Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nové BMW M5 Touring ve velké fotogalerii. Umí být výrazné i diskrétní

10 komentářů

gil54
Přestože obecně preferuji, i vzhledem ke svým potřebám, sedany před kombíky (a to aniž bych chtěl popírat jejich některé výhody), tak v tomto konkrétním případě mi přijde kombík oproti sedanu po designové stránce lepší, resp. hezčí.
KANKUNEN
@gil54 To bude tím jak auta narůstají. E61 vypadalo jak sedan s batohem, teď to vypadá jak uřezaný kombík.
Arese
@gil54 Souhlas, sedan trpí přílišným sklonem víka kufru - směrem dozadu se výrazně snižuje. Kombík tímto nepěkným designovým prvkem pochopitelně netrpí. Ale i tak ho lze těžko považovat za pěkné auto... :((( Nemluvě o opravdu hnusné přístrojové desce... Časy pěkných a střízlivě elegantních BMW jsou prostě dávno pryč. :(((((
P.S. Největší katastrofou současné M5 je ovšem jeho hybridní pohon, který je pro sportovní sedan naprosto nevhodný. Jeho výsledkem je totiž opravdu obludná, doslova skandální hmotnost.
gil54
@Arese
Záměrně jsem se omezil pouze na rozdíl v designu a estetickém vjemu mezi současným sedanem M5 a kombíkem M5.

Interiér, přístrojovku jakož i volbu europohonu spolu s eurohmotností u M5, v minulosti lehkonohé ikonické královně sportovně laděné vyšší střední, jsem raději nekomentoval.

Abych, jako dlouholetý fanda a majitel báva nemusel decentně odvracet zrak.

Nebo blít...
adamzprahy
@gil54 na tak velkou plochu se povedla silueta touringu o něco lépe. U M5 navíc pomáhá o 7 cm širší rozchod a blatníky (platí i pro sedan), takže proporčně zlepšení a vypadá to pak lépe.

Druhá věc je, že M5 má 1970mm bez zrcátek, tj. o 7 cm širší než předchozí M5 a o 10 cm víc než měla standardní G30. To je docela šílené a na okresku už se s tím u nás prostě nevejdeš, resp. brousíš kolama krajnici při míjení ostatních což je u nízkého auta s nízkoprofilama dost na nic - v porovnání s X7 s podobnou šířkou kde kolo bez újmy zvládne sjet ze silnice. K tomu ta hmotnost 2.5t...
ericn
@adamzprahy Jen k tomu dodat přezdívku - tlustá Berta...
Th0r
Oranzovy sedacky s tim zelenym lakem jsou slusnej bizar
trapid
@Th0r
To je u BMW tradiční kombinace. Takovou kombinaci měla první M3 E30 ve které jsem se před více než 20 léty svezl. Byť ta zelená i červená byly tmavší.
petr malecek
Je nádherný
Man Ký
@petr malecek jo, povedlo se to. kolega občas přibrzdí s tou elektrickou verzí a krom svítícího "chladiče" tomu moc nemám co vytknout. pořádnej macek.