Novinky
A jak to je s platnosti ridicaku (karticky)? Uz nebude treba to resit?
hiphop
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Tak snad je jasně řečeno, že musíš vlastnit platný doklad. Navíc nedává smysl "to neřešit " protože nikdy nevíš kdy budeš muset do zahraničí.
Tj. bez malého techničáku může řídit vozidlo kdokoliv, třeba i zloděj ? Doteď byl OTP jakýmsi "potvrzením" že nemajitel používá vozidlo se souhlasem vlastníka. Bez techničáku ani policajty nenapadne něco v tomhle duchu zkoumat.
Ale modlete se abyste ji nezapomněli při výletu za hranice. A nechcete se dohadovat s německým příslušníkem, protože tam se ani nedohadují...
Digitalizace občanky,jak jeden výše psal, nepomůže, protože to policii neumělo načíst, bohužel nedávno mě na dálnici chytli,dostal jsem pokutu , občanku a řidičák chtěli, vyzkoušeli jsme teda digitalizace občanky v mobilu a čtečka jim to nepřečetla,co vůbec nechtěli je pojištění,pokuta za rychlost 2500 a 4 body..a už jezdím všude slušně.
Děkuji vládě za tenhle krok,kterým jsme zas o kus vpředu.kdyz už si beru OP,tak už ten řidičák a techničák unesu.nedej bože, že bych chtěl jen 5km za hranice země,kde musím mít vše i s pojistkou.to mohl vymyslet jen blb a prohlašovat to za úspěch digitalizace....
Já tuhle věc vítám, když je v rodině víc aut, je nešikovné pořád si předávat techničáky, když někdo potřebuje zrovna auto toho druhého. Mám techničáky všech aut ofocené v mobilu, stejně tak svůj řidičák a občanku mám v edokladu. Nedávno jsem ráno dýchal hlídce a varianta s edokladem a fotkami TP a ŘP je naprosto uspokojila, takže stačí na pojížďky sebou brát mobil a peněženka může zůstat doma. Mně to přijde praktické.
Ještě jednou si to přečti, má to napsané správně.
Na tohle se ptám.
Má to napsané správně, ale mohl to napsat srozumitelněji. Dovolil jsem si přidat tečku a velké A, aby to bylo zřejmé.
Diky :yes:
Podívejme se, jak ho krásně brání místní pořádková hlídka.
“Prozatím se počítá s využitím digitálního stejnopisu občanského průkazu. Do budoucna se však plánuje zpřístupnit v aplikaci i další doklady, jako je například řidičský průkaz”.
Zdroj: https😐/www.havelpartners.blog/edoklady-opatrny-zacatek-ery-digitalnich-dokladu#:~:text=Prozat%C3%ADm%2520se%2520po%C4%😁%C3%ADt%C3%A1%2520s%2520vyu%C5%BEit%C3%ADm,i%2520fyzick%C3%BD%2520(plastov%C3%BD)%2520doklad.