Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Peugeot uvádí dostupný závoďák pro lidi. 208 Racing má tříválec a manuál

23 komentářů

ericn
Tak jako dobrý. Když už Pug udělá něco zajímavého, což tenhle mrňous na hraní je, tak to zabije cenou...
KANKUNEN
@ericn Je vidět, že primárně tvoje mysl je určena pouze nadávat. Zabije cenou? Mě by zajímaly tvé naivní představy o ceně za závodní auto?
ericn
@KANKUNEN tohle je takový polozávodák, sami ho přirovnávají ke 106 Rally… Oholený model s lehce zvýšeným výkonem a klecí uvnitř. Nenadávám, jen mi ta cena přijde přestělená, na žádný velký speciál to nevypadá…
praptak
Píší, že se inspirovali, to vůbec nic neříka, co se skrývá pod karoserií.
KANKUNEN
Mě by zajímalo, co udělali s palubkou? Loeb měl v Peugeotu na rallycross displej na sloupku volantu a ten původní štít akorát vadil ve výhledu.
del42sa
vtipné je, že předchozí varianta 1,2l PureTechu v Peugeotu 2008 GT měla 115kW a tahle "racing" varianta má celičkých 107kW 😁
jako každý kilovat navic je fajn, ale tohle je spíše k smíchu a ta cena to jenom potvrzuje .... PSA/Stellantis se rozhodl nečekat a přijít s cenovou paritou spalováků s elektromobily už dnes
Arese
Snížit cenu, vyhodit rám a šup s ním do showroomů! 🙂 Konečně jsi Peugeote po letech vyplodil něco atraktivního! 👍👍👍
Frfla
Tak to me rozsekalo. Zavodak: trivalec o objemu 1.2 se 107kW za 1M. Ano, tato doba ma i sve kouzlo - takove groteskni.
Geo Fery
@Frfla přesně... Říkal jsem si jestli je správný název vzhledem k motoru/výkonu a ceně 😄 pojmenovat to zavodak, když tam dali parametry nějakého běžného auta za takovou cenu, to bude prodejní hit... To už mi přijde jako když se dělá elektronika kde je brand "gaming" a jen kvůli tomu za dvojnásobek ceny, on to někdo koupí..
praptak
V malém autě ten výkon vnímáte intenzivněji. 😉
Barry Lyndon
"Standardní výbavou je i speciální povrchová úprava palubní desky pro omezení odrazů na čelním skle"
Tal tohle by snad mělo být v každém autě, nebo snad v běžném provozu je palubka zrcadlící se v čelním skle (což ani za 100 let vývoje mnozí výrobci stále nevychytali) v pořádku? 😄
Bohdan Blažek
Auto bez motoru za mega??? To je nějaký vtip?
Martin911Turbo
No působí to dost úsměvně
Manželka měla nákupní rychlou tašku citroen C2 VTS, motor 1.6 VTI 125 koní, 4 válec, váha 960 kg, tužší podvozek než mini cooper, převodoka z Peugeotu GTI a jelo to jak drak na okreskách
Jsem zvědavý kdo toto bude kupovat
del42sa
@Martin911Turbo evidentně v PSA už dávno zapomněli, jak se dělají malá a zábavná auta ...
ericn
@del42sa jo, naposled to zkusili s P208 GTI, což vyšlo a od té doby nic. Jen nezajímavé crossovery bez motorů… A teď zkusí tohle alá 106 Rallye, vypadá to fajn - odkaz na minulost, i ten 145k 3hrnek bych jim odpustil, může být i fajn, ale za mega… no tvl. Takže stačí vyndat klec, ten hasící systém a pustit to na silnice za rozumný peníz (max 600k) a bude to hit 😋
praptak
Ono nestačí jen něco vyndat, pokud je to vyvíjeno jako závodní auto, nebude to mít homologaci do normálního provozu.
ericn
@praptak tak plnou specifikaci k dispozici nemáme, ale Stellatis nejspíš jen oholil 208, přidal tu závodní výbavu,pár koní a natáhl cenu… Tipnu si, že dostat to na silnici, z jejich strany, nebude zas takový problém😋
del42sa
@ericn

se divím, že vůbec něco takové vydávají, když tlačí zákazníky do EV

https😐/www.autojournal.cz/…sef-stellantisu/
ericn
@del42sa schválně kdo to vydrží déle, Stellantis nebo zákazníci? 😄 Btw vypadá to, že takový Mercedes už na to přišel... Francouzi pojedou do sebezničení...
Hendly
Takovych nadavek za cenu….

Kolik by teda podle vas mela byt cena?
speedfred
@Hendly
1 Kč bez DPH.
del42sa
@Hendly samozřejmě ještě vyšší než elektrická verze .-)
Lord Owl
Tak jestli to nebude mít tažné vzadu, tak se s tím mezi zdejšíma Fabiema, Thaliema a Daciema nebude dát vyhrát závod v ploužení po městech a mezi nima....