Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika

Zpět na článek

Volkswagen musí šetřit, ale investuje do ohňostroje. Má dva roky na odvrácení krize

20 komentářů

Roman Horký
Ale na 18. platy ve Škodě bude že jo?
amerlock
@Roman Horký
nezáviď jim to. Nemohou za to, že tebe do Škodovky nepřijali. Berou pouze lidi s IQ nad 75
Můžeš si za to sám 👎
Roman Horký
@amerlock Kde jsem řekl, že jim to závidím? Naopak, urychlí to jejich konec a to mě baví. Do Škodovky bych já osobně nechtěl do té doby, než tam budou montovat Toyoty Prius. Přečti si, co píše Mikesus, když tomu nerozumíš.
Mikesus
@Roman Horký
At mají. Odbory jsou kratkozrake, management evidentne taky, tak ať to mají klidně. Kdyz jim nevadí, že za pár let nebudou mít práci, protože chtěli vánoční bonusy ve výši několika platů.
Roman Horký
@Mikesus Přesně to jsem chtěl říct, takže je to nesrozumitelné jen pro amerlock.
Frfla
Jejich auta jsou fakt předražená. Takže jen ať šetří.
ericn
No a co se diví, vyrábí auta, o která trh nestojí a ty, co lidi chtějí, zdražili tak, že zákazníci jdou raději ke konkurenci. Viz Golf 1,5TSI 150k od 700tis... Passat od milionu... Naprostý úlet...
Pepa_007
Aby firma přežila přechod na elektromobily, musí méně utrácet, uvedl dnes finanční ředitel Arno Antlitz

Takže problém je vývoj a výroba BEV. Nikdo to skoro nechce. Prodeje jsou mizerný.
ericn
@Pepa_007 Jen se to pan Antlitz bojí říct nahlas...
Frfla
@Pepa_007 od začátku se přece tvrdilo, že konstrukce BEV je mnohem jednodušší než klasických benzínových/ dieselových.
ericn
@Frfla tudíž levnější a… skutek utek 🤣
Tycoon
@Frfla

Kontrukce ano, z pohledu montáže.
Ale je to mnohem náročnější na investice, jelikož je to rychle se vyvíjející technologie. Vyvinou něco (baterie, nabíjecí software atd) a za pár let je to beznadějně zastaralé. A musí to vyvíjet znova. To vše při malém objemu prodejů.
Modrý blesk
Volby byly v Německu v neděli a VW oznámí plánované propuštění a uzavírání závodů v pondělí. Určitě je to čistě náhoda. Minulý nebo předminulý týden to ještě manažeři ve vedení nevěděli...
Pepa_007
@Modrý blesk razantní zdražení benzínu v ČR bude také po volbách. 😉
Marek Lalke
@Pepa_007 krach bohemia energy taky zahadne prisel hned po volbach
PowerHouse
Mám naprosto originální názor, co se vůbec nikde nedočtete.

VW staví ve Španělsku továrnu na 3 000 000 a chybí mu poptávka na 500 000 aut.
Meky
@PowerHouse
ziadna fabrika na svete nevyraba 3 miliony aut rocne.
Trepes somariny.
RapNotDie
@Meky přesně tak, 3 míče ročně je vycucané z prstu.
Arese
Freddka
VAG mel za posledni 3 roky provozni zik 19, 22 a 22 miliard eur ne?
Neco mi unika nebo jsou nenazrani?