Jestli španělský dovozce věnuje samotnému tuningu podobnou pozornost k detailům jako na oficiální prezentaci, tak potěš koště.
Auto má dle oficiálního prezentačního textu převodovku DSG, ale fotografie ukazují interiér s řadicí pákou klasické manuální převodovky.
ericn
2
@Tycoon No DSG DQ250 by to nejspíš nedala, ta má dost i se standardní 1,5TSI, neskutečně se "sype". Nicméně 140kW s manuálem ve Fabii bude pecka, každý takový počin si zaslouží pochvalu 😄
maca02
0
@ericn
Asis myslel spíš DQ200, že?
Těch 140 kW dolujou pořád jen z 1.5, měli tam dát dvoulitr, ale chápu - cena 😒
ericn
1
@maca02 A jo, máš pravdu DQ200, do 250Nm 😄
twistedTSD
1
@maca02 To by byl na limitku od importéra těžko realizovatelný overkill. Manuál by byl příjemné překvapení. Moc se mi to ale nezdá a bojím se, že to bude DSG s patřičně seříznutým krouťákem.
praptak
1
Tak ona skutečná Fabia Rally2 má motor 1.6 TSI odvozený od dvoulitru, pohon všech kol, sekvenční převodovku a podstatně větší výkon.
RaSuSK73
1
@ericn Pokial je to pravda, tak to pecka bude. Par rokov dozadu som sa na fordackom zraze previezol s Fiestou ST, v serii mala 138 kW, no tato bola trochu potunena DremScience mapami stage I, podla majitela na nejakych 230 koni. Slo to ako z praku, prevodovka bola pochopitelne manualna. Uplne by mi stacil aj Ceed GT, s ktorym som sa povozil na Slovakia Ringu, to bola jedna-sestka s turbom a 200 konmi. No na Type-R to samozrejme nemalo, to bolo ine vozitko.
praptak
0
Je škoda, že Fabia nemohla vzniknout ve verzi s motorem jako má VW Polo GTI, když už vyvíjí Fabii Rally2.
Auto má dle oficiálního prezentačního textu převodovku DSG, ale fotografie ukazují interiér s řadicí pákou klasické manuální převodovky.
Asis myslel spíš DQ200, že?
Těch 140 kW dolujou pořád jen z 1.5, měli tam dát dvoulitr, ale chápu - cena 😒