Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika

Zpět na článek

Nová cla Donalda Trumpa mohou poškodit výrobu aut až na Slovensku

28 komentářů

MarekAbsolon
Stavět ekonomiku země na jednom odvětví je pošetilé. Němci takto ohýbají ekonomiky svých satelitů, sami ovšem mají zisky především z kšeftování se vším možným. No, o Slovensko se nebojím, tam už se chystá bratrská pomoc z Východu.
Pepa_007
@MarekAbsolon pomoc z Ukrajiny? Tam spíše Slovensko pomoc posílá.
MarekAbsolon
@Pepa_007 Teď jsi na to káp. Pomoc přijde z Ukrajiny.
Mikesus
@MarekAbsolon
Jojo. Pomoc přijde přes Ukrajinu. Zatím se zasekla u Doněcku, ale časem dorazí.
Horký Rom
@Mikesus
😄👍
MarekAbsolon
@Mikesus navíc ještě ani nechápe ironii, bože co ty jsi zač? Rozumíš vůbec něčemu? Matematika - nejde. Fyzika - nejde. Čeština - nejde. Empatie - nula. Ani s mi nechce vyjmenovávat dál.
Mikesus
@MarekAbsolon
To jsi vyjmenoval dost věcí za sebe. Ale chápu, komunistické vychování jen tak nezmizí. Podle sebe soudím tebe. Děkujeme za popis tebe samého.
Pepa_007
Pouhá spekulace na úrovni "velmi nepravděpodobné".
TAZ-1500 se na Slovensku vyráběl v roce 1990.
V Trnavě od roku 1981 do roku 1999 vyrobili zhruba 89 tisíc těchto vozů.
Pán z myslícího tanku nemluví pravdu.
traveldrive
@Pepa_007

"„V roce 1990, po pádu železné opony, se na Slovensku vyrábělo přesně nula automobilů. Ale bylo velmi silné v tom, čemu v našem místním jazyce rádi říkáme speciální výroba, což je jen hezký způsob, jak říct zbrojní výroba, obrněná vozidla, tanky a podobně,“ říká Vaňo."

No, a aby tá hrozná zbrojná výroba nekazila povesť Slovenska v zahraničí, tak ju pre istotu jeden špinavý židák veľmi rýchlo zrušil, že...
MarekAbsolon
@traveldrive Pán ráčí být antisemita? Aha, no, proč mě to nepřekvapuje.
traveldrive
@MarekAbsolon
Čomu hlupák nerozumie, to si domyslí.
Mikesus
@traveldrive
Čekal bys od tohoto trolla něco jiného?
PowerHouse
Trump izoluje USA a tím je pohřbí.

Je to i velece špatná zpráva pro Teslu, která stopla továrnu v Mexiku.
Svět ale nestojí jako Tesla.
Elon řekl, že chce vyrábět 20 milionů aut v 2030, nyní to ale vypadá na zlomek.
MarekAbsolon
@PowerHouse Jsem rád ve společnosti takových mozkových kapacit, jako jsi ty, topten, Mikesus a někteří další. Protože takto brilantní odhad záměrů Elona Muska... Ano, přesně o tom to je, vetřít se do kampaně Trumpa, do jeho blízkosti a vlivu. A potom to využít k likvidaci vlastní firmy. Ty jsi pravděpodobně chytřejší, než Musk sám.
Mikesus
@MarekAbsolon
Tak od mozkových kapacit tu máme tebe. Ostatni již nepotřebuji nic, aspoň můžeme dělat selficka a v klidu narozdil od tebe si kupovat nová auta.
https://www.auto.cz/diskuse/95374/1#…
MarekAbsolon
@Mikesus Nechci se pouštět do spekulací, jak moc nové máš auto. Ale ani ty by sis neměl být tak moc jistý, zda a jaké nové auto mám já.
Horký Rom
@MarekAbsolon
Tutově další imaginární BMW 😂
Mikesus
@
MarekAbsolon
Nechceš se pouštět do spekulací? Nepsal jsi náhodou nedávno octavia 2008 tdi? 🤣🤣
Tak se pochlub cim jezdíš, já to tu veřejně mám.
MarekAbsolon
@Mikesus nevím proč bych měl tobě a veřejně hlásit, jaké mám auto.
Mikesus
@MarekAbsolon
No když to chceš od ostatních a otáčí se na tom, jak jsou neschopní a chudáci urcite jezdi v dieselovém vraku, ale sám nejsi schopen trochu pohledat informace, které tu jsou a navic se bojíš i říct co vlastně takový extra pracovitý člověk jako ty má.
kesumb
@MarekAbsolon
Jako jo, ses dobrej, ale todle nestaci ani na Panadola, na mistni Nebo elitu to nema
Renoo
@PowerHouse Prosím podrobně rozepiš, jak to USA pohřbí. :-D
PowerHouse
Můžete mě klidně urážet, že kritizuji izolaci USA.
Mexiko zavádí proticla

Když jsme u těch aut, kdyby Tesla a ostatní vybudovali v Mexiku továrny, tak mohlo Mexiko předběhnout USA v produkci aut.
Renoo
@PowerHouse Hele pohádkáři, vysvětlím ti, jak to je s tím Mexikem jo? Mexický export je z 80 % směřován do USA. Americké banky jsou bankami, kde si ty mexické půjčují.
Takže to bude asi takto. Cla nebudou a pokud ano, tak skončí poté, co Mexiko bude tancovat podle USA - financování zdi, nasazení armády ke kontrole hranic za strany Mexika, ústupky v USMCA a jako zlatý bod večera - omezení obchodu s Čínou.
Tak dopadne ten tvůj pohádkový konec USA. Klaudia bude držet hubu a krok.
Horký Hrom
Zavede Trump cla na evropská auta?

No a? Žádný problém. My na oplátku zvýšíme cenu emisních povolenek, zdražíme elektřinu, ocel a hliník, rozdáme pokuty automobilkám za neplnění emisních cílů a zvýšíme závislost na dovozu čínských komponent pro baterie. Šach mat, kačere Donalde. Na tohle už odpověď nenajdeš.
traveldrive
@Horký Hrom
Cudzia nadvláda alebo vojna? Môžeš si vybrať. Na jednu stranu to rozhodne padne. Držme si palce, aby to bola tá lepšia možnosť.
Pepa_007
@Horký Hrom..... ještě zavřeme elektrárny co vyrábějí až 50% celkové produkce el. energie v ČR .
H. Fuchs
Automobilový průmysl v celé Evropě jde kvůli nesmyslným experimentům současného vedení EU ke dnu, ale obětním beránkem za ten obří průšvih bude Donald Trump. Ještě ani nenastoupil do funkce, ale už teď se ví, že díky němu "kvetoucí evropský Detroit" míří ke krachu...
Jen pro zajímavost - vývoj akcií evropských automobilek od ledna 2024:
Volkswagen mínus 28%, BMW mínus 32%, Mercedes mínus 17%, Stellantis mínus 44%