Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Motorky

Zpět na článek

Parkování jednostopých vozidel: S izolepou na parkoviště

33 komentářů

traveldrive
Sto rokov za opicami. V normálnom svete zaplatíš telefónom a strážnik len zosníma ŠPZ do aplikácie, Na súkromnom parkovisku snáď na kontrolu nepotrebujú lístky...
Ozzman
A nebo to dáš na chodník, ktery soukromému parkovišti nepatří a maj smulu. Běžně třeba v Praze na Těšnově takto praktikuji
Barry Lyndon
Parkování skútrů a motorek na chodníku mi přijde jak mnohem rozumnější varianta, než když jeden skútr zabere šestimetrové parkovací místo. :yes:
gil54
... klidně, pokud zůstane na chodníku volné místo v šířce minimálně na kočárek a vedle něj na jednoho chodce.
traveldrive
To viac prekážajú elektrické kolobežky, odstavené a pohodené kdekoľvek.
gil54
Reaguješ na mě, ale nějak nevím, co mi chceš sdělit.

Jako že motorky ti na chodníku nevadí, ale koloběžky ano? Nebo že nechat místo pro kočárek je zbytečné?

Neorientuji se v tvé reakci na mě. Koloběžky mnohdy překáží, jistě, ale to je jiné téma.
Ozzman
Ze vetsinou motorku da ridic inteligentne tak, aby neprekazela, kolonezku hazi i do silnice, nebo do Vltavy, jsou pujcene, neresi to. Neni to jejich. Kolikrat neprojde ani chodec, natozpak kocarek. Stejne ty sdilena kola
traveldrive
Dík. :yes:
gil54
OK, jste plný koloběžek, chápu, tak snad až bude článek o nich.

Já jsem psal o motorkách na chodníku.

Ono je daleko víc věcí, co na chodnících překáží, nejen kola a koloběžky. Tak zase třeba až bude článek o chodnících.

Nevím, asi jsem blázen, že se snažím psát k tématu...napíšu svůj názor Barrymu k parkování motorek na chodníku...reakce - k motorkám nula, ale zato koloběžky a připojíš se ty taky s koloběžkama a přihodíš ještě kola.

Jestli jsem fakt tak blbej, tak mi to klidně napište a já tady snad raději přestanu votravovat. Možná mi chybí sebereflexe, co já vím...
traveldrive
No tak možno si (sorry), pretože nedokážeš pochopiť dosť jednoznačný súhlas. Poznámka o kolobežkách znamenala toľko, že súhlasím, že motorka na chodníku môže byť, a že nezavadzia ako iné dvojkolesové vozidlá, ktoré sú bežne na chodníku. Dobre to vysvetlil aj Ozzman, ale asi, kámo, nemáš dnes svoj deň. Stáva sa.
gil54
Pochopit to dokážu, už třeba jen proto, že většinou dlouhodobě máme podobné názory. Zde však pokládám za zbytečně do jednoho problému, který nekomentuješ a ani nijak zvlášť neřešíš a nerozvíjíš, zbytečně vtahovat jiný, o kterém jsem nepsal ani já, ani Barry a ani Ozz, který s chodníkem ve vlákně začal.

Ještě jednou, napsal jsem Barrymu, že také nejsem proti parkování motorek na chodníku, ovšem při zachování jisté průchodnosti. (Třebaže je to proti předpisům pokud není upraveno dopravní značkou - a to by byl třeba docela víc materiál k diskuzi - už jenom proto, že mě za motorku na chodníku párkrát nekompromisně vyšili a to nepřekážela ani trochu, minimální flastr 1500Kč). To je všechno.

Fakt nechci dnes a tady navíc řešit koloběžky, kola, dvoukoláky nebo věci co mají víc kol jako třeba popelnice, případně co nemají kola žádný - reklamní áčka, odpadkový koše a já nevím co ještě na chodících překáží. A den mám docela fajn, díky za starost.

Beze všeho si o koloběžkách pište co se do vás vejde, založte si samostatné vlákno a vykoloběžkujte se klidně do bezvědomí, nemám nic proti. Ale nevidím jediný důvod to psát, v tomto konkrétním případě mě, jako reakci na můj příspěvek. Ten se týkal výhradně jen a pouze motorek na chodníku.
traveldrive
Nechápem, čo furt riešiš kolobežky? Ty ich riešiš, nie ja.Čo ti to furt leží v žalúdku? U mňa bola kolobežka poznámkou, pre teba je to téma...
Ozzman
Nevyvolávejte ty koloběžky dokola, příjde XXC a vysvětlí vám, že po Košicích se jezdí 60km/h na elektrokoloběžce po chodníku a chodci tam mu nemaj překážet 😁
Ozzman
No, však píšu. Co já vídám po Praze a přilehlém okolí, tak motorky vesměs nepřekáží, protože je řidiči dávají inteligentně ze 2 důvodů ( a z kterých duvodu to tak dělám i já)

1: Jsi majitel, nechceš, aby ti to někdo odřel a když někde parkuješ pravidelně, tak nechceš působit jako ***, co to hodí naštorc. Taky víš, že když to dáš a parkovací místo, někdo nezaparkuje, zatímco ty "mužeš" stát na chodníku.

2: Jsi majitel - motorka ma SPZ, mužeš být pokutovaný, určité městské části mají i botičky na motorky a už jsem se doslechl, že špatně zaparkovaná motorka třeba na P1 je pro městapo lákavá.

Nicméně to, že lidi na motorkách používají věštšinou mozek, tak jsou také plošně tolerováni díky tomu městapem. Myslím, že neexistuje povolení pro parkování motocyklu na chodníku, ale je to tolerováno pokud nestojí vyloženě tak, aby blokoval chodce a většinou to majitelé a provozovatelé ví.

