Novinky
Jj, ten volant je vážně megadivný, asi nejvíc tím, že je žlutý jako kapota Mini Mr. Beana.
@gil54 CO JE NA VOLANTU DIVNÉHO?
Sportline mi přijde ideální v kombinaci s 2.0 TSI, tak snad se do nabídky brzy dostane i ta dostupnější verze.
S 1.5 TSI nebo 2.0 TDI je to spíš k smíchu, ale co se dá dělat.
S 1.5 TSI nebo 2.0 TDI je to spíš k smíchu, ale co se dá dělat.
@vondry87 A na mokru s naloženým kufrem rozjede se ta 2.0 TSI FWD vůbec? 😄
@Barry Lyndon Rozjede, protože 2.0 TSI má AWD.
@Barry Lyndon A proč by se neměla rozjet? S normální jízdou problém nebude a rychle jede na mokru jen retard, tak nevidím problém.
@vondry87 Jsou místa, kde je hbitá akcelerace z 0-90 případně i z 0-130 dost zásadním prvkem aktivní bezpečnosti... 😄
A u turbomotorů se to imho nedávkuje zrovna snadno (ale možná jsem jedinej lopata, co s tím má problém 😁, každopádně bych si připlatil za AWD, když je ta možnost a příplatek není dramatický)
A u turbomotorů se to imho nedávkuje zrovna snadno (ale možná jsem jedinej lopata, co s tím má problém 😁, každopádně bych si připlatil za AWD, když je ta možnost a příplatek není dramatický)
@vondry87 Nevím, proč nejde reagovat na příspěvek níže, zdejší diskuse jsou opravdu příšerné. Každopádně @Barry Lyndon nezapomeň, že žijeme ve světě, kdy většina aut na silnicích nemá ani 100 kW, takže myslím, že 150 kW FWD není zas tak velký handicap a dá se s tím žít.
Jinak AWD bych bral a určitě bych si za tu 195 kW verzi připlatil, kdybych mohl. Bohužel u nás ve firmě to nelze protože ekologie. Proto bych byl rád alespoň za tu 150 kW verzi, která bude stát stejně jako 2.0 TDI 110 kW a oproti ní mi to přijde jako lepší volba.
Jinak AWD bych bral a určitě bych si za tu 195 kW verzi připlatil, kdybych mohl. Bohužel u nás ve firmě to nelze protože ekologie. Proto bych byl rád alespoň za tu 150 kW verzi, která bude stát stejně jako 2.0 TDI 110 kW a oproti ní mi to přijde jako lepší volba.
S chromovanym lemom masky by to vyzeralo ovela lepsie... tym tmavym lemom na maskach nikdy nepridem na ich pointu ... ale inak je superb absolutna supa... zrovna dnes rano som videl novy cierny v kombiku a v reale neposobil tak knedlovito ( pelikanovsky predny previs ... ) ako z niektorych foto... asi aj ta tmava farba tomu pomohla ale celkovo aj tak novy superb je dokonaly ... 👍
Sportline vypadá velmi dobře, jak barevně, tak úpravami, plus ty silnější motory, bezva.
Mně se vůbec nový superb líbí čím dál víc, bohužel jsem v něm zatím jen staticky poseděl, takže jak jede, nevím, ale už ta statická zkušenost, po přesednutí z G60 jsem měl pocit, že jsem přesedl z mainstreamu do prémie, to je příliš krutá realita, desing, materiály, ergonomie všechno lepší u škodovky, jenom když člověk sáhne např. na kolíky výdechů ventilace, to provedení, chod, a pak ty gumové válečky v 5er, to je prostě nářez od škodovky jako prase.
Jsem docela zvědav, jak ten benz. dvoulitr pojede, protože zatím mi superb mi přijde jako hodně dobré auto.
Mně se vůbec nový superb líbí čím dál víc, bohužel jsem v něm zatím jen staticky poseděl, takže jak jede, nevím, ale už ta statická zkušenost, po přesednutí z G60 jsem měl pocit, že jsem přesedl z mainstreamu do prémie, to je příliš krutá realita, desing, materiály, ergonomie všechno lepší u škodovky, jenom když člověk sáhne např. na kolíky výdechů ventilace, to provedení, chod, a pak ty gumové válečky v 5er, to je prostě nářez od škodovky jako prase.
Jsem docela zvědav, jak ten benz. dvoulitr pojede, protože zatím mi superb mi přijde jako hodně dobré auto.
@Dinar Sportline vypadá vážně moc hezky a v kombinaci se silnějším TSI velmi rozumná volba pro někoho kdo nemusí nutně jít do prémie ale chce mít v zásadě vše co dnešní auta mohou nabídnout - prostor, výkon, styl, technologie, výbava...
