Ekonomika
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeVolkswagen musí šetřit, ale investuje do ohňostroje. Má dva roky na odvrácení krize
20 komentářů
ericn
No a co se diví, vyrábí auta, o která trh nestojí a ty, co lidi chtějí, zdražili tak, že zákazníci jdou raději ke konkurenci. Viz Golf 1,5TSI 150k od 700tis... Passat od milionu... Naprostý úlet...
Pepa_007
Aby firma přežila přechod na elektromobily, musí méně utrácet, uvedl dnes finanční ředitel Arno Antlitz
Takže problém je vývoj a výroba BEV. Nikdo to skoro nechce. Prodeje jsou mizerný.
Takže problém je vývoj a výroba BEV. Nikdo to skoro nechce. Prodeje jsou mizerný.
@Pepa_007 od začátku se přece tvrdilo, že konstrukce BEV je mnohem jednodušší než klasických benzínových/ dieselových.
@Frfla
Kontrukce ano, z pohledu montáže.
Ale je to mnohem náročnější na investice, jelikož je to rychle se vyvíjející technologie. Vyvinou něco (baterie, nabíjecí software atd) a za pár let je to beznadějně zastaralé. A musí to vyvíjet znova. To vše při malém objemu prodejů.
Kontrukce ano, z pohledu montáže.
Ale je to mnohem náročnější na investice, jelikož je to rychle se vyvíjející technologie. Vyvinou něco (baterie, nabíjecí software atd) a za pár let je to beznadějně zastaralé. A musí to vyvíjet znova. To vše při malém objemu prodejů.
Modrý blesk
Volby byly v Německu v neděli a VW oznámí plánované propuštění a uzavírání závodů v pondělí. Určitě je to čistě náhoda. Minulý nebo předminulý týden to ještě manažeři ve vedení nevěděli...
PowerHouse
Mám naprosto originální názor, co se vůbec nikde nedočtete.
VW staví ve Španělsku továrnu na 3 000 000 a chybí mu poptávka na 500 000 aut.
VW staví ve Španělsku továrnu na 3 000 000 a chybí mu poptávka na 500 000 aut.
Freddka
VAG mel za posledni 3 roky provozni zik 19, 22 a 22 miliard eur ne?
Neco mi unika nebo jsou nenazrani?
Neco mi unika nebo jsou nenazrani?
Sdílení komentáře
nezáviď jim to. Nemohou za to, že tebe do Škodovky nepřijali. Berou pouze lidi s IQ nad 75
Můžeš si za to sám 👎
At mají. Odbory jsou kratkozrake, management evidentne taky, tak ať to mají klidně. Kdyz jim nevadí, že za pár let nebudou mít práci, protože chtěli vánoční bonusy ve výši několika platů.