Nic z toho však neplatí pro ta sdílená kola a koloběžky, dnes zrovna jsem viděl jedno odstavené na přechodu. Jen to dávám jako kontrast největšího plevelu po Praze, včetně cyklistů/elektrokoloběžkárů.
gil54
Povolení samostatně pro motorky neexistuje, ale motorka je motorové vozidlo. Takže její parkování na chodníku řeší resp. povolují dvě dopravní značky - stejně jako u aut - jedna podélné nebo druhá šikmé, kolmé. Jinak tam nesmí.

Pokud máš zkušenost s tolerancí motorky na chodníku obecně, nejen v nějakých jednotlivých specifických případech, tak jsi šťastný člověk.

Já jí na chodník dávám jen v nejnutnějších případech "krajní nouze", protože mě za to už fízlové několikrát vyšili.

Zmíněná inteligence a použití mozku u motorkářů je, podle mě, na stejné úrovni jako u řidičů aut. A to nejen z titulu parkování.
Ozzman
Mohu de zeptat kde jsi ty pokuty dostal ? Parkuji 8 let v mesicich, kdy je hezky denne na Praze 2 na chodniku pred praci, stejne jako jine moto a nikdy jsem nemel problem.
gil54
Nevím sice proč se ptáš, ale můžeš. Vše Praha - Korunní, Hartigova - Jana želivského, Bělohorská jen co si pamatuju...něco to řeší?
Ozzman
Neřeší, jen mne zajímalo, jestli to nemuže být místní policií, ve všech zmíněných jsem párkrát taky parkoval. A to byla velká moto, či skutr ? jestli nemají dvojí metr.
gil54
1x skútr, ostatní motorka
Mikesus
Kamarád když je hezky, jezdi na P1 s velkou motorkou. Má myslim 500 od Hondy, nejakyho nahace. A bezne to nechává na srafovani na konci parkovacich mist nebo chodníku, tak aby nechal metr místo a nikdy nedostal za 5 let jedinou pokutu.
Mikesus
Jo souhlas. Pokud tam zůstane cca metr místa, není vůbec problém. A ano, těch blbu na motorce, co zaberou parkovaci místo se v poslední době objevuje docela dost. Minulý týden jsem potkal jednoho, který zabral 2 parkovaci místa. Prostě do těch cca 10m se musel postavit přesně doprostřed a podél, kdyz ob jedno auto bylo místo, kam bezne parkujou motorky kolmo.
Ozzman
Proč blbců ? Vím, že v Praze parkuješ ojediněle a tudíž to neznáš 😁 , ale to se stává i autum, že někam přijedeš a řekneš si... on stojí přesně uprostřed, ale on tam třeba stál v době, kdy i ostatní auta podélně (chápu z toho, že to bylo podélné správně) stála jinak a mohl být tak krásně zaparkovaný správně 😁 Nemusí to tak být vždy samozřejmě, ale na rozdíl od stání na chodníku, které může být nejisté (není povoleno, jen tolerováno), tady smí legálně parkovat. Předpokládám, že to byla větší motorka (proto to dal podélně), často nemístní takto parkují, protože takhle je to legální skoro všude 😊

p.s. jestli to bylo GSo tak ten to tam možná fakt dal schválně - majitelé zde z diskuze odpustí 😁 😁 ale BMW syndrom bohužel funguje i na moto

Samozřejmě to nevím, taky mne to naštve, ale stejně mě to naštve i auta a pak si vzpomenu na to, co jsem ti těd popsal a nějak to poberu 😁
Mikesus
Presne. Přijedu jednou za uherak do Prahy a není kde zaparkovat na místech pro auta ( jasně ukázáno značkou, kde je symbol autíčka, ne motorky. Ip11b, IP11c atd ) a tam stojí tajtrdlici s motorkama. 😒] 😒]

A motorku nepoznám, však to vše vypadá stejně. To i proace a berlingo má víc rozdilů 😒]
Ozzman
😁 ok…. Na to nemam co rict 😁
Ozzman
Samozrejme s pouzitim mozku, nedat ho nekam, kde nikdo neprojde, nebo nedejboze neprojede cyklista 😁 Pokud neprekazi, policajti ho neresi. Ale po Praze co vidam, tak nejvetsi bordel jsou kolobezky, ty se vali vsude… ale koukam, ze to uz v diskuzi poznamenali dalsi
Mikesus
Nene. Největší bordel po Praze dělají cyklisti, ridici dieselu, dodávek, suv, motorkáři, kolobezkari, pejskari, chodci, nepriszpusobivi, ustecaci, hradecaci, ostavaci, brnaci a stredocesi. Zapomněl jsem ještě na někoho? 😒]
Ozzman
Tesly, pomalu jezdi do krizovatek a zdrzuji 😁
Mikesus
Jo jasně. Jezdi buď moc pomalu nebo moc rychle
RZDH RZDH
Platit za motorku je nesmysl. Žádné místo nezabere , vejde se do mezer, kam už se nevejde auto. A sleva 10%? To je vtip? Na parkovací místo pro auto dám 5 motorek.... Vyzkoušeno...
Mikesus
Bohužel někteří ta místa pro auta fakt zabíraj.
RZDH RZDH
Příspěvek podléhá schvalování.
Jan Otruba
Parkování v Brně je zadarmo při vyřízení parkovacího oprávnění, jež se dá vyřídit online a je zadarmo a není jenom pro Brňáky ale pro kohokoliv. Takže pokud někdo jezdí do Brna častěji, může si oprávnění vyřídit a pak parkuje zadarmo ve všech zónách.
Jara Konys
Jak to třeba je, když přijedeme tři skútry a postavíme to na jedno parkovací místo. Platím za jeden, nebo za všechny tři.