Pokud na tebe takhle S4 působí, tak musel udělat skok tak o 3 generace vpřed, ono nejvíc to poznat stejně bude až se to rozjede 😊
Pokud na tebe takhle S4 působí, tak musel udělat skok tak o 3 generace vpřed, ono nejvíc to poznat stejně bude až se to rozjede 😊
@adamzprahy Problem, nebo spis "problem" je to, ze takto vypadajici, vybaveny a nakonfigurovany superb neni volba jen nekoho kdo vylozene nemusi jit do premie, ale je volba i to, kdo by treba chtel jit do premie, ale ne pro skoro ve vsem horsi auto jeste k tomu za vic penez.
Tesim se na setkani s 530d, tam by mel byt "svet jeste v poradku", na druhou stranu ani premiovy pohonny retezec neschova vsechno to setreni uvnitr a prave auta jako superb nastavuji aktualni premii nelichotive zrcadlo. 😞
Tesim se na setkani s 530d, tam by mel byt "svet jeste v poradku", na druhou stranu ani premiovy pohonny retezec neschova vsechno to setreni uvnitr a prave auta jako superb nastavuji aktualni premii nelichotive zrcadlo. 😞
@fOE já bych to neviděl tak negativně. Nebo nevím co myslíš "skoro ve všem horší auto" respektive které auto tím myslíš 😁 Určitě je to zrcadlo v tom, že zatímco Superb se v interiéru zlepšil a řeší určité detaily, BMW z toho naopak ustoupilo. To je určitě ostuda. A Mercedes byť má možná problém udržet kvalitu na všem, tak minimálně vizuálně se snaží kouzlit víc a víc.
Ale celkově kolem a kolem nevěřím, že interiér nového Superbu by byla taková palba, to by musel překonat koncernovou Audi. Tak jako tak pro mě hlavní problém toho auta zůstává: je to vykřesání maxima z poměrně jednoduché techniky. S tím nemám problém a je pak otázkou priorit zda si to člověk vybere nebo připlatí za víc. Zpětně ono G30 taky uvnitř nebylo bůhvíco a potřebovalo hodně naložit aby to byl luxus i uvnitř a stejně se to kupovalo kvůli tomu jak to jezdí. Ale jako chápu a souhlasím, že některé mezery se zmenšily a hlavně v čem se G30 uhájila byly detaily, které začali mizet.
Ale celkově kolem a kolem nevěřím, že interiér nového Superbu by byla taková palba, to by musel překonat koncernovou Audi. Tak jako tak pro mě hlavní problém toho auta zůstává: je to vykřesání maxima z poměrně jednoduché techniky. S tím nemám problém a je pak otázkou priorit zda si to člověk vybere nebo připlatí za víc. Zpětně ono G30 taky uvnitř nebylo bůhvíco a potřebovalo hodně naložit aby to byl luxus i uvnitř a stejně se to kupovalo kvůli tomu jak to jezdí. Ale jako chápu a souhlasím, že některé mezery se zmenšily a hlavně v čem se G30 uhájila byly detaily, které začali mizet.
@adamzprahy mysleno tak (zvlast u tech nizsich motorizaci, kde na tom jak to jezdi zalezi min a min), ze pokud ma nepremiovy zastupce stredni tridy lepsi ergonomii, materialy, detajly, nedejboze vybavu nez zastupce vyssi stredni premie... pak ma ta vyssi stredni premie proste problem. Ano, skodovka nema image, a ano, v jizde to porad bude rozdil (doufam, tu bys mohl napsat vic ty 😊 ), ale je to proste nejak min.
Zvlast u BMW, kdyz zminujes ten Mercedes, zacina mi byt sympaticky stale vic a vic. Bez okolko bych dal dnes Ecku nejspis prednost pred 5er. Zrovna tak se mi hodne pozdavalo setkani s GLC. Nova X3 bude na salonu pry snad uz za mesic, tak jsem zvedav, ale z videii to vypada uvnitr na tezkou bidu. Bidne u BMW zacina vypadat i motoricka paleta, kde MB aspon nabizi silnejsi dvoulitry, coz tem autum slusi precijen vic nez zakladni 20d/i atd. Jop, BMW je proti MB o dost levnejsi, cenikove, pri leasingu (a minimalne v DE) se to ale obraci.
