Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Videa

Zpět na článek

Martin Vaculík a RAM 1500 s novým šestiválcem. Nahradí poctivé V8 Hemi?

11 komentářů

topten
opet mam problem s delkou videa, 45 minut casu na to koukat nemam, a tak se bohuzel nic nedozvim i kdyz za pristup na server platim
ale chapu, ze pro negramoty je video lepsi nez text, jak jsme tady nedavno probirali ...
Nebo Nebo
Video jsem neviděl, jelikož nemám čas. Ale mými slovy: Nenahradí, nenahradí ten pocit z toho, v čem jedeš, nenahradí ten pocit kompresoru, nenehradí ten pocit silného motorů, nenahradí ty emoce, nenehraní řev V8, který nicméně v základu vůbec neřve, tam by ten šestiválec nevadil, ovšem by to musel být V6 od Dodge a ne nějaký nový neprověřený Hurricane od Stellantisu, beztak to je 2x spojený puretech dvakrát přeplnenej...
Ja Prvni 123
@Nebo Nebo
At ti nepraskne zilka, nejak ses nechal unest...

Jestli ten motor delali Italove, tak vubec nemusi byt spatnej.
🙄

Ale s videem souhlas: k nicemu.
Na to se budou divat jen negramotni nebo nezamestnani, co nevi co s casem.
Mozna obcas nejakej duchodce.
Nebo Nebo
@Ja Prvni 123 Kdyby ho dělali pouze Italové... dělali ho zřejmě jak Italové, Francouzi, tak i Němci... je to motor od Stellantis... těch značek, který má, je mnoho, tudíž nelze říct, kdo ho vyvinul.
adamzprahy
@Nebo Nebo není to V6, ale je to R6, který třeba u BMW (obecně) funguje velmi dobře. V8 má charakter a ten HEMI nejvíc, ale dobře udělaný moderní R6 ho nahradí točivostí a dole si pomůže turbem, že ani nepoznáš že je to přeplňovaný motor. U R4 už je to jiná, protože ta koncepce má víc mezer z principu. V Ramu V8 jsem něco najel a funguje tam dobře, ale nový R6 po zkušenostech s BMW bych nezatracoval. I ve velké X5 40i funguje dobře, X3M je taky "jen" R6 (byť to už je o dost menší auto).
speedfred
@adamzprahy
S Hemi som namotal 175t km bez zaváhania, a po vyskúšaní by som do budúcna bral radšej túto biturbo R6. Motor je hodne dobrý a príjemný .
Barrichello
@speedfred ted je otázka ta spolehlivost toho twinturba. A další věc ještě tažná síla, dost důležitá věc i pickupu. A tam si myslím že bude v obou případech lepší HEMI
Man Ký
@Nebo Nebo nenahradí ten pocit kompresoru? v Hemi je nějaký kompresor?:)
tady je srovnání toho "silného" motoru
https://www.youtube.com/watch?…
jede líp, spotřeba klesla /Vaculík v tom testu 14 litrů LPG, což je cca 11-12 litrů benzínu a směšné náklady i ve srovnání s dieselovým třílitrem/ - co chtít víc?
test jsem shlédnul, trvalo mi to 15 minut, když jsem vyfiltroval nepodstatné věci, doporučuju všem silně vytíženým manažerům:)
Man Ký
úžasná kára. dvě věci: US price. a potom, že takové auto nikdo v EU nevyrábí, ani se o to nepokouší, ani ani ani... full size truck je fajn auto.
sice úplně zbytečné pro většinovou populaci, ale stejně:)
Barrichello
@Man Ký Když ho miluješ, není co řešit. Svoje zákazníky tady tyhle auta maj, jezdí jich po silnicích hromady a další se stále prodávaj, jak nový tak ojetiny co se tahaj z USA nebo Dubaje
Barrichello
HEMI je legenda, HEMI nic nenahradí. I když výkon a krouták má ten Hurricane pěkný, ale zvuk a charakter a tažná síla, to už tam není. A ještě uvidíme co spolehlivost, až to najezdí pár set tisíc km