Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Chcete auto nadosmrti? Kupte si toyotu

28 komentářů

Jenik3
Nemusí být nadosmrti, stačí na 20let. I to je dlouhá doba v auto průmyslu.
Ja Prvni 123
@Jenik3 Jo jo, Alfa uz mi slouzi 30 let, a je to radost.

😄
Th0r
Kazdej e😜ert vi, ze nejspolehlivejsi je koncern 💪
ryccardo
@Th0r nejspolehlivejsi neni, ale nejjlevneji opravitelny s ohledem na dostupnost dilu je. Hele na Superbu 1.8 TSI mam skoro 400 tis a furt me spolehlive vozi. Kdyz se neco rozbije sezenu vsechno hned a levne. Proto si ho nechavam.
Mokrous
Komu ho musím vykouřit, abych dostal tu tabulku 30 nej aut???
Anonym
@Mokrous Horkýmu Romovi Šámalovi.
admin badge
Ondřej Šámal
@Roman Horký Můžu se zeptat, proč mě zmiňujete s Horkým Romem?
Anonym
@Ondřej Šámal protože je to moje jediná možnost jak se bránit abyste konečně v redakci pochopili, že zde v diskusích operuje smejd, který parazituje na mém jménu. Pochopil jste to? Nedoufam.
Tomáš Kubáček
Pane Šámale,
osobně si nemyslím, že výzkum zaměřený na severní Ameriku je i z daleka srovnatelný s vozy / modely / motory, které se nabízejí v Evropě. Stejně tak požadavky v sev. Americe jsou jiné... Článek spíše momentálně napodobuje clickbait...
Předpokládám, že se jedná o tuto studii
https😐/www.iseecars.com/…sting-cars-study?…
Ja Prvni 123
No, 1:1 rozhodne ne, protoze vsechna ta auta maji velke benzinove motory... v Evrope nezname.
Temer.

Dokonce i kdyz je to povedomy typ, tak ma jiny pohon.
😒
narona
Ten první odstavec ohledně Euro NCAP myslíte vážně?? 😁 Nejsem extra fanoušek Volva, ale mít jako bernou minci výborný výsledek v těchto nárazových testech je amatérismus nejvyššího kalibru. Jako by automobilka vůbec nedělala vlastní testy na jiné situace...
aducik
To jsou ale samé kamiony,to tam nemůžete dát normální SUV?
kesumb
kde je ten vocas co tvrdil, ze spolehlivejsi je Favo?!!
AXLCOM
......
AXLCOM
Souhlas,nic kvalitnejsiho na silnicich nez toyota nejezdi....No tak dobre jeste SUBARU!Hrozne rad by jsem jeste pridal mercedes,ale kde jsou ty casy kvality mercedesu z osmdesatych a prvni pulky devadesatych let!
Miorolo
Pane Šámale, kdy se už konečně naučíte psát značky a modely automobilů velkým písmenem? Případně pošlete článek na korekci, když nejste schopen si sám po sobě text zkontrolovat.
traveldrive
@Miorolo
Zbytočná námaha. Je presvedčený, že to má správne. Už to tu vysvetľoval, aj keď nikde inde okrem ACZ som si tohto neduhu nevšimol, ani také pravidlo nikde nezaznamenal.
Miorolo
@traveldrive Uuuf, takže on to dělá záměrně a ještě si myslí, že to je tak správně, jo? Smutné...
Jaké jiné alternativy ještě čteš? Me přijde, že to je všude velká bída.
Daniel Je
Asi záleží jaký model. V každém případě díly jsou opravdu drahé. Jak se psalo že BMW, Audi mají drahé díly, tak o Toyotě to platí obzvlášť. Nicméně je to spolehlivé auto. A čím silnější, tom lepší
MB1975
O testech NCAP bych pomlcel. Totalne zdiskreditovana komedie kde o hodnoceni rozhoduji el. berlicky. O realne bezpecnosti daleko vic vypovida americka IIHS kde rozhoduje pevnost karoserie..
praptak
O skutečné bezpečnosti dobře vypovídá ochrana posádky a dětí testů Euro NCAP. 😉
3_diamanty
O kvalitach a spolahlivosti toyoty som nikdy nepochyboval ... avsak sam aj ked auta mam na dlhsiu dobu ( felda 16r... polo bude v januari 8r ) ... uz po rokoch tuzim po zmene... a snad kazdy to pozna tie pocity ... ked uz tuzi po niecom opat novsom... modernejsom... pripadne vacsom... alebo s uz uplne inym typom kasne... a pod ... takze ja na dozivotie auto urcite nepotrebujem... mne postaci v dnesnej dobe tak aby bolo na dalsich 10 rokov ... a potom sa opat uvidi co doba ( aj rodinne potreby prinesu ) ... a podla toho sa opat uvidi.... ja to zatial vidim na novu scalu v r 2025... pripadne jazdene nieco 3 ci 4 rocne ... od koncernu alebo z azie...
Prezivkynetreba
Problémom je, že z tej tabuľky je zrejmé, že sa jedná o benzínové motory. Hybridy tam sú tiež avšak na nižších priečkach. Modely sa u nás v Európe ani nepredávajú a keď už, tak s úplne iným motorom čo je kľúčové pre to aby najazdili také kilometre. Takže áno v USA to pre Toyotu platí ale či by to tak bolo s modelmi ktoré sú dostupné v Európe je otázne.

Nebolo by na škodu mať podobné štatistiky aj pre Európu.
Placza
Dobrý den, tři roky jsem pracoval v Kolínské automobilce kde se dělala Toyota ,Citroën a Peugeot. Kromě tvaru karoserie byly u všech tří modelů použitý stejné pohonné jednotky a samozřejmě i všechny díly z kterých byly tyto vozy sestaveny. Když jste se podívali do statistik spolehlivosti ,hádejte kdo byl na prvním místě , samozřejmě Toyota. Tak nevím co si o tom mám myslet.
dyskrymynaclja
Nic není nemožnéé,Toyota👍👍Až takový zázrak to není.S CHR 1,2 jsem pár tis najel.Motor slabý,hlučnéjší od podvozku.v r.2020 za 570tis
Josef Malý
no to urcite po 6 letech to ma schnile podvzky pulka toho nejde povolit maji strasne nekvalitni materialy srouby z hliniku se vytahuji se zavitem takze kvalita jako vsechna asijska auta
deniale
v nadpise chyba ta najdolezitejsia informacia (ci uz umyselne alebo "nahodou"), ako aj v celom clanku😒br />

V USA sa interval výmeny oleja pre vozidlá Toyota môže líšiť v závislosti od typu oleja a prevádzkových podmienok.

Pre vozidlá, ktoré používajú syntetický olej 0W-20, je odporúčaný interval výmeny 10 000 míľ alebo 12 mesiacov.

Pre vozidlá, ktoré používajú minerálny olej (napr. 5W-20 alebo 5W-30), je interval výmeny 5 000 míľ alebo 6 mesiacov.

https😐/support.toyota.com/…hould-I-ma-10042?…

https😐/support.toyota.com/…he-oil-chan-7604?…
David Jansa
To možná platí pro Toyoty prodávané někde jinde ve světě, ale znám 3 lidi, co mají Toyoty a mají podobné problémy jako jiní. Třeba zasekavajici se plyn nebo proměnlivý tah motoru nebo padající sluneční clona u řidiče, která se v podstatě nedá opravit. Prostě nové Toyoty jsou stejné krámy, jako všechna jiná auta.