Ojetiny
Já mám 17 let starou II Octavii 2.0 TDI Laurin a Klement a at se podíváš jak chceš rez na ni nenajdeš. Najeto 221 tis km. Výjimka jako blázen. Jediné co má jsou na přední kapotě oděrky od kamínků . Jinak nic
Kamil Řičař
Příspěvek podléhá schvalování.
A komu že se bude toto prodávat ???
zzjosef
zzjosef
I dvojkové Oktávky nadšeně hnily, hlavně přední blatník a prahy, takže tohle by na tom bylo podobně.
Prostě je to (podle mě) garážovaný vůz, který přišel jen do minimálního kontaktu s posypovou solí. Víc bych za tím nehledal.
Octavia 1 prostě nerezne, protože prostě a jednoduše naddimenzovali zinkování a měla kvalitní plechy. A je úplně edno kde stála a v čem jezdila.
Ano, i Octavia 1 měla místa, kde umí reznout, ale tohle není důsledkem výroby nebo nevhodné konstrukce, ale je to důsledek nevhodné údržby vozu.
Ta místa jsou notoricky známá, spodky blatníků vepředu před prahem, a víčko nádrže. U kombíku pak klasika víko kufru. Jediné řekněme výrobně a konstrukčně nevhodné bylo to řešení kolem víčka nádrže, kde u LX a GLX nebylo plastové nadkolí zpočátku výroby, takže se k hrdlu dostal bordel a pak to vyrezlo.
Ale pokud Octavii majitel udržuje v čistotě, tak je úplně jedno kde jak kolik a v čem jezdí. Suchá garáž je ale samozřejmě vždy klad.