Srovnávací testy
Na první pohled chybné porovnání - felicia byla sice letitý, ale kompakt, favorit byl současník golfu II, proto je i o mnoho let později polo vedle felicie tak výrazně menší….
@Xonik Áno, prvú Fabiu už veľkostne prispôsobili, voči Felde mi prišla neskutočne stiesnená.
@traveldrive Přesně tak, ve srovnání s Feldou Fabia působila, jako by byla o třídu menší auto.
@Arese Ono to zvýšenie pasívnej bezpečnosti Fabie voči Felde si vypýtalo svoju priestorovú daň.
Najvacsi rozdiel je spracovanie a tuhost skeletu tj. pasivna bezpecnost. Pólo bolo vo svojej triede v tomto smere etalón aj pre ostatne znacky.
2) Snadný přístup ke všem servisním bodům
3) Levné náhradní díly včetně originálních
4) Nezničitelný motor 1.3
A) Koroze
B) Hlučnost
C) Nechtěl bych s ní bourat
Ziarovku na prednom svetle feldy som vymenil 1 rukou za 3 minuty ( pri kuske zrucnosti to clovek zvladne aj naslepo ) ... neskutocne nieco... uz na mojom sucasom pole ( r.v. 9.2016 ) bez sance... vsetko zasrate ( pri jednom zavadzia este aj akumulator ) ... a zacvakas za to minimalne 30 eur aj v tom najlacnejsom servise... zlata felda
Mali sme feldu ( r.v. 2001 ) aj 2x polo ( r.v. 1996 a r.v. 1999 ...prve som kupil od svokra.. to druhe zdedene od tety ) a viem tiez porovnat...
Polo jasne kasnou tuhsie.. sedis nizsie a hlbsie... riadenie tiez lahsie ( obe boli 1,4ky 44kw a nemali posilnovac a ani felda 1,3 mpi ho nemala ) ... felda ale zase celkovo priestornejsia... vacsi kufor.. pocitovo to bolo aj o pol cisla vacsie auto ako polo 6n1
Ta 1,3 mpi 50kw vo felde bola pocitovo nieco podobne silne ako 1,4 44kw v pole ( 106Nm vs 116Nm ) ... polo akoby odspodu bolo zivsie... ale na 4ke okolo 80tky v kopci felda tiez tahala alo lev... pocitovo ale sa mi polo javilo pruznejsie a sviznejsie aj ked papier tu hovori pre feldu ( zrychlenie aj maximalka ) ...
Inak aj ten 1,3 ohv motor slo znicit... znamy mal feldu r.v 98.. uz tiez po facelifte feldu a pri100t km mu praskla hlava valcov ... mozno len smola na kus ... nasa zase trpela na neustale problemy s vyfukom... aj ked ano clovek tie jednotlive diely tam vymenil za babku alebo za 10 eur pozvaral
Prasklá hlava válců je dost nezvyklá závada, neslyšel jsem, že by s tím bývaly problémy. Výfuk, to jo, to bylo skoro spotřební díl.