Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Pochybné praktiky při vymáhání parkovného: Šmejdi z parkovišť

10 komentářů

topten
jak podle fotky poznaj, ze jsem pred necim vyjezdem stal, ze jsem nejel ???
gil54
@topten

Že by třeba podle dvou fotek s časovým odstupem? Video by bylo už asi moc sci-fi...

Raketová věda....
Stejsn
@topten tak pokud je na tý fotce vidět, že za volantem nikdo není třeba?
zhavlik1
To je na to, aby člověk za hranicemi použival falešné SPZ. Pochybuji, že v zahraničí vidí jako u nás online data o autě.
Othello
A jak je to s legálností pořizování záznamů pozemku soukromou osobou ? Tam kde je auto třeba před soukromým vjezdem, ale stále na veřejném pozemku ?
gutex
Připadá mi zvláštní, že na základě fotky pořízené kdovíjakým zařízením soukromou osobou a s možností manipulace lze někomu soudně nařizovat zaplacení pokuty.
gil54
@gutex

Ale právě o tom celém je ten článek. Všem to připadá zvláštní, přehnané, nespravedlivé, nečestné, záměrně vykonstruované a špatné.

Takže kvůli pokutě 100-200 Euro se lze bránit u soudu s výsledkem ..."V 98 % soudních sporů totiž vyhrává majitel pozemku zastupovaný advokátem." A i když to nějaký potrefený blázen požene až do Haagu a napadne rakouské soudní rozhodnutí, tak dopadne stejně, akorát ztratí rok života a x krát víc peněz. A to se vyplatí.
I kdyby měl superadvokáta a náhodou by třeba po x odvoláních spor vyhrál a tu pokutu by nemusel platit - čemuž nevěřím - tak to nestojí za to.

Je to jako ceremoniál vyhlášení Volejníka za vítěze závodu v Jáchyme, hoď ho do stroje. https://www.youtube.com/watch?…… - já jsem vyhrál, nazdar.
kesumb
@gutex
drzel bych se osvedcenyho postupu. Provozatel uda ridice a at si ho debil rakouskej hleda
beibej
Ta Vídeň, to je hnůj! To je právní stát?
Koliesko
Na Slovensku a aj v Čechách platí, že výkon práva, ktorý je v rozpore s dobrými mravmi nepožíva právnu ochranu. A niet pochybností o tom, že požadovanie úhrady pokuty v rádovo stovkách Eur za otočenie sa na súkromnom pozemku, je práve učebnicovým príkladom rozporu z dobrými mravmi. Takže môj názor je, v žiadnom prípade dobrovoľne neplatiť.