Novinky
ono je to dost odvážný tvrzení že nejdráž tankují dánové... V absolutní hodnotě zaplatí EUR víc, ale s jejich příjmy se "cena" benzínu snižuje a češi mají spotřební koš určitě menší. Čili za svojí průměrnou výplatu si dánové koupí benzínu o hodně víc než češi.
Zdravim redakci a dekuju za prehled. Nicmene co ceny na ostrovech? Muzete tuto informaci doplnit? Diky.
Ceny v Británii do přehledu zahrnuty nebyly, protože ADAC tento přehled pojímá jako ceny paliv v zemích, kterými člověk pojede na dovolenou, a zřejmě se domnívá, že do Británie nebo Skandinávie nikdo na dovolenou nejezdí. Takže bohužel to doplnit nemůžeme. V tabulce jsou všechny země, které ADAC ve svém přehledu má.
Prima. Jen vždycky k takovým super informacím připište, kolik toho drahého benzínu si za měsíční plat koupí Dán a kolik toho levného Čech... Musíte ovšem vycházet z reálných průměrných platů normálních zaměstnanců, nikoliv z platů ministrů.
A koho to zajímá - zvykej si, žvásty o tom, že by měla být zohledněná kupní síla při globální ceně surovin, technologií a marketingu pocházejí od zakomplexovanců, jako seš ty a tobě podobní. Když na to nemáš, tak prostě nebudeš jezdit. Tvoje problémy s výší příjmu nikoho nezajímají. Mimochodem - co je ten tvůj průměrný Čech? Když statistici ohlásí, že průměrný plat v česku je 22 mega tak takoví jako ty hned začnou kňourat, že oni to ale nemají......no tak nemají. Tak se snaž, pracuj na sobě, uč se jazyky a Evropa je dnes otevřená, vyraž do Dánska, sežeň si tam práci a můžeš si koupit benzínu, kolik chceš. A ministři? Jestli o tom nevíš, tak ti zdaleka nejvyšší platy nemají. Jeden z nejvyšších platů ve veřejné sféře (nebi spíše skoro veřejné sféře) mají šéfové odborů, členové správních rad státních firem apod. přes 200 tis/měs. Ministři mají míň - pod sto, ale bulvár proti nim hecuje primitivy tvého typu a poslanci se svojí padesátkou jsou tuplem amatéři, ale proč si na nezanadávat,co?
Ty si fakt buran...
A na rozdíl od tebe, ty klaune, se k tomu aspoň hlásím, ty věčnej přispěvovateli na Auto.cz...No nezklamal jsi mě, když se ozveš, mám radost, kdybys držel hubu a neragoval, dokázal bys jistou míru inteligence, ale takhle jenom dokazuješ, že předhozená návnada vdycky někoho zláká a většinou největšího tupce....
Slovensko chyba 😊
Se divíš? Jdi si na auto.sk a tam to třeba budeš mít. Estonci a Slovinci tam taky nejsou, tak nebreč.
Jako musím uznat, že maj vyšší platy a tím levnější benzín. Ale v pátek jedu na dovču po Evropě a měl jsem ceny nafty z ledna a ceny se lišily než teď, tak aspoň vím, že před hranicemi do Itálie (tedy ve Francii) naberu plnou a zas ušetřím o něco víc. Zas to dám za dálniční poplatky 😒. Jen náhodou nevíte nějakou radu s webem kde zjistím silniční poplatky po Evropě. Teta říkala, že prý v Německý vůbec nejsou - nevím bydlí tam tak to así ví lépe.
v nemecku samozejme zadne poplatky nejsou jen pro nakladaky, tu najdes info kolik se plati v evrope www.traveda.de/ reisetipps/ mautgebuehren.htm - smaz mezery
Dikes moc mi to pomohlo 😉
Pro Němce nebo Švýcary je cena stejná, jako by stál benzin u nás 13kč!
Hůř než my jsou na tom jen ti Poláci, Chorvati a možná Maďaři.
Tohle je naprosto zavádějící článek!