PS: jsem zvedav na setkani s vnitrkem nove A5, tam to pri predstaveni dost novinaru kritizovalo, za tvrde plasty, osulene materialy obecne, tak aby nakonec skoda superb na tom uvnitr vazne nebyla lip, lip i nez audi. Zamrza nam peklo 😊
Zvlast u BMW, kdyz zminujes ten Mercedes, zacina mi byt sympaticky stale vic a vic. Bez okolko bych dal dnes Ecku nejspis prednost pred 5er. Zrovna tak se mi hodne pozdavalo setkani s GLC. Nova X3 bude na salonu pry snad uz za mesic, tak jsem zvedav, ale z videii to vypada uvnitr na tezkou bidu. Bidne u BMW zacina vypadat i motoricka paleta, kde MB aspon nabizi silnejsi dvoulitry, coz tem autum slusi precijen vic nez zakladni 20d/i atd. Jop, BMW je proti MB o dost levnejsi, cenikove, pri leasingu (a minimalne v DE) se to ale obraci.
PS: jsem zvedav na setkani s vnitrkem nove A5, tam to pri predstaveni dost novinaru kritizovalo, za tvrde plasty, osulene materialy obecne, tak aby nakonec skoda superb na tom uvnitr vazne nebyla lip, lip i nez audi. Zamrza nam peklo 😊
@Dinar já ty exteriérový věci "all black" úplně nemusím. K té červené nebo šedé budiž, ale třeba k modré se to nehodí.
Hezky vypadají sedačky i palubka. Volant bych dal taky přednost logu před nápisem, ale to je relativně drobnost.
Počkám si na víc fotek s různejma kolama a tak. Že to bude premiant třídy je jasný... 😒
Hezky vypadají sedačky i palubka. Volant bych dal taky přednost logu před nápisem, ale to je relativně drobnost.
Počkám si na víc fotek s různejma kolama a tak. Že to bude premiant třídy je jasný... 😒
@Emel
Tobě se líbí palubka, z který trčí tablet a rohy displeje budíků lezou z kapličky ??
Tobě se líbí palubka, z který trčí tablet a rohy displeje budíků lezou z kapličky ??
Alu kola opět katastrofa. Škodovka snad x let, dělá nejhnusnější kola ze všech značek.
Už neví, kolik by si řekli a postaví to vždy na takových obludách🤦
Už neví, kolik by si řekli a postaví to vždy na takových obludách🤦
@Commpact
A este zrovna u sportovej edicie by som prave cakal volant s logom skody miesto volantu s napisom skoda na nom ( napis miesto loga "hraje" skor na luxus a nie na sport ) ... ale ok... klasicky superb s chromovanou maskou a s volantom s logom skody nema vizualne ziaden zadrhel
A este zrovna u sportovej edicie by som prave cakal volant s logom skody miesto volantu s napisom skoda na nom ( napis miesto loga "hraje" skor na luxus a nie na sport ) ... ale ok... klasicky superb s chromovanou maskou a s volantom s logom skody nema vizualne ziaden zadrhel
@3_diamanty záleží na barvě, první nový Superb jsem viděl v hrne a na tom kombíku se mi to vůbec nelíbilo, pohřebák, v bílé kterou taky na autech moc rád nemám to bylo mnohem lepší, nakonec nejhezčí bude asi ta světle zelená v které je na billboardech. Ale i tak, v téhle generaci se mi pořád víc líbí Kodiaq, v minulé to bylo opačně.
P. S. chrom já určitě ne, raději v černé
P. S. chrom já určitě ne, raději v černé
@Commpact no... to záleží kolik je x 😄
Octa 3 i Sup 3 - tam to bylo ještě v pořádku. Pak přišlo větší množství těch aerodynamických modelů... kde to teda naštěstí často jsou jen vložené plasty do normálního kola.
U většiny modelů se pořád dá vybrat, ale občas tě to nutí jít do většího rozměru než bys chtěl.
Octa 3 i Sup 3 - tam to bylo ještě v pořádku. Pak přišlo větší množství těch aerodynamických modelů... kde to teda naštěstí často jsou jen vložené plasty do normálního kola.
U většiny modelů se pořád dá vybrat, ale občas tě to nutí jít do většího rozměru než bys chtěl.
To zas bude spousta zavodniku, s tou 1.5 TSI a 2.0 TDI nejak vyzebrali od zamestnavatele Superba, ale uz jim nezbylo na motor.
Odkdy tě zajímají auta, která "spalují dinosaury"?
Od kdy tě zajímá, co zajímá mě?
Máš něco konkrétního k tomuto PHEV? Ne k PHEV od Mazdy a Mercedesu.
Konkrétního k tomu mám to, že PHEV od Škody nemohou mít kvůli ochraně baterie snížený sportovní podvozek verze Sportline. A to je odpověď na tu tvou otázku.
Ale kdo ví, třeba tam nakonec bude. Třeba minulá Octavia RS mohla mít PHEV, avšak neměla podvozek RS, ale obyčejný, takže to ve skutečnosti RS nebyla. Takže klidně můžou udělat PHEV Sportline, který ve skutečnosti nebude Sportline.
moc líbí 👍