultu jsem byl a informoval jsem se.... nevycházel, takové auto už nejde koupit 😁 Nejde koupit už žádné do konfigurátoru, výroba končí/skončila a doprodávají skladovky. Reálně mají poslední kusy TCE140 a nějaké to Dci 115. Byl jsem projíždět TCE140 Techno s nějakym paketem, jede to hezky, motor je hodně fajn, ale trochu mne mrzelo, že v té výbavě Techno chybí ty lepší materiály interiéru, což mívaly vyšší řady Meganu. Cena byla 595 tisíc na skladovku v bílé (neměli jinou) a s tím, že bych jim nechal něco protiúčtem, jinak tedy asi 620 tušim. Když jsem si sedl zpět do toho dvojkového těsně po něm, přišel mi lepší, lepší odveza od volantu a to HDM je sympatičtějši i když EDC na suchou skříń řadilo velmi hezky, to se mu musí nechat.

Mít omezený rozpočet níže, tak to za ty peníze bylo vybavené a solidně jezdící auto.
lukas13
Tak on už fakt končí. Ach jo...

Ono těch 600 je fakt docela dost. Corolla je jako celek prostě lepší auto.

Ještě jednou - gratulace a užívej si ji :yes:
speedfred
@Ozzy tá cena nevypadá zle. Ja som sa začal pohrávať s myšlienkou (do budúcna) tiež kúpiť nejakú 1-2 ročnú hybridnú Corollu aj keď mám stále problém s tým eCVT.
Teraz mi ale jeden záznamy hovoril že reklamoval držiak výfuku bo odhnil na 1,5 ročnej Corole. Po 1/2 roku tam prišiel znova lebo to tam hrdzavie.
Ozzman
Ahoj - jo, ty ceny skladovek jsou velmi zajímavé, hlavně těch 140k verzí a prej to docela už jede normálně i na dálnici.

O problému s výfukem jsem slyšel, ale týkalo se to prý jen nějaké série výhradně před faceliftem. No, dám vědět jak to s tím bude. Pokud si to eCVT chceš zkusit, jsi vítán
speedfred
Vďaka za ponuku ale všetky nové eCVT mám prejdené a není to nič po čom moje srdce túži.
Mikesus
To víš. Ruka "zákona" je dlouhá 😒] 😒] 😒]
A ozzy podlehl.
Ozzman
Byl jsem ovlivněn cílenou reklamou, protože akceptuji cookies... to ty si ta cílená reklama, co mi to auto sehnala na víkend! 😁
lukas13
Jo, stává se z vás klan. T-boyz 😒]
Ozzman
Kdepak, já mam pořád ještě Rendolfa 😁 Ten jentak nepujde pryč, to je takový vzdor moderní době s motorem se spotřebou osmiválce 😁
Anonym
Jak začneš takhle tak jsi na cestě mít to auto navždy. Časem si začneš přidávat další a další důvody, proč ho nepošleš do šrotu.
Ozzman
No, do šrotu, to auto má 98 tisíc najeto a nic mu neni, korozi nezná, vypadá pořád stejně, jako když jsme s ním za tebou dorazili před lety na sever 😁 Já s ním byl v zimě v Alpách dokonce
lukas13
Z toho se nevykecáš 😒]

Ale jo, je vidět jaký je Renault držák. 😄
Ozzman
To není diskuzně populární názor 😁
lukas13
Ne, to není 😒]
marvolo
To je síce pekné, ale keď cestujem, telefón nemusim vziať so sebou.
praptak
Můžete mít auto bez internetového připojení, stejně jako mobil.
Barry Lyndon
hlavně pak v jednomužných s.r.o. Taková kniha jízd na steroidech 😁
Protože to máme😒br /> a) přidanění jednoho procenta
b) poměrové krácení odpočtu DPH z pořizovací ceny
c) poměrové krácení odpočtu DPH z provozních výdajů
d) poměrové krácení daňových odpisů
e) necpání PHM a parkovného na soukromé cesty do nákladů/DPH
Ono se to nasčítá 😁 :yes:
Ginger Kyriakos
do oprátky a ještě u toho spokojeně békají. Nechápu tyhle moderní fíčury v autech. K čemu? Jedině ke špehování. Za chvíli to opravdu bude tak, že budete smět jezdit pouze v určité hodiny a pouze na určitá místa. Velký bratr bude zcela rozhodovat za nás, co smíme a nesmíme.
Barry Lyndon
A nakonec to bude něco mezi Orwellem, Terminátorem a Demolition Manem. Mě by to bavilo 😁 😁 :yes:
Mokrous
Je rozdíl na blbej film koukat a nebo ho reálně žít.
Barry Lyndon
Tak jasně, "vopravdicky" to bude samozřejmě lepší. Jen ještě nevím, jestli mě bude víc bavit život digitálního partyzána v podzemí a nebo sloužit režimu a potírat centra odporu... 😁 😁 :yes:
Mikesus
Nebo zkusit obě strany. Nejdřív potírat a pak šířit.
Pepa_007
Tak v Evropě auta poskytují polohu a i spotřebu. Vše evropským úřadům a automaticky.
Hendly
V EU mame plnou kontrolu nad tím, co na nas kdo shromažďuje za data diky GDPR

Vzpomínám jak velka kritika byla na EU pri zavádění ….