Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nový Peugeot 5008 má první ceny. Pod milion se nevmáčkne

33 komentářů

Miorolo
Tříhrnek v ještě větším autě. Bravo Peugeot 8-s

A zanedlouho také i ve vašem Boxeru :D
Nebo Nebo
To doufám, já chci, aby stellantis zkrachoval. Protože dodávky očividně budou tvořit největší podíl prodejů, když jsou tak chytří a zrušili RAM, Charger a Challenger
Mikesus
Jo, to byl prodejní trhák v Evropě. Všichni 3.
traveldrive
To môže chcieť len absolútny vypatlanec. :no:
Ringhofer
Pane Šámale, proč píšete tímto způsobem? Titulek, jako by bylo hotovo, a potom text, ze kterého vyplývá, že komentujete ceny na německém trhu. Máte potřebu dělat novinařinu? Tak proč to děláte tímto neetickým, zavádějícím způsobem? Nechápu...
Trofim Lysenko
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
traveldrive
Možno lebo Blesk... Bulvár, nie seriózne médium.
Mikesus
Bohužel ty testy ( už nejen titulky) tu začínají hodně připomínat bulvár a ne seriózní novinařinu.
Nebo Nebo
1.2 za milion? To snad ne nemyslí vážně, to radši koupit něco pořádného.
Raději koupit něco takoveho, navíc dostanete normální volant
https://www.sauto.cz/…touran/204638163
Mikesus
Nepsal jsi náhodou pořádného?
Ozzman
Ono se to pořád ještě vyrábí jo?
Arese
Jo. A velmi dobře prodává! :-) :yes:
Ozzman
Hm, že není ani v TOP 50, to asi není velmi dobře prodává, co ?

http://www.best-selling-cars.com/…ling-car-models/
Mokrous
To je jako bys napsal, že se neprodávají Audi A6, BMW 5er, E-klasse, Superb/Passat a další. Aut je fůra, trendy se mění a hlavně je situace v západních zemích totálně pokřivená díky daním na jedné straně a dotacím na straně druhé.
Ozzman
Ale to je zase od extrému k extrému, já netvrdím, že se neprodává, ale Arese píše, že se velmi dobře prodává, tak jsem jen uvedl, že zas tak velmi ne :D

Já se spíš divím, že Touran ještě zustal v nabídce a v té staré verzi, nějak tato auta šla mimo mne a myslel jsem, že byl zcela nahrazen Tiguanem/ID dosaďlibovolné číslo. Je to ale dobře, že koupit jde.
Mokrous
Naštěstí se stále prodává, protože pro mnohé lidi to je nejlepší rodinné řešení auta.
Ne každý touží po SUV a zároveň mu třeba nestačí kombi.
Ozzman
S tím naprosto souhlasím, navíc třeba na rozdíl od Golfa nový Tiguan (což jsou tedy ti sesterští konkurenti v příbuzných kategorií) vypadá fakt divně, už jsem ho viděl naživo párkrát a to zlaty Touran
Mokrous
No, starej byl moc krásný auto, ale ten novej je divnej.
Objektivně to je super auto, ale naživo docela obluda.
Ozzman
Jo, ten starej byl správně hranatej, mám rád u SUV, když jsou trochu krabice a ten novej je fakt zvláštní. Možná ještě v Rpaketu, ale jinak nic moc.
twistedTSD
Nj, ídéčkizace bere Volkswagenu jednu ze stěžejních vlastností - jednoduchý, elegantní, nekonfliktní design.
Mikesus
Velice dobře. Jediný svého druhu prakticky a není o něj skoro zájem.

https://www.instagram.com/p/C48GurHMkZz/?…

Musel jsem omezit jen na Evropu a ani tam není v top100. No to je tedy super prodávané auto. To je tak když někdo pinda pořád své domněnky a pak si ani neoveruje fakta.
ericn
Přesně tak, stačí se zeptat prodejců. Tam, kde jsem byl, prodejce říkal, ještě, že ho máme ;-)

https://portal.sda-cia.cz/stat.php?n
Mikesus
Tyjo. I caddyn se prodalo dvojnásobek.
ericn
To sice jo, ale ty berou živnostníci - kombinace práce a soukromého života. Kdo by taky chtěl jinak jezdit v dodávce s patlacím displejem a laciným vnitřkem, když nemusí ;-)
Nebo Nebo
No, určitě lépe než VW ID.3
Mikesus
No ani ne. Kdyby ses podíval, to ID3 je v top100, 79.misto. touran tam není. Tak složité to zas není dohledat, obzvlášť když máš odkaz na podnose. Další, kdo pokládá své domněnky za fakta :-[]
Pak má někdo brát tvůj názor vážně. To je jako se zajit zeptat do hospody, které auto je nejprodávanější.
traveldrive
Technicky 20 rokov starý šrot...
twistedTSD
jaký 20 let starý šrot? Vždyť je to normální MQB, ne?
Ozzman
S hodně smutným základním motorem při zvážení základní ceny.

Být to za 650-700, člověk si řekne, fajn, někdo kdo potřebuje "středně" velké a dobře vypadající MPV, tvářící se jako SUV, určitě to fungovat bude, dynamika nebude horší, než u takových aut 15 let nazpět, která jezdí dodnes ( a mnohdy přetáčejí 2x tolik na tacho, než by měli, protože nemají náhradu a taky tomu odpovídá stav) a měla sice větší objem, ale kolikrát ani né zdaleka těch 100kw.

Já mám francouzský design rád, to umí, icockpit už mne taky tolik neva, jako tomu bylo při jeho představení (taky se dost zlepšil, velké displeje, namísto malé kapličky přístrojů za malinkým volantem), prostě je to krabice s francouzským šarmem. Konkurenční Espace se mi asi líbí o torchu více, ale obě auta beru jako ty hezčí.. No, Espace má alespoň větší škálu motorizací, tady je to tedy bída a fyjalova drahota ;) :D A co ten PHEV? Ten už zabalili? Nebo tam chybí ještě nějakej malinkej HDI, na takové velké auto ideál :D:D
del42sa
kde přesně má být ten šarm ? Já vidím spíš krabicoidní design který má hodně daleko k bývalé eleganci Peugeotů, interiér plný cigrlátek a (skoro) nepoužitelné a předražené motorizace. Překombinovaný design světel, samé svítící lištičky nebo kly, to je zkrátka opak elegantního designu, kterým Peugeoty v minulosti prosluly. Tohle je spíš auto pro čínu a ne pro Evropu :no:
Ozzman
Ale ta krabice není uplně nudná, či překombinovaná, jako to dělají Korejci, či Čínané, nebo není tak Macho, jako americká auta. Mne se to líbí, je to subjektivní, svým zpusobem se mi líbila i 3008 a 5008 odcházející generace. Nejsem kupec SUV, ale když už, tak toto mne neuráží. Navíc v té krabici je skryta především praktičnost. Hodně SUV má ruzné "coupé" tvary a sklony karoserie a pak tam hůře skládáš zavazadla.

Jo, 406 coupé to není, ale zase je to o 2 levely jinde, než SsangYong, nebo s prominutím i nový Tiguan, ten se tedy nepovedl za mne - bavím se o designu, než mne tu nějaký trouba začne argumentovat motorizacemi.
twistedTSD
5008 ještě budiž, ale z 3008 se stala celkem obluda. Hnusný tvar oteklého "kupé", kombinace hran, velkých ploch a cingrlátek.
Daniel Bazant
Měl jsem ho půjčené jako náhradní vozidlo a za mne nepraktická velká "kráva". Třetí řada sedadel je akorát tak pro mimina a celkově mi více vyhovuje 3008....