Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

General Motors prodává divizi Allison Transmission

8 komentářů

GM neprodala celou GMAC , ale jen 51 procent!
Klíčová je na tom ta ztráta majority a tedy vyřazení ze skupiny dceřiných firem. V mnoha případech (např. DaimlerChrysler) se obecně mluví o prodeji celé firmy, ač se prodává "jen" majoritní podíl.
To máte pravdu , já na to jen upozornil.
cuisine
hmmm kdepak není nad americké odbory a systém jejich pojištění které tak krásně táhne americké automobilky ke dnu ... :no:
Nechapu burziany - jak muze cena akcii stoupat, kdyz je podnik nucen se zbavovat svych lukrativnich casti? 😲 Logickou dedukci mi z toho totiz vychazi, ze kdyby GM zkrachoval, tak by akcie vyletely na historicke maximum! 😉
Tohle jsem nepsal já, ale to je asi stejně poznat 😉 Tohle je můj nick, předem díky že ho nebudeš používat 😉
Ciastocne mas pravdu, ze zbavovat sa ziskovych aktiv nie je pre firmu velmi vyhodne. Dovod, preco sa GM zbavuje aktiv je, aby mal hotovost a dobry cashflow a vedel sa vyrovnat s vydavkami na zdravotne poistenie zamestnancov. Prirovnal by som to k tomu, ked mas 2 domy, 1000 akcii perspektivnej firmy a par kvalitnych dlhopisov. Mas sice majetok, ale kazdy mesiac musis platit mesacne splatky hypoteky. Banku nezaujima, ze mas dobre akcie a vynosne dlhopisy, chce vidiet, ze jej platis nacas. A z tohto dovodu musis mat hotovost, ked ju nemas, musis predat nieco zo svojho majetku, aby si sa udrzal "nad vodou"... Preto sa burziani nepozeraju len na zisk a hodnotu firmy v urcitom momente, ale aj cashflow a mnoho inych fundamentalnych indikatorov...
Sorry, nespravnemu Tomovi som odpovedal... 😄