Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Víte, že v Česku můžete jezdit bez řidičáku a techničáku u sebe? Pokuta nehrozí

23 komentářů

Stejsn
ale jen do chvíle, kdy to do vás někdo pošle. Pak stejně rovnou volám policajty i při banální škodě, protože jak mám vědět, že viník má zaplacené ručení, nebo že vůbec má řidičák? Protokol o nehodě na dobré slovo rozhodně vyplňovat nehodlám a tak tenhle úžasný nápad jenom dál zatíží PČR.
twistedTSD
Mně už tenhle úžasný nápad ušetřil pár peněz při kontrole, a to jsem o něm ani nevěděl. 😁 Občanku po mně nechtěli, stačilo nadiktovat údaje. Takže já to vítám, klidně ale mohli řidičák digitalizovat, aby se jím dalo prokázat v telefonu.
Mikesus
Souhlas s tím, že řidičák taky mohli dát do edokladu.
Petr112
Myslím že řidičák je zbytečný v mobilu když stačí jen občanka a eobčanku už policie od dubna uznává.
Mikesus
Tak s tim se asi počítá. A nemyslím si, ze bude nějak velký nárůst těchto případů. Lidi to dtejne u sebe mají a odpadne otravovani za to, ze nemáš u sebe doklady při kontrole.
KANKUNEN
Nemáš zkušenosti, policajti jsou velmi neochotní a nepříjemní. 2 hodky si počkáš než dojedou. Mluví s tebou jak s trotlem, foukneš si a přinutí tě sepsat jen záznam o nehodě. Podřený nárazník se jim řešit nechce, vlastně je chápu, když musí řešit i smrťáky.
Dinar
A jak z toho, že má viník u sebe fyzicky řidičák a techničák, poznáš, že má zaplaceno povinné ručení?

Já tuhle věc vítám, když je v rodině víc aut, je nešikovné pořád si předávat techničáky, když někdo potřebuje zrovna auto toho druhého. Mám techničáky všech aut ofocené v mobilu, stejně tak svůj řidičák a občanku mám v edokladu. Nedávno jsem ráno dýchal hlídce a varianta s edokladem a fotkami TP a ŘP je naprosto uspokojila, takže stačí na pojížďky sebou brát mobil a peněženka může zůstat doma. Mně to přijde praktické.
Mikesus
řidičák v edokladu? mně tam jde jen občanka.
Anonym
"varianta s edokladem a fotkami TP a ŘP je naprosto uspokojila"
Ještě jednou si to přečti, má to napsané správně.
Mikesus
"stejně tak svůj řidičák a občanku mám v edokladu. "
Na tohle se ptám.
Anonym
"Mám techničáky všech aut ofocené v mobilu, stejně tak svůj řidičák (.) A občanku mám v edokladu. "
Má to napsané správně, ale mohl to napsat srozumitelněji. Dovolil jsem si přidat tečku a velké A, aby to bylo zřejmé.
Mikesus
Jo aha. Už chápu. To "a" není jako slučovací poměr
Diky :yes:
Horký Rom
@Mikesus

Podívejme se, jak ho krásně brání místní pořádková hlídka.

“Prozatím se počítá s využitím digitálního stejnopisu občanského průkazu. Do budoucna se však plánuje zpřístupnit v aplikaci i další doklady, jako je například řidičský průkaz”.

Zdroj: https😐/www.havelpartners.blog/edoklady-opatrny-zacatek-ery-digitalnich-dokladu#:~:text=Prozat%C3%ADm%2520se%2520po%C4%😁%C3%ADt%C3%A1%2520s%2520vyu%C5%BEit%C3%ADm,i%2520fyzick%C3%BD%2520(plastov%C3%BD)%2520doklad.
Anonym
stačí si zadat RZ na stránky ČKP a vyjede jestli je auto pojištěné a u jaié pojištovny 😄
jimmy2G
@Stejsn zjistíte jednoduše online podle jeho SPZ- dokonce i pojišťovnu
kozakm
A jak to je s platnosti ridicaku (karticky)? Uz nebude treba to resit?
hiphop
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Anonym
Tak snad je jasně řečeno, že musíš vlastnit platný doklad. Navíc nedává smysl "to neřešit " protože nikdy nevíš kdy budeš muset do zahraničí.
Ozzman
Na rok propadlý řidičák, bez občanky, jsem cestoval i po balkáně mimo EU a pohoda, zajímá je jen zelená karta :-! Případně jsou i země, kde ji neberou a musíš si to pojistit u nich ( Kosovo) :d
Othello
Tj. bez malého techničáku může řídit vozidlo kdokoliv, třeba i zloděj ? Doteď byl OTP jakýmsi "potvrzením" že nemajitel používá vozidlo se souhlasem vlastníka. Bez techničáku ani policajty nenapadne něco v tomhle duchu zkoumat.
PKkohi
Ale modlete se abyste ji nezapomněli při výletu za hranice. A nechcete se dohadovat s německým příslušníkem, protože tam se ani nedohadují...
Korbel Jaroslav
Digitalizace občanky,jak jeden výše psal, nepomůže, protože to policii neumělo načíst, bohužel nedávno mě na dálnici chytli,dostal jsem pokutu , občanku a řidičák chtěli, vyzkoušeli jsme teda digitalizace občanky v mobilu a čtečka jim to nepřečetla,co vůbec nechtěli je pojištění,pokuta za rychlost 2500 a 4 body..a už jezdím všude slušně.
MiraJ50
Děkuji vládě za tenhle krok,kterým jsme zas o kus vpředu.kdyz už si beru OP,tak už ten řidičák a techničák unesu.nedej bože, že bych chtěl jen 5km za hranice země,kde musím mít vše i s pojistkou.to mohl vymyslet jen blb a prohlašovat to za úspěch digitalizace....